Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، تورج دهقانی زنگنه رئیس سازمان هواپیمایی کشور امروز در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه طبق آمار ایکائو (سازمان بین المللی هوانوردی) صنعت حمل و نقل هوایی به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا با مشکلات بسیار زیادی روبه‌رو شده است، گفت: خوشبینانه‌ترین وضعیتی که در صنعت حمل و نقل هوایی می‌توانیم به آن دست یابیم و شرایط مانند دوران پیش از کرونا شود، سال ۲۰۲۴ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: ۹۶ درصد از پروازهای خارجی و ۴۵ درصد از پروازهای داخلی را با توجه به گسترش ویروس کرونا از دست داده‌ایم.

زنگنه توضیح داد: شرایط کرونا بر صنعت حمل و نقل هوایی جهان تحمیل شده و ۱۹ هزار فروند هواپیما در دنیا زمین‌گیر شده‌اند. به طوری که تعداد زیادی از شرکت‌های هواپیمایی ناوگان خود را تقلیل داده‌اند و تعدادی از پرسنل‌های خود را به مرخصی‌های اجباری فرستاده‌اند و تعدادی را هم بازنشسته کرده‌اند.

رئیس سازمان هواپیمایی کشور تصریح کرد: در صنعت گردشگری هم کرونا تأثیر بسیار زیادی گذاشته است. چراکه حوزه هوایی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در حوزه گردشگری تأثیر دارد و کاهش تعداد پروازها باعث تشدید این مشکل شده است.

زنگنه اظهار کرد: سازمان ایکائو در اطلاعیه‌ای در همان زمان شیوع ویروس کرونا اعلام کرد که در حوزه هوایی نیازی به فاصله‌گذاری اجتماعی نیست. چرا که از هر ۲۷ میلیون مسافر ممکن است تنها یک نفر به کرونا مبتلا شود و از سوی دیگر طبق بررسی‌هایی که انجام داده‌ایم، میزان مبتلایان در حوزه هوایی در مقایسه با سایر بخش‌ها بسیار کاهش یافته است.

دو ردیف آخر هواپیما مخصوص بیماران مشکوک

رئیس سازمان هواپیمایی کشور تاکید کرد: در صنعت هوانوردی ایران بسیاری از مهمانداران و خلبانان هم در مقایسه با سایر مشاغل کمتر مبتلا شده‌اند و این نشان‌دهنده سلامت صنعت هوانوردی است.

زنگنه افزود: طبق دستورات ایکائو مقرر شد که تمامی دستورالعمل‌هایی که این سازمان جهانی ارائه می‌دهد، شرکت‌های هواپیمایی تا زمانی که به امنیت این بخش صدمه وارد نشود، رعایت کنند و طبق این دستورالعمل مقرر شد که دو ردیف آخر صندلی هواپیماها برای بیماران مشکوک در تمامی پروازها خالی و این دو ردیف به صورت کاملاً ایزوله نگهداری شود که شرکت‌های هواپیمایی ایران همه موارد را رعایت می‌کنند.

هواپیماها باید از ۶۰ درصد ظرفیت خود استفاده کنند

رئیس سازمان هواپیمایی کشور اضافه کرد: طبق دستور ستاد ملی مبارزه با کرونا از یکم آبان تمامی شرکت‌های هواپیمایی مکلف به رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی شده‌اند و هواپیماها باید تنها از ۶۰ درصد ظرفیت خود استفاده کنند. البته هواپیماهای ATR باید از۵۰ درصد ظرفیت‌ صندلی‌های خود استفاده کنند و طبق بازدیدی که چند روز پیش داشتیم، تمامی شرکت‌های هواپیمایی این فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کرده‌اند و البته این نظارت‌ها به صورت مستمر انجام می‌شود.

زنگنه اظهار کرد: مسافران در صورت مشاهده تخلف می‌توانند به سازمان هواپیمایی کشوری اطلاع دهند و این سازمان ۲۴ساعته آماده رسیدگی به مشکلات مسافران در این بخش است.

وی با اشاره به اینکه عملیات گندزدایی و ویروس‌زدایی هم قبل و بعد از پرواز انجام می‌شود و هواپیماهای متخلف هم در این زمینه به طور قطع اعمال قانون خواهند شد.

معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: از یک ماه پیش به صورت مستمر به شرکت‌های هواپیمایی اعلام کرده بودیم که از ابتدای آبان فاصله گذاری اجتماعی در تمامی بخش‌های هوایی باید رعایت شود و این موضوع که از یک خانواده سه‌نفره تنها دو نفر به دلیل فاصله‌گذاری اجتماعی کارت پرواز دریافت کنند، قابل قبول نیست و با شرکت هواپیمایی متخلف برخورد خواهد شد.

شرکت‌های هواپیمایی حق افزایش قیمت پروازها را ندارند

معاون وزیر راه در ادامه صحبتش به نرخ بلیت هواپیما اشاره کرد و گفت: شرکت‌های هواپیمایی حق هیچ گونه افزایش قیمت بلیت را ندارند و بلیت‌ها باید بر اساس نرخ‌نامه سال گذشته فروخته شود.

رئیس سازمان هواپیمایی کشور با اشاره به اینکه پرترددترین مسیر هوایی تهران- مشهد بوده که حداقل بلیت این مسیر ۳۵۵ هزار تومان و حداکثر آن ۷۰۱ هزار ۳۰۰ تومان است، افزود: بنابراین اگر مسافری بلیت را بیشتر از این نرخ خریداری کرده‌، حتماً اطلاع دهد تا رسیدگی شود.

زنگنه گفت: از نظر سازمان هواپیمایی سقف و کف قابل قبول نیست و خود شرکت‌ها تصمیم گرفتند که نرخ‌ها را تعیین کنند. البته این نرخ‌ها هم اکنون بر اساس عرضه و تقاضا ارائه می‌شود.

حمایت از شرکت‌های هواپیمایی

رئیس سازمان هواپیمایی کشور در ادامه بر لزوم حمایت از شرکت‌های هواپیمایی صنعت حمل و نقل هوایی در این ایام با متغیرهای بسیار زیادی رو به رو بوده و از سوی دیگر با توجه به آنکه ۵۵ تا ۶۰ درصد از هزینه هواپیماها از طریق ارز است بنابراین باید در این بخش حمایت‌های لازم صورت گیرد.

وی با اشاره به اینکه در این هفته درباره وضعیت شرکت‌های هواپیمایی با حضور وزیر راه و شهرسازی و اعضای کمیسیون عمران تصمیم‌گیری خواهد شد و امیدواریم بتوانیم با ارائه راهکارهای مناسب بخشی از مشکلات شرکت‌های هواپیمایی را برطرف کنیم، گفت: طبق قانون پنجم و ششم توسعه شرکت‌های هواپیمایی بر اساس عرضه و تقاضا باید در حوزه صنعت هوایی اقدام به فروش بلیت کنند اما با توجه به آنکه ما هم اکنون استفاده از ظرفیت ۶۰ درصدی هواپیماها را به شرکت‌های هواپیمایی تحمیل کرده‌ایم بنابراین باید برای جبران این موضوع بتوانیم گام‌هایی را برداریم.

زنگنه با اشاره به اینکه امیدواریم برای شرکت‌های هواپیمایی از طریق در اختیار گذاشتن ارز نیمایی بتوانیم بخشی از این مشکلات را رفع کنیم، گفت: ما در حال مذاکره در این زمینه هستیم و با ایجاد کمیته‌هایی سعی داریم بخش‌هایی از پول‌هایی که خارج از کشور هست یا از طریق صادرات انجام می‌شود را در اختیار شرکت‌های هواپیمایی قرار دهیم.

وی ادامه داد: همچنین با پرداخت وام‌های ارزان قیمت و کاهش عوارض‌ها بتوانیم به ادامه حیات این شرکت‌ها کمک کنیم. چرا که ما تکلیف داریم این صنعت هواپیمایی را سرپا پا نگه داریم.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: از سال ۵۷ سخت‌ترین تحریم‌ها شامل صنعت هوایی بوده و دشمن همواره به دنبال آن بود که بتواند صنعت هوایی را زمین‌گیر کند اما ما امیدواریم با همکاری تمامی دستگاه‌ها بتوانیم این پیچ خطرناک را هم بگذرانیم.

زنگنه با بیان اینکه هم اکنون چارترکنندگان به عنوان عاملان اصلی در حوزه گرانفروشی به شمار می‌روند، افزود: چارترکنندگان به صورت سلف یک پرواز را به مدت یک سال خریداری می‌کنند و در طول زمان با قیمت‌ها بازی می‌کنند بنابراین به مسافران پیشنهاد می‌کنیم که برای خرید بلیت از سایت‌های خود شرکت‌های هواپیمایی و یا سایت‌های معتبر اقدام به خرید کنند.

کاهش ۹۶ درصدی پروازهای خارجی

رئیس سازمان هواپیمایی کشور در بخش دیگری از صحبتش با اشاره به اینکه ما نسبت به سال ۹۰ تعداد هواپیماهای ورودی و همچنین تعداد هواپیماهای عملیاتی مان بیشتر شده است، گفت: هم اکنون چندین شرکت هواپیمایی اقدام به واردات هواپیما به کشور کردند که در حال انجام مراحل قانونی هستیم و به زودی پروازها در این زمینه آغاز می‌شود.

زنگنه اضافه کرد: در دوران برجام شرکت هواپیمایی ایران ایر یک فروند هواپیمای ۳۲۱ فروند هواپیمای ۳۲۱ و ۱۳ فروند هواپیمای ATR وارد این حوزه کردند اما شرکت‌های دیگر موفق نشدند که هواپیمای را وارد کنند اما ما باید در دوران برجام علاوه بر نوسازی ناوگان به فکر بهسازی صنعت هوایی هوای خود هم بودیم تا بیشتر می‌توانستیم از این فرصت استفاده کنیم.

او با بیان اینکه تعداد پروازهای داخلی افزایش یافته و دولت هم در این زمینه کمک خواهد کرد، گفت: ما باید همه ارکان نظام دست به دست هم دهیم تا بتوانیم از این برهه عبور کنیم. سازمان هواپیمایی نظارت مستمر بر شرکت‌های هواپیمایی دارد و البته با استفاده از هم ابزارهای خود با فروشندگان چارتر و آژانس‌های متخلف برخورد خواهد کرد.

معاون وزیر راه گفت: صنعت هوانوردی اولین موتور محرکه صنعت کشور است و اگر بخش هوایی یک منطقه کنسل شود، استاندار این موضوع را به ما اطلاع می‌دهد. بنابراین باید با همکاری یکدیگر بتوانیم امکانات و شرکت‌های هواپیمایی را برای افزایش امنیت بالا ببریم.

زنگنه اظهار کرد: ۹۶ درصد پروازهای خارجی کم شده اما پروازها به اروپا برقرار است و عامل کاهش پروازهای خارجی هم به دلیل شیوع ویروس کرونا است که این موضوع در تمامی دنیا وجود دارد و مختص ایران نیست.

رئیس سازمان هواپیمایی کشور درباره گران‌شدن پروازهای ایران ترکیه نیز گفت: یک مدت قیمت بلیت هواپیما در مسیر ترکیه به دلیل انجام این پرواز تنها توسط یک شرکت هواپیمایی خارجی افزایش یافته بود، اما با صحبت با رئیس سازمان هواپیمایی کشوری ترکیه هم اکنون پروازهای ترکیه را برقرار کرده‌ و قیمت‌ها را به تعادل رسانده‌ایم.

کد خبر 560330 برچسب‌ها سفر - هوایی هواپیما - بلیت وزارت راه و شهرسازی هواپیما - سازمان هواپیمایی کشوری

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: سفر هوایی هواپیما بلیت وزارت راه و شهرسازی هواپیما سازمان هواپیمایی کشوری رئیس سازمان هواپیمایی کشور فاصله گذاری اجتماعی صنعت حمل و نقل هوایی شرکت های هواپیمایی پروازهای خارجی شرکت هواپیمایی معاون وزیر راه فروند هواپیما راه و شهرسازی ویروس کرونا صنعت هوایی هم اکنون شرکت ها ۶۰ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۷۴۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشتری جت های شخصی در ایران چه کسانی هستند؟ | ۲۵۰ هواپیمای شخصی در ایران

همشهری آنلاین- رابعه تیموری:بسیاری از افراد خرده گرفته‌اند که ایرانی‌ها اصلا از جت شخصی استفاده نمی‌کنند و ضرورتی نداشت این امر؛ اما رئیس سازمان هواپیمایی کشور می‌گوید: «درست است که به‌تازگی خریدوفروش جت‌های شخصی در ایران آزاد شده و حالا هر که توان خریدش را داشته باشد می‌تواند صاحب یکی از این جت‌های ٧نفره جمع‌وجور بشود اما به این معنی نیست که ایرانی‌ها تا حالا جت‌سواری نمی‌کردند چراکه تا پیش‌ازاین هم طرفداران جت‌های شخصی در ایران قابل توجه بودند؛ از تاجران و فعالان اقتصادی گرفته تا برخی از مسئولان و تیم‌های ورزشی.»
عده‌ای هم معتقدند وقتی هواپیماهای فوق سبک بود چه نیاز به جت شخصی داشتیم؟ اما جالب است بدانید در حال حاضر ٢۵٠فروند هواپیمای فوق سبک در ایران فعالیت دارند اما از این هواپیماها صرفا برای پروازهای تفریحی و آموزشی استفاده شود و برای مسیرهای سفری کاربردی ندارند؛ اما هواپیماهای بیزنس جت ٦ و ٧نفره هواپیماهایی هستند که قابلیت پروازهایی در اندازه سفر و جابه‌جایی‌ها در مسافت دور را هم دارند. البته استفاده از این جت‌ها شرط و شروطی هم دارد. اپراتور این جت‌ها صرفا بعد از اخذ گواهینامه صلاحیت پروازی، تعمیر، نگهداری، عملیاتی و امنیتی می‌توانند مجوز پرواز کردن با آن را داشته باشد.
با وجود همه این توضیحات طی ٢ روز گذشته شوخی‌های کاربران در فضای مجازی درباره این خبر حسابی داغ است و حتی هشتگ‌هایی هم در این زمینه راه انداخته‌اند. برخی‌ها به شوخی و جدی گفته‌اند: «پس بریم پرایدهای عهد بوقمان را بفروشیم و جت شخصی بخریم». کاربر دیگری هم به شوخی گفته است: «حالا کجا پارکش کنم؟ گرفتارشده‌ایم»

بیشتر بخوانید:خبر جدید سازمان هواپیمایی کشوری برای خرید و فروش هواپیماهای جت۷ نفره | چه کسانی می توانند جت‌ خصوصی بخرند؟

معامله جت شخصی برای عموم آزاد شد

نمای سایت پرواز به تصویری کارت‌پستالی شباهت دارد که آسمانی پر از ابرهای کوچک و بزرگ در پس‌زمینه آن قرارگرفته است. در مرکز این تصویر رویایی هواپیماهای آماده پرواز جا خوش کرده‌اند که سرنشینان و مسافران زیادی ندارند. اینجا فرودگاه بین‌المللی پیام، یکی از آشیانه‌های مجاز نشست و برخاست هواپیماهای شخصی است و این هواپیماهای تیزپرواز متعلق به افرادی هستند که وسعشان به تهیه و خرید هواپیمای شخصی می‌رسد و می‌توانند از آن برای تفریح، گشت وگذار یا مسافرت‌های تجاری و اقتصادی خود استفاده کنند.
این هواپیماها جزو ٢۵٠ فروند هواپیمای شخصی هستند که در ٢۵سال اخیر و پس از رواج معاملات غیررسمی هواپیمای شخصی در آشیانه‌ها و سایت‌های پرواز کشور در رفت‌وآمدند، اما حتما پس از این و به موازات انتشار خبر آزاد شدن خریدوفروش هواپیماهای جت، شاهد افزایش شمار این نوع هواپیمای شخصی در سایت‌های پرواز کشور خواهیم بود.

چراغ سبز قانون

سال١٣٧٩ برای نخستین بار هواپیماهای شخصی پرواز در آسمان ایران را تجربه کردند؛ البته آزاد شدن خریدوفروش این پرنده‌های آهنی به ‌طور رسمی اعلام نشده بود و متمولانی که از چراغ سبز قانون برای معامله این وسیله نقلیه خاص باخبر شده بودند، فقط برای آموزش و پروازهای محدود در مسافت و مسیری مشخص می‌توانستند این مرکب غیررایج را مورد استفاده قرار دهند. شمار بالای مشتریان این نوع هواپیماها سبب شد ٣سال بعد وزارت راه وقت، به فکر تدوین لایحه‌ای برای آزادسازی معاملات هواپیمای شخصی بیفتد که اگر چه این لایحه به فرجام نرسید، اما باعث شد شرط و شروط مالکیت و بهره‌برداری هواپیماهای شخصی در قالب صدور آیین‌نامه‌ای رسمی، تعیین و معاملات هواپیماهای شخصی قانونمندتر از گذشته شود. در این آیین‌نامه هر شخص حقیقی یا حقوقی دارای تابعیت کشور مجاز است با رعایت قوانین و مقررات، برای خرید و مالکیت هواپیمای شخصی غیرنظامی اقدام کند. براساس آمار رسمی پس از صدور این آیین‌نامه معاملات این وسایل نقلیه لاکچری به میزان ۵٠درصد افزایش پیدا کرده و اکنون شمار آنها در ٢٣آشیانه مجاز کشور به ٢۵٠فروند رسیده است.



مالکان خاص و متمول

اگر چه خریدوفروش جت شخصی از دیروز برای عموم آزاد شده، به‌نظر می‌رسد هزینه کلان خرید و نگهداری این پرنده‌های آهنی اجازه ندهد معامله آنها هم بیش از گذشته عمومیت پیدا کند. قیمت هواپیمای شخصی از نوع تک‌موتوره فوق سبک که کاربرد تفریحی دارد، در بازارهای جهانی ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار دلار است و در ایران بین ۵ تا ۷. ۵میلیارد تومان فروخته می‌شود. البته خرید هواپیمای شخصی علاوه بر پول کلان به مقدمات قانونی نیاز دارد و خریداران در نخستین قدم باید هواپیمای شخصی خود را در سازمان هواپیمایی کشوری ثبت و مجوزهایی مانند لایسنس پرواز با هواپیمای شخصی و صلاحیت پرواز را کسب کنند. صدور مجوز اولیه ٦ ماه زمان می‌برد و هر بار پرواز هواپیما به اخذ مجوز نیاز دارد. محل نگهداری هم فرودگاه است. اجازه پرواز هواپیمای شخصی پس از تایید قابلیت‌های فنی و صلاحیت عوامل پرواز توسط سازمان هواپیمایی کشور صادر می‌شود. تعمیر، نگهداری و تامین قطعات هواپیمای شخصی هم باید زیرنظر سازمان هواپیمایی انجام شود. تعداد همسفران خلبانان هواپیماهای شخصی به شمار انگشتان ٢ دست هم نمی‌رسد و حداکثر ٦ نفر می‌توانند آنها را در پروازهایشان همراهی کنند.

کد خبر 846202 برچسب‌ها هواپیما - فرودگاه ایران خبر مهم قانون شکنی هواپیما

دیگر خبرها

  • ◄ تـامـلی بر موضوع آزاد سـازی نرخ بلیت هواپیما باتوجه به تـجربه دیگر کشـورها
  • معرفی انواع خطوط هوایی و مسیرهای پروازی به ترکیه
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر گاز ایران
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر پرافتخار گاز ایران
  • برقراری پروازهای عسلویه اراک عسلویه از اول ازدیبهشت
  • حذف واسطه‌های فروش بلیت هواپیما؟
  • واسطه‌های فروش بلیت هواپیما در شرکت هواپیمایی ایران حذف شده‌اند
  • مشتری جت های شخصی در ایران چه کسانی هستند؟ | ۲۵۰ هواپیمای شخصی در ایران
  • جابه‌جایی بیش از ۹۲۰ هزار مسافر با ناوگان حمل‌ونقل عمومی در شهرکرد
  • جابه‌جایی بیش از ۹۲۰ هزار مسافر با ناوگان حمل‌ونقل عمومی