Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

غلامرضا کریمی رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش در برنامه تلویزیونی پرسشگر با موضوع عدالت آموزشی در تعطیلی مدارس اظهار کرد: در طول تاریخ بزرگترین چالش جوامع ایجاد عدالت بود و یکی از مسئله سازترین موضوعات در دستور کار بشر ایجاد عدالت است و دستیابی به عدالت بسیار دشوار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: عدالت آموزشی یعنی فرصت برابر در اختیار همه قرار بگیرد در بحث عدالت آموزشی دو نکته مهم است، نخست عدالت ساختاری و کالبدی است تا همه بتوانند وارد مدرسه شوند و دوم عدالت آموزشی محتوایی است تا فرصت مناسب فراهم کنیم که در این بخش با چالش مواجه هستیم هم اکنون 264 میلیون دانش‌آموز در سن 6 تا 17 سال از رفتن به مدرسه محروم هستند.

54 درصد دانش‌آموزان جهان به دوره متوسطه نمی‌رسند

رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه 17 افرادی که وارد دوره ابتدایی می‌شوند به پایان این دوره نمی‌رسند و 54 درصد به دوره متوسطه نمی‌رسند، گفت: یعنی نیمی از افرادی که در دوره ابتدایی وارد مدرسه می‌شوند دیپلم نمی‌گیرند.

کریمی ادامه داد: به لحاظ کالبدی و ساختاری و محتوایی برای دستیابی به آموزش با مشکل مواجه هستیم یکی از مصادیق جابجایی در بین طبقات اجتماعی بحث آموزش است یعنی فردی از طبقه پایین به طبقات بالای جامعه می‌رسد، تحرک اجتماعی از طریق سواد و آموزش انجام می‌شود.

66 درصد کشورهای دنیا فرصت آموزشی برابر فراهم می‌کنند

وی درباره عدالت جنسیتی متذکر شد: پرچالش‌ترین بحث در عدالت آموزشی موضوع عدالت جنسیتی است. دو نظر در این زمینه وجود دارد نخست بین جنسیت تفاوت وجود دارد و جنس دختر و پسر به لحاظ خصوصیات فیزیولوژی متفاوت هستند، جنسیت بستگی به فرهنگ دارد و فرهنگ نحوه نگاه به جنسیت را مشخص می‌کند مثلا در یک جامعه می‌گویند دختر نباید درس بخواند. 66 درصد کشورهای دنیا، شانس برابر تحصیل برای دختر و پسر را فراهم می‌کنند و در بسیاری از کشورها حتی کشورهای اسلامی مانند افغانستان یا در آفریقا یا حتی برخی مناطق ایران می‌گویند دخترها نباید به مدرسه بروند.

رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش عنوان کرد: عدالت آموزشی جنسیتی یعنی فرصت برابر همه مردم فارغ از جنسیت برای دسترسی به آموزش. به لحاظ شاخص‌های کالبدی در ایران عدالت جنسیتی نمره 18 می‌گیرد و تفاوت مشهودی بین دختران و پسران برای ثبت‌نام در مدارس وجود ندارد و در برخی موارد مانند دوره متوسطه و کنکور دختران جلوتر هستند چون برخی پسران به سراغ بازار کار می‌روند اما به لحاظ محتوایی دچار چالش هستیم یعنی وجود کلیشه‌های جنسیتی و این تفکر که پسران امکان موفقیت بیشتری دارند و این موارد جامعه‌شناختی بوده و در اختیار دولت‌ها نیست.

تفاوت عدالت جنسیتی در سند تحول و 2030

کریمی درباره تفاوت عدالت آموزشی جنسیتی در سند تحول و سند 2030 عنوان کرد: سند تحول مبتنی بر دین اسلام و 2030 مبتنی بر مبنای عرف و تجربه بشر است. ما معتقدیم باید برنامه‌هایی را تدوین کنیم که تفاوت‌ بین زن و مرد را نشان دهد حتی تفاوت مثبت مثلاً برای حجاب و عفاف برنامه داریم در حالی که سند 2030 می‌گوید هرگونه تفاوت بین زن و مرد تبعیض است. در سند تحول تفاوت‌های ذاتی و نه شأن و منزلت برای برنامه ریزی آموزشی لحاظ می‌شود تا بتوان عقب‌ماندگی‌های تاریخی که نسبت به دختران وجود دارد را جبران کرد یعنی در حوزه بهداشت، آموزش، کارآفرینی و اقتصادی مشکلاتی برای دختران وجود دارد و در حوزه بهداشت در مناطق محروم به برخی مسائل مربوط به دختران دسترسی ندارند و در این قالب دولت امتیازات ویژه برای این کار در نظر می‌گیرد.

وی درباره شرایط سایر کشورها در بحث عدالت عنوان کرد: برخی کشورها در سیاست‌گذاری به گونه‌ای عمل کردند که تعداد بیشتری از افراد تحت پوشش قرار بگیرند ما جزو معدود کشورهای دنیا هستیم که سرویس مدارس نداریم چون وقتی انقلاب شد تلاش کردیم مدرسه را در نزدیک ترین محل سکونت افراد ایجاد کنیم و 116 هزار مدرسه که دولت اداره می‌کند توان را برای ارائه آموزش‌های با کیفیت کم رنگ کرده است در کشورهای مختلف مدارسی با 24 هزار دانش‌آموز داریم اما در کشور ما حداکثر تعداد دانش آموزان یک مدرسه 1500 نفر است نوع نگاهی که از ابتدا بر این قضیه حاکم بود عدالت جویانه صرف بود.

در تامین فرصت‌های برابر آموزش حال خوبی نداریم

رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: ایران در منطقه خاورمیانه جزو کشورهای رده بالا است که به لحاظ سطح پوشش وضعیتمان خوب است و توجه به آموزش خوب بوده اما به لحاظ فرصت‌های برابر آموزشی دچار چالش‌های جدی هستیم چون در یک طرف مدارسی را داریم که هزینه‌های بالا برای آموزش انجام می‌دهند و در یک طرف مدارس دولتی را داریم که با روند کاهشی بودجه مواجه هستند.

چالش مدارس دولتی با مدارس سمپاد و غیر دولتی

وی افزود: 12.2 درصد دانش‌آموزان در مدارس غیر دولتی درس می‌خوانند و چالش از آنجا شروع شد که در مدارس غیردولتی و سمپاد آموزش با کیفیت تری ارائه و فرصت‌های یادگیری برای دانش‌آموزان بیشتر فراهم شد این به منزله آن نیست نگاه مساوات جویانه داشته باشیم و کیفیت آموزشی این مدارس را پایین بیاوریم بلکه دولت باید بر روی مدارس دولتی متمرکز شود. رتبه‌های برتر کنکور در اختیار مدارس خاص قرار گرفتند و چالش این است که بودجه مدارس دولتی کاهش یافته، امکان فراهم کردن معلم با کیفیت نیست و تراکم دانش‌آموزان در کلاس درس افزایش یافته است.

کریمی ادامه داد: هم اکنون تراکم استاندارد دانش‌آموز در کلاس درس 20 تا 22 نفر است اما 62 درصد مدارس کشور تراکم دانش‌آموزان آنها بالای 26 نفر است. آموزش و پرورش باید چه کار کند، وقتی بودجه و امکانات محدود است و در کلاس 40 یا 46 نفره طبیعی است که کیفیت آموزش پایین می‌آید.

رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: ایران به لحاظ عدالت جنسیتی و عدالت آموزشی در رده بالای منطقه خاورمیانه قرار دارد.

نیمی از دانش‌آموزان اتباع به شبکه شاد دسترسی ندارند

وی در پاسخ به این پرسش که این موضوع را بر چه اساسی اعلام می‌کنید آن هم وقتی 3.5 میلیون دانش‌آموز به شبکه شاد دسترسی ندارند، گفت: 4 مدل برای آموزش وجود دارد، آموزش تلویزیونی، بسته‌های آموزشی، آموزش حضوری در مناطق روستایی و کم جمعیت و 3.5 میلیون دانش آموز به آموزش دسترسی دارند و هیچ دانش‌آموزی کاملا از گردونه آموزش خارج نشده است.

رئیس مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش در واکنش به افزایش بودجه وزارتخانه تصریح‌کرد: بودجه آموزش و پرورش 20 هزار میلیارد تومان هم افزایش پیدا کند چالش‌ها حل نمی‌شود البته بحث تامین معلم با کیفیت و کاهش تراکم دانش‌آموز در کلاس‌های درس افزایش بودجه حل می‌شود اما بحث مشارکت مهم است در تمام نظامهای آموزشی با کیفیت در دنیا مشارکت فعال در امور مدرسه وجود دارد. بخش زیادی از جامعه می‌گویند وقتی دانش آموز را به مدرسه فرستادیم دیگر کاری با آن نداریم اما اولیا باید در امور مدرسه مشارکت داشته باشند و این صرفاً بحث پول نیست.

وی درباره دسترسی دانش‌آموزان اتباع خارجی به شبکه شاد گفت: از 500 هزار دانش آموز اتباع خارجی 250 هزار نفر ابزار لازم برای اتصال به شاد را ندارند و از سازمان‌های بین‌المللی درخواست کمک کردیم که 30 هزار موبایل توسط کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در حال تامین است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

منبع: آفتاب

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش شبکه شاد عدالت آموزشی عدالت جنسیتی دانش آموزان مدارس دولتی دانش آموز سند تحول شبکه شاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۳۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزل معاون متخلف به‌ دلیل تنبیه دانش‌ آموز | عکس

به گزارش همشهری آنلاین،‌ روز گذشته انتشار تصاویری از برخورد با یک دانش آموز در فضای مجازی منتشر شده و در این اخبار بیان شده بود که دانش آموز توسط معاون مدرسه مورد تنبیه قرار گرفته است.

تسنیم ماجرا را از آموزش و پرورش استان مازندران جویا شد که ضمن تایید تنبیه این دانش‌آموز از عزل معاون مدرسه و ادامه پیگیری در ارتباط با ادامه اشتغال این فرد خبر داده شد.

حسین کمالی مدیرکل آموزش و پرورش مازندران با اظهار ناراحتی از شنیدن این خبر، اظهار داشت: پدیده تنبیه بدنی حتی یک مورد هم در آموزش و پرورش استان نباید وجود داشته باشد.

وی با اعلام اینکه آموزش و پرورش استان بدون هیچ اغماضی با مواردی از قبیل تنبیه بدنی برخورد خواهد کرد، افزود: به شدت و با حساسیت روی این قضیه ورود پیدا کردیم و واحدهای ارزیابی موضوع را پیگیری می‌کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش مازندران از عزل این فرد از معاونت مدرسه خبر داد و گفت: پرونده این فرد هم به واحدهای نظارتی ارسال خواهد شد تا در ارتباط با ادامه اشتغال این فرد هم بررسی‌های لازم صورت گیرد.

کمالی با بیان اینکه این فرد جایگاه و شان معلمی را رعایت نکرده است، گفت: وقتی فردی با عنوان معاون مدرسه‌ای فعال است باید صبوری و سعه صدر داشته باشد و مشکل دانش آموز را حل کند حتی اگر خطایی از دانش‌آموز سر بزند حق تنبیه ندارد و این موضوع با جایگاه معلمی سازگاری ندارد.

وی با تاکید بر اینکه نباید در آموزش و پرورش به جایگاه و کرامت دانش‌آموزی لطمه وارد شود، خاطرنشان کرد: پرونده این فرد جهت پیگیری‌های لازم به هیات‌های نظارتی ارسال شد که به‌ صورت محکم با این موضوع برخورد می‌شود.

وی بیان کرد: اینکه به‌جای خبرهای خوب در آموزش‌ و پرورش اینگونه خبرهای تلخ آن هم از نهاد آموزش و پرورش شنیده می‌شود نگرانی‌های بسیاری برای خانواده‌ها به همراه دارد، آن هم در عصری که تنبیه مذموم شمرده می‌شود.

کد خبر 845414 منبع: تسنیم برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش معلمان خبر مهم

دیگر خبرها

  • «تک ماده» برای ۴ درس؛ کمک به دانش‌آموز یا پوشاندن ضعف آموزش در مدارس؟/ «کاهش معدل از سخت‌تر شدن سوال‌ها نیست از کاهش سطح آموزشی است»
  • آغاز اجر‌ای طرح اتصال مدارس خوی به شبکه فیبر نوری 
  • عزل معاون متخلف به‌ دلیل تنبیه دانش‌ آموز | عکس
  • اجرای آموزش «حداقل یک رشته ورزشی برای هر دانش آموز» در مدارس
  • داد و بیداد خنده‌دار پدر دانش آموز بخاطر تکلیف سخت معلم
  • تحویل ۴۵۰ کلاس درس به آموزش و پرورش استان اصفهان
  • شروع طرح ماهر هلال‌ احمر در مدارس استان مرکزی
  • تأمین پاکت شیر چالش توزیع شیر در مدارس کشور!
  • معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش: مجوز راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری در سه استان صادر شد
  • آغاز طرح رایگان فلورایدتراپی دانش آموزان در مراغه