Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-23@05:31:26 GMT

خانه‌ای که دوره‌های مختلف زمین را روایت می کند! + عکس و فیلم

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۵۱۱۷۸

خانه‌ای که دوره‌های مختلف زمین را روایت می کند! + عکس و فیلم

‍‍‍‍‍‍

خبرگزاری فارس- ایلام؛ فاطمه فتاحی: در کوچه پس کوچه‌های شهرستان آبدانان در انتهای کوچه‌ای تنگ، خانه‌ای کوچک با نمایی خاص توجه همه را به خود جلب کرده است؛ خانه‌ای که با سنگ‌های رنگارنگ به شکل خاصی تزئین شده و در میان این سنگ‌ها فسیل‌های زیبایی نیز به چشم می‌خورد.

خانه‌ای متفاوت که در دل شهر آبدانان بنا شده؛ یکی از‌ ساکنان خوش ذوق این شهر پس از چندین سال تلاش مداوم این خانه را با سنگ‌های فسیلی تزیین کرده؛ بخش‌های نمای بیرونی و داخلی این خانه و محوطه آن با سنگ‌های طرح‌دار فسیلی در رنگ‌های مختلف جلوه بدیع و چشم نوازی ایجاد کرده و در حال حاضر به یکی از زیبایی‌های شهر آبدانان تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در استان ایلام سنگ‌های بی‌نظیری از دوره‌های مختلف زمین شناسی و تاریخ انسان اولیه وجود دارد که شاید نمونه آن‌ها در هیچ کجای کشور  یافت نشود؛ صاحب این منزل برای پیداکردن این سنگ‌های تزئینی بیشترکوه‌ها، رودخانه‌ها و بیابان‌های این شهرستان و سایر شهرستان‌های مجاور را به صورت پیاده طی کرده است.

بیشتر این سنگ‌ها که اغلب از انواع رسوبی- آذری و دگرگون شده هستند، اغلب در دامنه کوه کبیرکوه که در جوار این شهرستان قرار دارد تهیه شده، این خانه منحصر به فرد و خوش ساخت هم‌اکنون به مکانی دیدنی برای مردم آبدانان به ویژه دانش آموزان و دانشجویان مبدل شده است.

از سال 80 شروع به جمع آوری سنگواره و سنگ‌های مختلف کردم

ماشاالله عبداللهی شهروند خلاق و خوش ذوق آبدانانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام گفت: به طبیعت، سنگ‌ها، درخت‌ها و... علاقه خاصی دارم و به نوعی در من ایجاد آرامش می‌کنند؛ شهرستان آبدانان دارای طبیعت بکر و زیبایی است که سنگواره‌های متنوع و فراوان دارد. 

وی افزود: من از سال 80 شروع به جمع آوری سنگواره‌ها و سنگ‌های مختلف کردم؛ بیشتر سنگواره‌ها و سنگ‌های به کار رفته در نما خانه، از شهرستان آبدانان جمع آوری شده و از آنجایی که شهرستان دهلران سنگ‌های آذرین فراوان دارد بعضی از سنگ‌ها را نیز از آنجا جمع آوری کردم.

دوستانم از شهرهای مختلف برای من سنگ‌های رنگی به سوغات می‌آوردند

این شهروند خلاق آبدانانی ادامه داد: سنگ‌های فسیلی را نیز در دامنه کبیر کوه پیدا کردم، همچنین بعضی از دوستان نیز اگر به شهری سفر میکردند برای من سنگ‌های رنگی و زیبایی را به سوغات می‌آوردند؛ بعضی از فسیل‌های که من در نمای خانه‌ام به کار برده‌ام قدمت خیلی زیادی دارند، مانند سنگ‌های مرجانی که من از کبیر کوه پیدا کردم.

وی در ادامه گفت: 100 نوع فسیل یا سنگواره شامل سنگواره‌های گیاهی که کمیاب هستند و سنگواره‌های جانوری در نمای خانه‌ام به کار رفته است؛ تمام نمای خانه با حدود 2 میلیون سنگ، سنگ ریزه و سنگواره در اندازه‌های کوچک و بزرگ تزیین شده است.

فسیل‌ها بین 10 هزار تا بیش از 3 میلیارد سال قدمت دارند

روح‌الله خدادادی کارشناس زمین شناسی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در ایلام گفت: فسیل یا سنگواره‌ها بقایا یا آثار به جا مانده از حیوانات، گیاهان و سایر موجودات گذشته هستند که بعد از مرگ آن‌ها در میان رسوبات باقی مانده و همراه این رسوبات در معرض پدیده سنگ شدگی قرار گرفته‌اند.

وی افزود: فسیل‌ها بین 10 هزار تا بیش از 3 میلیارد سال قدمت دارند و گفته شده قدمت قدیمی‌ترین فسیل یافت شده به حدود ۳/۸ میلیارد سال پیش باز می‌گردد.

 این کارشناس زمین شناسی ادامه داد: فسیل‌ها در حقیقت تاریخچه گذشته زمین را به ما نشان می‌دهند و شناسنامه کره زمین هستند، مهمترین فسیل‌هایی که روزانه اکثر ما با آنها سروکار داریم و به راحتی از کنار آن‌ها میگذریم سوخت‌های فسیلی هستند که از گذشته تا به امروز نقش بسیار اساسی را در زندگی بشر داشته‌اند و جنگ‌های زیادی برای تصاحب اینگونه منابع در طول تاریخ بشر شکل گرفته است.

اکثر فسیل‌های استان ایلام دوکفه‌ای‌ها هستند

وی ادامه داد: از کاربردهای دیگر فسیل‌ها می‌توان به روند تکامل زمین، تعیین سن لایه‌های سنگی زمین و آشنایی با رفتار و زندگی گذشتگان اشاره کرد.

خدادادی تصریح کرد: پهنه استان ایلام دارای لیتولوژی متفاوت و شامل سازندهای متنوع زمین شناسی است که در این پهنه تنوعی از فسیل‌های مرجان‌، سرپایان، بی‌مهرگان، شکم پایان و خارپوستان را می‌توان مشاهده کرد؛ اکثر فسیل‌هایی که به وفور در طبیعت استان قابل مشاهده است دوکفه‌ای‌ها و خصوصا لوفا بوده که متعلق به سازند گورپی است.

 

 

انتهای پیام/ 9708

منبع: فارس

کلیدواژه: ایلام زیبایی زمین طبیعت شهرستان آبدانان زمین شناسی سنگواره ها جمع آوری فسیل ها خانه ای سنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۱۱۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«محل سگ بگذارید لطفا!»

  اگر یادتان بماند بطری‌های خوش‌رنگ‌ولعاب چند بار مصرف‌تان را با خود به باشگاه ورزشی‌تان می‌برید و امیدوارید با انجام این کارها بتوانید در رابطه با مشکلی که دارد به سرعت به مرحله هشدار می‌رسد، کاری انجام بدهید.  کتاب «محل سگ بگذارید لطفا!» کارهای درست، زندگی‌های بهتر و در عین حال نجات سیاره‌مان زمین، نوشته اشلی پایپر به شما می‌گوید برای زنده نگه داشتن کره زمین و محیط‌ زیست بهتر است چه کارهایی را در داخل و خارج از خانه انجام دهید و همچنین راهکارهایی را برای داشتن یک زندگی سالم‌تر ارائه می‌دهد. 

معرفی کتاب محل سگ بگذارید لطفا: وقت آن رسیده که نیت‌های خوب‌تان رابه مرحله‌ عمل برسانید و به سیاره‌تان زمین، سلامت‌تان واثری که ازخودبرجای می‌گذارید بیشتر اهمیت دهید.تاکنون هیچ کتابی به این شکل شمارابه سوی یک زندگی بهتر، آگاهانه‌تر، مهربانانه‌تر و سالم‌تر سوق نداده است. اشلی پایپر متخصص سبک زندگی سبز با لحنی طنزآلود و به دور از قضاوت، شما را به ایجاد تغییراتی ساده ولی اثرگذار تشویق می‌کند که با عمل به آنها در تمام روزهای زندگی‌تان می‌توانید هر روز بهترازدیروز زندگی کنید. دستورالعمل‌های ارائه شده در کتاب محل سگ بگذارید لطفا  برای شما هیچ محدودیتی به دنبال ندارد‌، زیرا این کتاب یک راهنمای کاربردی محسوب می‌شود که در همه جا و هر لحظه به کار شما می‌آید و سرانجام بین انجام کارهای درست و یک زندگی بهتر تعادل ایجاد می‌کند. 

با وجوداین‌که مردم این روزها بیشتر به مسأله پایایی اهمیت می‌دهند، سیاره زمین در بدترین شرایط ممکن قرار دارد. چطور ممکن است؟ به نظر می‌رسد دلیل این‌که با وجود تمایل به مراقبت از محیط‌ زیست، کار چندانی در این ارتباط انجام نمی‌دهید، ریشه در سه عامل دارد:
۱ــ اعتقاد به این‌که کارایی آیین‌نامه‌ها و قوانین دولتی بیشتر از تلاش فردی است. 
۲ــ نبود دستورالعمل‌های قابل اعتبار و شفاف در مورد راهکارهای فردی نیرومند. 
۳ــ اعتقاد به این موضوع که زندگی پایا دشوار، دارای هزینه بسیار و از نظر اجتماعی به‌نوعی عجیب و غریب است و نیازمند یک کمال‌گرایی مطلق است. 

چنین عقاید محدود کننده‌ای موجب به وجود آمدن تکیه کلام ناامیدانه و خطرناک «ولش‌کن» می‌شود و آن را به همه چیز و همه جا بسط می‌دهید، در نهایت به‌جای انجام دادن کاری که از عهده‌تان برمی‌آید، پا پس می‌کشید و از بین رفتن دنیا را نظاره می‌کنید. 
دربخشی ازکتاب محل سگ بگذارید لطفا! می‌خوانیم:هیچ‌وقت درخانه‌ای بوده‌ایدکه برای فروش آماده وشسته رفته شده باشد؟ می‌دانید چه چیزهایی در این‌جور خانه‌ها نیست؟ کلی چیزهای مزخرف! املاکی‌ها وارد خانه‌تان می‌شوند و قبل ‌از این‌که متوجه شوید، می‌بینید دیگر خبری از فنجان یادگاری، کاریکاتوری که درفلان سفرهنرمندی ازروی قیافه‌تان کشیده ومهره‌های ماردی‌گراس که با افتخار به همه نشان می‌دادید، نیست که البته دلیلش فقط این نیست که از لحاظ زیباشناختی جذابیتی ندارند، بلکه یکی دیگر از دلایلش هم این است که علم ثابت کرده به‌هم‌ریختگی کمتر،مساوی ‌است با آرامش بیشتر. یادتان هست گفتم هر خانواده آمریکایی به‌طور میانگین بالای ۳۰۰هزار قلم جنس در خانه‌اش دارد؟ کارشناسان تخمین زده‌اند که آمریکایی‌ها روزانه ۵۵ دقیقه از زمان‌شان را صرف گشتن به دنبال وسایل‌شان می‌کنند و این یعنی ۳۰۰۰ ساعت در سال. علاوه بر این‌که این‌همه وسیله به نظافت نیاز دارند و این کاری است که همین‌حالا هم هرکدام از ما در سال سه روز از وقت گرانبها‌ی‌مان را صرفش می‌کنیم. کم کردن وسایل اضافی زندگی و فقط بسنده کردن به آنچه استفاده می‌کنیم، باعث صرفه‌جویی در وقت و سلامت روانی‌مان می‌شود‌. 

دیگر خبرها

  •  مراسم روز جهانی زمین پاک در خانه محیط زیست آستارا
  • «محل سگ بگذارید لطفا!»
  • عرضه رمان ایرانی «باغ کَج» در بازار نشر
  • «شبح کژدم» در خانه سینما
  • روایت مفاخر ایران زمین در مجموعه مستند «تازه نفس»
  • ارائه آموزش‌های امدادی به ۲۵ هزار البرزی
  • ماه و تأثیر آن بر زمین!
  • روایت زندگی جوانترین مدیرکل خوش جمعیت ایران 
  • معرفی برترین‌های پرش با اسب استان اصفهان
  • برگزاری مسابقات فوتشال در بخش هزار مسجد شهر لایین شهرستان کلات نادری