Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-19@00:36:16 GMT

هیچ کس در خصوص میانگذر دریاچه ارومیه پاسخگو نیست

تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۴۶۳۹۷

هیچ کس در خصوص میانگذر دریاچه ارومیه پاسخگو نیست

در سراسر آذربایجان‌غربی تنها یک ایستگاه عوارض جاده‌ای وجود دارد که آنهم در پل میانگذر دریاچه ارومیه واقع شده است؛ البته افزایش چندباره نرخ عوارضی این تنها ایستگاه در استان طی سال گذشته همواره مورد انتقاد جدی شهروندان و رسانه‌ها قرار گرفته است.

به گزارش جماران، کشیده شدن انتقادات از افزایش نرخ عوارضی پل میانگذر دریاچه ارومیه به شبکه‌های اجتماعی، سبب شده تا خبرنگار ایرنا پیگیر موضوع باشد، در راستای همین پیگیری‌ها هرچند اطلاع از میزان درآمد زایی سالانه از این عوارضی همچنان مبهم باقی ماند و کسی پاسخگو نشد، ولی موضوع مهم دیگری نمایان شد؛ موضوعی که ‌می‌تواند اصل پیگیری را به حاشیه راند و خود به جای آن بنشیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ماجرا از این قرار است که پس از افتتاح اولین باند پل میانگذر دریاچه ارومیه در سال ۱۳۸۷ و ایجاد عوارضی بر روی آن، مقرر شد تا سال ۱۴۰۱، تمامی درآمد حاصل از این عوارضی به پیمانکاران پل میانگذر دریاچه ارومیه یعنی بانک ملی و صندوق بازنشستگی کشور اختصاص یابد.

اما نقطه جالب آن است که این ۲ پیمانکار باید ۱۵ درصد از درآمد سالانه حاصل از این عوارضی را صرف تعمیر و نگهداری پل میانگذر دریاچه ارومیه می‌کردند که این مهم تا به امروز گویا محقق نشده است.

اطلاعی از وضعیت پل میانگذر دریاچه ارومیه در دست نیست

در همین راستا این موضوع را با مدیرکل جدید راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی که چند ماهی است به این پست منصوب شده جویا شدیم.

"سید محسن حمزه‌لو" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در عین ناباوری اعلام کرد که اطلاعی از وضعیت پل میانگذر دریاچه ارومیه در دست نیست؛ وی در حالی این ادعا را داشت که وزارت راه و شهرسازی متولی این امر است و هرگونه سهل انگاری در نگهداری یا تعمیر پل میانگذری که هزینه بروز احداث آن چند صد میلیون دلار است و مسیر اصلی ترانزیتی منطقه نیز محسوب می‌شود، به طور مستقیم متوجه این وزارت‌خانه خواهد شد.

 وی در ادامه با تایید اینکه سالانه باید ۱۵ درصد از درآمد عوارضی پل میانگذر دریاچه ارومیه برای نگهداری از این پل هزینه می‌شد، افزود: متاسفانه تا آنجا که اطلاع داریم این امر محقق نشده است.

 کسی پیگیر عوارضی پل میانگذر نبوده است

مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی در پاسخ به اینکه چرا تاکنون پیگیر اختصاص بخشی از درآمد این عوارضی برای نگه داری از پل میانگذر دریاچه ارومیه نشده است، بیان کرد: این موضوع را باید راهداری پیگیری و عملی می‌کرد؛ اما باید شفاف بگویم که تاکنون کسی برای تحقق این موضوع پیش قدم نشده است.

وی در رابطه با اظهار نظر برخی کارشناسان مبنی بر آسیب دیدگی بخشی از پل میانگذر دریاچه ارومیه در سایه توجه نشدن به نگهداری از آن، گفت: هیچ فردی چنین ادعایی نمی‌تواند داشته باشد چرا که هنوز بررسی در این راستا انجام نشده است؛ البته یک تیم کارشناسی نیز برای بررسی وضعیت پل میانگذر اعزام شده که نتیجه آن هنوز اعلام نشده است.

حمزه‌لو ادامه داد: باید یادآور شویم که چند سال گذشته نیز گویا چند میلیارد تومان برای بررسی وضعیت پل میانگذر اختصاص یافته بود و اینگونه نیست که هیچ اقدامی نشده باشد.

البته مدیرکل راه و شهرسازی آذربایجان‌غربی به نقطه جالب دیگری نیز اشاره کرد؛ طبق قرارداد قرار بوده تا سال ۱۴۰۱ درآمد حاصل از عوارضی پل میانگذر به بانک ملی و صندوق بازنستگی کشور که پیمانکاران این طرح بودند، اختصاص یابد ولی اخیرا با درخواست پیمانکاران، واگذاری درآمد حاصل از عوارضی این مسیر به آنان تا سال ۱۴۱۲ تمدید شده است.

اینکه تا به این لحظه طبق قانون به اختصاص ۱۵ درصد از عوارضی دریاچه ارومیه به نگهداری از پل دریاچه ارومیه عمل نشده است و دلیل آن عدم پیگیری عنوان می‌شود به هیچ عنوان قابل قبول نیست و به نظر می‌رسد تمامی آن‌ها از شفاف نبودن درآمد حاصل از این عوارضی نشات می‌گیرد.

راهداری هم زیر بار مسئولیت نرفت

اداره کل راهداری آذربایجان‌غربی نیز طبق انتظاری که می‌رفت زیر بار مسوولیت نرفت و توپ را دوباره به زمین اداره کل راه و شهرسازی استان انداخت.

ارسلان شکری مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌غربی در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه راهداری هیچ وظیفه‌ای برای پیگیری چرایی اختصاص نیافتن ۱۵ درصد از درآمد عوارضی پل میانگذر دریاچه ارومیه ندارد، گفت: این موضوع وظیفه اداره کل راه شهرسازی آذربایجان‌غربی است که البته بنده این موضوع را شخصا پیگیر خواهم شد.

وی با بیان اینکه برابر دستور وزیر راه و شهرسازی، شرکت آزاد راه تبریز و ارومیه موظف به تعمیر و نگه‌داری از پل میانگذر است، اظهار داشت: اینکه به هردلیلی این امر انجام نشده است باید اداره کل راه و شهرسازی استان پیگیر آن باشد چرا که آنان پل میانگذر را به لحاظ فنی از پیمانکار تحویل گرفته‌اند.

آمادگی اداره کل راهداری برای نگهداری از پل میانگذر دریاچه ارومیه

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان‌غربی با اعلام اینکه آماده توافق با پیمانکار برای نگهداری از پل میانگذر هستیم، گفت: این موضوع باید سریعا تعیین تکلیف شود؛ معتقدیم یا باید از محل همان ۱۵ درصد درآمد عوارضی برای نگهداری از پل هزینه شود و یا وزارت راه و شهرسازی از محل دیگر برای این طرح تامین اعتبار کند.

وی افزود: هرچند اداره کل راهداری وظیفه‌ای در رابطه با دلایل اختصاص نیافتن درآمد حاصل از عوارضی برای نگهداری از پل میانگذر ندارد ولی پیگیر شدن این موضوع و روشن شدن چرایی آن کار سختی نیست.

قسمت اتصال پی میانگذر به خاکریز نیازمند بررسی سریع است

رییس استان‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه در آخرین نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به ضرورت توجه به نگهداری از پل میانگذر دریاچه ارومیه گفت: سازه‌های پل میانگذر دریاچه ارومیه در نوع خود در خاورمیانه بی نظیر است ولی باید اذعان کنیم که محل اتصال آن به خاکریز می‌تواند آسیب پذیر باشد و نیازمند بررسی سریع است.

"فرهاد سرخوش" با بیان اینکه هیچ ارزیابی دقیقی از وضعیت پل میانگذر دریاچه ارومیه به عمل نیامده است، افزود: اگر پل میانگذر دریاچه ارومیه آسیب ببینید در شرایط بد اقتصادی و تحریم کنونی، راه اندازی دوباره آن شاید سالها به طول انجامد.

اخبار مرتبط افزایش 35 سانتی متری عمق دریاچه ارومیه رهاسازی آب هفت سد به سمت دریاچه ارومیه حال این روزهای دریاچه ارومیه به روایت تصاویر هدیه کشاورزان به دریاچه ارومیه افزایش کمک هزینه مسکن کارگران مشمول قانون کار/ اختصاص اعتبار برای طرح های مصوب کارگروه نجات دریاچه ارومیه

منبع: جماران

کلیدواژه: سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا دریاچه ارومیه عوارضی ارومیه پل شهید کلانتری سهام عدالت نقل و انتقالات لیگ برتر ویروس کرونا امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی پل میانگذر دریاچه ارومیه پل میانگذر دریاچه ارومیه شهرسازی آذربایجان غربی دریاچه ارومیه کل راه و شهرسازی درآمد حاصل اداره کل راه کل راهداری مدیرکل راه ۱۵ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۶۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پتروشیمی ارومیه در جمع پردرآمدترین پتروشیمی‌های بورسی کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، براساس اعلام  روابط عمومی شرکت پتروشیمی ارومیه؛ بررسی کارنامه درآمدی پتروشیمی‌های بورسی در سال گذشته حکایت از افزایش درآمد تعدادی از پتروشیمی‌های بورسی دارد که پتروشیمی ارومیه نیز جزو آنهاست.

بر اساس ارقام تجمیعی فروش ماهانه ۱۴۰۲ مشخص می‌شود که پتروشیمی ارومیه موفق عمل کرده ‌و توانسته با ثبت یک‌هزار و ۸۰۸میلیارد تومان درآمد در بین پردرآمدترین پتروشیمی‌های بورسی کشور قرار بگیرد.

ارزیابی و مقایسه درآمد پتروشیمی ارومیه در سال ۱۴۰۲ با سال ۱۴۰۱ ازافزایش دوبرابری این شرکت خبر می‌دهد که در طول دوره فعالیت این شرکت بی‌سابقه بوده‌ و می‌توان گفت نویدبخش روزهای خوب برای پتروشیمی ارومیه است.

  پتروشیمی ارومیه در سال گذشته علاوه بر قرار گرفتن در بین پردرآمدترین پتروشیمی‌های کشور؛ با ۲۰ درصد افزایش تولید در اسفندماه، رتبه چهارم شرکت‌های صنعت پتروشیمی کشور را در زمینه افزایش تولید به خود اختصاص داده‌است.

دیگر خبرها

  • آخرین وضعیت دریاچه ارومیه
  • تصاویر زیبا و چشم‌نواز از حال خوب دریاچه ارومیه + عکس
  • کاری از سوی دولت برای دریاچه ارومیه صورت نگرفته/ با دو میلیارد متر مکعب آب هم می‌شود در دریاچه قایق‌سواری کرد/ پایان تابستان معلوم می‌شود
  • سلاجقه: امیدواریم روند بهبود دریاچه ارومیه مستمر باشد
  • سلاجقه: وضعیت دریاچه ارومیه مناسب است
  • آخرین وضعیت دریاچه ارومیه |‌ ویدئو
  • (تصاویر) آخرین وضعیت دریاچه ارومیه
  • پتروشیمی ارومیه در جمع پردرآمدترین پتروشیمی‌های بورسی کشور
  • تكمیل زیرساخت‌های گردشگری ساحل دریاچه ارومیه
  • صرفه جویی ۱۴ میلیون مترمکعبی آب با انسداد چاه‌های غیرمجاز در آذربایجان‌غربی