Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، رسول جلیلی  رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: ۱۲ تن بذر یارانه دار کلزا از ارقام مختلف هیبرید وارداتی، هیبرید داخلی، بین کلزاکاران استان توزیع شده‌است.

او با اشاره به کود‌های پاییزه توزیع شده بین کشاورزان برای محصول کلزا اظهار کرد: در این راستا یک‌هزار و ۵۰ تن انواع کود‌های ریز مغذی پائیزه اعم از فسفاته، اوره و ماکرو کامل بین کلزاکاران استان توزیع شده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه در این راستا بیش از ۶۰ دستگاه ریزکارنده کلزا و سایر دستگاه‌های ردیف کار کشت گندم آماده سازی و در مزارع به کارگیری شده‌است، افزود: این دستگاه‌ها به منظور رعایت تراکم کشت و استفاده بهینه از مقدار مصرف بذور تامین و در اختیار کشاورزان قرار داده شده‌است.

او با بیان اینکه سطح عقد قرارداد برای کشت کلزا در سال جاری در سطح ۲ هزار و ۲۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان است، یادآور شد: در این زمینه با ۴۳۸ بهره بردار عقد قرارداد شده‌است.

جلیلی بیان کرد: به ترتیب شهرستان‌های نقده، بوکان، پلدشت، میاندوآب، شاهین دژ و پیرانشهر بیشترین سطح زیر کشت این محصول را در استان به خود اختصاص داده اند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: توسعه و ترویج کشت کلزا در مزارع کشاورزی استان علاوه بر سوداور بودن، افزایش حاصلخیزی خاک، افزایش عملکرد غلات و ایجاد تناوب، پایداری تولید گندم، کاهش افات و علف‌های هرزو کمک به خودکفایی کشور برای واردات روغن نباتی، می‌تواند در مصرف بهینه آب و افزایش راندمان آب مصرفی در مزارع نقش بسزایی داشته باشد.

او ادامه داد: رعایت تاریخ زمان کشت این محصول تاثیر زیادی در افزایش راندمان تولید آن خواهد داشت، کشت دانه روغنی کلزا از دهم شهریور ماه در استان آغاز و تا دهم مهرماه سال جاری ادامه داشت.

این مسئول از جمله چالش‌ها و مشکلات کلزاکاران استان را عدم اعلام به موقع قیمت خرید تضمینی کلزا توسط شورای اقتصاد، وجود محصولات رقیب با سودآوری بیشتر از جمله آفتابگردان و کدو آجیلی، پیاز، سیر و ...، عدم تامین آب در اراضی پایاب سد‌ها و افزایش قیمت نهاده‌ها و محدودیت تاریخ کشت عنوان کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اضافه کرد: در راستای بهبود کیفیت و مصرف بهینه آب در مزارع کلزای استان، در سال زراعی جاری ۳ طرح، بهبود تغذیه مزارع، کشت نشایی و آبیاری میکرو در مزارع شهرستان‌های نقده و میاندوآب اجرا می‌شود.

او با بیان اینکه در حال حاضر بر اساس پایش‌های به عمل آمده، وضعیت مزارع کلزای استان از سطح سبز مطلوبی برخوردار هستند و در مرحله ۵ تا ۶ برگی قرار دارند، افزود: امسال مقدار ۶۰۰ لیتر علف کش بوتیزان استار به صورت یارانه‌ای جهت مبارزه با علف‌های هرز پهن برگ هم خانواده کلزا در بین کلزا کاران توزیع شده است.

جلیلی تاکید کرد: در سال زراعی گذشته سه هزار و ۶۸۶ هکتار از اراضی استان به محصول کلزا اختصاص یافت که از سطح ۲ هزار و ۶۵۰ هکتار اراضی قابل برداشت، در حدود پنج هزار و ۴۵۴ تن دانه روغنی توسط مراکز خرید دولتی خریداری و تحویل کارخانجات روغن کشی شد.

انتهای پیام/ن م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: کشت دانه های روغنی کشت کلزا وزارت جهاد کشاورزی محصولات کشاورزی کشاورزی استان رئیس سازمان توزیع شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۹۶۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با آفات سن در هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری

فرشید شبانی با اشاره به آغاز مبارزه با آفات سن در مزارع چهارمحال و بختیاری، اظهار داشت: مبارزه با این آفت در مرحله سن مادر در مزارع استان تا اواخر اردیبهشت‌ماه ادامه دارد.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود مبارزه با آفت سن در مرحله پوره در مزارع غلات استان تا اول تیرماه ادامه یابد، بنابراین اگر برای مبارزه با این آفت اقدامی انجام نشود، مزارع گندم و جو استان از نظر کمی و کیفی خسارت خواهند دید.

شبانی پوک شدن خوشه و چروکیده شدن دانه را از جمله اثرات آفت سن در مزارع بیان و اضافه کرد: گندم‌های سن زده خاصیت نانوایی خود را از دست خواهند داد.

بیشتر بخوانید

آغاز عملیات سمپاشی گل‌های فصلی در شهرکرد

وی گفت: امسال با توجه به شرایط جوی و بارش‌های مکرر، جمعیت سن کمتر شده است، زیرا بارش‌ها اجازه فعالیت را به سن نمی‌دهند، امسال نگرانی زیادی در مورد سن مادر وجود ندارد و نگرانی‌ها در کشور از حیث بیماری زنگ زرد گندم است.

شبانی بیان داشت: چهارمحال و بختیاری درگیری کمتری نسبت به سایر استان‌ها در بیماری زنگ زرد دارد که تاکنون در حد لکه‌ای و در حد ۱۰ هکتار از مزارع گندم دیم یعنی رقم سردابی و برخی ارقام محلی کشت شده گزارش آلودگی صورت گرفته است، یعنی شهرستان‌های لردگان، خانمیرزا، فلارد، منطقه بازفت شهرستان کوهرنگ به صورت بسیار محدود درگیر شده‌اند و مبارزه علیه بیماری زنگ زرد انجام شده است.

وی ادامه داد: بیماری زنگ زرد موجب کاهش فتوسنتز و کاهش عملکرد گندم می‌شود، به طوری‌که اگر برگ پرچم آلوده شود حداقل ۴۰ درصد میزان خسارت وارده خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • ۲۴۵ هزار هکتار از مزارع آذربایجان‌غربی سمپاشی شد
  • کشت گندم دیم و آبی در ۴۰۸ هزار هکتار اززمین‌های کشاورزی آذربایجان غربی
  • برداشت کلزا از مزارع شهرستان کرخه
  • آزادسازی ۱۰ هکتار از زمین های کشاورزی گرگان
  • گلدهی مزارع کلزا در شهرستان جلفا
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۱۱ هزار تُن کلزا در آذربایجان‌غربی
  • گلدهی بیش از ۸۵ هکتار از مزارع کلزا در جلفا
  • کشت‌کلزا در مهاباد ۵ برابر افزایش یافت
  • مبارزه با آفات سن در هزار و ۱۰۰ هکتار از اراضی چهارمحال و بختیاری
  • ‍ ۱۱ هکتار از اراضی حریم منطقه ۲۰ تهران آزادسازی شد