Web Analytics Made Easy - Statcounter

در پی توافق میان کتابخانه ملی ایران و وزارت ارشاد در راستای توسعه پنجره واحد نشر، مراحل صدور فیپای انتشارات استانی در مراکز استانی سازمان در حال انجام است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، مهدی مقسومی مدیر کل امورحقوقی، مجلس و استان‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در توضیح جزئیات روند صدور فیپا در مراکز استانی این سازمان گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در 13 استان در سراسر کشور مدیریت‌های منطقه‌ای و استانی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: طرح ساماندهی شعبات منطقه‌ای کشور، بهمن‌ماه سال گذشته توسط هیئت امنای سازمان به تصویب رسید و طبق مصوبه این طرح برخی از مدیریت‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی به عنوان مدیریت منطقه‌ای و برخی دیگر به صورت استانی فعالیت می‌کنند که مأموریت دارند فعالیت‌های اسنادی و کتابخانه‌ای را در سطح استان و منطقه انجام دهند.

مقسومی افزود: گرچه مأموریت‌های کتابخانه‌ای در برخی شعب استانی، از این حیث که فاقد تالار مطالعه و امانت کتاب هستند، محدود‌تر است و عمده تمرکز بر بخش اسنادی است، اما شناسایی، واسپاری و پردازش منابع کتابخانه‌ای و اخیراً فیپا، جزو رسالت‌های اصلی همه مراکز به شمار می‌رود. در شهرهایی چون شیراز، اصفهان، تبریز و همدان که مدیریت‌های منطقه‌ای هستند و همچنین استان سیستان و بلوچستان، فعالیت‌های گسترده کتابخانه‌ای، از جمله تالارهای مطالعه و رقومی، خدمات مرجع الکترونیکی و چاپی و امانت‌دهی کتاب وجود دارد.

مدیر کل امور حقوقی، مجلس و استان‌های سازمان اسناد وکتابخانه ملی ایران اضافه کرد: طبق قانون واسپاری، مؤسسات انتشاراتی مکلف‌اند به ازای هر هزار نسخه کتاب، حداقل دو و حداکثر10 نسخه سهمیه کتابخانه ملی را تحویل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دهند که پس از آن جهت ثبت همیشگی در گنجینه کتابخانه ملی و حافظه ایران و ارائه به مراجعه‌کنندگان، به این سازمان ارسال خواهد شد.

مقسومی متذکر شد: در استان‌ها، مراکز منطقه‌ای و استانی این وظیفه را به عهده دارند و هر کتابی که در سطح استان به چاپ می‌رسد با هماهنگی ناشر، به شعبات سازمان سپرده می‌شود و در نهایت پس از انجام پردازش‌های مربوطه، به آرشیو کتابخانه ملی ایران ارسال می‌شود. در بخش پیایندها هم به همین ترتیب است، تمام نشریات استانی پس از گردآوری و پردازش به تهران تحویل داده می شود.

وی تصریح کرد: بخش دیگری از فعالیت‌های کتابخانه‌ای مراکز استانی به فهرست‌نویسی پیش از انتشار یا فیپای کتب منتشر شده در استان اختصاص دارد که ناشران پس از دریافت مجوز، درخواست خود را برای صدور فیپا، در  پنجره واحد نشر ثبت می‌کنند و درخواست‌های هر استان به کارشناسان فیپای استان مربوط ارجاع می‌شود؛ این در حالی است که پیش‌تر تنها در تهران امکان صدور فیپا فراهم بوده است.

مقسومی با اشاره به راه‌اندازی شبکه کتابخانه‌های کشور گفت: به تازگی شبکه‌ای راه‌اندازی شده که تمام کتابخانه‌های کشور می‌توانند به این شبکه بپیوندند.  هم‌اکنون شمار زیادی از کتابخانه‌ها در آن عضو شده‌ و اطلاعات منبع‌شناسی خود را به اشتراک گذاشته‌اند. در سامانه مذکور، پژوهشگر کتاب مورد نظر را جستجو می‌کند و شبکه با توجه به موقعیت جغرافیایی انتخابی، لیستی از کتابخانه‌ها را در اختیار متقاضی قرار می‌دهد که فرد می‌تواند نزدیکترین کتابخانه به محل سکونت را انتخاب و کتاب مورد نظر را پیدا کند. دفاتر استانی به تازگی در این بخش فعال شده‌اند و با کتابخانه‌های عمومی، تخصصی و کتابخانه‌های دستگاه‌های دولتی، جهت اتصال آنها به این شبکه، وارد مذاکره شده‌اند.

مدیر کل امورحقوقی، مجلس و استان‌ها در توضیح تفاوت فعالیت‌های دفاتر استانی و منطقه‌ای گفت: بر اساس طرح تحول مدیریت‌های منطقه‌ای که به منظور چابک‌سازی و کوچک‌سازی، سال گذشته توسط هیئت امنای سازمان به تصویب رسید؛ مقرر شد استان‌هایی که شعبه مستقل ندارند به صورت منطقه‌ای اداره شوند. مدیریت‌های منطقه‌ای موظف هستند به استان‌های همجوار خود خدمت‌رسانی کنند. در واقع برای تمرکز‌زدایی از تهران برخی از فعالیت‌ها در استان‌ها و مناطق متمرکز شده‌اند.

وی در ادامه صحبت‌های خود، درباره فعالیت‌های شعبه منطقه‌ای شیراز گفت: شیراز یکی از شعب منطقه‌ای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران است که وظیفه خدمت‌رسانی به استان‌های همجوار را دارد. در این دفتر منطقه‌ای قرار است طرح ملی آرشیو هنر راه‌اندازی شود که در این طرح آرشیو ملی «هفت هنر» در مرکز شیراز احداث شده است. یکی از دلایل انتخاب شیراز برای میزبانی این آرشیو این است که بخش مهمی از تاریخ و تمدن ایرانی در این شهر قرار دارد.گردآوری آثار در این بخش به صورت خرید، امانی و اهدایی انجام شده است و با رفع مسائل زیرساختی و فنی تلاش این است که در بهمن‌ماه سال جاری افتتاح شود.

مقسومی درباره فعالیت‌های اسنادی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در مراکز استانی یادآور شد: کارشناسان رابط و ناظر امور اسناد در مراکز استانی، به منظور مدیریت و نظارت بر اسناد ملی کشور در استان‌ها، اسناد و بایگانی‌های دستگاه‌های دولتی و وابسته به دولت  را از نظر استانداردهای مربوطه نظارت و بررسی و مشاوره‌های لازم را در خصوص ساماندهی آن‌ها ارائه می‌کنند و ضمن ارزشیابی اسناد راکد، آن بخش از اسناد قابل ارزش نگهداری را به آرشیو‌های استانی یا منطقه‌ای منتقل می‌کنند. بنابراین تمامی شعب استانی و منطقه ای ما بدون استثنا دارای آرشیو هستند و اسناد براساس اصول استاندارد و با نظارت کامل در این آرشیوها نگهداری می‌شود.

مدیرکل امور حقوقی، مجلس و استان‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران تصریح کرد: پس از گردآوری اسناد، تنظیم و توصیف آنها و ارائه به جامعه پژوهشی کشور در دستور کار قرار می‌گیرد. به این ترتیب که تمامی اسناد موجود در آرشیو استان‌ها فهرست‌نویسی و اطلاعات در نرم‌افزار جامع رسا وارد می‌شود و در نهایت پس از  اسکن در کتابخانه دیجیتال سازمان بارگذاری می شود و براساس مجوزهای دسترسی مصوب در اختیار پژوهشگران در سراسر کشور قرار می‌گیرد. این دسترسی حتی برای برخی افراد که عضو کتابخانه هم نیستند و نیاز مطالعاتی آنها در حوزه اسناد است نیز فراهم شده و می‌توانند از طریق ایجاد یک حساب کاربری از اسناد موجود در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران استفاده کنند.

ارائه خدمات در شیفت شب کتابخانه ملی از سر گرفته شدامکان سفارش و تحویل نسخه دیجیتال آثار در کتابخانه ملی فراهم شدمرمت وصیت‌نامه‌های شهدا در کتابخانه ملی"پنج گنج" با قدمتی 550 ساله در کتابخانه ملیتالارهای کتابخانه ملی ایران از فردا بازگشایی می‌شود

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کتاب وزارت ارشاد سازمان اسناد کتابخانه ملی کتاب وزارت ارشاد سازمان اسناد سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران سازمان اسناد و کتابخانه ملی مدیریت های منطقه ای سازمان اسناد مراکز استانی مجلس و استان ها کتابخانه ها کتابخانه ای صدور فیپا فعالیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۵۴۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین جزئیات از ساخت ورزشگاه ۱۵ هزار نفری زنجان

رئیس هیأت فوتبال استان زنجان گفت: با ورود ساخت و تکمیل ورزشگاه ۱۵ هزار نفری زنجان از ملی بودن به استانی بودن تغییر یافته است.

نادر بلباسی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان درباره آخرین وضعیت پیگیری ساخت ورزشگاه ۱۵ هزار نفری زنجان اظهار کرد: ۸۵ درصد امورات مربوط به کار ورزشگاه انجام شده است و خوشبختانه در چند ماه گذشته اتفاقات مثبتی رخ داده است.

وی با اشاره به اینکه پس از سفر ریاست جمهوری اتفاقات مثبتی در اختصاص اعتبار به این پروژه رخ داده است؛ افزود: از طرفی این پروژه از ملی به استانی تغییر یافته است.

رئیس هیأت فوتبال استان زنجان با اشاره به اینکه استانی بودن پروژه این مزیت را دارد که استان به صورت مستقل قادر خواهد بود، سریع‌تر یک سری از کارها را انجام دهد، بیان کرد: البته اداره کل ورزش و جوانان نیز پیگیر موضوع است و امیدواریم امسال این کار به پایان برسد.

بلباسی با بیان اینکه افتتاح این ورزشگاه پایان کار نیست و قطعاً باید یک سری برنامه‌ریزی نیز پس از افتتاح رخ دهد، افزود: یک موضوع ورود بخش خصوصی برای بحث بهره برداری از ورزشگاه و دیگری هم خرید تیم فوتبال است که امیدواریم این امر نیز با حمایت مسئولان محقق شود.

وی افزود: انتقال این پروژه از شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور تا چند روز آینده به ورزش و جوانان انجام شده و با تمام قوت کارهای باقیمانده به اتمام می‌رسد.

گفتنی است؛ ورزشگاه ۱۵ هزار نفری زنجان با ۶۰ هزار و ۶۰۶ مترمربع زیربنا یک پروژه ملی محسوب می‌شود که کلنگ آن در سال ۸۴ به زمین زده شد و مسؤولیت ساخت آن به شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور واگذار شد، ابتدا قرار بود این پروژه چهار ساله در کنار مجتمع تفریحی گاوازنگ این شهر به بهره‌برداری برسد.

پس از انجام طرح مطالعاتی ورزشگاه ۱۵ هزار نفری زنجان در سال ۸۳ عملیات اجرایی آن سال ۸۴ آغاز شد، این در حالی است که پس از گذشت ۱۷ سال مردم زنجان به ویژه ورزش‌دوستان در انتظار افتتاح و بهره‌برداری این پروژه بزرگ ورزشی هستند.

کد خبر 745320

دیگر خبرها

  • شهردار منطقه ۱۱ تهران : برخی سازمان ها به آتش نشانی اجازه بازدید ایمنی نمی‌دهند
  • برخی سازمان‌ها به آتش نشانی اجازه بازدید ایمنی نمی‌دهند
  • کتابخانه سیار و تلفنی آستان قدس رضوی؛ امیدبخش کتابدوستان کشور
  • یک میلیون قطعه زمین به متقاضیان مسکن ملی در روستاها واگذار می‌شود
  • سرمایه‌گذاری ۱۰۰ هزار میلیاردی در گردشگری منطقه آزاد ماکو
  • سرمایه گذاری هلدینگ گردشگری در سواحل رود ارس درماکو
  • آزمون‌های نهایی دانش آموزان به سازمان جدید سنجش واگذار می شود
  • خدمات دارالترجمه رسمی در تهران
  • آخرین جزئیات از ساخت ورزشگاه ۱۵ هزار نفری زنجان
  • تهران قدیم| ژست جالب این دو نفر مقابل یک کفاشی، ۷۳ سال قبل/ عکس