Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، جلال نوجوان با بیان اینکه بهره برداران معمولا کشت گندم و جو را از دهم آبان ماه آغاز می‌کنند، اظهار کرد: استفاده از نکات فنی و نظرات کارشناسان جهاد کشاورزی در زمان کشت علاوه بر کاهش هزینه ها، افزایش تولید را نیز در برخواهد داشت.

رئیس اداره بهبود تولیدات گیاهی شهرستان مرودشت با اشاره به قیمت بالای کود‌های فسفاته و پتاسه و عدم ضرورت استفاده از این کود‌ها در برخی مزارع، انجام آزمون خاک قبل از کشت را ضروری دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با تاکید بر استفاده از کود اوره در زمان کشت، بیان کرد: میزان ۱۰۰ کیلوگرم اوره در زمان کشت در مزارعی که در تناوب با برنج، ذرت و گندم و جو هستند، توصیه می‌شود.

نوجوان افزود: میزان استفاده از کود اوره برای زراعت گندمی که در تناوب با صیفی جات از جمله گوجه فرنگی و چغندر قند هستند نیز ۵۰ تا ۷۰ کیلوگرم در هکتار توصیه می‌شود.

نوجوان با تاکید بر استفاده از بذور گواهی شده، بیان کرد: بذور خود مصرفی نیز باید زیر نظر کارشناسان حفظ نباتات و مسئولان پهنه‌ها با قارچ کش‌های مناسب ضد عفونی شوند.

او، استفاده از کارنده ها، از جمله، کودکار، بذرکار، کارنده‌های کشت بر روی پشته‌های بلند و کمبینات را بسیار حائز اهمیت خواند.

نوجوان با بیان اینکه در زمان کشت گندم در تناوب با برخی صیفی جات عملیات ثانویه ضروری نیست، تصریح کرد: کاشت گندم بعد از زراعت چغندرقند، گوجه فرنگی، هویج، سیب زمینی و کلم در صورتی که شخم به موقع انجام شود و کشت نیز با دستگاه کمبینات انجام شود، عملیات ثانویه توصیه نمی‌شود و می‌توان بعد از شخم بلافاصله اقدام به کشت کرد.

مسئول تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی مرودشت به میزان بذر مورد نیاز نیز اشاره و یادآور شد: بذر مورد نیاز در هر هکتار هنگام استفاده از کارنده‌ها ۱۸۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم و در کشت با دستگاه سانترفیوژ ۲۵۰ کیلوگرم در هکتار توصیه می‌شود.

مرودشت سالانه با تولید بالغ بر ۳۰۰ هزار تن گندم، ۲۵ درصد گندم استان فارس را تولید می‌کند.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: جهاد کشاورزی تولیدات گیاهی کشت گندم زمان کشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۵۹۹۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی ذخیره سازی بیش از ۶۰۰ هزار تن گندم در لرستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، حجت اله بیرانوند امروز سی اُم فروردین در نخستین همایش ملی گندم، آرد و نان که در سالن همایش اتاق بازرگانی خرم آباد برگزارشد، با اشاره به اینکه در سه سال گذشته روند خرید گندم افزایشی بوده است، گفت: پیش بینی می شود امسال این میزان افزایش تا بیش از ۶۰۰ هزار تن برسد.

وی اظهارداشت: بیش از ۸۵۰ هزار تن ظرفیت استاندارد ذخیره سازی شامل سیلو‌ها و انبار‌های مکانیزه و ۱۳ کارخانه آرد فعال با ظرفیت تولید بالای ۷۰۰ هزار تن داریم که بیش از ۲.۵ برابر نیاز استان است.

بیرانوند با اشاره به فعالیت دو هزار واحد نانوایی در لرستان گفت: کشاورزان با جهاد خود امنیت غذایی را تأمین می‌کنند و عمده انرژی و کالری مورد نیاز مردم از طریق مصرف نان تامین می‌شود که زنجیره تولید و تامین گندم و نان در لرستان دارای چرخه مناسبی است.

وی گفت: مراکز خرید گندم نقش مهمی در چرخه تولید دارند و در برخی شهرستان‌ها همچون کوهدشت در مدت زمان کوتاه، خرید حجم بالایی از این محصول انجام می‌شود.

معاون اقتصادی استانداری لرستان هم در این همایش گفت: سال گذشته ۲۶ هزار تن گندم در استان صرفه جویی شد.

سیروس ابراهیمی افزود: سرانه مصرف نان در لرستان از ۱۶۷ به ۱۵۲ کیلوگرم کاهش یافته که این میزان صرفه جویی بی سابقه بوده است.

مدیر جهاد کشاورزی لرستان نیز با بیان اینکه میانگین تولید گندم در کشور ۴.۵ تن در هکتار است، گفت: این آمار در استان ۵.۵ تن در هکتار در اراضی آبی است.

سید عماد شاهرخی عنوان کرد: امسال برخی از کشاورزان توانسته اند حتی تا ۱۱.۵ تن در هکتار نیز برداشت کنند.

لرستان جایگاه هفتم تولید گندم در کشور را دارد.

در پایان این مراسم از ۵۵ کشاورز، نانوا، سیلودار و کارخانه دار آرد لرستان تجلیل شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

 

دیگر خبرها

  • اختصاص بیش از ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کردستان به کشت گندم
  • امامی و آذرپیرا در آستانه کسب سهمیه المپیک | سهمیه ۵۷ بر باد رفت!
  • پیش بینی برداشت بیش از ۹۰ هزار تن گندم در میاندوآب
  • مبارزه علیه آفت‌ سن‌ گندم در مهاباد به ۱۵ هزار و ۴۰۰ هکتار رسید
  • پیش بینی ذخیره سازی بیش از ۶۰۰ هزار تن گندم در لرستان
  • برداشت ۴ هزار تن گندم در بوشهر + فیلم
  • مبارزه با بیماری‌های گندم در مزارع بهشهر
  • مبارزه با آفت سن گندم در بیش از ۱۵ هزار هکتار از مزارع مهاباد
  • پیش بینی تولید بیش از ۹۳ هزار تن محصول گندم در شهرستان میاندوآب
  • آغاز مبارزه با آفات و علف‌های‌هرز در گندم‌زار‌های مهاباد