Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-25@04:22:11 GMT

تشخیص پارکینسون با آزمایش پوست

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۴۳۹۰۰

تشخیص پارکینسون با آزمایش پوست

آزمایش پوست روش نوینی برای تشخیص زودهنگام بیماری پارکینسون است که درصد خطای پایینی دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه علم، فناوری و دانش‌بنیان گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از نیواطلس، تشخیص بیماری پارکینسون کار دشواری است. پزشکان برای تشخیص این بیماری به علائم بالینی، نتایج آزمایش‌ها و معاینات مختلف نیاز دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحقیقات و پژوهش‌های علمی طی چند سال گذشته روش‌هایی برای تشخیص پارکینسون در مراحل اولیه و حتی ده‌ها سال قبل از بروز علائم بالینی را معرفی کرده‌اند.

 حال محققان دانشگاه ایالتی آیووا در یک مطالعه جدید نشان داده‌اند که چگونه می‌توان با نمونه‌برداری از پوست بیماری پارکینسون را در مراحل اولیه با دقت بالایی تشخیص داد. دقت تشخیص بیماری پارکینسون در مراحل اولیه 50 تا 70 درصد است بنابراین پیدا کردن روش تشخیصی با دقت بسیار بالا برای پزشکان و بیماران بسیار مهم است.  گروه تحقیقاتی با تمرکز بر تاخوردگی اشتباه پروتئین آلفاسینوسیلین دقت تشخیص بیماری پارکینسون را افزایش داده‌اند.

یکی از نخستین علائم بیماری پارکینسون تاخوردگی اشتباه و تجمع پروتئن‌های آلفاسینوسیلین است که باعث از بین رفتن نورون‌های ترشح‌کننده دوپامین در مغز می‌شود، در نتیجه این امر علائم حرکتی بیماری پارکینسون در فرد بروز می‌کند. براساس نتایج مطالعات قبلی توده‌های پروتئین آلفاسینوسیلین در روده‌ها، اشک و بافت‌های بدن از جمله پوست نیز وجود دارد.

گروه تحقیقاتی دانشگاه ایالتی آیووا از پوست نمونه‌برداری کرده و به دنبال نشانه زیستی که همان پروتئین آلفاسینوسیلین می‌گردند. دقت تشخیص این روش بسیار بالاست و می‌تواند بیماری را در مراحل اولیه شناسایی کند.

انتهای پیام/4021/

منبع: آنا

کلیدواژه: پارکینسون پروتئین دقت تشخیص بیماری پارکینسون مراحل اولیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۳۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این آزمایش سرطان پروستات را بدون نمونه‌برداری تشخیص می‌دهد

پژوهش‌گران دانشگاه میشیگان تست ادرار جدیدی را به نام MyProstateScore۲.۰ یا MPS۲ توسعه داده‌اند که ۱۸ ژن مختلف و مرتبط با سرطان پروستات درجه بالا را شناسایی می‌کند. MPS۲ توانسته است سرطان‌های با نمره گلیسون ۷=۴+۳ یا گرید ۲، یا درجه بالا را در آزمایش‌ها با موفقیت شناسایی کند. احتمال رشد و گسترش این سرطان‌ها از سرطان‌های گلیسون ۶ یا گرید ۱ بیشتر است.

به گزارش دیجیاتو، بیش از یک‌سوم سرطان‌های پروستات درجه پایین دارند؛ اما تست‌های استاندارد نمی‌توانند سرطان‌های جدی را از انواع کم‌خطر تشخیص دهند. پزشکان سال‌ها است به دنبال راهی هستند که سرطان‌های جدی را شناسایی کنند، زیرا سرطان‌های کم‌سرعت را می‌توان راحت‌تر درمان کرد.

تست MPS۲ نسخه جدیدی از MPS است که ۱۰ سال قبل توسعه پیدا کرد و با استفاده از نشانگر‌های آنتی‌ژن ویژه پروستات (PSA)، PCA۳ و ترکیب ژن TMPRSS۲::ERG این سرطان را تشخیص می‌دهد؛ اما MPS به‌تن‌هایی نمی‌توانست درجه سرطان را مشخص کند.

شناساگر‌های ژنتیکی سرطان پروستات درجه بالا

پژوهشگران از توالی‌یابی RNA بیش از ۵۸٬۰۰۰ ژن استفاده کردند و سپس به ۵۴ گزینه رسیدند که در سرطان‌های درجه بالا، بیانی بیش‌ازحد معمول دارند. آن‌ها سپس داده‌های ۷۰۰ نفر را با سطح بالای PSA از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۲۰ بررسی کردند.

درنهایت، ۱۸ نشانگر مشخص شد که ارتباطی مداوم با بیماری درجه بالا دارند. تست ادرار MPS۲ از این نشانگر‌ها برای تشخیص سرطان پروستات استفاده می‌کند. این تست نشانگر‌های اصلی MPS و ۱۶ نشانگر زیستی اضافی نیز به‌عنوان مکمل دارد.

در آزمایش MPS۲ روی بیش از ۸۰۰ نمونه ادرار، این تست توانست عملکردی قابل‌قبول در شناسایی سرطان‌های درجه بالا ارائه دهد. مهم‌تر آنکه در شناسایی سرطان پروستات با درجه پایین یا گرید ۱، موفقیت تقریباً ۱۰۰ درصدی داشت. این یعنی اگر تست منفی شود، تقریباً قطعی است که بیمار سرطان پروستات تهاجمی ندارد.

MPS۲ در شناسایی بیمارانی که نیازی به نمونه‌برداری از بافت ندارند موفق‌تر از نمونه قبلی خود است. نشانگر PSA می‌تواند تنها از ۱۱ درصد از نمونه‌برداری‌های غیرضروری جلوگیری کند. درحالی‌که این عدد در تست MPS۲ به ۴۱ درصد می‌رسد.

این یعنی چهار مورد از ۱۰ موردی که به نمونه‌برداری نیاز ندارد، نمره MPS۲ پایینی خواهند داشت و می‌توانند با خیال راحت از نمونه‌برداری‌های غیرضروری رها شوند. اگر یک مرد پیش‌تر طبق تست MPS نمونه‌برداری انجام داده باشد، نتیجه MPS۲ دقیق‌تر نیز خواهد شد.

برای مثال، یک بیمار ممکن است به علت افزایش PSA تحت نمونه‌برداری پروستات قرار بگیرد، اما سرطان در او شناسایی نشود. این بیمار در طول زمان تحت‌نظر قرار می‌گیرد و اگر PSA او دوباره بالا برود، باید نمونه‌برداری انجام دهد؛ اما تست MPS۲ می‌تواند در ۵۰ درصد موارد تشخیص دهد که بالا رفتن PSA نیازی به نمونه‌برداری ندارد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه
  • پیش بینی آلزایمر ۱۲ سال قبل از بروز علائم با آزمایش چشم
  • آزمایش چشم آلزایمر را ۱۲ سال قبل از بروز علائم پیش بینی می کند
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟
  • کوتاه‌تر شدن مراحل درخواست خودرو در تپسی
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم یا نه؟
  • از کجا بفهمیم سرطان معده داریم؟ + راهنمای کامل
  • یافته محققان نشان داد؛ نقش پیوند مدفوع در بهبود علائم حرکتی پارکینسون
  • پیوند مدفوع می تواند علائم حرکتی در پارکینسون را بهبود بخشد
  • این آزمایش سرطان پروستات را بدون نمونه‌برداری تشخیص می‌دهد