Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، مَکْران، مُکْران یا مِکْران نامیست که در طول تاریخ به مناطق جنوبی و بخشی از مناطق مرکزی بلوچستان که در امتداد ساحل مکران به طول ۶۰۰ مایل (حدودا ۱۰۰۰ کیلومتر) از راس الکوه در غرب جاسک در ایران تا شرق لس بیله و نزدیکی بندر کراچی در پاکستان اطلاق می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

گسل مکران در جنوب شرق ایران و جنوب پاکستان با طول تقریبی ۹۰۰ کیلومتر به دو قسمت مکران شرقی (بخش پاکستانی) با طول تقریبی ۵۰۰ کیلومتر و مکران غربی (بخش ایرانی) با طول تقریبی ۴۰۰ کیلومتر تقسیم بندی می شود.

بخش شرقی مکران برخلاف بخش غربی فعال است و موجب زمین لرزه های کوچک و بزرگی در صد سال اخیر شده است. در مقابل، بخش غربی زیر بستر دریای عمان نزدیک به سواحل جنوب شرق ایران واقع است و فاقد فعالیت لرزه ای به خصوصی بوده و سال های طولانی است که زمین لرزه ای بزرگ به وسیله آن رخ نداده که این مسئله احتمال قفل شدگی و تجمع انرژی قطعه غربی گسل مکران را برای ایجاد زمین لرزه ای بزرگ و مهیب در آینده به شدت افزایش داده است. 

شواهد تاریخی نشان می‌دهد زلزله‌های مختلفی در مکران روی داده ولی تنها زلزله شدیدی که به صورت دستگاهی ثبت شده و سونامی نیز ایجاد کرده, زلزله سال ۱۹۴۵ است که سونامی به ارتفاع ۱۲ متر ایجاد کرد و به گفته تعدادی از محققین حدود ۴ هزار نفر کشته شدند.

آخرین زلزله مکران در سال ۱۳۲۴ شمسی رخ داد که در نهایت منجر به تولید سونامی در شمال شرق اقیانوس هند شد. حدود ۷۵ سال از آن زلزله گذشته و در حال حاضر در سراسر این منطقه آرامش برقرار است.

بیشتربخوانید:

ماجرای ساخت و ساز‌های تجاری در اطراف حرم امام رضا(ع) چیست؟ 

زلزله بم (۱۳۸۲) نشان داد که ساخت و ساز بر فراز و در حریم گسل های اصلی و بزرگ نه فقط به دلیل احتمال گسیختگی مستقیم در محل عبور گسل بلكه به دلیل اینكه در نزدیكی گسلهای بزرگ امكان بروز جنبش های بسیار شدید و در نتیجه تشدید خسارات ها و تلفات وجود دارد، باید محدود شود.

ساخت بنا "بر" پهنه گسل فعال طبق  آئین نامه های مهم در کشورهای لرزه خیز (نظیر آئین نامه AP در کالفرنیا و آئین نامه نیوزیلند) ممنوع است.

اگر بخواهیم از هوای به شدت گرم این منطقه صحبت نکنیم, مکران به دلیل جاذبه های بسیار زیبای گردشگری سالیانه توریست های بسیاری را به خود جذب کرده است. از مردم عادی گرفته تا از ما بهترون!

شنیده ها و دیده ها حاکی از آن است که برخی از مسئولان دولتی در سواحل مکران اقدام به ساخت و سازهای عظیم کردند. از این رو قیمت مسکن در این منطقه روز به روز در حال افزایش است.

قیمت مسکن در چابهار با تهران برابری می کند؟

یکی از بنگاه‌های املاک این منطقه در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره افزایش قیمت مسکن در چابهار، اظهار کرد: در حال حاضر اگر شما قصد خرید یک خانه ویلایی را داشته باشید، برای ۳۰۰ متر باید حدود ۸ میلیارد تومان هزینه کنید!

احتمال زلزله در سواحل مکران

با یکی از مسئولان سازمان نقشه برداری به گفتگو نشستیم؛ این مقام مسئول که تمایلی به فاش شدن نام خود نداشت، در خصوص گسل‌های فعال در مناطق جنوبی کشور به خصوص سواحل مکران اظهار کرد: در شمال مکران گسل‌های فعالی وجود دارد که در صورت فعال شدن آن و آزاد شدن انرژی موجب به وجود آمدن زلزله با پتانسیل ۸ ریشتری در این منطقه خواهد شد.

زلزله در مناطق ساحلی یا نزدیک دریاها, در بیشتر مواقع منجر به  به وجود آمدن سونامی در همان منطقه می شود. اگر بتوانیم  از ساخت و سازهای غیرضروری در منطقه مکران جلوگیری کنیم, می توانیم به مراتب از به وجود آمدن سونامی وحشتناک نیز در این منطقه جلوگیری کنیم.

در پایان؛

بسیاری از مسئولان از پرداختن به مسائل مربوطه به زلزله یا سونامی به خصوص در این مناطق طفره می روند زیرا در صورت پرداختن به این مسئله مردم آگاه تر شده و تقاضا برای خرید خانه های میلیاردی مسئولان کمتر می شود. از این رو قیمت مسکن روز به روز  روند نزولی به خود می گیرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سواحل مکران زلزله سواحل مکران قیمت مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۰۳۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اقدامات موثر شرکت سهامی آب منطقه ای یزد در جلوگیری از خسارات ناشی از سیلاب ها

افشین عالمی سرپرست معاونت طرح و توسعه شرکت سهامی آب منطقه‌ای یزد گفت: در پی هشدار وقوع سیل و بارندگی از سوی اداره کل هواشناسی و ستاد مدیریت بحران استان، بلافاصله جلسه مدیریت شرایط اضطراری این شرکت تشکیل شد و به سرعت عملیات لایروبی و اصلاحی بر روی بند‌های خاکی و تغذیه مصنوعی به خصوص بند‌های کوه کاسه و صادق آباد در دستور کار قرار گرفت.  

وی همچنین به مصوبات دیگر این جلسه اشاره کرد و  افزود: از پیمانکاران درخواست شد تا علاوه بر انتقال تجهیزات و ماشین آلات، آمادگی کامل جهت کمک رسانی در صورت نیاز را داشته باشند.  

این مقام مسئول همچنین خاطر نشان کرد: مدیران، معاونین، کارشناسان و هشت گروه گشت و بازرسی این شرکت، مسیر جریان سیل در بند‌ها و رودخانه‌های  سراسر استان را پایش و کنترل کردند تا در صورت وجود مشکلات و موانع، اقدامات لازم صورت پذیرد.  

عالمی همچنین به اقدامات قبل از وقوع سیل روز‌های گذشته اشاره کرد و گفت: باتوجه به نزدیک شدن به فصل بارندگی‌ها لایروبی و آماده سازی بند‌های رحیم آباد و رودخانه شور ابرکوه، بند‌های صادق آباد و دره گاهان تفت، بند‌های شهرستان مروست، بند دربید یزد، بند بهادران مهریز و بند شهستان بهاباد در جهت مدیریت سیلاب انجام شد.  

وی با اشاره به اینکه عملیات مرمت و تثبیت بند‌های بالادست در گذشته انجام شده است،  افزود: سیل بند‌ها و دیواره‌های هدایت کننده آب به بند‌های شهرستان اردکان و عقدا و همچنین بند کرخنگان بهاباد، مرمت و آماده آبگیری شد.  

سرپرست معاونت طرح و توسعه شرکت سهامی آب منطقه‌ای یزد به دیگر اقدامات این شرکت قبل از وقوع سیل اشاره کرد و  ابراز داشت: یک تیم مشاور و پیمانکار جهت عملیات تکمیل بند‌های کوه کاسه در نظر گرفته شد و همچنین نقشه برداری هوایی از مخزن این بند انجام شد.  

عالمی در ادامه اظهار داشت: ماشین آلات مورد نیاز در محل بند‌های رحیم آباد، مرور، صادق آباد و کوه کاسه مستقر شد تا در صورت نیاز برای عملکرد بهتر این بند‌ها وارد عمل شوند.  


وی افزود: جهت کنترل آب بند‌های پایین دست بند‌های رحیم آباد و جلوگیری از ورود آب بیشتر، دریچه اصلی این بندبسته شد.  

افشین عالمی در پایان به بعضی از اقدامات این شرکت هم در حین وقوع سیل اشاره کرد و گفت: در هنگام وقوع سیل خاکریز‌های حفاظتی در اطراف میل چاه قنوات موجود در بند‌های صادق آباد ایجاد شد و همچنین بازگشایی مسیر انحراف آب و کنترل مستمر دبی بند شماره ۴ رودخانه کوه کاسه و انتقال سیل به بند شماره ۵ و جلوگیری از ورود سیلاب به بند شماره ۶ انجام شد.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • وقوع انفجار در کابل
  • اقدامات موثر شرکت سهامی آب منطقه ای یزد در جلوگیری از خسارات ناشی از سیلاب ها
  • فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات کشور | از تردد در مسیرهای مستعد وقوع بهمن اجتناب شود
  • فعالیت سامانه بارشی در ارتفاعات کشور/ از تردد در مسیرهای مستعد وقوع بهمن اجتناب شود
  • تمرکز دانش بنیان‌ها بر سواحل مکران
  • روح معماری ایرانی-اسلامی بیش از پیش در ساخت و سازها دمیده شود
  • کشف فرآورده‌های نفتی قاچاق در سواحل مکران
  • وقوع اولین فقره آتش سوزی جنگلی در مازندران
  • زمین لرزه سالند خسارتی در پی نداشت
  • زلزله سالند دزفول خسارتی نداشت