Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-24@00:03:26 GMT

آیا از مشمولان غایب سربازی مالیات دریافت می شود؟

تاریخ انتشار: ۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۵۵۴۱۶

آیا از مشمولان غایب سربازی مالیات دریافت می شود؟

 به گزارش مهر، شب گذشته ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجف آباد در مجلس شورای اسلامی در برنامه تلویزیونی تهران ۲۰ اذعان کرد که طرحی تحت عنوان اخذ مالیات از مشمولان غایب قرار است اجرایی شود.

وی در تشریح این طرح گفت: قرار است افرادی که از ۲۸ سال به بعد به سربازی نرفته‌اند برای انجام هر گونه فعالیتی که نیاز به کارت پایان خدمت داشته باشد به دلیل اینکه کارت پایان خدمت ندارند مبلغی تحت عنوان مالیات تحت امنیت پرداخت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابوترابی تأکید کرد: ما به ستاد کل نیروهای مسلح اعلام کرده‌ایم که مشمولان غایب از ۲۸ سالگی تا ۵۰ سالگی به بعد مالیات پرداخت کنند. اینکه ۵۰ سالگی را می‌گوئیم به این دلیل است که برای فرد ۵۰ ساله در قانون سربازی در نظر گرفته نشده است.

وی ادامه داد: این مالیات به این صورت است که ۵۰ درصد مبلغی که دیگران برای دریافت خدمات مانند اخذ گواهینامه و مسائل اینچنینی پرداخت می‌کنند را باید بیشتر پرداخت کنند. یعنی اگر اخذ گواهینامه ۱۰۰ هزار تومان قیمت دارد این فرد باید ۱۵۰ هزار تومان پرداخت کند.

نماینده مردم نجف آباد گفت: این موضوع برای سند زدن، سفر خارجه، خرید و فروش و هر رفتار دیگری که نیاز به کارت پایان خدمت داشته باشد، قابل اجرا است. حتی ما برای شرایط کاندیداتوری در مجلس و دیگر انتخابات هم قرار است رقمی را برای این افراد در نظر بگیریم.

صرف نظر از درست و یا غلط بودن طرحی که وی از آن سخن می‌گوید باید دید آیا این طرح تصویب شده است که الان اعلام عمومی می‌شود و یا فقط به عنوان یک طرح و نظریه است، در همین راستا با امیر دریادار دوم غلامرضا رحیمی پور گفت‌وگو کردیم که در واکنش به سخنان این نماینده اظهار کرد: کمیسیون مجلس در حال بررسی طرح‌های مختلف است و این نماینده در این برنامه تلویزیونی فقط نظر خود را به صورت شخصی اعلام کردند. این طرحی که نماینده از آن سخن گفته است نه نظر کمیسیون مجلس است و نه ستاد کل نیروهای مسلح با آن موافق است.

رحیمی پور تصریح کرد: این طرح فقط یک پیشنهاد است. ستاد کل نیروهای مسلح وظیفه دارد تمامی طرح‌ها را بررسی کند و در نهایت آنچه به صلاح نظام باشد را اعلام و اعمال کند.

رئیس اداره سرباز سرمایه انسانی ستاد کل نیروهای مسلح خاطرنشان کرد: طرحی که آقای ابوترابی از آن صحبت کردند باید بررسی شود و کار کارشناسی در آن انجام شود. منکر موارد مثبت طرح نمی‌شوم اما تا زمانی که یک طرح کارشناسی نشده و به تصویب نرسیده، نباید اطلاع رسانی عمومی شود. چرا که امکان دارد تمام طرح به دلایل مختلفی رد شود و طرح دیگری جایگزین شود.

اولویت ستاد کل نیروهای مسلح افزایش حقوق سربازان است

وی افزود: اما یک موضوعی را قاطعانه بگویم که ستاد کل نیروهای مسلح با هر گونه خرید خدمت سربازی قاطعانه مخالف است و هیچ برنامه و طرحی برای این موضوع ندارد.

امیر دریادار دوم با اشاره به اولویت فعلی ستاد کل نیروهای مسلح در رابطه با سربازان اظهار داشت: برای ما اولویت پرداخت حقوق سربازان است که باید از مبادی قانونی پیگیری شود و از مجلس شورای اسلامی انتظار داریم در این خصوص ما را یاری کنند.

رحیمی پور یادآور شد: مطابق قانون هر سرباز باید بین ۶۰ تا ۹۰ درصد حداقل حقوق کارکنان نیروهای مسلح را دریافت کند. در حالی که به دلایل مختلف از جمله کمبود بودجه، سربازان از مبلغ مصوبه کمتر حقوق دریافت می‌کنند و لذا اولویت ما همانطور که گفتم پرداخت کامل حقوق سربازان است نه چیز دیگری.

اَهم و مهم چیست؟

افزایش حقوق سربازان، بهینه کردن طول مدت سربازی، مهارت آموزی و… مواردی هستند که پرداختن به آنها می‌تواندطول خدمت سربازی را برای یک سرباز به بهترین شکل نسبت به شرایط فعلی تغییر دهد. باید ابتدا حساب کرد که در کشور چند مشمول غایب داریم که الان بخواهیم به صورت فوریتی طرحی را برای آنها در مجلس عنوان کرد و از پرداختن به مهم‌ترین موضوعی که برای یک سرباز یعنی حقوقش مطرح است غافل شد.

حال که ستاد کل نیروهای مسلح رسماً اعلام کرده است که با خرید خدمت و طرح‌های جایگزین آن مخالف است باید طرحی برای مشمولان غایب در نظر گرفته شود که استفاده از این طرح تنها برای مشمولان غایب قبلی باشد و اینگونه نباشد که فردی بگویند چند سال به سربازی نروم و مشمول غایب محسوب شوم و از این طرح استفاده کنم و در نهایت هم مثل ماجرای خرید خدمت با ۸ سال غیبت نتواند طول مدت خدمت سربازی را بخرد و مجبور باشد با ۸ سال غیبت به سربازی برود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۵۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معافیت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی

به گزارش خبرگزاری مهر، نرجس خاتون اسعدی خلیلی درباره اقدامات انجام شده در خصوص زنان سرپرست خانوار گفت: سازمان بهزیستی کشور به موجب ماده واحده لایحه قانونی راجع به تشکیل سازمان مصوب سال ۵۹ شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران، در جهت تحقق مفاد اصول ۲۱ و ۲۹ قانون اساسی تشکیل شد. یکی از اهداف اصلی این سازمان با عنایت به مفاد قانون تأمین زنان و کودکان بی‌سرپرست مصوب ۱۳۷۱، حمایت و توانمندسازی خانواده‌های دارای سرپرست زن و نیازمند است.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در این راستا، دفتر امور خانواده و بانوان معاونت سلامت اجتماعی سازمان بهزیستی کشور متولی ارائه خدمات، حمایت‌های اجتماعی و همچنین مداخلات به هنگام، مناسب و در دسترس مددکاری اجتماعی به بانوان سرپرست خانوار و دارای فرزند چندقلو است تا ضمن توانمندسازی آنان در تحقق اهدافی چون ارتقا سلامت، رفاه و توسعه اجتماعی در کشور گام بردارد.

۲۷۸ هزار خانوار بانو سرپرست تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر حدود ۲۷۸۰۰۰ خانوار بانو سرپرست تحت پوشش این سازمان هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌شوند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه در حال حاضر تعداد ۲۷۸۰۰۰ خانوار زن سرپرست خانوار تحت پوشش سازمان هستند، تصریح کرد: این خانوارها از مستمری ماهیانه برخوردار هستند و از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند می‌گردند. به طور متوسط سالانه حدود ۲۰ درصد به تعداد بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش اضافه می‌گردد.

اسعدی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲، حدود ۳۵ هزار خانواده واجد شرایط پشت نوبت، در راستای سیاست پذیرش افراد پشت نوبت و حذف صف انتظار، تحت پوشش سازمان قرار گرفته‌اند و بر حسب نیاز و شرایط ایشان از تمام خدمات قابل ارائه سازمان بهره‌مند شده‌اند.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره تأمین مسکن زنان سرپرست خانوار گفت: یکی از اقدامات سازمان بهزیستی، پرداخت کمک هزینه تأمین ودیعه مسکن است که با توجه به افزایش تورم و افزایش هزینه‌های تأمین مسکن به خصوص در کلانشهرها طی سال‌های اخیر، پیگیری‌های لازم جهت افزایش اعتبار و بهره مندی تعدادی بیشتری از بانوان سرپرست خانوار انجام شده است. همچنین سازمان ساخت مسکن برای این قشر را نیز در دستور کار دارد.

اسعدی درباره پرداخت وام به زنان سرپرست خانوار گفت: سالانه به بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، آموزش مهارت‌های کارآفرینی و کسب و کار، مهارت‌های زندگی، فنی و حرفه‌ای، آشنایی با قوانین کار و تأمین اجتماعی، اصول ایمنی در محیط کار، اطلاع‌رسانی و آگاه کردن خدمت گیرندگان از مزایای بیمه‌های تأمین اجتماعی و بازرگانی به تعداد قریب به ۱۲۰۰۰ نفر ارائه می‌گردد.

وی ادامه داد: همچنین به تعدادی از بانوان سرپرست خانوار که موفق به کسب مدرک مهارتی شده‌اند سرمایه کار بلاعوض پرداخت می‌شود.

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور درباره اقدامات توانمندسازی زنان سرپرست خانوار گفت: از سایر اقدامات قابل انجام توسط این سازمان برای بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش می‌توان به موارد آماده‌سازی شغلی، پرداخت سرمایه کار، راه‌اندازی کسب و کارهای گروهی، پرداخت حق بیمه اجتماعی زنان و دختران شهری و روستایی، تأمین هزینه تحصیل فرزندان دانش آموز و دانشجوی بانوان سرپرست خانوار تحت پوشش، اشاره کرد.

معافیت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی

وی ادامه داد: همچنین ارائه تسهیلات معافیت سربازی جهت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار تحت پوشش فاقد همسر از دیگر خدماتی است که به این گروه از زنان ارائه می‌شود و فرزندان ذکور واجد شرایط خانواده‌های تحت پوشش از انجام خدمت سربازی معاف می‌شوند.

اسعدی با اشاره به آموزش مهارت‌های زندگی ویژه زنان سرپرست خانوار و اعضا خانواده این زنان گفت: زنان سرپرست خانوار از آموزش مهارت‌های پیش از ازدواج، مهارت‌های زندگی خانوادگی، مهارت‌های زندگی، افزایش سطح سواد سلامت با تأکید بر آموزش مراقبت از سلامت و… بهره‌مند گردیده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین پرداخت کمک هزینه بهبود تغذیه خانواده‌های تحت پوشش، تشکیل گروه‌های همیار بانوان سرپرست خانوار، اجرای برنامه تأمین مالی خرد با رویکرد بانکداری پیوندی، غربالگری سلامت جسمی بانوان خانواده‌های تحت پوشش، مداخلات تخصصی مددکاری اجتماعی در مراقبت از خانواده‌های تحت پوشش با رویکرد مدیریت مورد (با اولویت زنان مطلقه) از دیگر برنامه‌های این دفتر است که به زنان سرپرست خانوار ارائه می‌شود.

وی درباره برنامه‌های مددکاری با اولویت زنان مطلقه گفت: این برنامه با بهره گیری از ظرفیت ایجاد شده در کلینیک‌های مددکاری اجتماعی و با هدف تقویت خانواده‌ها، ارتقای سلامت اجتماعی، تلاش برای ماندگاری زندگی زوج‌ها و مدیریت و کاهش آسیب‌ها به خانواده‌های تحت پوشش ارائه می‌شود.

فرآیند توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار ۳ سال است

مدیرکل امور خانواده و بانوان بهزیستی کشور همچنین در خصوص خروج از چرخه حمایت گفت: مدت زمان حمایت، پرداخت مستمری و انجام فرایند توانمندسازی بانوان سرپرست خانوار ۳ سال است. لذا چنانچه خانوار پس از دریافت خدمات توانمندسازی، طی مدت سه سال به توانمندی لازم دست نیابد، پرداخت مستمری تا ۶ ماه بعد نیز ادامه می‌یابد.

وی ادامه داد: در صورت ارتقای توانمندی خانواده‌های تحت پوشش با توجه به نمره مکتسبه پرسشنامه وضعیت توانمندی خدمت گیرنده و گزارش مددکار اجتماعی مبنی بر تأیید تغییر وضعیت خدمت گیرنده و افزایش دهک درآمدی بالاتر از ۵، امکان خروج از چرخه فراهم می‌شود.

کد خبر 6086008 علی قدمی

دیگر خبرها

  • خبر مهم برای مشمولان؛ به جای سربازی در این نهاد خدمت کنید
  • تمدید ثبت نام امریه سربازی در وزارت علوم
  • ۲۰ هزار سرباز ماهر وام خوداشتغالی گرفته اند
  • حضور نیروهای وظیفه در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی
  • استفاده از نیروهای وظیفه در پایگاه‌های آتش‌نشانی روستایی
  • تمدید ثبت نام امریه سربازی در وزارت علوم تا ۶ اردیبهشت
  • فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند
  • شرایط منطقه بعد از حمله سپاه به اسرائیل به روایت رئیس ستاد کل نیروهای مسلح 
  • معافیت یکی از فرزندان ذکور زنان سرپرست خانوار از خدمت سربازی
  • (ویدیو) مسن‌ترین مشمول سربازی به پادگان رفت