Web Analytics Made Easy - Statcounter

منصور شیشه‌فروش روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: تعدیل و اصلاح بیش از ۸۰۰ پروانه بهره‌برداری و نصب بیش از ۴۰۰ کنتور حجمی هوشمند توسط شرکت آب منطقه‌ای از دیگر اقدامات صورت گرفته سال جاری در استان برای پیشگیری و کنترل فرونشست زمین است.

وی با بیان اینکه  در زمان حاضر در استان ۳۵ دشت وجود دارد که هشت محدوده آن آزاد و بقیه ممنوعه به لحاظ برداشت آب است، بیان کرد: برداشت‌های بی‌رویه و غیرقانونی از سفره‌های آب زیرزمینی در دشت‌های ممنوعه موجب فرونشست زمین در برخی مناطق شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، متوسط افت دراز مدت سالانه سطح آب‌های زیرزمینی استان را ۳۸ سانتی‌متر در سال اعلام کرد و گفت: در این مدت با استفاده از ابزارهای اندازه‌گیری هوشمند آب منطقه ای، کنتورهای هوشمند آب و برق به تعداد سه هزار و ۹۰۰ کنتور  و همچنین یکهزار و ۵۰۰ کنتور حجمی هوشمند الکترومغناطیسی برای جلوگیری از برداشت‌ آب از دشت‌های ممنوعه در استان نصب شده است.

شیشه‌فروش افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از ۱۵۰ دستگاه و ادوات غیرمجاز حفاری در استان توقیف شد و ۶۲ گروه  گشت و بازرسی در آب منطقه ای تشکیل شد تا میزان برداشت‌های بی رویه از سفره آبهای زیرزمینی در تمامی دشت های ممنوعه استان رصد شود.

به گفته وی برداشت های بی رویه آب از سفره‌های زیرزمینی در چند سال گذشته که خشکسالی در استان رخ داده باعث شد که حجم برداشت ها زیاد شود و تاثیر مستقیمی بر فرونشست دشت‌ها داشته باشد که از جمله  اثرات این فرونشست در سطح زمین، خسارانتی است که در دشت دامنه رخ داد و در چند سال گذشته قسمتهایی از واحدهای مسکونی آن منطقه دچار آسیب و در مناطقی از بخشهای کشاورزی، فرونشست زمین  روی داد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: در این مدت محدوده‌هایی از جمله دشت مهیار، دشت برخوار، دشت کاشان، گلپایگان و اصفهان بیشترین افت آبهای زیرزمینی و همچنین اثرات فرونشست راداشتند که خساراتی به اراضی کشاورزی، واحدهای مسکونی و راه ها وارد شد.

وی بیان داشت: در این رابطه ستاد مدیریت بحران تشکیل جلسه داد و پس از جلسه‌ای با حضور رییس سازمان زمین‌شناسی کشور به اصفهان در چند ماه پیش مقرر شد تا سازمان زمین شناسی کشور مطالعات فرونشست دشتهای استان را در مناطق مختلف از جمله برخوار، اردستان، کاشان و اصفهان انجام دهد و سازمان نقشه برداری کشور هم نرخ فرونشست را اندازه گیری و اعلام کند.

شیشه‌فروش افزود: اکنون دستورالعمل پیشگیری و کنترل نشست به تمامی دستگاه‌های استان ابلاغ شده تا در مناطقی که  فرونشست وجود دارد قبل از احداث طرح‌های توسعه‌ای، استعلام از آب منطقه ای صورت گیرد و از سازمان زمین شناسی، راه و شهرسازی، مرکز تحقیقات مسکن و نظام مهندسی درباره الزامات ساخت و ساز در این مناطق بصورت فنی رصد  شود.

وی یادآور شد: در خصوص مناطقی که اکنون با فرونشست مواجه هستند برایی جلوگیری از ادامه آن، طرح‌های تعادل‌بخشی، الگوی کشت کم مصرف آب در حال اجراست.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اهمیت اصلاح الگوی کشت در رابطه با مصرف بهینه آب و پیشگیری از فرونشست‌ها گفت: مطالعات تغییر الگوی کشت در دشت‌های مختلف توسط مرکز تحقیقات کشاورزی انجام شده و برای مناطق مختلف الگوی کشت براساس ویژگی محصولات کم‌مصرف تعیین شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان افزود: در این رابطه از سال گذشته تاکنون در حدود ۶۰ هکتار عملیات تجدید و نوسازی اراضی انجام  و آبیاری تحت فشار در ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار انجام و بیش از ۲۷۰ رشته قنات در استان احیا و مرمت شده است.

وی همچنین کشت گلخانه‌ای در سطح بیش از ۲ هزار هکتار را از دیگر اقدامات صورت گرفته در راستای مصرف بهینه آب در استان برشمرد.

فرونشست عبارت است از فرورریزش و یا نشست سطح زمین که به علت‌های متفاوتی در مقیاس بزرگ روی می‌دهد و مهمترین عوامل آن در کشور، استفاده بی‌رویه از منابع آب زیرزمینی، نفت و گاز و توسعه کشاورزی عنوان شد و به نظر می‌آید خشکسالی یک دهه اخیر و برداشت بیش از حد مجاز از سفره‌های آب زیرزمینی این پدیده را تشدید کرده است. 

برچسب‌ها کم آبی اختصاصی ایرنا مدیریت بحران اصفهان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کم آبی اختصاصی ایرنا مدیریت بحران اصفهان کم آبی اختصاصی ایرنا مدیریت بحران اصفهان اخبار کنکور مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان آب منطقه ای برداشت ها الگوی کشت بی رویه دشت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۸۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسداد ۲۵۷ حلقه چاه غیرمجاز در لرستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، معاون شرکت آب منطقه‌ای لرستان گفت: سال گذشته با پیگیری‌های صورت گرفته پس از اخذ حکم قضایی و با همکاری نیروی انتظامی ۲۵۷ حلقه چاه غیرمجاز در سطح استان پر و مسلوب‌المنفعه شد.

احمد گودرزی حجم صرفه‌جویی ناشی از انسداد این تعداد چاه را معادل ۱۱.۷ میلیون مترمکعب برشمرد و افزود: از این تعداد، ۱۷۰ حلقه با حجم برداشت ۵.۲ میلیون مترمکعب در حوضه آبریز کرخه و ۸۷ حلقه با حجم برداشت ۶.۷ میلیون مترمکعب نیز در حوضه آبریز کارون بزرگ قرار داشتند.

دیگر خبرها

  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت ایران
  • انسداد ۲۵۷ حلقه چاه غیرمجاز در لرستان
  • ۳۵۹ دشت کشور در چالش بحران فرونشست | حفر ۱۱۷هزار حلقه چاه در دشت‌های با نرخ فرونشست
  • بحران فرونشست در ۳۵۹ دشت کشور
  • برداشت ۲۲ میلیون مترمکعب آب غیرمجاز از چاه‌های غیرمجاز در قم
  • از خط قرمز برداشت از آب‌های زیرزمینی عبور کرده‌ایم
  • رئیس سازمان مدیریت بحران : از خط قرمز برداشت از آب‌ های زیرزمینی عبور کرده‌ایم
  • آماده‌باش مدیریت بحران اصفهان در پی صدور هشدار هواشناسی
  • ۲۴حلقه چاه غیرمجاز در دماوند مسدود شد
  • انسداد ۱۴ حلقه چاه غیر مجاز در«گلاهک» رودهن/ادوات حفاری توقیف شد