Web Analytics Made Easy - Statcounter

اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان طی بیانیه‌ای از نمایندگان مجلس خواست تا به جای طرح‌های نمایشی دولت را ملزم به فعالیت و پاسخگویی در زمان باقی مانده کنند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان طی بیانیه ای از نمایندگان مجلس خواست تا با استفاده از ابزارهای نظارتی که در اختیار دارند دولت را وادار به فعالیت و پاسخگویی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
  متن این بیانیه به شرح زیر است:    «خوشبختانه مجلس تشکیل‌شده یکی از قوی‌ترین و انقلابی‌ترین مجالس دوران انقلاب است. هم جوانان تحصیل‌کرده و انقلابی، هم مدیران انقلابیِ دوره‌های گذشته و هم سابقه‌داران در قوّه‌ی مقنّنه هستند. مجموعه‌ی این سه گروه مجموعه‌ی بسیار خوب و کارآمد و به‌دردبخوری را بحمداللّه در این مجلس به وجود آورده است.»
توصیف رهبر معظم انقلاب حضرت امام خامنه‌ای در مورد مجلس شورای اسلامی دوره یازدهم

اسفند ماه سال گذشته و در زمانی که نتایج انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی اعلام شد، موجی از امیدواری در میان نیرو‌های انقلابی درباره نقش‌آفرینی جدی‌تر مجلس در تحولات کشور ایجاد شد. امید‌هایی که یکی پس از دیگری در زمان مجلس گذشته از دست رفته بود. تغییر اساسی در ترکیب سیاسی مجلس و همچنین ورود نیرو‌های جوان به قوه مقننه نوید دهنده تحولات جدیدی در فضای سیاسی و اقتصادی و فرهنگی کشور بود.

اکنون حدودپنج ماه از عمر مجلس یازدهم می‌گذرد؛ مجلسی که با شعار شفافیت و کارآمدی روی کار آمد و از سوی مقام معظم رهبری نیز به صفت «مجلس انقلابی» مزین شده است. مجلسی که در شرایطی کاملاً خاص و با انبوهی از مشکلات بر سر کار آمده است؛ از تحریم و کرونا و بیکاری و مشکلات تولید گرفته تا گرانی و بحران مسکن.

با هر مقدمه‌ای که بود، مجلس جدید کار خود را آغاز کرد. نمایندگان هر یک با طرح‌هایی که تصویبش در مجلس آرزوی دیرینه همه فعالان سیاسی انقلابی بود، پا به مجلس گذاشتند. شاید طرح شفافیت آرای نمایندگان اولین طرحی بود که هم از جهت لزوم اجرایی و هم از بعد نمادین اقدام بسیار مهم بود که در مجلس یازدهم کلید خورد. اما متاسفانه این طرح به یک باره متوقف شد و هنوز که هنوز است سرنوشت نامعلومی دارد.

کشور در یکی از حساس‌ترین برهه‌های تاریخی و در تقابل سنگین با دشمنان است. دشمنان جمهوری اسلامی ایران با محاصره اقتصادی، شدیدترین فشار‌های ممکن را بر کشور تحمیل کرده‌اند و دولت نیز به دنبال ایجاد حاشیه و فرار از کار کردن و پاسخگویی در سال‌های پایانی خود است، در همین حال برخی از نمایندگان، به دنبال استیضاح رییس جمهور هستند!

حال آن که کنار گذاشتن رئیس دولت در زمان کنونی، پیغام تایید بی‌ثباتی کشور را برای دشمن ارسال می‌کند و در نتیجه منجر به کاهش نفوذ سیاسی کشور در منطقه و عرصه بین الملل می‌شود. نفوذ سیاسی، ضامن تایید امنیت سیاسی و اقتصادی کشور است؛ بنابراین کاهش نفوذ سیاسی، آغاز تشویش بیش از پیش آرامش جامعه و خصوصاً فضای اقتصادی کشور است. فلذا از نماینگان مجلس انتظار می‌رود به جای بیان طرح‌های نمایشی، با تعامل و ارائه برنامه به دولت فعلی، آن‌ها را ملزم به فعالیت در زمان باقی مانده نماید و در ثانی زمینه را برای تحویل بهتر دولت به دولت جوان انقلابی مهیا سازد.

ماجرا در بعد اقتصادی بسیار وخیم‌تر است. در حالی که در شش ماه اول سال جاری، قیمت خودرو، مسکن، طلا، سکه و دلار با رشد پنجاه تا صد درصدی همراه بود و اوضاع بازار‌های مختلف به شدت متلاطم است، نمایندگان محترم درگیر طرح‌هایی مانند اصلاح قانون انتخابات هستند! حال آن که یکی از مطالبات به حق مردم، که در بیانیه رهبری به مناسب افتتاح مجلس نیز به درستی به آن اشاره شده است، بحث‌های معیشتی و اقتصادی است.

یکی از مهم‌ترین معیار‌هایی که عملکرد مجلس با آن سنجنیده می‌شود بحث اقتصاد و معیشت مردم، به عنوان مشکل بزرگ کشور است. بی‌توجهی به اقتصاد و معیشت می‌تواند مجلس یازدهم را به مجلسی منفعل، بی‌خاصیت و از بین برنده‌ی امید در جامعه تبدیل کند. آنچه واضح است این است که دولت در این حوزه کوتاهی‌های بسیاری مرتکب شده است و مجلس با عمل کردن به وظیفه نظارتی خود می‌تواند سازمان دهنده امور باشد و دولت را مجبور به فعالیت بیشتر و پاسخ‌گویی کند. متاسفانه تاکنون طرحی که بتواند فضای تورم‌زده اقتصاد کشور را به نحو مطلوبی کنترل و سازماندهی کند، اجرایی نشده است که توجه بیشتر نمایندگان مجلس را به این امر می‌طلبد.

دولت سرمایه‌های مردم و نقدینگی رها در جامعه را با لطایف الحیل از چنگ مردم در آورد، پول‌ها را به سوی بورس هدایت کرد و بعد در یک ریزش شتابان، نقدینگی‌ها را سوزاند. چرا بازار سرمایه به حال خود رها شده است؟ بازار گردانی چه شد؟ از جلسات حمایتی چه خبر؟ چرا نمایندگان مجلس با اختیاراتی که دارند اقدام به تحقیق و تفحص از ماجرا‌های مشکوک پشت پرده ریزش بورس نمی‌کنند؟ آیا میلیون‌ها سهامدار ضرر کرده در بورس به اندازه چند صد کارگر فلان شرکت اهمیت پیگیری ندارند؟ چه چیزی بالاتر از ابزار نظارتی مجلس در مواجهه با دولتی که بورس را دستکاری می‌کند وجود دارد؟

نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی باید توجه کنند که نقشه طراحی شده دشمن در این حوزه کشاندن مردم به خیابان‌ها و شروع اعتراضات خیابانی است. فضای مجازی به عنوان بستری که اعتراضات را هماهنگ می‌کند در حال حرکت به سمت ایجاد اعتراضات خیابانی و تحریک علیه نظام است.

اندک اقدامات موثر مجلسی‌ها برای حل مشکلات کارگران و ساماندهی به خصوصی‌سازی‌های افسارگسیخته نیز هر چند لازم است، اما متاسفانه مشکلات بسیار کمی را حل خواهد کرد و مسائل عمده و گسترده کشور همچنان در اختیار دولتی است که بدون هیچ نظارت و پاسخگویی مشغول بازی با سرمایه مردم در بورس و سایر بازارهاست؛ برای جبران کسری بودجه‌ای که به لطف اختیارات ویژه دولت روحانی خیلی وقت است حل شده و وجود خارجی ندارد.

علاوه بر همه این موضوعات، مسائلی، چون دریافت خودروی گران قیمت خارج از نوبت و یا دریافت واکسن آنفولانزا، در شرایط نایابی واکسن، باعث دل‌زدگی و نا امیدی مردم خواهد شد که دقت بیشتر نمایندگان مجلس را می‌طلبد.

سفر رئیس و نمایندگان مجلس به استان‌های مختلف نیز اگرچه اقدام ارزشمندی است و در این سفر‌ها کار‌های ارزشمندی صورت گرفته است، اما نحوه بازنمایی و موج‌های خبری که برای پوشش این سفر‌ها صورت می‌گیرد نگرانی‌ها را برای انحراف این سفر‌ها از اهداف اصلی خود به سمت اهداف انتخاباتی تقویت می‌کند.

به نظر می‌رسد رئیس و نمایندگان مجلس باید با دقت بیشتری به سازماندهی رسانه‌ای مواضع خود و مجلس توجه کند و اجازه ندهند فرصت خدمت در راس قوه مقننه برای او توسط دیگران به محملی برای کسب رای در انتخابات ریاست جمهوری تبدیل شود. همچنین شایعاتی پیرامون حضور برخی نمایندگان در انتخابات ریاست جمهوری وجود دارد که می‌طلبد با موضع‌گیری‌های قاطع و شفاف به این شایعات پایان داده و بیش از این خود را درگیر شایعات بی مورد ننمایند.

امروز مشکلات مردم بسیار بیش از آن است که نمایندگان بخواهند درگیر و دار مسائل دسته چندم سیاسی و حواشی و مسایل کم اهمیت شده و از اولویت‌های اصلی غافل شوند؛ کاش فرصت مجلس جوان انقلابی قدر دانسته شود. امروز مجلس یازدهم قاعده تنگه اُحد را برای نظام و کشور دارد؛ یک غفلت، یک زیاده خواهی، یک تصمیم نادرست می‌تواند پاس گل به بدخواهان کشور باشد.

جامعه اسلامی دانشجویان، به عنوان بزرگترین اتحادیه دانشجویی کشور، همانند گذشته به رصد عملکرد مجلس یازدهم و سایر ارکان نظام خواهد پرداخت و در صورت مشاهده هر گونه نقص و کاستی، با ارائه راهکار‌های عملیاتی، مطالبه‌گرانه خواهان رفع آن‌ها خواهد بود.

والسلام علی من اتبع الهدی

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ابزارهای نظارتی مجلس عملکرد مجلس انتخابات ریاست جمهوری نمایندگان مجلس مجلس یازدهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۴۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اطلاعیه معاونت پارلمانی ریاست جمهوری درخصوص اظهارات برخی نمایندگان درباره تحولات بازار ارز

روابط عمومی معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور در پاسخ به اظهارنظر تعدای از نمایندگان در خصوص نوسانات قیمت ارز بیانیه‌ای را صادر کرد.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، روابط عمومی معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور در پاسخ به اظهارنظر تعدای از نمایندگان در خصوص نوسانات قیمت ارز تاکید کرد: حال که با عملیات موفقیت آمیز «وعده صادق» دل مردم قهرمان ایران، مظلومان غزه و مسلمانان و آزادی‌خواهان جهان را شاد و مایه عزت و عظمت ایران عزیز شده است، کام ملت را با سیاه نمایی تلخ نکرده و ناخواسته کوچکترین کمکی به نقشه دشمن نشود که بتواند اندکی از پس‌لرزه‌های شکست سیاسی و نظامی خود را با هجمه رسانه‌ای جبران کند.

متن اطلاعیه معاونت پارلمانی ریاست جمهوریدبه این شرح است:

طی روز‌های گذشته و همزمان با تشدید نوسانات ارزی در بازار که ناشی از افزایش بهای جهانی طلا و تحولات نظامی منطقه بود متأسفانه چند نفر از نمایندگان مجلس، اظهار نظر‌ها و تحلیل‌های غیر کارشناسی و شتابزده‌ای درباره وضعیت اقتصادی و نرخ ارز داشتند که چه بسا برخلاف خواست آنان می‌توانست بر التهاب بازار ارز بیفزاید.

در همین زمینه نماینده‌ای که تجربه عضویت در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی را دارد در اظهار نظری تعجب برانگیز بیان کرد «منتظر دلار ۱۰۰ هزار تومانی باشید»! طرفه آنکه ایشان سابقه کار رسانه‌ای هم دارد و عجیب است که از اثر سوء چنین اظهارات نسنجیده‌ای به لحاظ رسانه‌ای، سیاسی و اقتصادی آگاهی نداشته باشد، قطعا بیان چنین گزاره‌ای را ناشی از آگاهی به تبعات آن نمی‌دانیم و بر خبط سیاسی حمل می‌کنیم. شگفت آور است در این کارزار سیاسی، امنیتی و اقتصادی کشور با دشمنان، یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دولتی را که رهبر معظم انقلاب اسلامی آن را دولت کار و فعالیت و پرتلاش نامیده چنین قضاوت کند که «با نوعی بی خیالی در دولت مواجه هستیم»! زهی انصاف!

در چنین شرایطی نماینده دیگری که از راه‌یابی به مجلس دوازدهم باز مانده و در فتنه پاییز ۱۴۰۱ آتش بیار معرکه بود بیان می‌دارد که دولت وقتی آمار و اطلاعات مثبت می‌دهد احساس می‌کنم درباره کشوری جز ایران صحبت می‌کنند!‌ای کاش چنین افرادی از آموزش‌های سواد رسانه‌ای هم بهره ببرند تا بدانند خط تردید در آمار رسمی کشور یکی از ترفند‌های جریان رسانه‌ای معاند است تا ناخواسته در پازل رسانه‌ای دشمن بازی نکنند، ضمن آنکه جای سوال است که چگونه یک عضو محترم مجلس که باید در جریان مصوبات و اقدامات باشد از آمار‌های رسمی کشور بی اطلاع است یا چنین وانمود می‌کند و از تاکید مقام معظم رهبری در انتشار دستاورد‌های مثبت دولت و نظام و تقویت امید و پرهیز از ایجاد یاس در مردم غافل است.

سخنان دو نماینده دیگر در کمیسیون کشاورزی مبنی بر اعلام نرخ‌های کاذب و نجومی برای دلار در ماه‌های آینده ضمن اینکه خلاف پیش بینی‌های کارشناسان اقتصادی و اعلام نظر صریح مدیران بانک مرکزی است، به نوعی سیگنال برای نرخ ارز محسوب می‌شود که می‌تواند به التهاب در بازار ارز بینجامد و اقدامی غیر حرفه‌ای و غیر مسئولانه است.

نشانه آن که این اظهارات بازتاب وسیعی در رسانه‌های مخالف دولت و نظام داشته است و به مستمسکی برای دامن زدن به نوسانات قیمتی این رسانه‌ها تبدیل شده است.

همچنین نماینده دیگری برخلاف نظر همه تحلیلگران و کارشناسان اقتصادی جهان که ناامنی در منطقه و هراس از تشدید شرایط را در جابجایی شاخص‌های اقتصادی بعنوان عامل مهم و تعیین کننده مطرح کردند صراحتا اعلام کرده که افزایش قمیت ارز و وضعیت اقتصادی هیچ ارتباطی به رخداد‌های نظامی در منطقه و این نوع مسائل ندارد. این تحلیل‌ها و چنین دیدگاهی بی توجهی به عوامل روانی تشدید قیمت ارز و شرایط خاص منطقه است.

ایشان همچنین در اظهارنظر دیگری خواستار برکناری وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی شده است که ابراز چنین سخنی نیز در شرایط جنگ ترکیبی و اقتصادی مانند آن است که در عملیات نظامی، فرمانده میدانی تضعیف و تخریب شود! در پاسخ به این بخش از سخنان مخرب ایشان موضع گیری یکی از مسئولین دولت یادآوری می‌شود که «تروریست‌های اقتصادی همپای تروریست‌های حملات دمشق و چابهار مشغول بمباران افکار عمومی با خبر کذب هستند. افزایش نااطمینانی و دامن زدن به انتظارات تورمی، مهمترین راهبرد آن‌ها در این روز‌ها است. القای تزلزل در تیم اقتصادی دولت یا تولید اخبار جعلی را باید در این چارچوب تحلیل و رد یابی کرد.»

بنابراین در شرایط کنونی بهتر است چنین عزیزانی در اظهارات خود محتاطانه عمل کنند چرا که هر اظهار نظر غیر کارشناسی و نسنجیده‌ای با بزرگنمایی رسانه‌های مغرض خارجی و داخلی می‌تواند تأثیرات منفی هر‌چند اندک بر بازار ارز داشته باشد و این موضوع می‌تواند برای اقتصاد کشور زیان‌بار باشد و در این شرایط حساس از همه کسانی که اظهار نظر می‌کنند و در مجموعه نظام محسوب می‌شوند این توقع وجود دارد که با اطلاعات و تحلیل دقیق سخن بگویند و تأثیرات مواضع خود را بر بازار ارز و شاخص‌های اقتصادی مد نظر داشته باشند و فراموش نکنند که در چند ماه اخیر انس جهانی طلا تا ۴۰ درصد افزایش داشته است.
همانطور که رییس کل بانک مرکزی تاکید کرد، نوسان در بازار بین المللی فلزات و نرخ ارز ناشی از هراس از تحولات سیاسی طی ۵۰ روز اخیر آغاز شده است این نوسانات در ایران بازار غیر رسمی که عمدتا تامین کننده نیاز بازار قاچاق و خروج سرمایه است را متاثر کرده است، اما نرخ تامین ارز مورد نیاز کالا‌های اساسی بر مبنای ۲۸۵۰۰ تومان و دیگر کالا‌ها با نرخ کمتر از ۴۰ هزار تومان محاسبه می‌شود و خوشبختانه در سال گذشته تراز تجاری ایران مثبت بوده به گونه‌ای که صادرات ۲۰ میلیارد دلار بیش از واردات بوده است، و خلاصه واردات قانونی کشور با نرخ ارز آزاد انجام نشده بلکه ارز مورد نیاز تمامی کالا‌ها از سوی بانک مرکزی تامین می‌شود.

با توجه به اینکه شرایط اقتصادی رو به بهبود کشور و عوامل بنیادی تاثیرگذار بر نرخ ارز از جمله کنترل و کاهش نرخ رشد نقدینگی، تراز مثبت تجارت خارجی و میزان صادرات و واردات کشور در کنار رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی بیانگر وضعیت مناسب ارزی کشور است، توقع می‌رود تحلیل‌گران از سر انصاف در کنار انتقادات و اظهارات خود، دستاورد‌های مثبت پولی و مالی کشور را مورد توجه قرار دهند از جمله کنترل سرعت رشد متغیر‌های پولی و بازگشت آن‌ها به روند بلندمدت و مهار تورم که از مهم‌ترین دستاورد‌های اقتصادی در پایان سال ۱۴۰۲ بود.

نرخ رشد نقدینگی در اقتصاد ایران در بلندمدت چیزی حدود ۲۸ درصد بوده، اما این نرخ در سالیان گذشته بسیار فراتر از این رقم‌ها صعود کرد و در نتیجه همین نقدینگی سرگردان، بازار‌های مختلف یکی پس از دیگری دچار التهابات قیمتی شدند و دولت سیزدهم موفق شد نقدینگی از ۳۱.۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ را با یک روند کاهشی مستمر به ۲۴.۳ درصد در پایان ۱۴۰۲ کاهش دهد. از آنجا که بانک مرکزی ابتدای سال نرخ رشد هدف برای ۱۴۰۲ را ۲۵ درصد اعلام کرده بود، بنابراین عملاً از نرخ هدف خود هم جلوتر رفت.

لازم به ذکر است متوسط رشد نقدینگی کشور در بازه‌های زمانی ۲۰ ساله، ۲۵ ساله و ۶۰ ساله منتهی به ۱۴۰۲ به ترتیب معادل ۲۸.۵ درصد، ۲۸.۲ درصد و ۲۵.۷ درصد می‌باشد که این ارقام حاکی از آن است که رشد تحقق یافته نقدینگی در سال گذشته نسبت به متوسط بلند مدت به میزان قابل توجهی بهتر شده است.

در پایان یادآور می‌شود که در پی دفاع مشروع ج. ا. ا و تنبیه تلافی جویانه و هوشمند رژیم صهیونیستی، دشمن تلاش می‌کند خط روایت هراس افکنی و بحران سازی در افکار عمومی را به ویژه با القای ناپایداری در اقتصاد و نارضایتی عمومی دنبال و دامن بزند که هوشیاری مضاعف همه دلسوزان را می‌طلبد.

در این شرایط که رهبر حکیم انقلاب بر اساس تحلیل عالمانه و واقع بینانه، وحدت کلمه را رمز موفقیت می‌دانند، هماهنگی و همکاری بین مجلس و دولت برای پیشبرد سیاست‌های اقتصادی و کنترل نوسانات بازار ارز امری ضروری است که به استقرار پایداری اقتصادی کشور کمک می‌کند. حال که شاهد هماهنگی کامل دیپلماسی و میدان هستیم و نیرو‌های مسلح این فرزندان برومند، غیور و دلاور این ملت با عملیات موفقیت آمیز وعده صادق دل مردم قهرمان ایران، مظلومان غزه و مسلمانان و آزادی‌خواهان جهان را شاد کرده و مایه عزت و عظمت ایران عزیز شده اند، کام ملت را با سیاه نمایی تلخ نکنیم و ناخواسته کوچکترین کمکی به نقشه دشمن نکنیم که بتواند اندکی از پس‌لرزه‌های شکست سیاسی و نظامی خود را با هجمه رسانه‌ای جبران کند؛ و من الله التوفیق و علیه التکلان

روابط عمومی معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور

دیگر خبرها

  • مجلس جدید قوانینی را وضع کند که تحولات اقتصادی را به دنبال داشته باشد
  • مجلس نمایندگان کوتاه آمد/ لایحه کمک به کی‌یف به رای گذاشته می‌شود
  • دلیل طرح سوال از وزیر کار نحوه افزایش حقوق کارگران است
  • اطلاعیه معاونت پارلمانی ریاست جمهوری درخصوص اظهارات برخی نمایندگان درباره تحولات بازار ارز
  • فلسفی: اولویت مجلس آینده فسادستیزی و شفافیت باشد
  • تخصیص بودجه برای بیمارستان ماهفروجک از نیازها است
  • حمله عجیب دولت به نمایندگان مجلس بعد از انتقادات به قیمت دلار و سکه
  • سناتور آمریکایی: دولت بایدن درگیری با ایران را خط قرمز بداند
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم باید قبل از اتمام کار مجلس یازدهم به سرانجام برسد
  • حمایت نمایندگان مجلس از «شلیک به قلب رژیم صهیونیستی»