Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اکوفارس به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، محسن زنگنه نماینده مجلس شورای اسلامی در برنامه گفت‌و‌گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص دلایل خریداری نشدن زعفران کشاورزان به قیمت مصوب، تصریح کرد: رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران این محصول را به قیمت هرکیلوگرم ۹ میلیون تومان می‌خرد، درحالی که قیمت مصوب ۲۰ میلیون تومان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین افراد زعفران را به قیمت ۱۵۰۰ دلار (بیش از ۴۰ میلیون تومان) صادر می‌کنند.

او افزود: کشاورزی که برای هر کیلوگرم زعفران حداقل ۱۲ میلیون تومان هزینه کرده، چاره‌ای جز فروش دسترنج یکساله اش به هر قیمتی که خریدار عمده تعیین کرده، ندارد.

این نماینده مجلس گفت: امکان دریافت وام برای خریداران عمده زعفران فراهم است، اما شورای ملی زعفران به تعهداتش عمل نمی‌کند.

او با بیان این که در مورد محصول زعفران باید کار‌های اساسی و بنیادی زیادی صورت گیرد گفت: ابتدا در زمینه کاشت، داشت و برداشت این محصول باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود تا زعفران تولید شده به استاندارد‌های روز دنیا نزدیک شود که متولی این امر نیز جهاد کشاورزی است.

 زنگنه گفت: موضوع دیگری که باید درباره زعفران به آن توجه شود قیمت‌گذاری و مدیریت توزیع، صادرات و فروش این محصول است که در این باره جلسات زیادی با تولیدکنندگان، صادرکنندگان عمده و همچنین شورای ملی زعفران و اتحادیه صادرکنندگان برگزار شده است.

او ادامه داد: آنچه مجلس یازدهم در مورد زعفران باید انجام دهد بازنگری در قوانین مربوط به صادرات این محصول و هدفمندکردن آنهاست، زیرا صادرات بی برنامه و بدون استاندارد در مقابل سودآوری بالای این محصول باعث شده که هر چند بیش‌از ۹۰ درصد زعفران دنیا در ایران و به ویژه خراسان رضوی تولید می‌شود، اما از لحاظ قیمتی و ارزش افزوده‌ای که وارد کشور می‌شود قابل توجه نیست.

قیمت فعلی خرید زعفران از کشاورزان منصفانه نیست

احتشام رئیس شورای ملی زعفران هم در ادامه برنامه  اعلام کرد: همه ما قبول داریم که قیمت فعلی برای خرید زعفران از کشاورزان منصفانه نیست.

احتشام افزود: حدود یک هفته زعفران به قیمت مصوب (حدود ۲۰ میلیون تومان) از کشاورزان خریداری شد، اما قرار بود تسهیلات هزار میلیارد تومانی به بازار تزریق شود، که به دلیل بروکراسی‌های بانکی محقق نشد.

خسارت چندصد میلیون تومانی زعفران کاران با افت قیمت خرید تضمینی

زینلی، مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه تصریح کرد: ما حامی تولیدکنندگان هستیم و از مشکلات به وجود آمده برای کشاورزان خیلی ناراحتیم.

او ادامه داد: نگرانیم که با همکاری نکردن اتحادیه ها، کشاورزان دچار ضرر‌های چندصد میلیونی شوند. متاسفانه این تشکل‌ها با به جا نیاوردن این تعهدات، موجبات ضرر و زیان کشاورزان و همچنین افت شدید قیمت زعفران را فراهم آورده اند.

زینلی گفت: در چند روز اخیر با توجه به چالش‌های به وجود آمده در خرید تضمینی این محصول، کشاورزان خسارت قابل توجهی دیده اند به طوری که روزانه بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان ضرر کشاورزان به واسطه محقق نشدن خرید تضمینی است.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: میلیون تومان قیمت مصوب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۰۳۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۲۰ درصدی کشت چغندرقند در نهاوند

ایسنا/همدان مدیر جهادکشاورزی شهرستان نهاوند گفت: امسال بیش از ۳۰۰۰ هکتار از زمین‌های کشاورزی این شهرستان به کشت چغندرقند اختصاص یافته که نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۰ درصد کاهش داشته است.

توکل آبشناس در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: با هدف مدیریت مصرف آب طرح اصلاح الگوی کشت در استان همدان تهیه و به شهرستان‌ها هم ابلاغ ‌شده است.

وی افزود: در شهرستان ما وظیفه‌ داریم این الگو را اجرا کنیم تا از اتلاف منابع آبی جلوگیری شود و در سال جدید مصمم به انجام این کار هستیم.

آبشناس با اشاره به کشت چغندرقند به‌عنوان یکی از کشت‌های مورد اشاره در طرح اصلاح الگوی کشت گفت: اکنون در شهرستان در این راستا برای کشت چغندرقند طبق این الگو برنامه داریم ۲۶۰۰ هکتار کشت کنیم و چهار کارخانه قند برای ما معرفی‌شده‌اند.

به گفته وی، این کارخانه‌ها شامل لرستان، همدان، قزوین و نقش‌جهان اصفهان است و از کشاورزان درخواست داریم تنها با این چهار کارخانه که اعلام کردیم قرارداد ببندند.

آبشناس با اشاره به اینکه نهاوند بیشترین سطح زیرکشت چقندرقند در استان همدان را دارد، اضافه کرد: اجرای طرح الگوی کشت در نهاوند موجب شده کشاورزان به کشت محصولات کم آب‌بر تشویق شوند.

مدیر جهادکشاورزی نهاوند پیش‌بینی کرد که امسال بیش از ۳۰۰هزار تن چغندرقند از مزارع این شهرستان برداشت شود و یادآور شد: اگر با این کارخانه‌ها قرارداد بسته شود دولت می‌تواند حمایت‌های خود مانند کود و خرید محصول در پاییز را انجام دهد و به تعهداتش عمل کند.

وی مطرح کرد: متأسفانه هم‌اینک مشاهده ‌شده کارخانه‌های دیگری در شهرستان دارند فعالیت می‌کنند که این کار چند مشکل دارد، اول اینکه بذرهایی که آنها تحویل کشاورزان می‌دهند کیفیت لازم را ندارد. در پاییز هم چون این کارخانه‌ها قراردادی ندارند برای خرید محصول هیچ تعهدی ندارند و مشکلاتی برای کشاورزان ایجاد می‌کنند.

مدیر جهادکشاورزی نهاوند تصریح کرد: هر کشاورز باید مدیریت کند که محصولی مانند چغندر را در کنار محصولات کم‌آب‌بر مانند کلزا، گندم و جو هرچند سال یک‌بار بکارد.

آبشناس در پایان بیان کرد: بزرگترین آفت برای کشاورزان کشت چندین ساله یک محصول است که ضرر و زیان زیادی را برای کشاورزان به همراه دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قاچاق، آفت اصلی زعفران
  • کشاورزان برای حمل محصولات حتماً از طریق شرکت‌های مجاز اقدام کنند
  • ضرورت خرید و جمع آوری ۳۰ هزارتن تخم مرغ مازاد
  • دانه‌های آجیلی خوی به نام کشاورز و‌به کام واسطه
  • خرید زعفران با کیفیت و قیمت باورنکردنی
  • خرید بیش از ۲۴ هزار تن گندم در خوزستان
  • کاهش ۲۰ درصدی کشت چغندرقند در نهاوند
  • خریداری ۱۰۰ تن دانه‌ روغنی از کشاورزان مهرانی
  • خریداری ۱۰۰ تن دانه‌های روغنی از کشاورزان مهرانی
  • برداشت بیش از ۲۳ هزار گندم در خوزستان