Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

افزایش ۳۰ درصدی پهلوگیری کشتی‌های باری بزرگ و کوچک و تخلیه و بارگیری ۱۱۷ هزار تن کالا در بندر آستارا روند رو به رشد تجارت و حمل و نقل برون مرزی از این مسیر آبی را نشان می‌دهد.

این شرایط گویای این واقعیت است که امواج تحریم های ظالمانه دشمن، تسلیم موج شکن‌ها شده و هرگز به ساحل امن اقتصاد این مرز و بوم نرسیده اند و اگر رسیده اند نتوانسته ضربه کاری بر این اقتصاد وارد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه به موازات رونق تجارت از مسیرهای زمینی، هوایی و ریلی به تناسب اقتضائات جغرافیایی راه های آبی نیز اهمیت خود را دارند و در پهنای دریای خزر، بستر امن و مقرون به صرفه ای را برای تبادل کالا در میان کشورهای حاشیه این دریا و ممالک همجوار فراهم کرده است.

بندر مرزی آستارا در منتهی الیه غرب استان گیلان و حاشیه دریای خزر با جمهوری آذربایجان  ۱۵ کیلومتر مرز آبی دارد و با ۶۰ هکتار وسعت به عنوان نخستین بندر بخش خصوصی کشور برای تخلیه و بارگیری کشتی های ۲ هزار و ۵۰۰ تنی طراحی شده است و نزدیک ترین و مقرون به صرفه ترین مسیر تجارت و حمل و نقل کالا بین آسیا، آفریقا و اروپا به شمار می رود و تردد نخستین کشتی در آن بندر به فروردین سال ۹۲ باز می گردد.  

افزایش تخلیه و بارگیری کالا

رئیس اداره بندر و دریانوردی شهرستان مرزی آستارا در این رابطه به خبرنگار ایرنا گفت : امسال حدود ۱۱۷ هزار تن کالا در این بندرگاه تخلیه و بارگیری ‌شده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۷ درصد افزایش داشته است.

کیانوش امیری افزود: در نیمه نخست امسال به وسیله ۶۲ فروند کشتی در بندر آستارا ۶۵ هزار و ۱۶۳ تن کالا صادر و ۳۳ هزار و ۴۳۹ تن کالا وارد شده و تعداد کشتی های پهلو گرفته نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۳۰ درصد رشد داشته است.

وی ادامه داد:همچنین یک اسکله ۷۵ متری در دست احداث است و پس از بهره‌ برداری آن و پایان یافتن لایروبی دهانه بندر، تعداد کشتی های تردد کننده بیشتر خواهد شد و ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا از ۷۰۰ هزار تن به یک میلیون تن افزایش خواهد یافت.

رئیس اداره بندر و دریانوردی شهرستان مرزی آستارا : امسال حدود ۱۱۷ هزار تن کالا در این بندرگاه تخلیه و بارگیری ‌شده و این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۲۷ درصد افزایش داشته است.

رئیس اداره بندر و دریانوردی آستارا انواع چوب، تخته ام دی اف، کربنات کلسیم، سیمان، کاشی و سرامیک، گچ ساختمانی، رول و شمش آهن، پلی اتیلن و سنگ گرانیت را از مهمترین کالاهای جابجا شده در این بندر اعلام کرد.

وی نزدیکی بندر آستارا به کشورهای آسیای میانه را از مزایای این بندرگاه دانست و گفت: ایجاد منطقه آزاد تجاری مشترک ایران و جمهوری آذربایجان با سرمایه گذاری بخش خصوصی در این منطقه ضرورت دارد و در صورت تحقق آن تحول بزرگی در توسعه اقتصادی دو کشور روی خواهد داد.

 

الحاق بندر آستارا به شبکه حمل و نقل کانتینری دریای خزر

بندر آستارا در هفته جاری به شبکه حمل و نقل کانتینری دریای خزر پیوست و این رویداد مهم نیز نه تنها قابلیت های اقتصاد و تجارت برون مرزی این بندرگاه را آشکارتر ساخت، بلکه توجه فعالان و بازرگانان به استفاده بیشتر از این مسیر آبی را برای ارزآوری بیشتر و تجارت فرامرزی جلب کرد.

به گفته مدیرعامل شرکت کشتیرانی دریای خزر با آغاز صادرات محصولات کشاورزی به وسیله کانتینرهای یخچالی از بندر آستارا در روزهای گذشته این بندرگاه به شبکه حمل و نقل کانتینری دریای خزر پیوست و این اتفاق مهم سبب توسعه فعالیت های اقتصادی آن خواهد شد.

داوود تفتی در بندر آستارا در بازدید از بارگیری محصولات کشاورزی به کانتینرها برای صادرات اظهار کرد: برای حمل محصولات کانتینری یخچالی یک خط دریایی به مقصد آکتائوی قزاقستان ایجاد شده و هر دو هفته یک‌ بار از این مسیر حمل و نقل صورت می گیرد.

مدیرعامل شرکت کشتیرانی دریای خزر: استان ‌های اردبیل، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و گیلان ‌می توانند محصولات کشاورزی و گلخانه ای خود را از طریق شبکه حمل و نقل کانتینری بندر آستارا صادر کنند.

 وی بیان کرد: محصولاتی نظیر میوه، گل و گیاه مورد نیاز کشورهای سی آی اس (کشورهای همسود مستقل) نظیر روسیه و قزاقستان با این کانتینرهای یخچالی حمل می ‌شود و روز به روز بر حجم آنها افزوده خواهد شد.

وی ادامه داد: فعالیت شبکه حمل و نقل کانتینری در بندر آستارا زمینه اشتغالزایی مستقیم برای ۷۵ نفر را فراهم می کند و استان ‌های اردبیل، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و گیلان ‌نیز می توانند محصولات کشاورزی و گلخانه ای خود را از طریق این شبکه به خارج از کشور صادر کنند.

عباس صابر فرماندار آستارا اقدام سازمان بنادر و دریانوردی و شرکت سرمایه‌ گذاری کاوه در راه اندازی شبکه حمل و نقل کانتینری را گامی بلند در رونق اقتصادی و ارزآوری دانست و از صادرکنندگان تره ‌بار و کیوی خواست که محصولات خود را با برنامه ریزی و زمان بندی منظم از طریق شبکه حمل و نقل کانتینری بندر آستارا صادر کنند.

ظرورت راه اندازی پایانه محصولات کشاورزی 

بازار تقاضای همسایگان شمالی ایران بخصوص در حوزه قفقاز و اوراسیا روز به روز امکان استفاده تجاری و حمل و نقل کالاهای مصرفی از بندر آستارا را نمایان ساخته و با توجه به سابقه صادرات محصولات کشاورزی از این بندرگاه به تازگی موضوع راه اندازی پایانه صادرات تولیدات کشاورزی در آستارا از سوی مقامات استانی و محلی مطرح شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان هم در این خصوص گفت: برای ایجاد و راه اندازی پایانه صادرات محصولات کشاورزی در شهرستان مرزی بندر آستارا با سرمایه گذاری بخش خصوصی تلاش می کنیم و با توجه به تامین شدن زمین لازم به این منظور این امر به زودی عملیاتی خواهد شد.

مسعود الماسی اظهار کرد: هر سال ۴۰ نوع محصول کشاورزی از مرز آستارا صادر می شود و با راه اندازی پایانه محصولات در این شهرستان می توان صادرات محصولات کشاورزی و نیز اشتغالزایی آن را توسعه داد.

سازمان جهاد کشاورزی گیلان: هر سال ۴۰ نوع محصول کشاورزی از مرز آستارا صادر می شود و با راه اندازی پایانه محصولات در این شهرستان، می توان صادرات محصولات کشاورزی و اشتغالزایی از آن را توسعه داد.

وی ادامه داد: امسال تا پایان شهریورماه ۲۴۷ هزار تن محصول کشاورزی به ارزش ۲۵ میلیون و ۳۳۹ هزار و ۳۹۷ دلار از آستارا به کشورهای جمهوری آذربایجان و روسیه صادر و ۲۹ هزار و ۴۰۴ تن محصول وارد شده است و این حجم از اقتصاد، تبادل کالا و ارزآوری نشانگر زمینه مهم تجارت خارجی در آستاراست.

فرماندار آستارا نیز با اعلام آغاز صادرات کیوی از ۱۶ مهرماه از مرز این شهرستان، گمرک آستارا را حتی در دوره اوج شیوع کرونا از مهمترین و فعال ترین گمرکات ایران دانست و بر توجه بیشتر بازرگانان و فعالان بخش خصوصی برای بهره برداری و ارزآوری از راه های مرزی آستارا توصیه کرد.

سرمایه گذاران برای فعالیت در منطقه ویژه اقتصادی بندر آستارا بشتابند

هیأت وزیران در اسفندماه ۱۳۹۳ به پیشنهاد دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد تجاری - صنعتی و ویژه اقتصادی و اداره مناطق ویژه اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، ایجاد منطقه ویژه اقتصادی آستارا در استان گیلان را با حوزه فعالیت های دریایی، بندری، صنایع و خدمات وابسته و لجستیکی و ایجاد ارزش افزوده تصویب و ابلاغ کرده بود و به وسعت ۶۱ هکتار در محدوده بندر چند منظوره آستارا در خشکی و شاخه های موج شکن دریایی ایجاد و کد گمرکی آن نیز به شماره ۲۰۲۰۲ در بهمن ماه سال ۹۷ اخذ شده است.  

رئیس اداره بندر و دریانوردی آستارا در خصوص نقش بخش خصوصی در توسعه این بندر گفت: بخش‌ خصوصی از سال گذشته تاکنون بیش از ۵۰۰ میلیارد ریال برای ساخت و توسعه بخش‌های مختلف سازمانی و خصوصی، انبارها، تجهیزات رادیویی، اسکله و محوطه بندر سرمایه‌گذاری کرده‌ است و همچنان از سرمایه گذاری فعالان و کارآفرینان برای رونق تجارت و ایجاد گردشگری دریایی استقبال و حمایت می‌کنیم.

کیانوش امیری افزود: از سال گذشته با ۷۵ میلیارد ریال سرمایه گذاری بخش خصوصی توان برق بندر از ۳۰۰ به هزار و ۳۰۰ وات افزایش یافته و در حوزه تامین و تجهیز امکانات رادیویی و کنترل ترافیک دریایی نیز هفت میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال و برای احداث سیلوی ۱۶ هزار تنی غلات ۲۰۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری شده است.

طبق اعلام اداره بندر و دریانوردی آستارا و با توجه به قوانین مناطق ویژه اقتصادی بندرها، بخش خصوصی زمانی می‌تواند در این مناطق سرمایه‌ گذاری کند که کالای مورد نیاز خود را از طریق دریا وارد یا در آن مناطق تولید کند.

بر این اساس ورود و خروج کالا بدون پرداخت حقوق ورودی، معافیت پرداخت عوارض معمول در کشور، واگذاری زمین و انبار با قیمت‌های رقابتی و به شیوه استیجاری از مزایا و تسهیلات قانونی مناطق ویژه اقتصادی است.

طبق قوانین مناطق ویژه اقتصادی بندرها؛  ورود و خروج کالا بدون پرداخت حقوق ورودی، معافیت پرداخت عوارض معمول در کشور، واگذاری زمین و انبار با قیمت‌های رقابتی و به شیوه استیجاری از مزایا و تسهیلات قانونی مناطق ویژه اقتصادی برای سرمایه گذاران است.

نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی سرمایه گذاران بخش خصوصی را به ایجاد کارگاه های تولیدی در منطقه ویژه اقتصادی بندر مرزی آستارا فراخواند و گفت: از ۶۰ هکتار محدوده و محوطه منطقه ویژه اقتصادی بندر برای تولید ثروت و رفع بیکاری به درستی استفاده نشده است و از سرمایه گذاران برای کارآفرینی و ارزآوری در آن دعوت می کنیم.

غلامرضا مرحبا بیان کرد: آستارا به دلیل برخورداری از سه مرز فعال و نزدیکی با کشورهای آسیای میانه از موقعیتی بسیار مناسب برای ایجاد منطقه آزاد برخوردار است و این موضوع در فراکسیون مناطق آزاد مجلس پیگیری می شود.

وی ادامه داد: اگر رویکرد مسئولان و نمایندگان در مورد شکل گیری منطقه آزاد در آستارا رویکردی ملی باشد،  این شهرستان با تبدیل شدن به منطقه آزاد به عنوان یکی از محورها و پایگاه های مهم صادرات کشور فعالیت خواهد کرد.

شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان، حاشیه دریای خزر و همسایگی جمهوری آذربایجان واقع شده و از مبادی مهم صادرات و واردات در کشور است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: بندر آستارا رئیس اداره بندر و دریانوردی شبکه حمل و نقل کانتینری صادرات محصولات کشاورزی منطقه ویژه اقتصادی مناطق ویژه اقتصادی ویژه اقتصادی بندر محصولات کشاورزی راه اندازی پایانه جمهوری آذربایجان تخلیه و بارگیری بندر آستارا سرمایه گذاران شهرستان مرزی سرمایه گذاری مرزی آستارا آستارا صادر استان گیلان منطقه آزاد سال گذشته دریای خزر بخش خصوصی خواهد شد هزار تن تن کالا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۹۲۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیلات و کشاورزی رکورددار افزایش سرمایه‌گذاری در قشم

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم از پیشتازی شیلات و کشاورزی این جزیره در افزایش سرمایه‌گذاری‌ها خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش دوشنبه شب خبرگزاری تسنیم از قشم، محمدمنصور عظیم‌زاده اردبیلی در نشستی با رسانه‌ها با اشاره به اقدامات مثبت صورت گرفته در جهت افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در قشم، اظهار داشت: حجم سرمایه‌گذاری‌های سال گذشته در قشم و در شرکت‌های شیلاتی و در حوزه کشاورزی افزون بر 100 درصد رشد داشته است.

وی خاطرنشان کرد: در حوزه واردات کالاهای 15 درصد گمرکی نیز با افزایش 200 درصدی مواجه بودیم که این افزایش درآمدها در فرآیند و رونق جزیره نقش مهمی ایفا می‌کنند

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: پارسال در بحث حمل و نقل و ترانزیت به نسبت تردد در سال 1401 در حوزه خودرو و مسافر 27 درصد تغییرات مثبت را داشتیم که همه اینها در رشد و توسعه جزیره جهانی قشم تاثیرگذار بوده است.

عظیم‌زاده اردبیلی با تاکید بر اینکه در بخش صنایع و اشتغال ایجاد شده هم شاهد رشد 25 درصدی در این منطقه آزاد بودیم، یادآور شد: در بخش عقد قراردادهای فعالیت‌های صنعتی که منجر به تحویل زمین به سرمایه‌گذاران شده است هم با واگذاری 80 زمین صنعتی شاهد رشد قابل توجه بودیم.

تسهیل خدمات سرمایه‌گذاری از مسیر پنجره واحد الکترونیک در قشم

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم از راه‌اندازی پنجره واحد الکترونیک در این سازمان با هدف تسهیل در ارائه خدمات به سرمایه‌گذاران در آینده نزدیک خبر داد.

عظیم‌زاده اردبیلی تصریح کرد: با فعال شدن پنجره واحد الکترونیک در قشم تمام مراحل سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف در یک فرآیند زمانی کمتر از یک ماه انجام خواهد شد.

وی بیان داشت: بحث تسهیل و ایجاد تحرک در حوزه سرمایه‌گذاری برای شفافیت و جذب بالاتر فعالان اقتصادی از هدف‌گذاری‌های مهم سازمان منطقه آزاد قشم است که توسط کمیته سرمایه‌گذاری دنبال می‌شود.

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم ابراز داشت: پنجره واحد الکترونیک به کمیته سرمایه‌گذاری کمک می‌کند تا فرآیند اقدامات سرمایه‌گذاران در کمترین زمان ممکن و به صورت شفاف انجام شود.

انتصاب سرپرست جدید گمرک منطقه آزاد قشم

عظیم‌زاده اردبیلی با اشاره به انتصاب سرپرست جدید گمرک منطقه آزاد قشم، ابراز داشت: شفافیت و انجام امور گمرکی با رویکردی تسهیل گرانه قانونی، با کمترین تنش و بدون رویه تبعیض آمیز، کار ویژه گمرک منطقه آزاد قشم در سال جاری است.

وی خاطرنشان کرد: اصلاح فرآیندهای گمرکی در ماه‌های گذشته با جدیت دنبال شده و امروز شاهد بهبود وضعیت هستیم و انتظار داریم این روند در سال 1403 نیز ادامه پیدا کند.

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم تصریح کرد: مجموعه مدیریت‌های زیرمجموعه معاونت اقتصادی و سرمایه گذاری در قالب یک تیم متحد با تعامل دو سویه برای پیشرفت و توسعه گمرک منطقه آزاد قشم و توسعه تجارت و صادرات منطقه فعالیت می کنند.

عظیم‌زاده اردبیلی با اشاره به تراز مثبت تجاری منطقه آزاد قشم، افزود: حجم صادرات و صادرات مجدد این منطقه آزاد در سال گذشته به بیش از 505 میلیون دلار با تراز تجاری مثبت 313 میلیون دلار رسید که این آمار یکی از بهترین ترازهای مثبت مناطق آزاد کشور محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: اجرای قوانین و تفسیر یکسان و تسهیل گرانه از آیین نامه‌ها و دستورالعمل‌ها جهت رفع برخی موانع موجود، فعالیت‌های گمرک را در مسیر رشد و تعالی قرار داده است و امیدواریم در آینده نیز شاهد ادامه این روند باشیم.

معاون اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم تاکید کرد: گمرک باید به نحوی برنامه ریزی و اقدام کند که منافع سازمان منطقه آزاد قشم به صورت کلان و پایدار حفظ و تامین شود.

عظیم‌زاده اردبیلی با اعلام اینکه سال 1402 در تمام شاخص‌های عملکردی معاونت اقتصادی و سرمایه‌گذاری سازمان منطقه آزاد قشم با افزایش درآمدها همراه بوده‌ایم، افزود: در حوزه سرمایه‌گذاری چه در بحث صدور فعالیت‌ها و چه در بحث تمدید مجوزها حدود 20 درصد رشد داشته‌ایم.

وی با تقدیر از تلاش‌ها و فعالیت‌های محسن رضایی‌فر، مدیر سابق گمرک منطقه آزاد قشم، ادامه داد: فعال شدن بندر شهید کاوه و رشد قابل توجه آمار تجارت و بویژه صادرات در یک سال گذشته، اقدامات ارزشمندی در یک سال گذشته بود که شایسته تقدیر است.

عظیم‌زاده اردبیلی بیان داشت: همراهی موثر و مثبت هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد قشم جهت تسهیل امور گمرکی و رفع موانع محیطی و بیرونی گمرک، با تصویب بخشنامه‌های متنوعی در حوزه مشوق‌ها و تسهیل‌گری، کمک شایانی به رونق تجارت در قشم در سال 1402 کرد.

انتهای پیام/7558/

دیگر خبرها

  • افزایش همکاری ها محور گفتگوهای مقامات طالبان و چین
  • پهلوگیری بارج ۲ هزارتنی در بندر دیلم
  • شیلات و کشاورزی رکورددار افزایش سرمایه‌گذاری در قشم
  • راز‌های ناگفته از تورم منفی ۱۰ درصدی افغانستان
  • زایش ۴ درصد تورم با افزایش ۱۰ درصدی قیمت دلار
  • کشاورزی در توسعه اقتصاد همدان سهم ۳۰ درصدی دارد
  • دستیابی به رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی در شرایط تحریمی با تکیه بر تحولات بخش نفت و گاز
  • دستیابی به رشد اقتصادی 5.4 درصدی در شرایط تحریمی با تکیه بر تحولات بخش نفت و گاز
  • افزایش ۲۰.۵ درصدی صادرات محصولات غذایی و کشاورزی ایران در سال ۱۴۰۲
  • رشد ۹۲.۵ درصدی تخلیه و بارگیری کانتینر در بندر بوشهر