Web Analytics Made Easy - Statcounter

سلیمانی با اشاره به رضایت مطلوب مراجعان از طرح هر مسجد یک حقوق دان از آمادگی اجرای این طرح در ۲۰۰ مسجد کشور خبر داد.

خبرگزاری شبستان _گروه سیاسی _فرزانه تهجا:  طرح هر مسجد یک حقوق دان با هدف افزایش آگاهی حقوقی و قضایی مردم بیش از ۲ سال است که در مساجد سراسر کشور، بقاء متبرکه و امامزادگان و مصلی های سراسر کشور در حال اجرا است از جمله محورهای این طرح می توان به صلح و سازش در اختلافات و دعاوی؛ رعایت حقوق دیگران و حقوق شهروندی مبتنی بر مبانی اسلامی؛ نحوه طرح صحیح خواسته یا دادخواست و فرایند دادرسی در قوه قضاییه؛ مشاوره حقوقی در انعقاد قراردادها و انجام هر عمل حقوقی مانند خرید و فروش املاک و …؛ مشاوره حقوقی به صاحبان کسب و کارها جهت پیگیری امور حقوقی مربوط به اختلافات مالیاتی ،اداری و …؛ مشاوره در موضوعات کیفری،حقوقی،به ویژه خانواده حسب نیاز مراجعه کننده؛ آشنا سازی با قوانین و مقررات حقوقی و قضایی کاربردی اشاره کرد در هیمن رابطه گفتگویی با عزالدین سلیمانی، مسئول بسیج مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه ، مسئول کمیسیون حمایت از حقوق عامه مرکز وکلای قوه قضاییه به شرح زیر ارایه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

طرح هر مسجد یک حقوقدان را چگونه ارزیابی می کنید؟

در مورد طرح هر مسجد یک حقوقدان طرحی که ریاست جدید دستگاه قضایی ابلاغ کرد، باید بگوییم که این طرح بسیار مطلوب و پسندیده است و بازتاب و بازخورد بسیار خوبی را در جامعه بر جای گذاشته است زیرا افراد بسیار زیادی از این طرح و مشاوره هایی که به صورت رایگان در مساجد با استفاده از وکلای مجرب و متعهد عضو کانون بسیج وکلا ارایه می شود، برخوردارند. این وکلا با دلسوزی تمام مشاوره های لازم را ارایه می دهند و این طرح بازخورد بسیار ارزنده ای را در جامعه بر جای گذاشته است.

 

وکلا در این طرح چگونه در مساجد استقرار دارند؟

در مورد استقرار وکلا در مساجد این موضوع از سال های قبل نیز مطرح بوده است و در طول هفته در اکثر مساجد سطح تهران، وکلا معمولا هفته ای یک روز در موضوع ارایه مشاوره رایگان به آحاد مراجعان اقشار مختلف جامعه حضور داشتند. این خدمات مختص محدود به نمازگزاران و قشر خاصی از جامعه نیست و تمام اقاشار جامعه می توانند از این خدمات استفاده کنند.

 

آیا در شرایط شیوع ویروس کرونا نیز مشاوره حقوقی رایگان درمساجد ارایه می شود؟

مشاوره رایگان در مساجد برای کل افراد جامعه و اقشار گوناگون ارایه می شود و خوشبختانه با ورود ریاست دستگاه قضا به این موضوع طرح هر مسجد یک حقوقدان ابلاغ شد و بنده به عنوان مسئول بسیج از سوی رییس مرکز ماموریت یافتم تا در جلسات مرکزی که در معاونت فرهنگی قوه قضاییه تشکیل می شود، حضور یابم و ما به نوبه خود این طرح را اجرا کردیم حتی در شرایط کرونایی فعلی نیز در بسیاری از مساجد و امامزاده ها به طور ثابت با رعایت پروتکل های اجتماعی و فاصله اجتماعی در حال حاضر هفته ای یک روز وکلا در بسیاری از مساجد حضور دارند.

 

آماری از مساجدی که مشاوره حقوقی رایگان ارایه می شود، بفرمایید؟

آمار دقیقی از این مساجد نداریم و نمی توان تعداد دقیق مساجد را ارایه کرد، به طور مثال در مسجد صاحب الزمان بازار بزرگ تجریش وکیل پایه یک دادگستری حضور دارد که از مدت ها قبل در راستای طرح هر مسجد یک حقوقدان استقرار دارد و هفته ای یک روز مشاوره رایگان به مردم ارایه می شود. در میدان امام خمینی شهر تهران نیز در امامزاده روح الله مدت هاست که طرح هر مسجد یک حقوقدان اجرا می شود و وکیل این مرکز در آن امامزاده حضور دارد و به طور ثابت هفته ای یک روز به ارایه مشاوره حقوقی صلواتی و رایگان به مردم می پردازد. در مسجد جامع افسریه نیز وکلا و کارشناسان حقوقی حضور دارند. همچنین در امامزاده حسن در نزدیکی بازار مبل نیز وکیل معاضدتی به طور ثابت هفته ای یک روز حضور داشته و به ارایه مشاوره رایگان حقوقی می پردازد.

 

آیا طرح هر مسجد یک حقوق دان می تواند در میان تمام مساجد کشور توسعه یابد؟

امیدواریم پس از اتمام شرایط کرونایی در کشور شاهد گسترش طرح هر مسجد یک حقوقدان باشیم و به طور قطع پس از پایان بحران کرونا طرح هر مسجد یک حقوقدان برای ارایه مشاوره رایگان حقوقی توسعه و گسترش می یابد و امیدواریم این طرح در تمامی مساجد شهر تهران این امر اجرا شود.

 

مساجد برای اجرای طرح هر مسجد یک حقوق دان باید دارای چه شرایطی باشند؟

اگر تمامی مساجد کشور فضای مناسبی در مسجد با مشورت هیئت امنا و پایگاه بسیج به ما ارایه دهند، وکلای داوطلب زیادی داریم که می توانند در این مساجد حضور یابند. در آخرین آمار ما توانایی پوشش 200 مسجد برای حضور وکلای معاضدت قضایی و ارایه مشاوره حقوقی رایگان به مردم را داریم. وکلای ما آمادگی کامل برای حضور در مساجد را دارند و با توجه به فراخوانی که در فضای مجازی و گروه های حقوقی در فضای مجازی و واتساپ ارایه کردیم، بسیاری از همکاران از این طرح به خوبی استقبال کردند. ابتدا انتخاب مسجد برای حضور مشاوران را به اختیار خود همکاران وکلا گذاشته ایم تا جایی که نزدیک تر به محل کار یا سکونت آنها است را انتخاب کنند و در صورتی که مسجدی در محل سکونت یا دفتر کار آنها نباشد، آمادگی آن را داریم که در هر نقطه از شهر تهران مستقر شوند.

 

میزان پوشش این طرح در کل کشور چگونه است؟

در سطح کشور نیز این طرح از سوی وکلای بسیجی و متعهد در حال اجراست و در اکثریت قریب به اتفاق استان ها این طرح اجرا شده است. بنده به عنوان مسئول بسیج مرکز وکلا با کمیسیون معاضدت هماهنگی لازم را انجام داده ایم و با برنامه ریزی های انجام شده این طرح را تاکنون به شکل موفق پیش برده ایم و از این پس نیز در صورتی که مکان مناسب از سوی مساجد به ما اختصاص یابد، آمادگی آن را یابیم که به هر تعداد که نیاز باشد این طرح را در تهران و استان ها گسترش دهیم.

 

در مورد بازخورد آماری و رضایت مخاطب از این طرح توضیح دهید؟

بازخورد این طرح بسیار عالی بوده است و این موضوع از سوی ما رصد می شود تا ببینیم کسی که خدمات مشاوره رایگان دریافت کرده رضایت دارد یا خیر ، بر همین اساس از مراجعان نظرسنجی می شوند و در محل مشاوره اظهار رضایت صددرصدی خود را اعلام می کنند و برخی افرادی که بعدها با ما در ارتباط هستند با رصد آنها متوجه می شویم که از طرح هر مسجد یک حقوقدان رضایت کامل دارند. در حقیقت نتیجه ارایه مشاوره با توجه به انتخاب وکلای متعهد و متخصص  بسیار مطلوب بوده است. این وکلا بدون هیچ چشمداشتی از روی نیت و دل پاک خود اقدام به کمک به هموطنان می کنند و در یک کار جهادی و انقلابی حضور دارند و با انگیزه ای بسیجی و تفکر جهادی به مردم خدمت می کنند. امیدوارم این طرح به نحو احسن و بهتر از حال حاضر ادامه یابد.

 

آیا طرح جدید در استانها با حضور وکلای بسیجی در دستور کار قرار دارد؟

در سطح استان و کشور بنا داریم در هر استان از طریق همکاران وکیل بسیجی گروه جهادی تشکیل شود تا در صورت نیاز به آنها در حوادث غیر مترقبه سیل و زلزله  در هر استان آمادگی لازم برای حضور آنها وجود داشته باشد.

پایان پیام/34

منبع: شبستان

کلیدواژه: حقوق دان قوه قضاییه کشور مسجد طرح هر مسجد یک حقوق دان طرح هر مسجد یک حقوقدان هفته ای یک روز مشاوره رایگان ارایه مشاوره مشاوره حقوقی ارایه می شود قوه قضاییه برای حضور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۸۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیوند مسجد و جوانان نقطه مثبتی در احیای کارکردهای مسجد است

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، همایش مدیران کانون‌های فرهنگی هنری مساجد شهرستان سلماس با حضور محسن رضایی، مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان، کارشناسان ستاد و پورعباس، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان سلماس در مجتمع فرهنگی هنری ارشاد سلماس برگزار شد.

محسن رضایی، مدیر ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد آذربایجان‌غربی، ضمن تبریک عملیات غرورآفرین «وعده صادق»، گفت: این عملیات سرآغازی برای نابودی رژیم منحوس صهیونستی است.

وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی و امام خمینی (ره)، به نقش مهم کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در ترویج فرهنگ دینی و انقلابی در جامعه اشاره کرد.

رضایی با بیان اینکه  در سال‌های اخیر که کرونا و مسائل اقتصادی باعث راکد شدن مسجد شده است، گفت: عملی کردن شعار «نهضت بازگشت به مسجد»، احیای کارکردهای مساجد و هدفمند کردن فعالیت ها با پیوند مسجد و جوانان از جمله اهداف اصلی ستاد است که می تواند نقطه مثبتی در احیای کارکردهای مسجد باشد.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان آذربایجان غربی همچنین بر لزوم استفاده از ظرفیت‌های جوانان در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد تأکید کرد و گفت: باید با برنامه‌ریزی و اجرای فعالیت‌های جذاب و متنوع، جوانان را به مساجد جذب کنیم و زمینه را برای رشد و تعالی آنها فراهم نماییم.

رضایی افزود: کانون مسجد، پایگاه بسیج، امام جماعت و هیئت امناء چهار رکن اصلی مساجد هستند که می بایست جهت رسیدن به اهداف مسجد با یکدیگر تعامل داشته باشند.

مدیر ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان آذربایجان غربی ادامه داد: ما در سال های گذشته طبق تفاهم نامه هایی که با دستگاه های فرهنگی، هنری و ورزشی منعقد کردیم مقرر است که اعضای مسجدی کانون های فرهنگی و هنری از ظرفیت این دستگاه ها استفاده کنند.

وی گفت: کانون‌های مساجد امن‌ترین مکان برای حضور نسل  جوان هستند و حضور قشر نوجوان و جوان در داخل مساجد، مسیر زندگی آن‌ها را مشخص و هدفمند می کند.

دیگر خبرها

  • مهم‌ترین رسالت هیئت امنای مساجد چیست؟
  • افتتاح سامانه تلفنی رایگان مشاوره حقوقی در تبریز
  • افتتاح سامانه تلفنی رایگان مشاوره حقوقی در آذربایجان شرقی
  • فعالیت ۴۰ کانون فرهنگی و هنری مساجد در سلماس
  • پیوند مسجد و جوانان نقطه مثبتی در احیای کارکردهای مسجد است
  • مرکز تخصصی تئاتر مساجد در مازندران رونمایی شد
  • دغدغه حضور نوجوانان و جوانان در برنامه‌های فرهنگی مسجد محور است
  • نقش ویژه مساجد در تحقق آرمان‌های فرهنگی در جامعه
  • اندازه گیری دیابت و ارایه مشاوره پزشکی در میادین میوه و تره بار
  • بازدید از معروف‌ترین مساجد جهان اسلام با دوچرخه