Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحلیلگر مسائل منطقه با اشاره به وضعیت لبنان گفت: آمریکا تلاش کرده از این فضا بهره برداری کند و در تشکیل دولت هم فشار بیاورد و به یک دولت مورد پذیرش استانداردهای خودش نائل شود.

«صباح زنگنه»، تحلیلگر مسائل منطقه، درباره تحولات لبنان و ماموریت سعدالحریری برای تشکیل کابینه به خبرنگار سیاسی برنا گفت: در لبنان مدتی است که دخالت‌های اسرائیل وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین دخالت‌های آمریکا با اعمال تحریم‌ها بر لبنان در ماه گذشته وجود داشت. اسرائیل به دخالت‌های امنیتی، نظامی و همچنین دخالت‌های اقتصادی در لبنان ادامه می‌دهد. یکی از این دخالت‌ها که هنوز پاسخ روشنی درباره آن به دست نیامده است، انفجار بندر بیروت بود. 

او افزود: دخالت اقتصادی اسرائیل، مربوط به عدم اجازه استخراج گاز از مناطق لبنان است. از یک سو بحث مرزهای زمینی به طور قطعی پایان نیافته و از سوی دیگر، تحدید حدود دریایی وجود دارد. اسرائیل سعی می‌کند دو میدان گازی لبنان را جزو مناطق تحت تصرف خود معرفی کند نتیجه این دعوا، این گونه خواهد شد که شرکت‌های بزرگ خارجی وارد سرمایه گذاری و استخراج و توسعه میادین گازی نشوند. آمریکا از این فرصت استفاده کرده و به لبنان فشار وارد کرده که هم مسائل تشکیل دولت به نتیجه برساند به نحوی که وزرای موثر در بحث اقتصادی از نیروهای ملی و مخلص به منافع لبنان نباشند، بلکه مطیع آمریکا باشند تا درنتیجه این پذیرش این موضوع بتواند به توافق لبنان و رژیم صهیونیستی در خصوص مرز آبی هم، برسد. 

زنگنه ادامه داد: این فشارها همچنان ادامه داشت اما لبنان و مسوولان لبنانی مقاومت کردند تا اخیراً آمریکا، مقداری گشایش ایجاد کرد و با مذاکره غیر مستقیم بین نمایندگان اسرائیل و لبنان با حضور در مقر سازمان ملل و یک نماینده از آمریکا، این مذاکرات تداوم یافته و دنبال شد تا به ادعاهای دو طرف رسیدگی شود و به نتیجه مشترک، برسند. 

او بیان کرد: برای رسیدن به این موضوع، کار در دست رئیس مجلس بود. رئیس مجلس در نهایت کار را به رئیس جمهور و تیم تعیین شده از سوی رئیس جمهور سپرد که این تیم عمدتا از نیروهای نظامی و نظامیان عالی رتبه لبنانی هستند. آمریکا تلاش کرده از این فضا بهره برداری کند و در تشکیل دولت هم فشار بیاورد و به یک دولت مورد پذیرش استانداردهای خودش نائل شود. به هر روی نخست وزیران قبلی نپذیرفتند و در نهایت آخرین نخست وزیر استعفا کرد و کار به نوعی به یک بن بست، رسید. 

این تحلیلگر مسائل جهان عرب تصریح کرد: سعدالحریری از سوی عربستان مورد حمایت بود تا نخست وزیر شود؛ حزب الله هم نسبت به حریری، اقدامات حمایتگرانه انجام داده بود زمانی که عربستان، حریری را مجبور به استعفا کرد. اینکه یک روز نختس وزیر استعفا دهد و روز دیگر استعفا خود را پس بگیرد، امور در لبنان به ثبات نخواهد رسید و ثبات سیاسی و اقتصادی، حاصل نخواهد شد. 

زنگنه اضافه کرد: حریری اعلام کرده بود که دولتی را تشکیل خواهد داد که همه تکنوکرات باشند و از مقامات سیاسی احزاب، کسی را نمی‌پذیرم که این گفته، مبنای روشنی ندارد چراکه لبنان که با بحران‌های اقتصادی ناشی از فشارهای آمریکا و با بحران های اقتصادی و امنیتی ناشی از فشارهای اسرائیل، روبروست. تشکیل یک دولت بی خاصیت و بدون مواضع روشن به نوعی تسلیم همه مقدرات ملت لبنان به دست آمریکا و اسرائیل است که این مسئله، مورد پذیرش حزب الله بدین معنا نیست.

او ادامه داد: به نظر می‌رسد که فشارهای عربستان و ادامه آن نتیجه‌ای نداده است از این رو عربستان، نخست وزیران قبلی لبنان را به این کشور دعوت کرد. مفتی اهل سنت لبنان را نیز دعوت کرد و تلاش کرد افراد مورد نظر خود را مطرح کند که آن هم مورد توافق اکثریت و پارلمان قرار نگرفت. سعدالحریری شخصیتی میانه است که احزاب می‌توانند بر سر او توافق کنند و یک مرحله یا نقطه خط وسط است که می‌توان روی آن به توافقاتی رسید. حال اینکه چگونه در انتخاب و تعیین وزرا نظرات اکثریت را بتواند احراز کند مورد سوال است. از این رو باید دید که آیا نقش رئیس جمهور تعیین کننده است مبنی بر اینکه درباره انتخاب وزرا به نخست وزیر اعلام شده، با یکدیگر به توافق برسند یا خیر؟ 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: نخست وزیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۰۹۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین سفر وزیر انگلیسی به قرقیزستان با طعم دخالت

به گزارش قدس آنلاین، دیوید کامرون این موضوع را در یک نشست توجیهی پس از دیدار با جنبیک کولوبایف، وزیر امور خارجه جمهوری قرقیزستان مطرح کرد.

کامرون خاطرنشان کرد که قرقیزستان شرکای تحت رهبری چین در حوزه اقتصادی دارد و این کشور باید حق انتخاب شرکا را داشته باشد. وی افزود: در دیدار امروز با رئیس جمهوری قرقیزستان، همکاری های دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت و فرصت هایی برای توسعه آن وجود دارد.

کامرون با تاکید بر اینکه قرقیزستان از نظر منابع آبی غنی است، تصریح کرد: حمایت از پروژه های زیست محیطی در مواجهه با تغییرات اقلیمی ضروری است و در این راستا انگلیس صندوق سرمایه‌گذاری برای حمایت از مشاغل متوسط و کوچک ایجاد خواهد کرد.

وی همچنین به همکاری با قرقیزستان در زمینه سرمایه‌گذاری خصوصی اشاره کرد و گفت که شرکت های انگلیسی در ساخت ورزشگاه بیشکک مشارکت دارند.

در این سفر دیوید کامرون با صادیر جپاروف رئیس جمهوری قرقیزستان نیز دیدار کرد.

به گفته تارنمای ریاست‌جمهوری قرقیزستان، گفت‌وگو بین طرفین در مورد چشم‌انداز همکاری‌های دوجانبه قرقیزستان و انگلیس از جمله در حوزه های سیاسی، تجاری، اقتصادی، سرمایه گذاری، انرژی و حمل و نقل صورت گرفت.

علاوه بر این، امکان گسترش تعاملات دو کشور در زمینه مسائل آموزشی و مهاجرت کاری فصلی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. صادیر جپاروف و دیوید کامرون موضوعات جاری در دستور کار منطقه ای و بین المللی را نادیده نگرفتند.

این اولین سفر وزیر خارجه انگلیس به قرقیزستان است.

کامرون این هفته از پنج کشور آسیای مرکزی و مغولستان بازدید خواهد کرد. وی دیروز از تاجیکستان دیدن کرد و شامگاه ۲۲ آوریل (سوم اردیبهشت) وارد بیشکک شد.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • حزب‌الله لبنان: پاسخ محکم ایران نشان داد اسرائیل بسیار ضعیف است
  • (عکس) کامنت جنجالی سیاوش یزدانی برای الهلال عربستان!
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه
  • حکایت قالی‌ایرانی و موکت‌آمریکایی/ ترجمه یادداشت تحلیلی سردبیر روزنامه البناء لبنان درباره شرایط جدید منطقه
  • بلینکن بزودی در عربستان؛ تداوم تلاش آمریکا برای رویای عادی سازی روابط اسرائیل با ریاض
  • نانسی پلوسی: نتانیاهو مانع صلح است و باید استعفا کند
  • اولین سفر وزیر انگلیسی به قرقیزستان با طعم دخالت
  • اسپانیا: به رسمیت شناختن کشور فلسطین برای ثبات خاورمیانه مهم است