Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری رویترز در گزارشی به علاقه برخی از خانواده های ایرانی به عروسک های کودکانه واقع گرایانه پرداخته است.

به گزارش فرارو، رویترز نوشت: برای برخی از خانواده ها در ایران احتمال داشتن فرزندان بیشتر بار اقتصادی یا عاطفی زیادی را تحمیل می کند اما آنها به داشتن فرزند علاقمند هستند بنابراین عروسک های کودکانه را گزینه ای مناسب به جای نوزاد زنده کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از مشتریان عروسک های نوزادی کسانی هستند که فرزندشان از داشتن برادر یا خواهر محروم است و خواهان یک خواهر و برادر هستند تا از تنهایی رهایی یابند.

والدین این عروسک ها را در اختیار آنها قرار می دهند تا جلوی نق زدن و شکایتشان را بگیرند.

رسم داشتن یک فرزند عمدتا به دلیل هزینه ها و اوضاع اقتصادی است اما آنها درک نمی کنند که داشتن یک خواهر و برادر واقعی نمی تواند از این طریق جایگزین شود.

رویترز نوشته که بسیاری از زوج ها ترجیح می دهند فرزند واقعی نداشته باشند حتی زنان مجرد نیز با در اختیار گرفتن این عروسک ها به آرامش می رسند.

رشد جمعیت‌ کشور در سال‌های اول انقلاب حدود ۲.۴۵ درصد بود؛ به این معنا که جمعیت کشور سالانه حدود ۲.۵ درصد نسبت به سال قبل افزایش می‌یافت. با وقوع کاهش جمعیت به خصوص در دهه ۱۳۷۰ به ناگهان یک شاخص از این رقم کم شد و در ابتدای ورودی به دهه ۸۰ به شاخص حدود ۱.۵ رسیدیم و طبق آخرین آمارها نیز در سال ۱۳۹۸ رشد جمعیت کشور متاسفانه برای اولین بار در تاریخ ایران به کمتر از یک درصد رسیده است.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۴۸۰۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عروسک بومی «بیگک» در کانون تولید می‌شود

عروسک بومی «بیگک» به‌زودی از سوی اداره‌کل سرگرمی‌های سازنده و بازی‌های رایانه‌ای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تولید می‌شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عروسک‌های بومی ایران عزیز، نه تنها اسباب‌بازی‌های ساده‌ای برای سرگرمی کودکان هستند، بلکه حاملان فرهنگ، تاریخ و هویت اقوام مختلف ایرانی نیز هستند.

این عروسک‌ها که در هر منطقه از ایران با ظرافت و دقت خاصی ساخته می‌شوند، نمادی از آداب و رسوم، باور‌ها و داستان‌های مردم آن منطقه هستند. بی‌شک با تولید این عروسک‌ها، گامی برای آشنایی کودکان و نوجوانان این مرز و بوم با هویت و اصالت ایرانی و اسلامی خود برداشته می‌شود و با ایجاد حس افتخار در آنان، اعتماد به نفس ملی افزایش می‌یابد.

در همین زمینه، عروسک‌های بومی «بیگک» که ریشه تاریخی آن به چندین استان منطقه زاگرس جنوبی برمی‌گردد، در اولویت تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان قرار دارد و برنامه‌ریزی برای عرضه آن در بهار سال ۱۴۰۳ صورت گرفته است.  

«بیگک» با لباس و ظاهر محلی خود عصاره‌ای از گویش و آداب و رسوم این منطقه است که در سال ۱۳۹۹ در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت ملی رسیده است.

«بیگک» از کلمه بیگ گرفته شده که در این منطقه به عروس اطلاق می‌شود، در اسکلت این عروسک از شاخه‌های نخل که درخت بومی منطقه است استفاده می‌شود. همچنین پوشش مِینا (سرپوشی از جنس تور) و جومَه (پیراهنی با چین خوردگی خاص) دارد.

از آنجا که احیای عروسک‌های بومی ایران، یک ضرورت فرهنگی است. بازطراحی و تولید این عروسک‌ها می‌تواند به حفظ گنجینه‌های ارزشمند فرهنگی و هویت ایرانی اسلامی کشور عزیزمان کمک کند.

افزون بر این، کتاب عروسک بیگک با عنوان «بی‌بی بیگک» در اداره کل نظارت بر انتشارات کانون در مرحله تصویرگری است و در سال ۱۴۰۳ این عروسک روانه بازار خواهد شد

دیگر خبرها

  • ایده های نوآورانه استان مرکزی در راستای افزایش فرزندآوری
  • واگذاری زمین به ۲۵۶ متقاضی طرح جوانی جمعیت در حاجی آباد
  • کلاهبرداری خواهر رونالدو جنجال به پا کرد
  • قتل خواهر به دست برادر در باوی
  • قتل خواهر به دست برادر ۱۷ ساله در خوزستان
  • تایید صلاحیت بیش از سه‌هزار متقاضی مسکن طرح جوانی جمعیت قم
  • عروسک بومی «بیگک» تولید می‌شود
  • عروسک بومی «بیگک» در کانون تولید می‌شود
  • طرح جوانی جمعیت
  • جزئیات جدیـد از چگونگی مرگ تلخ «نگار کریمیان»؛ چه کسی دستـور شلیک داد؟