Web Analytics Made Easy - Statcounter

صدیق گفت: بر اساس تحقیقاتمان در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، پلاسما درمانی بر روی حدود دوسوم بیماران کرونایی در مشهد مثمر ثمر بوده اما شرط تأثیرگذاری این نوع درمان، حاد نبودن وضعیت بیماری فرد است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دکتر محسن صدیق شمسی، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفت‌وگو با صبح توس، ضمن رد مطالبی پیرامون بی‌اثر بودن پلاسما درمانی برای بیماران کرونایی، اظهار کرد: روز گذشته مطلبی به نقل از محققان هندی با عنوان «پلاسما درمانی هیچ تأثیری روی مداوای کرونایی‌ها ندارد» منتشر شد که اشتباه است زیرا بر اساس تحقیقات ما در دانشگاه علوم پزشکی پلاسما درمانی در مراحل اولیه بروز بیماری کرونا مثمر ثمر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر شدت بیماری کرونا به حدی برسد که بیمار بدون اتصال به دستگاه ونتیلاتور قادر به تنفس نباشد، آنجاست که می‌گوییم پلاسما درمانی بی‌تأثیر می‌شود اما در مراحل اولیه بیماری کرونا که فرد مجبور به بستری در بیمارستان می‌شود و هنوز سطح اکسیژن خون او به حدی نرسیده که نیاز به تنفس با دستگاه ونتیلاتور داشته باشد، آنگاه پلاسما درمانی تا حدود زیادی می‌تواند مفید باشد.

صدیق شمسی ادامه داد: بر اساس تحقیقات ما در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، پلاسما درمانی بر روی حدود دوسوم بیماران کرونایی در مشهد مثمر ثمر بوده و شرط تأثیرگذاری این نوع درمان، حاد نبودن وضعیت بیماری فرد است زیرا پلاسما درمانی باید در مراحل ابتدایی بیماری به کار گرفته شود.

فوق تخصص هماتولوژی و آنکولوژی ضمن ابراز نگرانی از کاهش ذخایر پلاسما در خراسان رضوی، گفت: از اینجا از تمامی افرادی که به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند و در حال حاضر بهبود یافته‌اند درخواست داریم تا با مراجعه به مراکز منتخب اهدای خون در خراسان رضوی، پلاسمای خون خود، به همنوعان خود کمک کنند زیرا این پلاسما کمک بسزایی در روند بهبودی بیماران ایفا می‌کند.

وی خاطر نشان کرد: تحقیقات نشان داده که اهدای پلاسما هیچ تأثیر منفی بر روی سیستم ایمنی بدن نداشته و حتی برخلاف اهدای خون که توصیه می‌شود هر 3 ماه یک بار انجام شود، اهدای پلاسما می‌تواند هرماه و با فواصل کوتاه انجام شود و هیچ مشکلی برای فرد اهداکننده ایجاد نمی‌کند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی پلاسما درمانی بیماران کرونایی بیماری کرونا بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۳۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت «پروفیلاکسی» و تامین مستمر دارو برای بیماران هموفیلی

امین افشار رئیس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران، به مناسب روز جهانی هموفیلی به اهمیت برنامه پروفیلاکسی برای کودکان و ضرورت تامین مستمر دارو جهت جلوگیری از خونریزی در این بیماران تاکید کرد و گفت: مشکل آن است که نگاه جامعی به بیماران هموفیلی وجود ندارد. الگویی که در کشور‌های پیشرفته وجود دارد و از آن نیز نتیجه گرفته‌اند آن است که قبل از اینکه بیمار به آن دارو نیاز داشته باشد و خونریزی کند، سطح فاکتور را در بدن بالا می‌برند، دارو را دریافت می‌کند و روز بعد همچون افراد عادی می‌تواند فعالیت‌های روزانه خود را داشته باشد.

وی گفت: در صورت بی‌توجهی به سطح فاکتور در بدن این بیماران، فرد با کوچک‌ترین ضربه‌ای خونریزی می‌دهد و باید فاکتور و دارو مصرف کند و این موضوع بسیار برای سیستم درمانی هزینه‌بر است و در نهایت هم مفاصل بیمار از بین می‌رود.

وی با اشاره مجدد به اهمیت برنامه پروفیلاکسی بیماران هموفیلی و تلاش کانون هموفیلی برای مجاب کردن سیستم درمانی کشور برای اجرای آن، گفت: وزارت بهداشت، بیمه، بهزیستی و ... تنها بودجه و عملکرد خود را می‌بینند، اما اگر نگاه جامع وجود داشته باشد، دارو به موقع برسد، سازمان و غذا و دارو بخشی‌نگری نداشته باشد و بیمار به نقطه‌ای برسد که مفصل سالم داشته باشد، دیگر نیازی به تعویض مفصل در این بیماران نخواهد بود و دیگر نیازی نخواهد بود که دانشگاه‌ها فیزیوتراپی و توانبخشی داشته باشند، هزینه‌های بهزیستی کنترل می‌شود، از بیماری هموفیلی دیگر فشاری بر سیستم‌های بیمه‌ای وارد نمی‌شود و... . به همین دلیل دسترسی عادلانه به دارو‌های هموفیلی و پروفیلاکسی مسئله‌ای است که کانون هموفیلی‌ها به آن توجه بیشتری دارد.

رئیس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران با تاکید بر اینکه بیشتر اعضای کانون از بیماران هموفیلی هستند، گفت: بنابراین ما می‌دانیم که نبود دارو چه تاثیری می‌تواند بر گذران زندگی داشته باشد.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • حمایت کمیته‌امداد خراسان‌جنوبی از دو هزار و۸۶۴ بیمار صعب‌العلاج
  • برخی از دارو‌های HIV می‌توانند با آلزایمر مقابله کنند
  • برخی از داروهای HIV می توانند با آلزایمر مقابله کنند
  • پرداخت بیش از ۳۹ میلیارد ریال کمک‌هزینه درمانی به نیازمندان
  • ارائه خدمات درمانی به ۱۹۸ بیمار مبتلا به هموفیلی
  • هلال‌احمر زنجان بیش از۳۹میلیارد ریال کمک‌هزینه درمانی پرداخت کرد
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • اهمیت «پروفیلاکسی» و تامین مستمر دارو برای بیماران هموفیلی
  • افزایش بیش از شش هزار واحدی شاخص بورس تهران
  • بهره مندی بیش از یک هزار و ۵۰۰ بیمار هموفیلی از خدمات درمانی و مراقبتی