Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانشمندان بار‌ها سعی کرده‌اند از خصوصیت تغییر رنگ آفتاب‌پرست برای ساخت فناوری‌های مستتر، اقدامات ضدجعل الهام بگیرند و اخیرا فیلمی انعطاف‌پذیر ساخته‌اند که در پاسخ به کشش، فشار یا رطوبت تغییر رنگ می‌دهد. به گزارش خبرنگار فناوری خبرگزاری دانشجو، آفتاب‌پرست‌ها با ایجاد تنش یا آرامش در پوست خود می‌توانند نحوه بازتاب نور از بلور‌های گوانین زیر سطح پوست‌شان را تغییر دهند و آنچه را که به عنوان رنگ‌آمیزی ساختاری شناخته می‌شود، تولید می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رنگ‌های ساختاری با رنگدانه‌هایی که به بسیاری از موجودات دیگر رنگ می‌دهد، متفاوت است.
دانشمندان دانشگاه سیچوان در چین، در این راستا از نانوساختار‌های کریستالی پوست آفتاب‌پرست در مواد مختلفی الهام گرفته‌اند که می‌توانند تغییر رنگ دهند، اما تولید این مواد معمولا بسیار دشوار است و به منابع نفتی تجدیدناپذیر نیاز دارد. در مقابل، نانوکریستال‌های سلولزی ماده تجدیدپذیری هستند که می‌توانند خود را به شکل یک فیلم با رنگ‌های ساختاری کم‌رنگ مونتاژ کنند.
با این حال، این فیلم‌ها به طور معمول شکننده هستند و برعکس پوست آفتاب‌پرست بدون شکستن کش نمی‌آیند. اما دانشمندان می‌خواستند از نانوکریستال سلولزی فیلم منعطفی بسازند که در هنگام کشش تغییر رنگ می‌دهد. از این رو برای افزایش انعطاف‌پذیری نانوکریستال‌های سلولزی، پلیمری را با نام PEGDA به آن اضافه کردند و با کمک نور ماورای بنفش آن را به نانوبلور‌های میله‌ای شکل متصل کردند و بسته به مقدار PEGDA، فیلم‌هایی را با رنگ‌های روشن تابشی از آبی تا قرمز تولید کردند.
نتیجه تولید فیلم‌هایی شد که هم قوی‌تر و هم منعطف‌تر هستند و قبل از اینکه بشکنند می‌توانند تا ۳۹ درصد از طول اولیه خود کش بیایند و در حین کشش نیز رنگ آن‌ها به تدریج از قرمز به سبز تغییر می‌کند و بعد از اینکه به حالت اولیه درمی‌آیند رنگ‌شان نیز به رنگ اولیه برمی‌گردد.
محققان چینی ادعا می‌کنند که این نخستین بار است که تغییر ساختاری برگشت‌پذیر و ناشی از کشش و برگشت از آن، با چشم غیرمسلح در مورد نانوکریستال‌های سلولزی قابل مشاهده است. این فیلم‌ها همچنین با تغییر فشار و رطوبت نیز تغییر رنگ می‌دهند و به تیم تحقیقاتی اجازه می‌دهند نوشته‌های حک شده توسط قلم بدون جوهر را به نمایش درآورند و سپس پنهان کنند. محققان می‌گویند، این فیلم می‌تواند نقش یک پوست هوشمند زیستی را ایفا کند که کاربرد‌های بسیاری نیز خواهد داشت که از میان آن‌ها می‌توان به سنجش فشار، رمزگذار و ارزیابی اقدامات ضدجعل اشاره کرد.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فناوری نانو آفتاب پرست نانوساختار فیلم منعطف تغییر رنگ تغییر رنگ آفتاب پرست رنگ می دهد فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۶۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جین بلای جان زمین

به گزارش همشهری آنلاین، بله، همین شلوار جین که در کمد همه ما یکی از آن پیدا می‌شود، بخش جدایی‌ناپذیر پوشش روزانه ماست و هیچ وقت هم از مد نمی‌افتد، اثرات زیست‌محیطی زیادی دارد و آن دسته از شلوارهایی که مدل خاصی دارند و در مد سریع و زودگذر دسته‌بندی می‌شوند، نسبت به مدل‌های کلاسیک‌تر آن، آلودگی بیشتری هم تولید می‌کنند.

ماجرا این است که بررسی چرخه عمر یک شلوار جین و آلودگی زیست‌محیطی مربوط به آن از مرحله کشت پنبه تا زمان دفع نهایی آن، نشان می‌دهد که برخی شلوارهای جین تنها ۷بار پوشیده می‌شوند و میزان انتشار دی‌اکسیدکربن آنها ۱۱برابر بیشتر از شلوارهای جینی است که به‌طور متداول استفاده می‌شوند. به‌طور میانگین، شلوارهای جین متداول ۱۲۰ بار پوشیده می‌شوند و درمجموع ۰.۲۲کیلوگرم دی‌اکسید کربن تولید می‌کنند که ۴۸درصد آن به شست‌وشو، خشک کردن و اتو زدن لباس‌ها پس از خرید مربوط است.

بیشتر بخوانید: به پلاستیک بگو نه! نجات‌دهنده زمین یک زن ایرانی است

در مقابل، شلوارهای جین در صنعت مدی که به سرعت تغییر می‌کند، ۹۵ تا ۹۹ درصد بیشتر کربن به ‌جا می‌گذارند که ۷۰درصد آن مربوط به تولید پارچه و الیاف و ۲۱ درصد مربوط به حمل‌ونقل آنها از کارخانه به ‌دست مصرف‌کننده است؛ بنابراین هر بار که به مد سریع «نه» می‌گویید و لباسی مرغوب‌تر می‌خرید، در واقع دارید به محیط‌زیست کمک می‌کنید. پس بیایید این روند آلاینده را تغییر دهیم و مد را به چیزی تبدیل کنیم که بتوانیم با فکر به سیاره و کمدهایمان، احساس خوبی داشته باشیم.

کد خبر 844994 برچسب‌ها محیط زیست جهان لباس و پوشاک آلودگی

دیگر خبرها

  • تولید برق با الهام از کرکس (+عکس)
  • دستگاه تحلیل سیگنال‌های الکتریکی در لایه‌های پوست ساخته شد/ امکان بهبود و پایش زخم
  • آیفون ویژه طرفداران پدرخوانده و پیکی بلایندرز/ عکس
  • مشت نماینده مجلس گرجستان بر صورت رهبر حزب حاکم: ای آشغال روس پرست! (فیلم)
  • از بیرون پا با کارواخال تا درآمد میلیونی؛ قهرمانان اینجا هستند!
  • اقدام عجیب لیلا، دختر الهام علی‌اف و دوست‌پسر یهودی‌اش!
  • جین بلای جان زمین
  • محمدعلی بهمنی: تمام شاعری ام مرهون فریدون مشیری است
  • الهام گرفتن ژاوی از مارادونا پیش از مصاف با پاری سن ژرمن / فیلم
  • تمام شاعری‌ ام مرهون فریدون مشیری است