Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-23@08:06:55 GMT

کانون تعامل دانشگاه های مطرح ایران

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۶۲۸۱۶

کانون تعامل دانشگاه های مطرح ایران

خبرگزاری آریا - تفاهم نامه توسعه و ارتقاء همکاری های علمی، پژوهشی و فناورانه میان سازمان منطقه آزاد کیش و دانشگاه تربیت مدرس به امضاء رسید.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، طی تفاهم نامه ای که با امضای غلامحسین مظفری رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش و محمدتقی احمدی رئیس دانشگاه تربیت مدرس به امضا رسید، طرفین بر همکاری های گسترده و متنوع علمی، آموزشی، پژوهشی و نوآورانه در منطقه آزاد کیش با هدف تبدیل این جزیره به هاب علمی و دانشگاهی منطقه تاکید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رئیس دانشگاه تربیت مدرس در این دیدار با ابراز خرسندی از رویکرد مبتکرانه کیش در طراحی ساز و کارهای خردمندانه برای نیل به توسعه پایدار گفت: دانشگاه تربیت مدرس از سال 1361 با ماموریت تامین نیروی مدرس دانشگاه های کشور در شرایطی که بخاطر تغییرات سیاسی، خلا استاد در دانشگاه ها محسوس بود، تشکیل شد و در 4 دهه گذشته از رشد و توسعه بسیار خوبی برخوردار شده است.
محمدتقی احمدی افزود: این دانشگاه پس از فراز و فرودهای فراوان و خط شکنی های حساب شده، اکنون در جایگاه علمی مطلوبی در داخل و خارج کشور قرار گرفته و به لحاظ اتکا به توان و استعدادهای داخل، توانسته نور امیدی در میان جوانان کشور ایجاد نماید.
وی در ادامه افزود: با دستیابی به بسیاری از ماموریت ها و اهداف و تلاش ها، اکنون مراحل به بار نشستن فناوری ها و ایده های نوآورانه را دنبال می کنیم و در این مسیر تجاری سازی شماری از طرح ها و برنامه ها را دنبال می نمائیم.
به گفته رئیس دانشگاه تربیت مدرس، پارک علم و فناوری دانشگاه نیز با اجرای طرح های بسیار خلاقانه و اثربخش، مورد توجه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری قرار گرفته و برنامه های کلان ملی را تعقیب می نماید.
وی با اشاره به این که تا کنون 35 هزار نفر فارغ التحصیل در تحصیلات تکمیلی داشته ایم و اکنون 10 هزار نفر در مقاطع کارشناسی ارشد، دکتری و فوق دکتری در این دانشگاه به تحصیل مشغولند، گفت: در حال حاضر مباحث مرتبط با توسعه روابط بین الملل، حوزه های بین رشته ای، همکاری های شبکه ای با دانشگاه های داخل و خارج، خودکفایی و اتکاء به توان داخلی در حوزه مدیریتی و تامین بودجه و ارتقا کارآمدی و کیفیت در امور دانشگاه را به عنوان سرفصل های کاری دنبال می کنیم.
غلامحسین مظفری مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این جلسه با ابراز خرسندی از تعامل با بخش دانشگاهی به عنوان یکی از بخش های پیشران کشور گفت: کیش، جزیره و منطقه کوچکی از ایران عزیزمان است که طرح ها و اتفاقات بزرگی را در دستور کار قرار داده و نتایج آن یکی یکی به ثمر خواهد نشست.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش افزود: در حال حاضر با تمامی دانشگاه های مطرح و به نام کشور به همکاری روشمند رسیده ایم و بنا داریم با تعریف زمینه های همکاری مشترک و بهره گیری از ظرفیت های مشترک و مورد علاقه طرفین، این جزیره زیبا را به قطب و هاب علمی منطقه خلیج فارس و خاورمیانه تبدیل کنیم.
وی با اشاره به فعال شدن دانشگاه های کشور در کیش گفت: با یاری از این مراکز تولید دانش و نیز سایر مراکز علمی و تحقیقاتی و پژوهشی و همچنین سایر پهنه ها و نواحی نوآوری و فناوری کشور که توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری راهبری می شود، اتفاق عظیمی در آینده برای کیش رقم خواهد خورد.
غلامحسین مظفری با اشاره به لزوم آینده نگری و آینده پژوهی در فعالیت های کلان گفت: درخواست ما از همه این مجموعه ها این است که صرفا به دنبال موضوع آموزش نباشند و کارکردهای تازه ای را با اتخاذ رویکردهای نو برای فعالیت در کیش مد نظر قرار دهند. به عنوان مثال، کشور ما به دلیل برخورداری از سواحل طولانی، امکان استفاده بسیار زیادی از ظرفیت دریا و منابع لایتناهی آن دارد و با اتکا به آن می تواند خود را از اقتصاد وابسته به نفت رها کند و ما در این زمینه هرچقدر کار کنیم، باز کم است.
به گفته مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش، با مساعدت دانشگاه ها، کیش به کانون تعامل دانشگاه های کشور تبدیل شده است و ما در ادامه قصد داریم با ایجاد یک دانشگاه بین المللی، بعد تازه ای به فعالیت ها بدهیم. این دانشگاه، دانشگاهی خصوصی خواهد بود که سازمان منطقه آزاد کیش و سایر دانشگاه های مطرح از موسسان و سهامداران آن خواهند بود و بخش خصوصی نیز بخش غالب را خواهد داشت.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش در ادامه گفت: دانشگاه بین المللی جدید، علاوه بر دانشگاه های داخل، با همکاری دانشگاه منتخب خارجی که بر اساس ضوابط و بررسی های کارشناسی انتخاب خواهد شد، شکل می گیرد و بر آن است تا توجه بین المللی را برای تاثیرگذاری کشور به همراه داشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنانش، راه اندازی برج نوآوری کیش و استقرار شماری از شرکت های دانش بنیان، دانشگاه ها و سایر شتاب دهنده ها را از توفیقات بدست آمده دانست و گفت: برخی از شرکت های دانش بنیان در حوزه تجهیزات پزشکی و خدمات نفت و گاز صادرات خوبی دارند و این روند باید تقویت شود. چرا که کشور بطور جدی نیازمند رشد فعالیت های نوآورانه است و کیش بهترین و مستعدترین پایلوت برای طی مسیر در این زمینه است.
غلامحسین مظفری، با اشاره به این که تغییر رویکرد در منطقه آزاد کیش از واردات کالا به صادرات کالا و خدمات دانش بنیان، از اتفاقات مهمی است که با جدیت هرچه بیشتر دنبال می شود، گفت: کیش دروازه ایران به سمت جهان و دروازه جهان به سمت ایران است و ما همه زیرساخت ها را برای تبدیل کیش به جزیره خلاق، نوآور و دانش محور مهیا کرده ایم.
عادل آذر عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس نیز در این جلسه گفت: خوشحالیم که با مساعدت و اشتیاق دو طرفه، جلسه امضای تفاهم نامه با طرح مضامین تازه برگزار شده است.
وی افزود: منطقه آزاد کیش در2 سالی که از مدیریت دکتر مظفری می گذرد، شاهد اتفاقات بسیار خوبی بویژه در بسط همکاری های علمی و پژوهشی با مراکز تولید علم بوده و تقریبا با تمام دانشگاههای به نام کشور، توافق و تفاهم همکاری دارد و این مساله قطعا در آینده برکات خود را نمایان می سازد.
به گفته این استاد دانشگاه، دانشگاه تربیت مدرس با کادر علمی و ظرفیت های بسیار زیادی که دارد، پس از امضای این تفاهم نامه، بسترهای همکاری مشترک را تعریف و عملیاتی می نماید.
ناصر آخوندی، عضو هیات مدیره و معاون توسعه مدیریت سازمان منطقه آزاد کیش نیز در این جلسه گفت: برای نیل به اهداف ترسیم شده در سند چشم انداز کیش و برنامه 3 ساله در دوران مدیریت دکتر مظفری، برنامه ریزی دقیقی برای تامین مالی طرح های کلان و زیرساختی و ایجاد رونق در اقتصاد کیش به کار گرفته شده است.
وی افزود: در حال حاضر 30 هزارمیلیارد تومان طرح عمرانی در بخش دولتی و خصوصی در کیش در دست انجام است که معادل یک سوم بودجه عمرانی کشور است و از بابت تامین مالی به موقع طرح ها، پیش بینی های لازم صورت گرفته است.
عضو هیات مدیره سازمان منطقه آزاد کیش با اشاره به پیش قدمی منطقه آزاد کیش در اتصال به بازار سرمایه و انتشار اوراق صکوک برای تامین بخشی از نیاز مالی تکمیل ترمینال عظیم مسافربری کیش گفت: تبدیل شدن کیش به هاب مالی منطقه هدف دور از دسترسی نیست و این مهم در آینده محقق می شود.
ناصر آخوندی در ادامه از طرح راه اندازی بورس بین الملل با محوریت کیش و ایجاد زمینه های جدید برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری سلامت و پزشکی که مورد تاکید مدیرعامل سازمان است، خبر داد.
پورعلی معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان نیز گفت: رونق کسب و کارهای نوپا که ذیل هوشمند سازی کیش صورت می گیرد، از دغدغه ها و علاقمندی های جدید سازمان منطقه آزاد کیش است. برای این منظور و حسب دیدگاه دکتر مظفری، زمینی به مساحت 64 هکتار برای واگذاری به شرکت های دانش بنیانی که به مرحله تولید محصول برسند و نیز واحدهای دانشگاهی برای ورود شرکت های مورد نظر اطز طریق پارکای علم و فناوری اختصاص یافته است.
وی با اشاره به اینکه جزیره کیش، دومین جزیره بزرگ خلیج فارس است،افزود: بخش خصوصی پرتوان و قدرتمند کیش، می تواند از سفارش دهندگان طرح های پژوهشی و فناورانه باشند و برای این منظور باید فعالیت شرکت ها تبیین و معرفی شود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش دانشگاه تربیت مدرس غلامحسین مظفری هیات مدیره تفاهم نامه دانشگاه ها شرکت ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۲۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رییس دانشگاه آزاد اسلامی از معاونت علوم انسانی و هنر بازدید کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه دیدارهای سال جدید با معاونت ها و مراکز سازمان مرکزی، با حضور در معاونت علوم انسانی و هنر، با معاون، مدیران و کارکنان این حوزه دیدار و گفت‌وگو کرد.

طهرانچی در این بازدید، با بیان اینکه طبیعت نشان می دهد اگر با تحول همراه باشیم، زندگی جریان می یابد، گفت: کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی همیاران این مجموعه و مایه به ظهور رسیدن تحولات دانشگاه هستند.

وی با اشاره به بدفهمی و ترجمان غلط از برخی اسامی و مفاهیم غربی، اظهار داشت: واقعیت این است که ما در مواجهه با مباحث، مفاهیم و تحولات غرب دچار کج‌فهمی، ترجمه بد و توجه نداشتن به ابعاد مختلف ترجمه شده‌ایم. تحولات غرب همراه با خلاقیت و بروز اسامی و مفاهیم بوده اما ما خیلی زود این مفاهیم را اقتباس کرده و تصور کردیم درک و فهم درستی از آنها داریم اما این مفاهیم را متوجه نشدیم و بنیان هایی را گذاشتیم که حاصلی جز معجونی که هیچ دردی را درمان نمی‌کند، نداشت.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: تحولاتی که در رجوع جوانان به رشته های دانشگاهی به وجود آمده، نشان از اقبال و عدم اقبال به برخی رشته ها دارد. این موضوع نشان می دهد ما هدایتگر این قطار نیستیم و موضوع چیز دیگری است؛ بنابراین باید برگردیم و عمیق‌تر و جدی‌تر به تحولات نگاه کنیم. اولین لغتی که باید متوجه آن شویم، تبدیل humanity به علوم انسانی است که نشان می دهد این مسیر از اساس بد فهمیده شده است.

وی با تأکید بر رجوع به منابع غنی اسلامی و ملی گفت: امام خمینی (ره) در نامه معروف خود به گورباچف که درخصوص فروپاشی شوروی به وی هشدار می دهد، از او می خواهد به جای آنکه به سمت غرب و نظام سرمایه داری حرکت کند، به سمت اسلام آمده و با رجوع به کتاب‌های فیلسوفان اسلامی مانند ابن‌عربی، به‌صورت جدی درباره اسلام که پرچم‌دار عدالت است، تحقیق کند. این موضوع نشان می دهد که امام (ره) برای مبانی سیاسی و فکری، مدل داشت.

طهرانچی ادامه داد: غرب در مسیر مدرنیته، از علوم انسانی محوری به علوم پایه محوری گذار کرده است. واقعیت این است که غرب پس از انقلاب صنعتی، علوم طبیعی را مبانی دانشی قرار داد و علوم انسانی را بر آن سوار کرد. متن علوم غربی از مداخله انسان بر طبیعت نشأت گرفته و ما نمی‌توانیم از این مسیر به علوم انسانی و - اسلامی برسیم. نمی‌توانیم مشروعیت رشته، دسته‌بندی، زیربنا و روبنا را از غرب بگیریم و با اصلاح کتاب درون رشته، علوم انسانی را اصلاح کنیم. بنابراین مباحث عمیق‌تر بوده و باید نگرش ها بنیادی‌تر باشد.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه شک در بنیان ها مقدمه حل مسئله است، تصریح کرد: اگر در بنیان ها شک نداشته باشیم، صورت‌گرایانه عمل خواهیم کرد. مدرنیته سازمان‌یافته، در سازمان‌دهی استاد و متبحر است و از این طریق امور را تنظیم می کند. بنابراین برای مداخله با رویکردهای غربی باید سازمان‌دهی انجام داده و براساس منافع مردم و توجه به ارزش عمل نزد خداوند، وارد عمل شویم. به همین دلیل از همان روز اول که بنده به دانشگاه آزاد اسلامی آمدم، یکی از بحث های جدی زدن زیر میز قواعد جاری و حاکم بود.

وی افزود: ساختار حاکم در دانشگاه دارای معاونت های آموزشی و پژوهشی بود که در قالب مدرنیته سازمان‌یافته غرب قرار می گرفت. درون این ساختار، برای رسیدن به تأمین منافع نمی‌توانستیم تغییری حاصل کنیم و به همین دلیل با ساختارشکنی و تغییر ساختار، قواعد بازی را قواعد خودمان کردیم. البته به آنچه از گذشته و سنت دانش بشری بوده، پایبند هستیم و گروه های علمی ما این موضوع را نمایندگی می کنند اما به دنبال خلق جدید در چارچوب مفهوم جدید هستیم و برای این اصرار داریم که از قرآن کریم و احادیث اهل بیت (ع) به عنوان منبع اصلی استفاده کنیم.

طهرانچی خطاب به مجموعه معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اگر در چارچوب قبلی بمانیم، توفیقی حاصل نخواهد شد. امید بنده این است که با شما همراهان که به یک همزبانی رسیده‌ایم، کاری را شروع کنیم که برای آیندگان ما یک خلق جدید باشد. اگر آینده ایران را می خواهیم، باید برگردیم، بنیادین بیاندیشیم و طرحی نو دراندازیم.

وی خاطرنشان کرد: رشد هر سازمان وابسته به بلوغ کارگزاران آن است و کارمندان در این گذار نقشی حیاتی دارند؛ البته حجم تحولات مبتنی بر علوم سایبری، فضای مجازی و هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد اسلامی جلوست و کاری که ماشین انجام می دهد را به نیروی انسانی نخواهیم سپرد بلکه کاری که ماشین نمی‌تواند انجام دهد، به نیروی انسانی توانمند دانشگاه واگذار می شود. در این زمینه تحولات بسیاری خواهیم داشت. سازمان می خواهد به جای قلب، مغز سیستم باشد.

کد خبر 6083601

دیگر خبرها

  • قیمت جت‌ های شخصی در ایران چند تومان است ؟
  • مشتری جت های شخصی در ایران چه کسانی هستند؟ | ۲۵۰ هواپیمای شخصی در ایران
  • یک فعال کارگری: پیشنهاد ترمیم حق مسکن کارگران در نشست غیررسمی وزارت کار مطرح شده
  • مسجد طراز اسلامی در سایه تعامل حداکثری متولیان مساجد محقق می‌شود
  • تعامل شهرداری و میراث فرهنگی به منظور توسعه پایدار گردشگری
  • تخلفات کانون‌های فرهنگی دانشگاه‌ آزاد اسلامی شامل چه مواردی است؟
  • تعامل شهرداری و میراث در راستای توسعه پایدار گردشگری
  • انتصاب مدیر راهبردی توسعه منطقه ویژه علم و فناوری خلیج‌فارس
  • رییس دانشگاه آزاد اسلامی از معاونت علوم انسانی و هنر بازدید کرد
  • انتخاب رشته دوره دکتری سال ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اسلامی آغاز شد