Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، گاردین در تحلیل خود از تنش های میان واشنگتن و پکن می نویسد: روابط چین و آمریکا پیش از انتخابات نوامبر به پایین­ترین میزان رسیده است. دولت ترامپ در زمینه موضوعات همچون سینک­یانگ و هنگ­ کنک به وضع تحریم علیه مقامات چینی اقدام کرد و همزمان روابط با تایوان را، ازجمله در زمینه فروش سلاح، افزایش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حال حاضر توافق پایان جنگ تعرفه ­ای متوقف شده است و آمریکا محدودیت هایی بر رسانه های چینی وضع کرده است.

بایدن،  هم در مناظره ریاست­ جمهوری از شی جینپینگ، رهبر چین، به عنوان یکی از «گردن کلفت هایی» یاد کرد که ترامپ روابط گرمی با او داشته است.

بایدن همچنین اتخاذ موضعی محکم در برابر چین را وعده داده است.

وندی کاتلر، معاون سابق دفتر نمایندگان تجاری آمریکا، در این زمینه گفت: «فارغ از اینکه چه کسی در انتخابات ریاست جمهوری پیروز خواهد شد، باید در سال های پیش رو منتظر افزایش تنش ­های اقتصادی، سیاسی و ژئواسترتژیک و حقوق بشری بین آمریکا و چین باشیم.»

به نوشته گاردین، در دوران ترامپ، موضوع هنگ­ کنگ و تایوان از نقاط عطف بوده ­اند. دولت ترامپ در پاسخ به وضع قانون جنجالی امنیت ملی در هنگ کنگ، تحریم ­هایی را بر مقامات مرتبط با سرکوب در این کشور و موضوعاتی مشابه وضع کرده است.

در مورد تایوان، آمریکا برخی از اعضای بلندپایه را به این کشور اعزام داشت، که با انتقاد پکن مواجه شد، رزمایش های نظامی در این منطقه را افزایش داد و مذاکرات اقتصادی جدیدی را با این کشور آغاز کرد.

اگرچه در این زمینه از دولت آمریکا خواسته شده است تا به سیاست «ابهام استراتژیک» خود پایان دهد؛ سیاستی که هم پکن و هم تایوان را با خودداری از اظهار اینکه آیا آمریکا در صورت وقوع جنگ بین این دو به کمک تایوان خواهد آمد یا خیر، سردرگم و ناراضی کرده است. 

گاردین در ادامه می نویسد: تنش­ها در صورت انتخاب شدن بایدن نیز ادامه خواهد یافت، ناظران سیاسی انتطار دارند که تفاوت اصلی در رویکرد باشد.

بایدن متعهد شده است که با متحدان آمریکا برای اعمال فشار بر چین از طریق سازمان های چندجانبه همکاری کند؛ کاری که ترامپ از آن دوری کرد. اما تحلیلگران انتظار دارند که بایدن در صورت پیروزی در انتخابات در زمینه هایی همچون تغییرات اقلیمی و واکنش به همه گیری کرونا همکاری کند.

چنگ ژیائو، استاد همکار در زمینه روابط بین الملل در دانشگاه رمنین در پکن در این زمینه گفت: «روابط آمریکا و چین هرگز به دوران گذشته خود بازنخواهد گشت.»

در هر صورت، افق رابطه با آمریکا برای چین پس از انتخابات به هیچ وجه روشن نیست و پکن باید خود را آماده کند تا یا رقابت و تقابل تنگاتنگ کنونی با آمریکای ترامپ را غالباً در موضوعات اقتصادی- سیاسی ادامه دهد و یا دردسرهای یک دولت دموکرات به رهبری بایدن را با تأکید بر موضوعات سیاسی و با چاشنی حقوق بشر تجربه کند.

کد خبر 5056016 عبدالحمید بیاتی

منبع: مهر

کلیدواژه: ایالات متحده امریکا چین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 ایالات متحده امریکا رژیم صهیونیستی عراق دونالد ترامپ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 عادی سازی روابط با اسرائیل فلسطین ویروس کرونا ایران عربستان سعودی ترکیه روسیه سودان لبنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۶۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بایدن، پوتین را «قصاب» خطاب کرد!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، جو بایدن، رییس جمهور آمریکا در دومین حمله کلامی ظرف دو ماه اخیر به ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، او را به دلیل به‌راه انداختن جنگ اوکراین «قصاب» خطاب کرد!

بایدن در جریان سخنرانی در گردهمایی انتخاباتی‌اش در کارولینای شمالی، با دفاع از افزایش متوسط مالیات فدرال برای ثروتمندان آمریکایی از ۸.۲ به ۲۵ درصد، گفت: تصور کنید که با این پول چه کارهایی می‌توانیم انجام دهیم.

وی افزود: قادریم با این درآمد، کسری بودجه فدرال را به طور ریشه‌ای کاهش دهیم. علاوه بر این، کارهای زیاد دیگری هم قابل انجام است از جمله اینکه می‌توانیم از حفاظت از اوکراین مقابل پوتینِ «قصاب» اطمینان حاصل کنیم.

رییس جمهور آمریکا اواخر فوریه نیز پوتین را «حرامزاده دیوانه» خطاب کرده و به غرب درباره احتمال جنگ هسته‌ای هشدار داده بود!

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در آن برهه گفته بود که آمریکایی‌ها باید از داشتن چنین رییس جمهوری که چنین حرف‌هایی را به زبان می‌آورد، شرمنده باشند. وی گفته بود: اینکه رییس جمهور آن کشور، از این ادبیات استفاده می‌کند، شرم‌آور است. بایدن تلاش می‌کند تا از «کابوهای هالیوودی» تقلید و از این طریق مخاطب جذب کند.

پوتین در واکنش به اظهارات بایدن گفته بود که مسکو ترجیح می‌دهد که او دیگر در کاخ سفید نباشد. بایدن پس از پیروزی در انتخابات مقدماتی حزب دموکرات، به عنوان نماینده این حزب در انتخابات ریاست جمهوری ماه نوامبر آمریکا شرکت خواهد کرد. در سوی دیگر، دونالد ترامپ، رییس جمهور سابق این کشور نیز نماینده حزب جمهوری‌خواه در انتخابات سال جاری خواهد بود و در اکثر نظرسنجی‌ها پیشتاز است.

کد خبر 6063584

دیگر خبرها

  • پوتین برای آتش‌بس با اوکراین منتظر نتیجه انتخابات آمریکا است
  • آخرین پیش‌بینی‌ها درباره انتخابات آمریکا
  • ۱۰ چالش کلیدی میان چین و آمریکا در ۲۰۲۴
  • بایدن، پوتین را «قصاب» خطاب کرد!
  • نظرسنجی جدید: افزایش اندک میزان محبوبیت جو بایدن
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه سپاه، انصارالله و حزب الله/ مخالفت آمریکا با خط لوله گاز پاکستان و ایران/ اظهارات توهین آمیز بایدن درباره پوتین/ شهید و زخمی شدن ۴۰ تن در حمله آمریکا به «دیرالزور»
  • حمله وزیر تندرو نتانیاهو به بایدن
  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا علیه سپاه، انصارالله و حزب الله/ مخالفت آمریکا با خط لوله گاز پاکستان و ایران/ اظهارات توهین آمیز بایدن درباره پوتین/ شهید و زخمی شدن ۴۰ نفر در حمله آمریکا به «دیرالزور»
  • نظرسنجی ها: رقابت ترامپ و بایدن تنگاتنگ است
  • اسرائیل گوشه رینگ گیر افتاد