Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-19@18:18:46 GMT

کمبود فضای سردخانه‌ای برای محصولات باغی لرستان

تاریخ انتشار: ۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۶۴۳۶۸

کمبود فضای سردخانه‌ای برای محصولات باغی لرستان

اسفندیار حسنی مقدم در گفت و گو با خبرنگار مهر در سخنانی با اشاره به اینکه لرستان تقریباً ۷۸۰ هزار هکتار زمین زراعی دارد که ۴.۷ درصد مساحت اراضی زراعی کشور را به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: از این سطح طی سال زراعی گذشته محصولات زراعی، باغی و دامی متعددی که ارزش اقتصادی این محصولات بالغ بر ۷ هزار میلیارد تومان محسوب می‌شود، برداشت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشت ۲۴۱ هزار هکتار گندم در سال زراعی جدید

وی با بیان اینکه لرستان سومین تولید کننده جو در کشور، دومین تولید کننده نخود و لوبیا و اولین تولیدکننده انجیر سیاه است، تصریح کرد: سه درصد تولید مرغ کشور در لرستان است و جزو ۱۰ استان برتر تولید کننده عسل و سومین تولیدکننده گردو در کشور هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تاکید بر اینکه برای سال زراعی جدید در حوزه محصولات استراتژیک به ویژه گندم، جو و کلزا متعهد شده‌ایم حدود ۲۴۱ هزار هکتار کشت گندم داشته باشیم که شامل ۴۷ هزار هکتار گندم آبی و ۱۹۴ هزار هکتار گندم دیم می‌شود، افزود: برای تأمین بذر این سطح، ۴۰ تا ۴۵ هزار تن بذر نیاز داریم که حدود ۳۰ درصد بذر گندم دیم را به شکل اصلاح شده و ۶۰ درصد بذر گندم آبی را به شکل اصلاح شده باید در اختیار کشاورزان قرار دهیم.

حسنی مقدم با اشاره به اینکه ۲۰ هزار و ۵۰۰ تن انواع بذور گندم را برای سال زراعی جدید تهیه کرده‌ایم، اظهار داشت: حدود ۲۴ رقم گندم دیم و آبی در لرستان مورد کشت قرار می‌گیرد که بیشتر آنها جزو ارقام اصلاح شده جدید هستند و کیفیت خوبی دارند.

وی یادآور شد: بقیه نیاز بذری باید به شکل خود مصرفی توسط کشاورزان تهیه شود که از قدیم الایام هم به این شکل بوده است و بعضاً کشاورزان اگر گندم مرغوب و رقم خوبی دارند برای خود بذر نگه داری می‌کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان افزود: برای سال زراعی آینده، میزان بذر گندم تهیه شده برای کشاورزان استان را به ۲۵ تا ۲۶ هزار تن می‌رسانیم که اگر کمبودی وجود دارد جبران شود.

افزایش قیمت ۴ تا ۵ برابری کودهای فسفاته و پتاسه

حسنی مقدم در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ۸۰ درصد کود مورد نیاز کشاورزان کود اوره یا کود سفید است، گفت: این کود افزایش قیمتی نداشته و به وفور در استان وجود دارد و کشاورزان می‌توانند مراجعه کرده و بر اساس سهمیه خود را دریافت کنند.

وی، بیان داشت: بر اساس سرانه برای زمین‌های آبی دو کیسه و زمین‌های دیم یک کیسه در نظر گرفته شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به اینکه کودهای فسفاته و پتاسه که ۲۰ درصد کود مورد نیاز کشاورزان است، افزایش قیمت ۴ تا ۵ برابری داشته‌اند، افزود: همچنین هزینه‌های تولید گندم حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ تومان افزایش یافته است.

حسنی مقدم، تصریح کرد: اگر با افزایش قیمت خرید گندم، هزینه‌های کود جبران می‌شود.

وی، گفت: سایر هزینه‌ها هم افزایش یافته است اما همچنان کشت گندم جزو کشت‌هایی است از نظر اقتصادی به سود است.

کمبود فضای سردخانه‌ای به ویژه برای محصولات باغی

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در استان ما در حوزه صنایع تبدیلی، تکمیلی و بازاریابی آن طور که باید کار نشده است، ادامه داد: کمبود فضای سردخانه‌ای به ویژه برای محصولات باغی داریم.

حسنی مقدم با تاکید بر اینکه صنایع فراوری و بسته بندی در استان هنوز جا نیفتاده است، افزود: این امر به ویژه برای حبوبات دیم، آبی، نخود و لوبیا مشاهده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه به کسانی که قصد سرمایه گذاری در این رابطه را دارند مجوز می‌دهیم، تصریح کرد: همچنین این افراد برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی می‌شوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، گفت: همچنین این سازمان در برند سازی محصولات همکاری لازم را خواهد داشت چرا که صنعت پر سودی برای استان است.

کد خبر 5052975

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان جهاد کشاورزی لرستان خرم آباد ویروس کرونا شیراز آمار کرونا بوشهر شیوع کرونا شهرکرد گرگان کرمانشاه شهادت امام رضا ع نیروی انتظامی هفته ناجا ستاد ملی مقابله با کرونا مراسم عزاداری هفته نیروی انتظامی رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان هزار هکتار سال زراعی حسنی مقدم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۴۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تداخل ۱۰۰۰ پلاک از اراضی ملی در لرستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان گفت: پروژه رفع تداخلات که یکی از مهم‌ترین پروژه‌های سازمان جهاد کشاورزی است، به منظور مشخص کردن اختلاف بین مردم با سازمان منابع طبیعی و سازمان اراضی زراعی اجرا شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سید عماد شاهرخی_ روز سه‌شنبه بیست و هشتم فروردین_ در دیدار با اهالی روستای دره دزدان منطقه دهپیر شهرستان خرم‌آباد اظهار کرد: خوشبختانه از ابتدای پروژه رفع تداخلات ارضی تاکنون ۱۱۰۰ پلاک رفع تداخل شده است که از این آمار ۱۰۰۰ پلاک با اهتمام دولت رئیسی و همراهی مردم در این دولت رفع تداخل شده‌اند.

وی گفت: در مجموع ۴۰۰ هزار هکتار اراضی زراعی و منابع ملی استان تثبیت شده است که از این مقدار ۲۹۰ هزار هکتار منجر به صدور سند شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان افزود: صدور سند باعث هویت گرفتن کشاورزان، افزایش ماندگاری کشاورزان در روستاها همچنین رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال در استان و روستاها می‌شود.

وی ضمن اشاره به شعار جهش تولید با مشارکت مردم اظهار کرد: با همت صورت گرفته در زمینه یکپارچه سازی اراضی زراعی در راستای تحقق جهش در تولید قدم برداشته‌ایم.

شاهرخی در پایان تشریح کرد: بیش از ۴۵ هزار هکتار از ۴۰۰ هزار هکتار تثبیت شده جزو اراضی ملی بودند که به نفع مردم آزادسازی و به صورت زمین‌های قابل کشت در اختیار مردم قرار گرفتند.

کد خبر 745271

دیگر خبرها

  • اختصاص بیش از ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی کردستان به کشت گندم
  • کشاورزان مازندران به استقبال کشت زراعی جدید رفتند
  • قیمت‌های تعیین شده در حوزه زراعی جوابگوی هزینه کشاورز نیست
  • رفع تداخل هزار پلاک از اراضی ملی در لرستان
  • ۳۵ هزار مترمربع از اراضی زراعی و باغی پردیس آزادسازی شد
  • اعلام قیمت خرید تضمینی محصولات اساسی زراعی جاری
  • صادرات سیب و پرتقال مازاد در راستای حمایت از تولید داخل امری ضروری است
  • اشتغالزایی حاصل اجرای طرح ۱۱۰۴ هکتاری در گتوند
  • پیش بینی برداشت ۷۵ هزار تن گندم در بهبهان
  • رفع تداخل ۱۰۰۰ پلاک از اراضی ملی در لرستان