Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، ویروس کرونا همچنان در حال گرفتن قربانی در سطح جهان است. تاکنون بیش از ۴۲ میلیون نفر به این ویروس مبتلا و از این میان، یک میلیون و ۱۵۰ هزار تن جان خود را از دست داده اند. با این حال، کووید ۱۹ برای تمامی مردم به یک اندازه مرگبار نیست. یافته‌های دانشمندان نشان می‌دهد مردان بیشتر از زنان، سالمندان بیشتر از جوانان و کودکان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای بیشتر از افراد سالم در مقابل این ویروس آسیب پذیر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان، کودکان یکی از گروه‌های سنی هستند که تحقیقات نشان داده است کمترین آسیب پذیری را نسبت به کرونا دارند. تحقیقات جدید دانشمندان در آمریکای شمالی ابعاد جدیدی از این موضوع را آشکار کرده است.

بر این اساس، تحقیقات بر روی بیش از ۸۰۰ بیمار مبتلا به کرونا که سن زیر ۱۷ سال داشته اند نشان داد کودکانی که هیچ علائمی از بیماری را نداشته اند به سطوح پایینی از ویروس مبتلا شده اند. در مقابل کودکانی که علائم بیماری را از خود نشان دادند، دارای سطح بالای عفونت ویروسی بودند.

دانشمندان در این تحقیقات ۳۳۹ کودک بدون علائم بیماری کرونا را با ۴۷۸ بیمار که علائم بیماری را بروز داده بودند در آمریکا و کانادا مورد مطالعه قرار دادند. با این حال، این تحقیقات نتوانست نشان دهد که سطح پایین ویروس در بدن کودکان بدون علائم چه تاثیری می‌تواند در توانایی انتقال کووید ۱۹ به دیگران داشته باشد.

با این وجود، دانشمندان بار دیگر تاکید کردند کودکان نیز باید مانند سایر اقشار جامعه نسبت به پوشیدن ماسک، حفظ فاصله گذاری اجتماعی و شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون توجه لازم را داشته باشند. هنوز بسیار دشوار است که بتوانیم تشخیص دهیم کدام کودکان سطح کمتری از ویروس را در بدن نسبت به کودکان دیگر دارند.

شناخت علائم ابتلا به کرونا در کودکان بسیار مهم است

یکی از محققان در این رابطه گفت: با بررسی گروه‌های سنی مختلف شاهد آن بودیم که برخی کودکان بدون علائم سطح بالاتری از ویروس کرونا را دارا بودند. با این حال، حتی کودکان بدون علائم کرونایی که دارای سطح بالای کرونا بودند، نسبت به کودکان دارای علائم بیماری، سطح ویروس پایین تری داشتند.

همچنین تحلیل‌ها نشان داد کودکانی که به دیابت مبتلا بودند به طور قابل توجهی خطر وجود سطح بالای ویروس کرونا در بدنشان زیاد بود. دانشمندان تاکید دارند یافته‌ها نشان می‌دهد کودکان ناقلان خاموش کووید ۱۹ هستند و از این رو اهمیت دارد بزرگسالان نسبت به این موضوع هوشیاری لازم را داشته باشند. شناخت علائم ابتلا به کرونا در کودکان در این زمینه بسیار مهم است.

شایع‌ترین علائم کرونا در کودکان

به گفته دانشمندان بسیاری از کودکان مبتلا به کرونا هیچ علائمی ندارند. با این حال، تحقیقات دانشمندان انگلیسی نشان داده است از میان کودکان مبتلا به کرونا که علائم بیماری را از خود نشان می‌دهند، ۵۵ درصد از بی حالی و ضعف رنج می‌برند. همچنین ۵۳ درصد این کودکان از سردرد شکایت داشته اند و بیش از ۵۰ درصد آن‌ها نیز علائم تب را نشان می‌دهند. گلو درد با ۳۸ درصد، بی اشتهایی (که منجر به بی میلی از خوردن وعده‌های غذایی می‌شود) ۳۵ درصد، مشکلات مختلف پوستی شامل خارش، التهاب، جوش و ... با ۱۵ درصد، و اسهال با ۱۳ درصد از جمله شایع‌ترین علائم کرونا در کودکان مبتلا بوده است.

تیم اسپکتر، یکی از دانشمندان دانشگاه سلطنتی لندن در این باره می‌گوید: ما باید شروع به اطلاع رسانی به مردم درباره تفاوت‌های علائم کرونا در سنین مختلف کنیم. آموزگاران و والدین باید بدانند که علائم ابتلا به کرونا در کودکان بسیار متفاوت‌تر از بزرگسالان است. نباید در انجام تست کووید ۱۹ از کودکان عجله کنیم بلکه باید با شناسایی کودکان دارای علائم، اقدام به جداسازی آن‌ها از سایر کودکان و قرنطینه خانگی آن‌ها کنیم. در بسیاری از موارد کودکان تنها یکی از علائم را از خود بروز می‌دهند و باید نسبت به شناسایی صحیح آن، خانواده‌ها اهتمام لازم را داشته باشند.

بیشتر بخوانید

سیاه ترین عوارض بلند مدت کرونا در انتظار بهبودیافتگان نقش کودکان در شیوع کرونا در جامعه

محققان بیمارستان ماساچوست آمریکا و بیمارستان عمومی کودکان در مطالعه‌ای اعلام کردند شواهد نشان می‌دهد کودکان نقش بزرگی در گسترش کووید ۱۹ در جامعه دارند. در این تحقیق ۱۹۲ فرد زیر ۲۳ سال مورد بررسی و آزمایش قرار گرفتند. تحقیقات نشان داد در افراد نابالغ سطح ویروس موجود در مجاری تنفسی بسیار بیشتر از افراد بالغ مبتلا به کرونا است.

دکتر لاول یونکر، مدیر این تحقیقات گفت: ما از میزان بالای ویروس کرونا در مجاری تنفسی کودکان شگفت زده شدیم. کودکان بخصوص در ۴۸ ساعت نخست ابتلا به کووید ۱۹، دارای سطح بسیار بالایی از ویروس کرونا در مجاری تنفسی خود نسبت به افراد بالغ بودند.

او افزود: برخی تصور می‌کنند افرادی که به کرونای شدید مبتلا هستند و در بیمارستان بستری شده اند باعث حجم بالای شیوع ویروس کرونا در جامعه هستند. این در حالی است که کودکان مبتلا به کووید ۱۹ که علائمی از خود نشان نمی‌دهند و در جامعه حضور دارند می‌توانند با شدت بیشتری باعث انتقال ویروس شوند. به هر میزان که ویروس در مجاری تنفسی بیشتر باشد، آن فرد می‌تواند به میزان قابل توجهی ویروس را در جامعه منتشر کند.

یکی از متخصصان در این باره گفت: کودکان در مقابل عوامل بیماری زا مقاوم نیستند. با این حال، از زمان شیوع ویروس کرونا شاهد آن هستیم که درصد قابل توجهی از مبتلایان را بزرگسالان تشکیل می‌دهند. باید به کودکان به دید ناقلان خاموش و فعال ویروس کرونا نگاه کرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس کرونا در کودکان ویروس کرونا مبتلا به کرونا مجاری تنفسی کودکان مبتلا علائم بیماری علائم کرونا بدون علائم کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۰۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسراییل صدای گریه نوزاد برای مردم غزه پخش می‌کند

خبرگزاری مهر، گروه مجله: فعال رسانه‌ای فلسطینی با بغض می‌گوید: «اولین شب در ۱۹۰ روز گذشته بود که هیچ جنگنده اسرائیلی در آسمان غزه پرواز نکرد و فلسطینیان یک نفس از روی آرامش و دل خوشی کشیدند.» کاربر فلسطینی دیگری نوشت: «امشب در غزه هیچ کودکی شهید نمی‌شود.» آن شب آزادی‌خواهان جهان خوشحال بودند و برای ایران کف می‌زدند و سوت می‌کشیدند؛ دل‌شان آرام بود که کودکان غزه یک شب آرام را تجربه کرده‌اند.

فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی پر شده بود از واکنش کاربرانی که درباره آرامش کودکان غزه در شب عملیات «وعده صادق» حرف می‌زدند؛ اما چیزی نگذشت که انتشار ویدئویی تکان‌دهنده از نوار غزه، نشان داد اسرائیلی‌ها در این مصاف از هیچ راه و روشی صرف‌نظر نمی‌کنند. مهم نیست چقدر ضدانسانی و غیراخلاقی و باورنکردنی باشد، مهم این است که برای آنها نفع ناچیزی به همراه بیاورد؛ حتی اگر پخش کردن صدای گریه نوزاد برای جنگ‌زدگانی باشد که داغ فرزند دیده‌اند‏.‬

چندین ماه است که هرکسی در هر گوشه‌ای از دنیا با هر اعتقادی غم‌زده مادرانی است که شب برای کودکانشان لالایی خواندند، صبح در آغوش‌شان کشیدند و بوسیدند، ظهر برایشان از ته مانده‌ها چیزی برای خوردن آماده کردند و عصر برایشان نماز میت خواندند. جهان غم زده انسان‌هایی از سرزمین زیتون است که هزاران بار در رسانه‌ها تصاویر کودکان وحشت‌زده‌شان را منتشر کرده‌اند، فریاد زده و کمک خواسته‌اند؛ اما جنگ برای آنها هر روز چهره جدیدتر، وحشیانه‌تر و بی‌رحم‌تری به خود می‌گیرد.

سال‌هاست صهیونیست‌ها برای اشغال سرزمین فلسطین جنایت می‌کنند؛ اما جنایت‌شان از هفت اکتبر ۲۰۲۳ بی‌پرده‌تر شده است. در این مدت اسرائیل به هر روشی، توحش خود را به جهانیان نشان داده و از هیچ تلاشی برای تصرف و اشغال اراضی فلسطین کوتاهی نکرده است؛ از جنگ روانی گرفته تا حمله‌های نظامی.

مصداق‌های جنگ روانی اسرائیلی‌ها علیه مردم غزه در ماه‌های اخیر بسیار شده است؛ اعلامیه‌ها و کاغذهایی که از هر از گاهی از آسمان غزه فرو می‌ریزد و مردم را تهدید می‌کند خانه‌هایشان را تخلیه کنند؛ تماس‌هایی که با شماره‌های ناشناس با مردم غزه می‌گیرند و با ادبیات تحقیرآمیز به آنها می‌گویند سرانجامی جز مرگ یا فرار در انتظارشان نیست.

«معتز عزیزه» خبرنگار و عکاس معروفی که تا چند هفته در غزه بود و اخبار و تصاویر دردناک مردم منطقه را پوشش می‌داد در یکی از پست‌های اینستاگرامی خود نشان داد فردی از اسرائیل با او تماس گرفته و می‌خواهد معتز را قانع کند که فعالیت او و دیگر کاربران شبکه‌های اجتماعی و تمام راهپیمایی‌های مردم دنیا، یک جور سر و صدا است که نتیجه‌ای به دنبال ندارد. این خبرنگار که چشم بیش از هجده میلیون دنبال کننده را به صفحه اینستاگرامی و محتواهای خود دوخته بود در پاسخ به تماسی که او را به خاطر نشر تصاویر و حمایت از مردم غزه تهدید می‌کرد می‌گوید: «صادقانه، اول که با من تماس گرفتید خیلی ترسیدم چون روزنامه‌نگاران و خبرنگاران زیادی کشته شدند، اما حالا کوچک‌ترین اهمیتی به حرف‌هایت نمی‌دهم چون همه ما… همه انسان‌ها بالاخره یک روز می‌میریم؛ حداقل اگر من اینجا بمیرم کار مفیدی برای مردمم انجام داده‌ام!»

حالا جدیدترین راهکار اسرائیلی‌ها برای شکستن مقاومت روانی خانواده‌ها، این است که شب‌ها با کواد کوپترها برای مردم داغ‌دار غزه صدای گریه نوزاد پخش می‌کنند. این ویدئو از روز گذشته که توسط یکی از روزنامه‌نگاران شبکه الجزیره در صفحه اینستاگرامی‌اش منتشر شد مورد توجه کاربران قرار گرفت.

در این ویدئو در گوشه‌ای از تصویر فیلم نوشته شده است: «باور نکردنی؛ گزارش‌های هشدار دهنده از غزه نشان می‌دهد که نیروهای اسرائیلی از پرنده‌ها و بلندگوها بر فراز کمپ نصیرات استفاده می‌کنند؛ پخش فریادهای زنان و کودکان برای فریب دادن و هدف قرار دادن غیر نظامیان است.»

این روزنامه‌نگار این اقدام را نه صرفاً برای جنگ روانی بلکه ترفندی برای کشتار مردم دانسته است. به گفته او متجاوزان اسرائیلی در اردوگاه پناهندگان نصیرات از طریق پرنده‌ها و کوادکوپترها صدای گریه کودکان و فریاد زنان و حتی پارس سگ‌ها را پخش می‌کردند تا ساکنان را از خانه‌هایشان بیرون بکشند و بعد از هدف قرار دادنشان جانشان را بگیرند.

دیستوپیا در غزه

کاربران شبکه اجتماعی اینستاگرام واکنش‌های متعددی به ویدئویی که روزنامه‌نگار الجزیره به اشتراک گذاشته بود نشان دادند. کاربری با اشاره به ماجرای هولوکاست و شباهت‌های آن با حال و روز حال غزه نوشت: «آن‌ها همیشه پایین‌تر خواهند رفت، آنها وحشت هولوکاست را پاک می‌کنند و وحشتی که خودشان ایجاد کردند را جایگزین آن می‌کنند.»

کاربر دیگری نوشت: «هر روزی که اسرائیل می‌سازد از کابوس بدتر است، خدای من!»

یک کاربر اینستاگرامی دیگر نوشته است: «این لعنتی بیشتر و بیشتر به یک دیستوپیا تبدیل می‌شود.» عبارتی که این کاربر از آن استفاده کرده یک مضمون ادبی است که به جامعه‌ای خیالی دلالت دارد؛ جامعه‌ای که در آن سیاهی‌ها و ویرانی‌ها فراگیر شده است. در وقاع می‌توان گفت با عباراتی از جمله «ویران‌شهر» یا «تباه‌شهر» مترادف است و در نقطه مقابل «مدینه فاضله» معنا پیدا می‌کند. این کاربر با نظری که ثبت کرده یادآوری کرده که اسرائیلی‌ها غزه را به سمت تباهی و ویرانی برده‌اند و ویژگی‌های منفی را به جایی رسانده‌اند که در دنیای واقعی مشابهی ندارد و در عالم مفاهیم انتزاعی می‌توان آن را پیدا کرد.

صاحب حساب دیگری که خود را اهل غزه معرفی می‌کند نوشت: «من اهل غزه هستم، ما هرروز در غزه می‌میریم آیا ما لیاقت این را نداریم که مثل بقیه مردم دنیا زندگی کنیم؟»

کاربری اینطور می‌نویسد: «آن‌ها بیمار هستند، و با این کار ثابت می‌کنند که مردم فلسطین چقدر خوش قلب هستند و با شنیدن صداها بلافاصله به کمک می‌آیند.»

شخصی با اشاره به شرارت‌های گوناگون اسرائیل نوشت: «درست زمانی که فکر می‌کنید آن‌ها دیگر نمی‌توانند شرارت کنند، راه‌های جدیدی پیدا می‌کنند» و کاربر دیگری در ادامه گفت: «آن‌ها هرگز از شگفت زده کردن دست بر نمی‌دارند. آن‌ها هر روز شیوه‌های جدید شکنجه را اجرا می‌کنند! شر در روح آن‌ها ریشه زده است». فرد دیگری نیز اسرائیلی‌ها را «شیطان صفت» نامید.

کاربر دیگری که باز از اهالی غزه به نظر می‌رسد با یادآوری جو ناامیدی و غم حکم فرما بر زندگی فلسطینیان نوشت: «تصور کن که تمام آرزوهایت، خانه‌ات، تحصیلاتت، و عزیزترین بستگانت را از دست می‌دهی، ۱۹۰ روز زندگی نمی‌کنی، ما هنوز زنده‌ایم اما درونمان اینجا در غزه مرده است!»

صفحه‌ای نیز گزاره «اینها بیمار هستند» را در قسمت نظرات پست روزنامه نگار الجزیره ثبت کرده و دیگری پرسش «آیا این نوعی شکنجه روحی نیست؟» را مطرح می‌کند. یک کاربر دیگر نیز قسم خورده است: «به خدا سوگند من هرگز راه بدتری از یک ارتش برای انجام عملیات خود ندیده‌ام!»

آنچه قابل توجه است این است که در این ویدئو، شخصی که در حال فیلمبرداری است، بعد از آن که موضوع را شرح می‌دهد، چند بار ذکر همیشگی و رمز مقاومت مردم غزه را تکرار می‌کند: «حسبنا الله و نعم الوکیل» یعنی خدا برای ما کافی است و چه وکیل خوبی است…

کد خبر 6080714

دیگر خبرها

  • ارتشی از سوسک‌های سایبورگ در بیابان رها شدند!
  • ارتش سوسک های سایبورگ در بیابان
  • ارتشی از سوسک‌های سایبورگ در بیابان رها شدند
  • ناسا به مأموریت پهپاد سنجاقک در قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داد
  • همه‌چیز در مورد یک ویروس بهاری؛ بیشتر مراقب کودکان خود باشید
  • مردان و زنان در عوامل موثر در چاق شدنشان هم متفاوت هستند!
  • خیانت نستله Nestlé به کودکان با نقض استاندادهای سلامتی
  • دانشمندان: تصورات ما درباره غول‌های یخی اشتباه بود
  • اسراییل صدای گریه نوزاد برای مردم غزه پخش می‌کند
  • محک میزبان «سرزمین جدید»