Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-18@13:51:44 GMT

حیات رسانه یا حیاط رسانه؟

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۶۴۰۵۳

حیات رسانه یا حیاط رسانه؟

شاکله اساسی‌ رسانه‌های محلی‌ را محتوا تشکیل‌ می‌دهد. شرط حیات تولید محتوایی مفید و کارآمد با دوری از کپی‌برداری و همراه با تحلیل و تفسیر اتفاقات و رویدادهای محلی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس؛ امروز در عصر ارتباطات، کمتر کسی می تواند نقش اساسی و حیاتی رسانه های محلی در تحلیل رخدادها و اتفاقات جامعه پیرامونی خود را کتمان کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.

تقریبا رسانه های محلی در تربت حیدریه اخبار محلی را به خوبی پوشش می‌دهند و به ندرت اتفاقی در سطح منطقه رخ می‌دهد که از دید خبرنگاران و روزنامه نگاران محلی، پنهان بماند..

اما مسئله ای که در این یادداشت به آن خواهیم پرداخت این است که فعالین رسانه ای اعم از مدیر مسئولان و خبرنگاران رسانه ها در این شهرستان در مسیری که حرکت می‌کنند آیا به فکر حیات رسانه ای خود هستند یا حیاط رسانه ای؟

آیا بدنبال زنده ماندن و مخاطب داشتن و ادامه حیات رسانه شان هستند؟ یا اینکه صرفا با ابزاری که به نام رسانه در دست دارند، می خواهند حیاطی برای گل کوچیک بازی کردن های عمدتا سیاسی خود داشته باشند؟

شرط حیات رسانه چیست؟

به نظر نگارنده شرط حیات رسانه‌ و موفق عمل کردن این است که مطالبه‌گر باشد، پیگیری مسائل مردم منطقه را جزء اولویت های فعالیت خود بداند و جسارت و صراحت بیان مطالبات مردمی را در مقابل مسئولان داشته باشد، غنی از محتواهایی محلی، گزارش‌ها، نقدها و تحلیل‌های بومی و محلی باشد تا اقبال عمومی مردم به آن رسانه زنده بماند.

شاکله اساسی‌ رسانه های محلی‌ را محتوا تشکیل‌ می‌دهد، شرط حیات تولید محتوایی مفید و کارآمد با دوری از کپی‌برداری و همراه با تحلیل و تفسیر اتفاقات و رویدادهای محلی است.

کپی‌برداری از سایت های کشوری بعنوان اولویت رویه ای غلط برای رسانه های محلی است

از یک سو اما تعدادی اندک از رسانه ها، برغم سابقه شان هنوز نتوانستند آن طور که انتظار می‌رود حق مطلب را ادا کنند و مطالبه‌گر مردم به معنای واقع باشند و در بیشتر مواقع به جای نقد و تحلیل و تولید محتوایی مفید، به امر کپی‌برداری از سایت های کشوری در اموری که اصلا جزء اولویت های رسانه محلی به حساب نمی آید، می پردازند و این رویه ای کاملا غلط است اگر جزء اولویت ها باشد، آنها به مجیزگویی و تعریف و تمجید از برخی مسئولان می‌پردازند و ممکن است از همین طریق در پی کسب منافع حزبی یا اقتصادی خود هستند.

حیاط گل خوردن های سیاسی یا رسانه؟

در واقع فعالین این گونه رسانه ها زمینی برای گل زدن به رقبای سیاسی خود با ابزار رسانه ای ساخته اند که اسمش را مهیا کردن حیاط رسانه ای می گذاریم و معتقدیم اکثرا هم ۶ هیچ عقب هستند، دلیل این باختن هم دور شدن از رسالت اصلی رسانه و پرداختن به مسائل کلان و مواردی است که دردی از مردم محلی را دوا نمی کند.

برای مثال اخیرا رسانه ای در مطلبی که از سایت انتخاب آن را کپی کرده است به اظهارات دو شخص اصولگرا پرداخته و معتقد است که آنها دلواپسانی اند که آدرس غلط به مردم می دهند!

دلواپس بودن جرم نیست!

آری منتقدان به دولت آقای روحانی دلواپس‌ هستند، دلواپس‌معیشت مردم،دلواپس اوضاع نابسامانی که در بازار و وضع افزایش قیمت اجناس شاهد آن هستیم، دلواپس بودن جرم نیست، این را مقام معظم رهبری اول فروردین ماه ۹۴ فرمودند و همانجا‌ که به مسئولان سه قوه تأکید کردند باید با منتقدین خود رفتاری مناسب داشته باشند، نه آنها را تحقیر کنند و نه به آنها اهانت.

ایشان فرمودند: تحقیر مخالفان از سوی مسئولان، خلاف تدبیر و خلاف حکمت است، مسئله ای که آقای رئیس جمهور به آن توجه نکرد و منتقدین خود را بی عقل وبی شناسنامه و بی سواد خواند و آنها را به جهنم حواله داد.

دفاع کورکورانه ازبرجام؛خسارت برجام اظهرمن الشمس است

برای من بسیار جای تعجب دارد که چگونه عده ای در حیاط رسانه ای خود، به جای پرداختن به مسائل منطقه ای و محلی در تربت حیدریه و تلاش برای رفع مشکلات مردم از طریق پیگیری های رسانه ای، گاها به مسائلی کلان در کشور ورود پیدا می کنند که دیگر دوران پرداختن به آن تمام شده است.

این دوستان با ایمان قلبی به ضعف های دولت آقای روحانی و ابراز آن، اما باز هم به دفاع کورکورانه از برجام پر از خسارت برمی آیند؟

آخر مگر می شود،تَکرار کنید وبعد انتقاد به دولت را روا بدانید

آخر مگرمی‌شود؟ با توصیه تَکرار تَکرار کردن، به روحانی رای بدهید وبعد که اوضاع کشور به اینجا می‌رسد، می‌گویید هزاران انتقاد به دولت رواست، اما برجام فلان وفلان بود و به دفاع از آن می‌پردازید.

کافی است نیمی از روز را در خیابان قدم بزنید و در یک نظر سنجی از روی چهره مردم، درد ورنج این روزهایشان را محک بزنید و نتیجه تاثیر برجام را هم از آنها دربه وجود آمدن این وضع سئوال کنید و پاسخ آنها را منتشر کنید،آنگاه یقینا دیگر از برجام دفاع نخواهید کرد اگر به نظر مردم که فعالین رسانه نمایندگان آنها هستند اهمیت بدهید و ملاکی برای قلم زدنتان بدانید.

نیک می دانیم که وجود این دیالوگ های انتقادی در حوزه رسانه ای مفید بوده وباید فعالین خبر دریک فضای حرفه ای، مصلح یکدیگر باشند.

*حسین شعبانی

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: رسانه های محلی کپی برداری حیاط رسانه حیات رسانه رسانه ها رسانه ای شرط حیات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۴۰۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعاملات میان نمایش‌خانگی و صداوسیما به خوبی پیش می‌رود

عضو کمیته تدوین سیاست‌ها و ضوابط محتوایی حاکم بر صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش‌خانگی گفت: با عنایت به ظرفیت ویژه‌ای که پلتفرم‌ها و وی‌او‌دی‌ها در سبد رسانه‌ای دارند با یک شرایط جدیدی در دهه اخیر مواجه شدیم در مصرف رسانه‌ای مردم و این مصرف رسانه‌ای را به انحای مختلف در مهاجرت‌ها از برودکست‌ها به برودبند‌ها می‌بینیم.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سید مرتضی میرباقری عضو کمیته تدوین سیاست‌ها و ضوابط محتوایی حاکم بر صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش‌خانگی درخصوص وضعیت کنونی رسانه‌ها و فضای مجازی گفت: با عنایت به ظرفیت ویژه‌ای که پلتفرم‌ها و وی‌او‌دی‌ها در سبد رسانه‌ای دارند چه در ایران و چه در جهان، علی‌القاعده ما با یک شرایط جدیدی در دهه اخیر مواجه شدیم در مصرف رسانه‌ای مردم و این مصرف رسانه‌ای را به انحای مختلف در مهاجرت‌ها و کوچ‌ها از برودکست‌ها به سمت برودبند‌ها می‌بینیم.

میرباقری بیان کرد: احساس خودم این است که تقریبا سوءتفاهم‌هایی که ما در عرصه پلتفرم‌ها و وی‌اودی‌ها داشتیم به شدت در حال کاهش است به خصوص حاکمیت متوجه این نکته شده که باید بستر‌ها و زیست‌بوم‌هایی را فراهم کند تا بازیگران مختلف بتوانند مذاکراتی با هم داشته باشند و همین‌طور نسبت به رفتار‌ها و قواعد و قوانین مطلع باشند و احیانا به سؤالات و ابهاماتی که برایشان به وجود می‌آید، پاسخ داده شود.

رئیس کمیسیون اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه از انتظاراتِ شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص نظارت ساترا صحبت کرد و گفت: نیاز فرهنگی مردم یک نیاز جدّی است، در جمهوری اسلامی ایران یک انقلاب منحصر به فرد و بزرگ صورت گرفته است و ما مدعی فکر و فرهنگ و اندیشه هستیم. قطعاً نیاز‌های فرهنگی و محتوایی مردم را به رسمیت می‌شناسیم، اما نسبت به محتوا و فرهنگی که نسبت به جهان تبلیغ و ترویج می‌شود نقد‌های جدّی داریم. این نقد‌های جدّی خودمان را باید از طریق بستر‌های فرهنگی و هنری و رسانه‌ای هم بتوانیم ابراز کنیم و هم بتوانیم نیاز‌های واقعی مردم را پاسخ دهیم. رسانه ملّی، ورزیدگی فوق ممتازی در این عرصه‌ها دارد و از یک آشنایی خوبی براساس نیازها، ذائقه‌ها و سلایق مردم برخوردار است. شاخص‌هایی که باید در برنامه‌ها و سریال‌ها وجود داشته باشد را میشناسد و این به ساترا کمک میکند تا به پشتوانه تجربه رسانه ملی نظارت بهتری بر شبکه نمایش خانگی داشته باشد.

میرباقری تاکید کرد: با ورود جدّی‌تر محتوا‌های بیرون مرزِ و همین‌طور فعالیت پلتفرم‌های مختلف فیلم و سریال در سطح جهان، علی‌القاعده باید استاندارد‌هایی را در این زمینه داشته باشیم. این هم یک امر محرزی است، ولی در اینجا باید به این مسئله توجه کنیم که مبانی، اصول و آرمان‌های ما غیرقابل مذاکره است. یعنی یک اصول ثابت، فراگیر و دائمی است و قابلِ چانه‌زنی نیست، اما در رابطه با اقتضائات زمانه هم باید انعطاف‌هایی داشته باشیم که مجموعه‌های تنظیم‌گر یک چنین مسئولیت‌هایی را باید در این زمینه داشته باشند.

وی افزود: در دولت گذشته، اختلافاتی میان صدا و سیما و وزارت ارشاد در خصوص تنظیمگری شبکه نمایش خانگی بود که شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئله را حل کرد. شورای عالی انقلاب فرهنگی تنظیمگری صدا و سیما و ساترا را در حوزه‌های مشخصی از جمله شبکه نمایش خانگی به رسمیت شناخت و بر روی آن صحه گذاشت. قانونیت آن را تحکیم کرد، اما در ماده ششم آن مصوبه این نکته مطرح شد که باید در حوزه تنظیم‌گری اصول و سیاست‌های محتوایی محکمی داشته باشیم و کمیته‌ای برای تدوین سیاست‌ها و ضوابط محتوایی حاکم بر صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی تعیین شد.

عضو کمیته تدوین سیاست‌ها و ضوابط محتوایی حاکم بر صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش‌خانگی درباره معرفی سریال‌های نمایش خانگی در بخش‌های خبری تلویزیون خاطرنشان کرد: این اتفاق خوبی است که شاهد هستیم تعاملات میان نمایش‌خانگی و صداوسیما به خوبی پیش می‌رود. یعنی در واقع باطل‌السحر همان غرض‌ورزی‌هایی است که می‌گفتند میان این دو، رقابتی وجود دارد. اما این‌طور نبوده و نیست. صداوسیما آمده تا شبکه نمایش‌خانگی را در عرصه رسانه درست هدایت کند. امیدوارم به زودی کار‌های مشترک میان نمایش‌خانگی و تلویزیون را ببینیم و همچنین سریال‌هایی از حوزه نمایش خانگی از تلویزیون پخش شوند. این اتفاق حتما باعث خواهد شد سریال‌ها در حوزه نمایش‌خانگی با یک ظرافت و دقت بیشتری به سمت خانواده‌محور شدن پیش برود و خانواده‌ها بتوانند به راحتی بیننده سریال‌های خانگی باشند.

دیگر خبرها

  • امیدآفرینی در تحقق شعار سال مورد توجه باشد
  • حیات وحش شاهوار شاهرود
  • ماستمالی شکست با عملیات رسانه‌ای
  • مناطق گردشگری کرمان از طریق رسانه های روسیه معرفی شوند
  • درختان زاگرس تا ۵۰ سال آینده نابود می‌شوند
  • سقوط امپراتوری رسانه‌ای شیطان
  • کشف گور جمعی اجساد سوخته فلسطینیان در حیاط بیمارستان الشفاء
  • آخرین خبرها از ثبت جهانی «فلک‌الافلاک»
  • مدیران شهرستان تنگستان با رسانه‌ها گفتگو کنند
  • تعاملات میان نمایش‌خانگی و صداوسیما به خوبی پیش می‌رود