Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@20:25:13 GMT

والدین به کودکان «دوستت دارم» بگویند

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۴۴۶۱۸

والدین به کودکان «دوستت دارم» بگویند

ایسنا/گیلان یک روانشناس، وی از والدین خواست برای کودکان وقت اختصاصی بگذارند و یادآور شد: نباید هنگام کار کردن خودمان اقدام به صحبت کردن با کودکان کنیم و باید ساعاتی از روز را با کودک بگذاریم و با او چای بنوشیم و زیر باران راه برویم و غروب خورشید را تماشا کنیم و از برف لذت ببریم.

دکتر فرنوش حقانی پور در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه محدودیت های روزهای کرونایی اوقات فراغت کودکان در خانه را افزایش داده است، اظهار کرد: والدین علاوه بر کنترل شرایط بهداشتی ناشی از شیوع بیماری کرونا، باید مدیریت خانه و هیجانات و احساسات کودکان را نیز بر عهده بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی یکی از عوامل اضطراب زا برای کودکان را تعطیلی ندارس و کلاس های آنلاین دانست و افزود: والدین به ویژه مادر نقش مهمی در برقراری رابطه با این کلاس ها دارند تا بتوانند از اضطراب کودک کم کنند.

این روانشناس، فضای رعایت پروتکل های بهداشتی در خانه را یکی دیگر از عوامل ایجاد اضطراب و استرس در کودکان دانست و تصریح کرد: والدین نیز نگرانی های ناشی از بیماری دارند و ممکن است این نگرانی را به کودکان منتقل کنند.

حقانی پور، عدم حضور در میهمانی ها و حذف جمع های خانوادگی را موجب افزایش اضطراب خانواده ها دانست و عنوان کرد: بودن با اعضای خانواده از نظر روانی انسان را پالایش می کند و هیجاناتی مانند خشم و ترس را کاهش می دهد لذا از بین رفتن این فضای مثبت روانی برای خانواده ها، زمینه ساز ایجاد مشکلات هیجانی و احساسی است که کودکان را مستعد اضطراب می کند.

وی یکی از مهمترین راهکارها برای کاهش اضطراب کودکان و کنترل هیجانات آنان را پر کردن اوقات فراغت دانست و گفت: با فرارسیدن فصل سرد سال شاهد کاهش فعالیت کودکان هستیم و والدین وظیفه دارند و کودک را شاد و هدفمند نگه دارند.

این روانشناس، دوران کودکی را اساس زندگی همه افراد در بزرگسالی دانست و تصریح کرد: همه نگرانی ها و ترس ها و اضطراب ها و دغدغه های بزرگسالان به آن چیزی بازمی گردد که در کودکی درک کرده اند و لذا آسیب های دوران کودکی قابل برطرف شدن نیست و باید چگونه بهتر زندگی کردن را یاد بگیریم.

وی بهترین روش برای پر کردن اوقات فراغت زندگی کودک را شناخت مراحل رشد او دانست و خاطرنشان کرد: والدین باید در مراحل مختلف رشد، کودک را درگیر یک سری از کارها و فعالیت ها کنند، اما اصلی ترین و مهمترین کار کودک بازی است و باید پرورش را مقدم بر آموزش بدانیم.

حقانی پور، با بیان اینکه والدین باید کودکان را به کار بگیرند تا اوقات فراغت هدفمندی داشته باشند، عنوان کرد: برای تنبیه کودک از کار کردن بهره نگیرید تا از کار بیزار نشود، زیرا کار کردن باید دل انگیز باشد و جنبه پرورشی داشته باشد.

این روانشناس، از والدین خواست به کار کودک در خانه بها دهند و اظهار کرد: کارهایی که به کودک سپرده می شود باید متناسب با سن او و تحت نظارت والدین باشد و بیشتر مهارت مشارکت را در کودک پرورش دهد، زیرا کار کردن در خانه یکی از بزرگترین ویژگی های انسانی را در کودک متبلور می کند که همان احساس خودکارآمدی و مهم بودن و رضایت از خود است.

وی از والدین خواست برای کودکان وقت اختصاصی بگذارند و یادآور شد: نباید هنگام کار کردن خودمان اقدام به صحبت کردن با کودکان کنیم و باید ساعاتی از روز را با کودک بگذاریم و با او چای بنوشیم و زیر باران راه برویم و غروب خورشید را تماشا کنیم و از برف لذت ببریم.

حقانی پور، استفاده از جملات انگیزشی را موجب کاهش اضطراب در کودک دانست و اضافه کرد: والدین از جملات «دوستت دارم» و «به تو افتخار می کنم» استفاده کنند، اما جمله «تو باهوش ترین کودک هستی» موجب اضطراب کودک می شود، زیرا اگر باهوش نباشد، احساس اضطراب در او شکل می گیرد. «تو توانمند هستی» و «به کودک تلاشگرم افتخار می کنم» بسیار انگیزشی است و والدین به فرایند کار و فعالیت کودکان توجه کنند و زیاد نتیجه گرا نباشند.

وی همچنین استفاده از بازی را در مهارت آموزی به کودکان بسیار مهم دانست و خاطرنشان کرد: روزهای کرونایی فرصت خوبی برای پرورش مهارت های زندگی در کودکان است و والدین با استفاده از مقوا بستن بند کفش و گره زدن را به کودک یا دهند. همچنین با کاغذ اشکال هندسی بسازند و با آن بازی کنند. حدس زدن اشیا با چشمان بسته نیز مهارت های حسی کودک را بالا می برد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی کودک بازي اوقات فراغت کار کردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۴۶۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛  معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است افزود: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲ ، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

وی ادامه داد: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی افزود: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

این مسئول با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است گفت: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود افزود: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتارهای غیرمعمول کودک خود نظیر رفتارهای کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

دانشگاه علوم پزشکی نیشابور به ۵۸۰ هزار نفر جمعیت چهار شهرستان نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه، خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌کند.

 
 

دیگر خبرها

  • همدلی با کودکان، مهارتی که خانواده‌ها با آن غریبه‌اند
  • شناسایی ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • نخستین دور گفتگوهای روسیه و اوکراین با میانجیگری قطر انجام شد
  • بایدها و نبایدهای رفتاری در برخورد با کودکان و 7 اشتباه والدین در تربیت فرزندان
  • قطع عضو؛ سرنوشت تلخ کودکان معصوم فلسطینی
  • پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
  • ۱۷ هزار کودک بدون والدین در نوار غزه | شهادت ۳۰ کودک بر اثر گرسنگی
  • ۱۷ هزار کودک بدون والدین در نوار غزه/ شهادت ۳۰ کودک بر اثر گرسنگی
  • والدین چطور می‌توانند به کاهش استرس کنکور فرزندشان کمک کنند؟