Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ ماه گذشته ترامپ اولتیماتوم داد که اگر تقلبی در انتخابات آمریکا صورت بگیرد، نتیجه را نخواهد پذیرفت. این تنها جمهوری خواهان نیستند که مدام از امکان تقلب در انتخابات یا دخالت خارجی‌ها در آن حرف می‌زنند. حالا دموکرات‌ها هم به این قافله پیوسته اند و میگویند دست‌هایی قصد دخالت در انتخابات را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



جو بایدن در یک گفتگوی تلویزیونی به تازگی با اتهام زنی به ایران، روسیه و چین مدعی شده است که این کشور‌ها در انتخابات آمریکا دخالت می‌کنند. این در حالیست که قبل از او چنین اتهاماتی از سوی جمهوری خواهان طرفدار بیشتری داشت.   در پاسخ به این اتهاماتی که در ادامه گزارشی از دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا به ایران زده شده است، علیرضا میریوسفی سخنگوی نمایندگی ایران در سازمان ملل در نیویورک در گفتگو با هفته‌نامه آمریکایی نیوزویک گفت: «ما در خصوص موضوعات انتخاباتی اظهار نظر نمی‌کنیم و علاقه‌ای به ورود به مناظره‌ها نداریم. ما مکرراً اعلام کرده‌ایم که ایران در انتخابات کشور‌های دیگر هیچ مداخله‌ای نمی‌کند.» میریوسفی همچنین در پاسخ به این اتهامات واهی مقام‌های آمریکایی در پیامی که در صفحه توییتر خود منتشر کرد، گفت: «برخلاف آمریکا، ایران در انتخابات کشور‌های دیگر مداخله نمی‌کند. جهان شاهد تلاش‌های عمومی ناامیدانه خود آمریکا برای زیرسؤال بردن نتایج انتخاباتشان در بالاترین سطح می‌باشند». او سپس با رد اتهام‌های واشنگتن به ایران ادامه داد: «این اتهامات چیزی جز سناریوی دیگری برای تضعیف اعتماد رأی‌دهندگان (آمریکایی) نیست و مضحک است. ایران هیچ علاقه‌ای به مداخله در انتخابات آمریکا ندارد و هیچ ترجیحی برای نتیجه آن ندارد. آمریکا باید به اتهام‌زنی شرورانه و خطرناک خود به ایران پایان دهد.»   این در حالیست که دستگاه وزارت خارجه هم بار‌ها اعلام کرده برای ایران اینکه چه کسی بخواهد در آمریکا رئیس جمهور بشود مطرح نیست و ایران علاقه‌ای به این مساله ندارد.

گفتگو با عبدالرضا فرجی راد استاد ژئوپولتیک دانشگاه در مورد موضوع دخالت در انتخابات ایالات متحده:

پیش از این شاهد بودیم که جمهوری خواهان ادعا‌هایی را در مورد دخالت در انتخابات مطرح می‌کردند. اما اینبار دموکرات‌ها هم جدی‌تر از همیشه وارد این بازی شده اند و می‌گویند کسانی در خارج از کشور در تحولات ایالات متحده دست دارند. هدف آن‌ها از مطرح کردن چنین شبهه‌هایی چیست؟

در ابتدا گروه ترامپ و جمهوری خواهان بودند که مساله دخالت در انتخابات را مطرح کردند. آن‌ها از کشورهایی، چون چین، روسیه و ایران نام برده و مدام تکرار می‌کردند که این سه کشور قصد دخالت دارند. حالا هم نوبت دموکرات‌ها رسیده وشخص بایدن در مناظره با ترامپ می‌گوید که این سه کشور قصد دخالت دارند و او بعد از انتخاب شدن با آن‌ها برخورد خواهد کرد.

به نظر من دلیل اینکه دموکرات‌ها هم وارد این بازی شده اند، این است که می‌خواهند اتهامات را از سر خود باز کنند تا جمهوری خواهان نتوانند مدعی شوند که دخالت خارجی‌ها برای انتخاب بایدن رخ داده است. ما دیدیم که حتی نانسی پلوسی هم به تازگی وارد این گود شده و ادعا‌های مشابهی را مطرح می‌کند. این بیشتر به همین خاطر است که می‌خواهند مورد اتهام جمهوری خواهان قرار نگیرند و مردم هم به آن‌ها و عملکردشان شک نکنند.

انتخابات ایالات متحده برای کشور‌های زیادی اهمیت دارد. مثلا اروپائی‌ها منافع خود را در انتخاب بایدن می‌بینند و این موضوع را هم پنهان نمی‌کنند. پس چرا فقط نام ایران و روسیه مطرح شده؟ به نظر می‌آید که اصرار شدیدی بر روی نام این دو کشور وجود دارد، اما در مورد چین کمتر شبهه‌ای ایجاد می‌شود. علت این امر را چه می‌دانید؟

ایران اتهاماتی که علیه ما زده شده است را رسما رد کرده. هم نماینده ایران در سازمان ملل و هم سخنگوی وزارت خارجه گفته اند که چنین چیزی نیست و برای ایران اینکه چه کسی در انتخابات ایالات متحده برنده باشد، اهمیتی ندارد. با این وجود این مسائل در مورد کشور‌هایی که حساسیت بیشتری روی آنهاست مطرح می‌شود. به هر حال آمریکایی‌ها روی روسیه بیشتر از چین حساسند و در سابقه ذهنی شان ماجرای دخالت روس‌ها هم وجود دارد.

برخی از سیاستمداران و ناظران در آمریکا معتقدند که باز کردن بحث دخالت در انتخابات، به طور کلی به ضرر کشور است چرا که نشان از ضعف آن‌ها و میزان شکنندگی وضعیت این کشور در جهان دارد. آیا واقعا تاکنون کشور‌های دیگر توانسته اند که بر انتخابات ایالات متحده تا اندازه‌ای اثر بگذارند که نتایج تغییر کند؟ با توجه به ساختار این کشور چنین امری تا چه اندازه ممکن است؟

موضوع دخالت روس‌ها در انتخابات سال ۲۰۱۶ قویا مطرح بود. الان هم بحث دخالت روسیه در ایالات متحده به صورت جدی دنبال می‌شود. از سوی دیگر این مساله وجود دارد که از زمانی که فضای مجازی رشد پیدا کرده، چنین دخالت‌هایی در همه جای دنیا اتفاق می‌افتد و افراد با شبکه‌های اجتماعی که در دسترس خود دارند، می‌توانند روی روان رای دهندگان تاثیرگذار باشند.

این موضوع در مورد ایران صدق نمی‌کند. چرا که بار‌ها اعلام کرده، برای تهران فرقی ندارد که چه کسی در انتخابات آمریکا برنده خواهد شد. ممکن است برخی گروه‌ها به یکی از دو کاندیدا تمایل بیشتری داشته باشند. اما سیاست نهایی ایران این است که فرقی بین آن دو وجود نخواهد داشت. هر کدام از این دو نفر که وارد کاخ سفید شود، برای مساله تحریم‌ها راه سختی در پیش خواهد بود که نیاز به رسیدگی ویژه دارد.

سیاست ایران را در قبال این اتهام زنی‌ها چطور ارزیابی می‌کنید؟

ایران از سوی دستگاه‌های مرتبط با وزارت خارجه اتهامات را قویا رد کرده است. به نظر من این سیاستی که انتخاب شده و اینکه تهران اعلام می‌کند اهمیتی به نتیجه انتخابات در ایالات متحده نمی‌دهد و سیاست خود و برنامه‌های خود را جلو خواهد برد، رفتار درستی در مقابل این اتهام زنی هاست که بهتر است ادامه یابد و تهران همین موضع را حفظ کند. آنچه در داخل آمریکا گفته می‌شود متکی به مسائل داخلی آنهاست. منبع: خبرآنلاین لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 انتخابات آمریکا ترامپ انتخابات ایالات متحده انتخابات آمریکا دخالت در انتخابات جمهوری خواهان دموکرات ها اتهام زنی کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۹۱۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان ماجراجویی آمریکا در آفریقا

رسانه آمریکایی گزارش داد خروج آمریکا از چاد و نیجر می‌تواند نشانه‌ای مبنی بر پایان عصر حضور نظامی آمریکا در آفریقا و منطقه ساحل باشد؛ امری که چالش‌های متعددی را متوجه سیاست خارجه دولت آمریکا خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، روزنامه واشنگتن‌پست گزارش داد آمریکا با یک عقب‌نشینی استراتژیک در آفریقا مواجه است و شواهد حکایت از آن دارد که واشنگتن باید قید نفوذ خود در این منطقه را بزند. آمریکا اخیراً به درخواست نیجر برای خارج‌کردن نیرو‌های آمریکایی از این کشور آفریقایی پاسخ مثبت داد. درعین‌حال، چاد هم به‌عنوان یک کشور آفریقایی مهم دیگر، خواستار توقف عملیات‌های آمریکا در پایگاهی مشترک با فرانسه شده است.

به گزارش این روزنامه، خروج احتمالی آمریکا از چاد می‌تواند نمایانگر چالشی گسترده‌تر باشد که ارتش‌های غربی در منطقه ساحل با آن مواجه هستند، منطقه‌ای که لبریز از بی‌ثباتی‌های سیاسی است و تحولات عمده‌ای را به خود دیده است. چاد در آستانه انتخابات است و واشنگتن‌پست مدعی است درخواست از نظامیان آمریکا برای خروج از این کشور ممکن است راهکار دولت موقت چاد برای تحکیم حق حاکمیت باشد.

وضعیت آمریکا در نیجر هم قابل‌توجه است. پس از کودتای این کشور، حاکمان جدید نیجر به‌سرعت گام‌هایی برای قطع روابط نظامی با کشور‌های غربی، به‌ویژه فرانسه برداشته و به کشور‌هایی مانند چین و روسیه نزدیک‌تر شدند. هنگامی که شورای نظامی حاکم بر نیجر حضور آمریکا را «غیرقانونی» اعلام کرد و عملیات‌های پنتاگون در این کشور را مورد انتقاد قرار داد، پیدا بود که فصل حضور نظامی آمریکا در نیجر به پایان رسیده است. کمی بعد، نیرو‌های نظامی روسیه وارد نیجر شده و وظیفه آموزش نیرو‌های این کشور را بر عهده گرفتند.

به گزارش واشنگتن‌پست، این تحولات زنگ خطر‌ها را در کشور‌های غربی به صدا درآورده و منافع آن‌ها را تهدید کرده است. سرمایه‌گذاری‌های گسترده ایالات متحده در آفریقا با خطر مواجه شده است، از جمله پایگاه هوایی ۱۱۰ میلیون‌دلاری که آمریکا در نیجر تاسیس کرده و حالا وضعیت بلاتکلیفی دارد.

«اولف لسینگ» مدیر یک اندیشکده آلمانی با بیان اینکه این تحولات ضربه بزرگی به برنامه‌های غرب در منطقه ساحل و لیبی وارد می‌کند، گفت: «ممکن است با خارج‌شدن آمریکا، در‌ها به روی گسترش نفوذ کشور‌هایی مانند روسیه و ایران در ساحل باز شود.»

به گزارش واشنگتن‌پست، عامل دیگری که به پیچیدگی ماجرا می‌افزاید این است که چین هم گام‌های استراتژیکی در نیجر برداشته است، از جمله قرارداد مالی بزرگ یک شرکت نفتی دولتی چین با نیجر. این قرارداد نه‌تن‌ها بودجه گزافی را برای دولت نیجر فراهم می‌کند، بلکه جایگاه چین را نیز در این منطقه تقویت می‌کند.

علاوه بر این، روزنامه آمریکایی اذعان کرد که افکار عمومی در نیجر هم با روسیه و چین همراه‌تر است تا آمریکا. شهروندان نیجر حمایت روسیه و چین را به ادامه دخالت فرانسه و آمریکا ترجیح دهند.

علاوه بر این، نظرسنجی اخیر موسسه گالوپ حاکی از آن است که محبوبیت روسیه و چین در منطقه ساحل افزایش یافته و حمایت از نفوذ آمریکا کمتر شده است. به گزارش واشنگتن‌پست، این منطقه در گذشته به ایالات متحده به‌عنوان یک شریک کلیدی نگاه می‌کرد که مقاصد استعماری دولت‌های اروپایی را در سر ندارد؛ اما واشنگتن با دیپلماسی ناکارآمد و نگاه از بالابه‌پایین خود، این تصویر را مخدوش کرد.

به گزارش این رسانه آمریکایی، آفریقا به میدان نبرد ژئوپلیتیک قدرت‌های جهانی بدل شده و کشور‌های غربی که در تشخیص کاهش تدریجی نفوذ خود در منطقه ساحل ناکام بودند، حالا شاهد ازدست‌دادن موقعیت خود هستند. واشنگتن‌پست همچنین به گزارش‌های مشابه رسانه‌های غربی مانند «لوموند» و «وال‌استریت ژورنال» اشاره کرد که آن‌ها نیز از اقدامات اشتباه آمریکا و اروپا در ساحل پرداخته‌اند.

تحولات اخیر در نیجر و چاد نشان از این دارد که دوره آمریکا در آفریقا به سر آمده است. این عقب‌نشینی نه‌تن‌ها به معنای کاهش حضور نظامی، بلکه نشانه یک تغییر قابل‌توجه در مناسبات ژئوپلیتیک است. روسیه و چین عزم خود را جزم کرده‌اند تا با بهره‌گیری از خلأ قدرتی که با خروج آمریکا از این منطقه ایجاد می‌شود، حضور خود را در آنجا پررنگ کنند؛ امری که چالش‌های بزرگی را متوجه سیاست خارجه آمریکا خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • پایان ماجراجویی آمریکا در آفریقا
  • ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا، جنگ اوکراین را به کدام سو می برد؟
  • 60 میلیارد دلاری آمریکا، جنگ اوکراین را به کدام سو می برد؟
  • چین و روسیه؛ تنها شرکت‌ کنندگان خارجی نمایشگاه ریلی
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • اوکراین فقط شش ماه وقت دارد
  • پولی که آمریکا برای اوکراین اختصاص داده ممکن است به کی‌یف نرسد
  • کرملین: دست درازی آمریکا به دارایی های روسیه بی‌پاسخ نمی‌ماند
  • چالش‌های سیاست خارجی در ۱۴۰۳؛ ایران با کدام پرونده‌های مهم روبروست؟
  • کلید ۹۵ میلیارد دلاری برای دو جنگ؟