Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- میدان نقش جهان از عجایب معماری دوران صفوی است که همچنان شکوه خود را حفظ کرده و وارد فهرست میراث جهانی یونسکو شده اما ساخت‌ و‌ سازهایی که از دید برخی باضابطه و برخی دیگر غیرقانونی بوده بارها خطر خروج از این فهرست را ایجاد کرده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، خیابان چهارباغ اصفهان نمونه بی‌نظیری از معماری و ساختار شهری اصفهان تاریخی است و از آن به عنوان گذر فرهنگی شهر یاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در راستای توسعه خیابان چهارباغ و پاسداشت ارزش‌های تاریخی این منطقه، اقدامات بسیاری انجام شده که از جمله مهمترین آنها می‌توان پیاده‌راه سازی چهارباغ اشاره کرد که ساخت آن بیش از دو سال زمان برد و اکنون این خیابان بدون حضور خودروها و سایر وسائل حمل و نقل، چهره دیگری پیدا کرده است و بسیاری از دوستداران میراث تاریخی از اجرای این طرح راضی و خوشحال هستند.

البته طرح‌های بسیاری نیز پیشنهاد داده شد و حتی به اجرا نیز در آمد اما به سبب ارزش‌های تاریخی خیابان چهارباغ و ملاحظاتی که در این باره باید صورت گیرد، چندان موفقیتی کسب نکردند. یکی از این طرح‌ها که امروز مشکلاتی را برای این منطقه تاریخی ایجاد کرده، احداث یک هتل در حریم خیابان چهارباغ عباسی است.

مطابق با قوانین و ضوابط، حداکثر ارتفاع بناهای واقع در حریم 100 متری محورهای تاریخی، 8 متر است که این مورد، در ساخت هتل مذکور نقض شده است. البته این هتل مصوبه لازم را دریافت کرده اما نقض قوانین مربوط به سازمان جهانی یونسکو در آن نقض شده، دقیقا موضوعی که در قبال ساختمان های مشابه مانند جهان نما و غیره نیز محل اختلاف بوده است.

البته تنها مشکل این هتل، روند احداث و یا کوتاهی احتمالی شهرداری به زعم سازمان جهانی یونسکو در این مورد نیست. برخی معتقدند ساخت هتلی با چنین حجم در محدوده محور تاریخی و فرهنگی چهارباغ، عملا سیمای خیابان را مخدوش می‌کند. موضوعی که مطرح می‌شود اینکه بسیاری از شهروندانی که حتی سررشته‌ای در علم ساختمان‌سازی ندارند هم به آن واقف هستند و اعتراضات زیادی را به همراه داشته است.

رئیس شورای شهر اصفهان در همین رابطه پیش‌تر اظهار داشت: هر جا میراث تاریخی مورد تعرض قرار گیرد با جدیت ورود می‌کنیم چون تمام ساخت و سازها در حریم اماکن تاریخی باید مراحل قانونی را طی کند. کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر به این مورد ورود کرده و حتی در این زمینه نشستی نیز با منتقدان داشتیم.

علیرضا نصر اصفهانی افزود: درباره هتلی که در چهارباغ در حال ساخت بود گزارشی دریافت کردیم و روند ساخت آن تقریبا به صورت قانونی طی شده است و پس از اینکه ارتفاع این هتل مورد انتقاد سازمان‌های مردم‌نهاد و دوست‌داران میراث فرهنگی قرار گرفت، این موضوع به کمیسیون ماده 5 رفت و ساخت این هتل هم‌اکنون متوقف شده است. هم مدیریت شهری و هم اداره‌کل میراث فرهنگی معتقدند نباید کار خلافی صورت گیرد و امیدوارم در نهایت رضایت منتقدان، سازنده و متولیان امر محقق شود.

کشورهای مختلف چگونه میراث کرونا را حفظ می‌کنند؟آمادگی مجلس برای رفع موانع توسعه گردشگری؛ وزارت میراث فرهنگی نگاه جامعی به گردشگری نداردامضای تفاهم‌نامه همکاری وزارت ورزش و جوانان با وزارت میراث فرهنگی و گردشگری

معاون عمرانی استاندار اصفهان نیز درباره ساخت هتل پرحاشیه چهارباغ اصفهان اظهار داشت: پیش‌تر مصوباتی در این باره داشتیم که با همکاری شورای برنامه‌ریزی، مصوبات جدید تدوین شد و نتیجه آن به شورای عالی معماری و شهرسازی ارسال شده که باید با میراث فرهنگی هماهنگی‌هایی انجام دهند. پس از بررسی نهایی، روند ساخت هتل بر اساس ابلاغیه شورای عالی معماری و شهرسازی انجام خواهد شد.

حجت‌الله غلامی اضافه کرد: پیشنهاد استان تعدیل ارتفاع این هتل بوده که اگر ابلاغ شود، پروژه دوباره فعالیت خود را آغاز خواهد کرد.

فریدون اللهیاری مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در گفت وگو با خبرنگار تسنیم ضمن تایید پیشنهاد تعدیل ارتفاع هتل چهارباغ اظهار داشت: البته تعدیل ارتفاع هتل نیازمند به طی کردن فرایندهای قانونی است و همچنین دبیرخانه شورای عالی معماری و شهرسازی نیز اظهار نظر نهایی را در این رابطه ابلاغ کند.

به گزارش تسنیم مشکلاتی از این دست بارها برای محورهایی تاریخی شهر اصفهان پیش آمده اما متاسفانه سهل‌انگاری‌ها همچنان ادامه دارد. به نظر می‌رسد انطباق دیدگاه استانداردسازی از سوی مجموعه‌ای جهانی چون یونسکو با قوانین شهری و حتی ملی مرتبط با ساخت و ساز در اطراف مجموعه‌های شاخص تاریخی باید با دیدگاه کارشناسی به سمت یکسان‌سازی و یا نزدیک شدن برود تا سرمایه‌گذار در‌ گیرودار این قوانین و برداشت‌های متفاوت از آن اسیر اختلافات بین دستگاهی نشود.

یک روز صحبت از اخذ مجوز توسط سازنده ساختمان می‌شود و یک روز سخن از عدم تایید ارتفاع به میان می آید این یعنی یک جای کار هماهنگی‌های بین بخشی ایراد دارد و باید امیدوار بود که روزی و روزی برطرف شود.

انتهای پیام/174/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معماری و شهرسازی خیابان چهارباغ میراث فرهنگی ساخت هتل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۰۶۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرمت حرم شاه عبدالعظیم طی ۶ ماه آینده

به گزارش خبرنگار مهر، نشست سراسری شوراهای فنی استان‌ها به ریاست علی دارابی قائم‌مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی کشور با حضور مدیران ستادی و اعضای شورای فنی استان تهران امروز در سالن فجر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به‌صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.

در این نشست فاطمه داوری مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی با اشاره به اینکه در آستانه روز جهانی بناها و محوطه‌های تاریخی، معاونت میراث‌فرهنگی برنامه‌های جدی را در دستور کار قرار داده است، گفت: این برنامه‌ها از دیروز با بزرگداشت استادکاران برجسته آغاز شده است و برگزاری این نشست سراسری در راستای برقراری نظامی یکپارچه و پایش و هماهنگی بین استان‌ها برگزار می‌شود.

وی به شعار سال مبنی بر «تاب‌آوری بناهای تاریخی در برابر بلاهای طبیعی» اشاره کرد و هم‌افزایی و ارائه برنامه‌های ملی برای تحقق این شعار را مورد تاکید قرار داد.

داوری ادامه داد: شوراهای فنی استان‌ها در تصمیم‌گیری بازوی مشورتی معاونت میراث‌فرهنگی محسوب می‌شوند. سال گذشته سال احیای شوراهای فنی در استان‌ها بود و امروز از تجارب و نظرات کارشناسی ۲۶۵ نفر از مدیران و متخصصان در سطح کشور برای تحقق برنامه‌ها و اقدامات حوزه حفاظت و مرمت بهره می‌بریم.

مدیرکل حفظ و احیای بناها، بافت‌ها و محوطه‌های تاریخی، ۱۴۰۳ را سال کیفیت‌بخشی و توسعه برنامه‌های مرمت و حفاظت عنوان و تصریح کرد: ساختار شوراهای فنی استان‌ها براساس دستورالعمل سال ۱۳۹۶ شکل گرفته که حدود وظایف و فعالیت شوراهای فنی استان‌ها در آن شفاف و روشن است. همچنین بر حسب موضوعات مختلف در حال تدوین نهایی این دستورالعمل هستیم که در این راستا از تجارب و نظرات کارشناسی اعضا استفاده می‌کنیم.

پرهام جانفشان مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان تهران، با اشاره به اینکه تهران دارای ۷۰۰ بنای ثبت ملی است به ارائه برنامه‌های مربوط به حفاظت و مرمت بناهای تاریخی این استان پرداخت و افزود: با توجه به پایان فاز اول طرح مطالعاتی حرم شاه عبدالعظیم مرمت بخش از حرم را در دستور کار داریم و طی شش ماه آینده مرمت نقاط تخریب شده آن انجام می‌شود.

جلیل گلشن از اعضای شورای فنی استان تهران، امر پژوهش را در حوزه مرمت مهم‌ترین اصل عنوان کرد و گفت: با انجام پژوهش است که می‌توان به ارزش‌های میراث‌فرهنگی بنا پی ببریم. در مرمت حفظ اصالت بنا باید مدنظر قرار گیرد، مرمت‌ها با کمترین دخل و تصرف انجام شود و برای مخاطب قابل رؤیت باشد. مرمت‌ها باید طبق آئین نامه‌های بین‌المللی انجام و گزارش علمی انجام مرمت‌های انجام شده تهیه و با پرونده ثبتی اثر مرتبط شود.

در ادامه مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان‌های قزوین، خراسان رضوی، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان شرقی و خوزستان به‌صورت ویدئو کنفرانس به ارائه برنامه‌های خود در حیطه حفاظت و مرمت پرداختند و در پایان لوح‌هایی از سوی علی دارابی به اعضای شورای فنی استان تهران اهدا شد.

کد خبر 6081070 فاطمه کریمی

دیگر خبرها

  • رونمایی از سند مالکیت مجموعه جهانی تخت جمشید
  • بیش از ۲ هزار اثر تاریخی در خراسان رضوی ثبت ملی شد
  • بازدید از بنا‌های تاریخی اصفهان، امروز رایگان است
  • بازدید از بنا‌های تاریخی اصفهان، پنجشنبه رایگان است
  • ثبت ۲ هزار و ۱۰۰ اثر ملی و ۸ اثر جهانی در خراسان رضوی
  • حرم شاه عبدالعظیم مرمت می‌شود
  • مرمت حرم شاه عبدالعظیم طی ۶ ماه آینده
  • دارابی: چالش‌های جهان معاصر تهدیدی جدی برای میراث فرهنگی هستند!
  • ثبت ۱۸ اثر تاریخی همدان در فهرست میراث‌ملی کشور
  • ثبت ملی ۲۵ اثر تاریخی استان اردبیل