Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، شاخص بورس در جریان معاملات بازار سرمایه در اولین روز هفته و سومین روز آبان ماه با ثبت افت ۳۸هزار واحدی، در ارتفاع یک‌میلیون و ۳۷۴هزار واحد قرار گرفت.

در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه ۳میلیارد و ۲۲۸میلیون سهم و حق‌تقدم به‌ارزشی بالغ بر ۳هزار و ۴۹۰میلیارد تومان در ۳۵۹هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با افت ۳۸هزار و ۳۰۵واحدی، در ارتفاع یک‌میلیون و ۳۷۴هزار و ۴۸واحد قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی شرکت‌های فولاد مبارکه اصفهان، ملی صنایع مس ایران و پالایش نفت اصفهان شد و در مقابل شرکت‌های آهنگری تراکتورسازی ایران، کاشی و سرامیک حافظ و معدنی دماوند با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

شاخص‌های اصلی بازار سرمایه هم روزی منفی را پشت‌سر گذاشتند؛ به‌طوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) ۱۰۰۱۸واحد، کل (هم‌وزن) ۴۷۶۲واحد، قیمت (هم‌وزن) ۴۷۶۲واحد، آزاد شناور ۳۱۱۹واحد و شاخص‌های بازار اول و دوم به ترتیب ۳۵۳۴۸و ۴۸۸۱۴واحد افت کردند.بسیاری از کارشناسان معتقدند بازار در حال کف سازی است اما عقب نشینی پی در پی و شکسته شدن کف حمایتی نگرانی جدی برای سهامداران ایجاد کرده است.

میثم رادپور ، کارشناس بازار سرمایه و تحلیلگر مالی در خصوص وضعیت کنونی بورس و ارتباط ریزش‌های اخیر به عدم شفافیت بورس و عدم انتشار گزارش‌ها گفت: از نظر من بورس مدتی است که ریزش پیدا کرده است و این داستان  مربوط به شفاف بودن یا نبودن نیست. وقتی ریزش‌ها بزرگ می‌شود خیلی‌ها سرمایه خود را نقد می‌کنند و از بازار بیرون می‌‍آیند.

 وی گفت: در این راستا ریزش امروز و هفته قبل نیز این ادامه همان روند نزولی قبل است.البته لازم به توضیح است ما انتظار نداریم که گزارش‌ها کلا زمین بازی را عوض کنند.

وی در جواب این سئوال که ریزش بازار تا چه محدوده‌ای می‌تواند ادامه یابد؟ گفت:هر چند قبلا کف مقاومتی محدوده یک میلیون و چهارصد هزار واحد بود اما دیدیم بازار از این محدوده عقب نشست و حالا هم می تواند از  هزار سیصد واحد عقب‌تر برود.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: اگر به خاطر داشته باشید وقتی شاخص در حال پیشروی بود،همه این سطوح را به راحتی می‌شکست و بالا می‌رفت اما میخواهم بگویم ما نمیتوانیم راجع به اتفاقات یک روزه و یک هفته‌ای گمانه زنی بکنیم. ما در بهترین حالت می‌توانیم راجع به یک آینده بلندمدت اظهار نظر کنیم.

وی با اشاره به اینکه باید ببینیم انتظار ما از بازار چیست؟گفت: از زمانی که بازار شروع به ریزش کرد،قیمت دلار افزایش یافت. من فکر می‌کنم تنها عاملی که سرنوشتش به بازار سهام گره خورده است، دلار است. من به شکلی جدی معتقدم افسار بازار سرمایه در دست دلار است . به هر حال در دوره رونق بورس، رشد قیمت سهم ها تحت تاثیر تورم بود و حالا نیز ما با همان تورم روبرو هستیم اما به هر حال قیمت برخی سهم ها از قیمت واقعی فاصله گرفته بود و در نتیجه ریزش گریزناپذیر شده بود اما حالا مسیر آینده بورس را قیمت دلار تعیین می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه سهامدار به دنبال سود است، توضیح داد: حالا بسیاری می گویند قیمت‌ها به کف رسیده و جذاب است اما می بینیم که سهامدار در حال تخلیه پرتفوی خود و فروش است، پس در این شرایط چیزی فراتر از سود وجود دارد که منجر به فروش در این شرایط می‌شود.

۲۲۳۲۲۳

کد خبر 1447265

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: بورس تهران سازمان بورس و اوراق بهادار بورس کالا بورس بازار سرمایه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۰۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر مهم عشقی درباره زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت

مجید عشقی درباره واریز سود سهام عدالت گفت: امیدواریم تا خرداد بتوانیم سودهارا جمع آوری کنیم و باقی مانده سود سهام عدالت را پرداخت کنیم. زمان دقیق این پرداخت توسط شورای عالی بورس مشخص خواهد شد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، در برنامه صف اول عملکرد سازمان بورس و اوراق بهادار بررسی شد و مجید عشقی، رئیس سازمان بورس به سوالاتی پاسخ داد.

عشقی گفت: سال ۱۴۰۲، به واسطه اتفاقاتی که افتاد سال سختی برای بازار سرمایه بود. در طول دو سال و نیم گذشته سعی شده که بسترسازی لازم برای جذب سرمایه به بخش مولد اقتصاد و ارائه خدمات به سهامداران انجام شود و تلاش شد افرادی که در صف مجوز مربوط به ارائه خدمات مالی بودند بررسی و پاسخگویی شوند که اکنون این صفوف پایان پیدا کرده و به درخواست‌ها به روز پاسخ داده می‌شود.

او افزود: سال گذشته علیرغم تلاطم در بازار سرمایه دو نمونه داشتیم که شرکت‌ها به صورت خرد برای تامین مالی حضور پیدا کردند. بورس به دلیل ماهیتی که دارد یکی از مصادیقی است که می‌تواند شعار سال و مشارکت مردم را تحقق بخشد. مشارکت مردم در بورس سابقه دارد و ۱۲ میلیون نفر به صورت مستقیم در بورس سرمایه گذاری کرده اند و ۵۰ میلیون نفر نیز از طریق سهام عدالت در بورس ذی نفع هستند. برای ایجاد این مشارکت نیازمند اعتمادسازی هستیم. اگر میخواهیم مشارکت مردم را در بازار سرمایه جلب کنیم باید مفروضاتی داشته باشیم و تا پایان دوره سرمایه گذاری به آن‌ها پایبند باشیم. اعتمادسازی مهمترین بخش در بازار سرمایه است و تمام دستگاه‌ها باید کمک کنند که اعتماد با تصمیمات به موقع به بازار سرمایه بازگردد.

عشقی ادامه داد: موردی که رئیس جمهور و مقام معظم رهبری هم به آن اشاره نمونده اند، بحث تصدی گری دولت و دخالت دستگاه‌های دولتی در شرکت هاست که مخاطرات جدی برای امنیت سرمایه گذاری ایجاد می‌کند. تغییرات متعدد مدیران در بنگاه‌های اقتصادی هم ضربه جدی به بنگاه‌ها می‌زند و سرمایه گذاری در این شرکت‌ها با مخاطره روبرو می‌شود. در حال حاضر طیف وسیعی از ابزار‌ها و صندوق‌ها در اختیار سرمایه گذاران قرار داده ایم تا نسبت به ریسکی که تمایل دارند سرمایه گذاری انجام دهند.

او در خصوص بازگشت سرمایه افرادی که تاکنون در بورس متضرر شده اند گفت: از سال ۹۹ تاکنون تورم تجمیعی ما حدود ۳۰۰ درصد بوده، اما قیمت سهم‌ها تقریبا ۲۵ درصد زیر شرایط اوج در سال ۹۹ است. سهامداران سبد خود را با اوج سال ۹۹ مقایسه می‌کنند که باید بگوییم همچنان جبران نشده است. یکی از دلایل این موضوع این مسئله است که سودآوری شرکت‌ها به واسطه افزایش قیمت‌های سمت بهای تمام شده، کاهش پیدا کرده است.

عشقی با اشاره به وضعیت بورس با توجه به رخداد‌های اخیر گفت: رخداد‌های سیاسی در کل دنیا روی بازار‌های سرمایه اثر می‌گذارد و در بازار ما هم این اتفاق طبیعی بود و در بازار هیجان ایجاد شد. به همین دلیل سازمان بورس برای آنکه از حق سهامدار دفاع کند و معاملات تحت تاثیر هیجانات نباشد، دامنه نوسان برای چند روز محدود شد. این نوع تصمیم‌ها چه در کشور ما چه در کشور‌های دیگر مسبوق به سابقه است. روز گذشته و امروز معاملات متعادل بود و التهابات کنترل شد. از هفته آینده به روند عادی معاملات و دامنه نوسان عادی بازمی گردیم.

عشقی در خصوص واریز سود سهام عدالت گفت: مجموعه اتفاقاتی که برای شرکت‌ها افتاده، باعث شد شرکت‌ها مرتکب تخلف شوند و در پایان سال نتوانند سود سهام عدالت را پرداخت کنند. امیدواریم تا خرداد بتوانیم سودهارا جمع آوری کنیم و باقی مانده سود سهام عدالت را پرداخت کینم. زمان دقیق این پرداخت توسط شورای عالی بورس مشخص خواهد شد.

رئیس سازمان بورس در خصوص اقدامات آموزش بازار سرمایه گفت: برنامه مدونی در حال اجرا شدن است که سواد مالی و اقتصادی به صورت پایه‌ای به دانش آموزان آموزش داده می‌شود که البته در کوتاه مدت نتایج آن حس نخواهد شد.

دیگر خبرها

  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • ریزش بورس آمریکا در پی اخبار حمله به اهدافی در ایران
  • بورس سرخپوش شد، سکه آمپر چسپاند؛ آیا سفر مردم بی تاثیر از دلار آزاد است؟
  • قیمت خودروی تولید داخل به یک میلیارد تومان رسید!
  •  سیگنال بازارهای جهانی به دلار تهران
  • توجه اهالی بازار سرمایه به نقدشوندگی و حمایت از شاخص‌ساز‌ها جلب شد
  • کاهش قیمت دلار متوقف شد؟
  • بورس فروردین را با سبزپوشی به پایان رساند
  • خبر مهم عشقی درباره زمان پرداخت مرحله سوم سود سهام عدالت
  • بورس امروز ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار