Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی معاون اول رییس جمهوری، اسحاق جهانگیری روز دوشنبه در جلسه شورای توسعه سواحل مکران که به وی برگزار شد، با تأکید بر لزوم حفاظت و حراست از اراضی سواحل مکران و جلوگیری از تصرف این اراضی توسط افراد سودجو گفت: معمولاً با تصویب طرح‌های توسعه برای یکی از مناطق کشور، افراد سودجو با ارائه طرح‌ها و پروژه‌های صوری و حتی گاه تحت عنوان وقف، درصدد تصرف اراضی این مناطق بر می‌آیند که باید با جدیت در این خصوص مراقبت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون اول رییس جمهوری با تاکید بر ضرورت حمایت از بخش خصوصی و سرمایه گذاران در سواحل مکران گفت: هر چه ورود دولت چه به لحاظ اجرایی و چه به لحاظ بودجه ای در طرح توسعه سواحل مکران کمتر باشد به مصلحت این منطقه است و باید از ظرفیت بخش خصوصی و سرمایه گذاران در اجرای این طرح استفاده شود اما باید دقت کنیم که این مشارکت ها با هدف تصرف اراضی نباشد.

 قراردادها با بخش خصوصی باید زمان دار و با مدت محدود باشد

وی افزود: لازم است قراردادهایی که با بخش خصوصی منعقد می‌شود زمان‌دار و با مدت محدود باشد تا اگر پس از واگذاری اراضی، اقدام موثری در مدت زمان تعیین شده انجام نشد، این اراضی از آنها خلع ید شده و به سرمایه گذاران دیگر واگذار شود.

جهانگیری ادامه داد: مطمئنا عده زیادی برای تملک و تصرف اراضی سواحل مکران هجوم خواهند آورد که لازم است وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و راه و شهرسازی و استانداران هرمزگان و سیستان و بلوچستان نسبت به این موضوع حساسیت داشته باشند چرا که اگر مراقبت نشود ممکن است چند سال بعد عده‌ای مدعی شوند که مالک بخشی از این اراضی هستند همانطور که نمونه این اتفاق را در عسلویه شاهد بودیم که شخصی مدعی بود مالک چندین هکتار از این اراضی است که پس از رسیدگی و بررسی موضوع، مشخص شد ادعای این فرد بی ربط و بی اساس بوده است.

معاون اول رییس جمهوری با اشاره به سفر مقام معظم رهبری به سواحل مکران و تأکید ایشان مبنی بر ضرورت توسعه این منطقه اظهار داشت: توسعه سواحل مکران در برنامه ششم توسعه نیز دیده شده است و دولت با جدیت به دنبال اجرای طرح جامع توسعه سواحل مکران است.

جهانگیری اضافه کرد: در مقطعی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، دبیرخانه شورای توسعه سواحل مکران را عهده دار بود که لازم است از تلاش‌ها و زحمات این وزارتخانه قدردانی شود. پس از آنکه برنامه‌های توسعه ای وارد فاز اجرایی شد تصمیم بر این شد که دبیرخانه این شورا به یک وزارتخانه توسعه‌ای منتقل شود که هم اکنون در وزارت راه و شهرسازی مستقر است.

 طرح جامع توسعه سواحل مکران همه جوانب را در نظر گرفته است/ جاسک و چابهار می‌توانند به کانون‌های توسعه کشور تبدیل شوند

معاون اول رییس جمهوری تصریح کرد: برای نخستین بار است که پیش از اجرای یک برنامه توسعه‌ای، ابتدا طرحی جامع تدوین شده است تا دیگر دغدغه‌ها و نگرانی‌های زیست محیطی و جابجایی جمعیتی که در عسلویه شاهد آن بودیم، تکرار نشود.

جهانگیری ادامه داد: خوشبختانه در طرح جامع توسعه سواحل مکران همه جوانب مدنظر قرار گرفته و این طرح جامع در شورای عالی شهرسازی و ستاد آمایش سازمان برنامه و بودجه نیز بررسی و به سند معتبری تبدیل شده که قرار است مبنای توسعه سواحل مکران باشد.

معاون اول رییس جمهوری با بیان اینکه تا این لحظه دو کانون اصلی توسعه در سواحل مکران مدنظر قرار گرفته است، گفت: یکی از این مناطق، منطقه جاسک و اطراف آن در استان هرمزگان و منطقه دیگر چابهار و مناطق اطراف آن در استان سیستان و بلوچستان است که این مناطق از هر نظر شایستگی و ظرفیت آن را دارند که بار بزرگی از توسعه کشور را بر دوش بگیرند و به کانون‌های توسعه تبدیل شوند.

جهانگیری با اشاره به اقدامات وزارت نفت برای انتقال محل صادرات نفت خام به جاسک افزود: این اقدام وزارت نفت اقدامی راهبردی است که جاسک را به یکی از کانون‌های اصلی صادرات نفت خام کشور در شرق تنگه هرمز تبدیل خواهد کرد.

معاون اول رییس جمهوری با اشاره به سرعت گرفتن روند اجرای طرح‌های توسعه‌ای در چابهار خاطرنشان کرد: یکی از نیازها و تنگناهای اصلی توسعه چابهار عدم برخورداری از خطوط ریلی و اتصال به راه آهن سراسری کشور بود که با مجوز مقام معظم رهبری ۳۰۰ میلیون یورو از صندوق توسعه ملی برای تکمیل سریعتر راه آهن چابهار و اتصال آن به راه آهن سراسری برداشت شد و امیدوارم هر چه زودتر شاهد تکمیل آن باشیم.

وی با تأکید بر ضرورت بهسازی مسیرهای جاده ای بندر چابهار گفت: خوشبختانه وزارت نفت نیز با سرعت در حال فعالیت و تکمیل خطوط انتقال گاز به چابهار، ایرانشهر و واحدهای صنعتی است که باید از گاز استفاده کنند.

 سازمان حفاظت محیط زیست به طور مستمر فعالیت‌های این منطقه را رصد کند

معاون اول رییس جمهوری با تأکید بر اینکه باید زیرساخت‌ها و امکانات زیربنایی سواحل مکران به گونه‌ای فراهم شود که سرمایه گذاران خارجی و بخش خصوصی داخلی با انگیزه به این منطقه ورود کنند، از سازمان حفاظت محیط زیست خواست به صورت مستمر و دائمی در این منطقه حضور و نظارت داشته باشند و اقدامات و فعالیت‌ها را رصد کند.

جهانگیری افزود: اگرچه قرار است طرح‌های توسعه سواحل مکران در چارچوب طرح جامع توسعه این سواحل اجرایی شود، اما با توجه به آنکه مسایل زیست محیطی خط قرمز در اجرای هر پروژه‌ای محسوب می‌شود، لازم است که سازمان حفاظت محیط زیست به صورت مستمر برنامه‌های توسعه‌ای در این منطقه را پایش و گزارش کند.

معاون اول رییس جمهوری با اشاره به گزارش رییس سازمان بنادر و دریانوردی در خصوص برنامه‌های این سازمان برای ایجاد بندر بزرگ تجاری در سواحل مکران گفت: ایجاد بندری بزرگ در سواحل مکران یکی از مهمترین و اصلی ترین کارها برای توسعه کشور و خصوصا این منطقه است. که لازم است دبیرخانه شورا با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه، سرعت کارهای مطالعاتی این طرح را افزایش دهد تا شاهد ایجاد بندری بزرگ و پرظرفیت در سواحل مکران باشیم.

در این جلسه که وزرای راه و شهرسازی، آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات، رییس سازمان امور اداری و استخدامی، رییس سازمان حفاظت محیط زیست، رییس سازمان توسعه تجارت و رییس سازمان بنادر و دریانوردی نیز حضور داشتند، نماینده دبیرخانه شورای توسعه سواحل مکران گزارشی از طرح توسعه منطقه مکران در قالب پروژه‌های عمرانی (زیرساختی و توسعه ای، اشتغال و بهبود فضای کسب و کار و توسعه علم و فناوری) ارائه کرد.

 همچنین رییس سازمان بنادر و دریانوردی گزارشی از برنامه ریزی‌های انجام شده برای ایجاد بندر بزرگ تجاری در سواحل مکران ارائه کرد و به تشریح برنامه‌های انجام شده برای ایجاد بندر بزرگ شرق هرمزگان در محدوده کوه مبارک پرداخت.

در این جلسه پس از بحث و تبادل نظر در خصوص طرح جامع توسعه سواحل مکران، برخی درخواست‌ها و پیشنهادات از سوی دبیرخانه شورا مطرح شد و مورد تصمیم گیری قرار گرفت.

همچنین مقرر شد وزارت امور اقتصادی و دارایی ساز و کار مناسبی را برای نحوه تأمین مالی سرمایه گذاران در سواحل مکران طراحی و گزارش آن را به دبیرخانه شورا ارائه دهد.

برچسب‌ها صندوق توسعه ملی سیستان و بلوچستان سازمان حفاظت محیط زیست مقام معظم رهبری وزارت راه و شهرسازی سازمان بنادر و دریانوردی اسحاق جهانگیری هرمزگان جاسک وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صندوق توسعه ملی سیستان و بلوچستان سازمان حفاظت محیط زیست مقام معظم رهبری وزارت راه و شهرسازی سازمان بنادر و دریانوردی اسحاق جهانگیری هرمزگان جاسک وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح صندوق توسعه ملی سیستان و بلوچستان سازمان حفاظت محیط زیست مقام معظم رهبری وزارت راه و شهرسازی سازمان بنادر و دریانوردی اسحاق جهانگیری هرمزگان جاسک وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح اخبار کنکور طرح جامع توسعه سواحل مکران سازمان بنادر و دریانوردی معاون اول رییس جمهوری سازمان حفاظت محیط زیست سواحل مکران دبیرخانه شورا سرمایه گذاران راه و شهرسازی رییس سازمان ایجاد بندر بخش خصوصی توسعه ای طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۶۸۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کشور: پلاژهای دولتی در سواحل باید مورد استفاده همه مردم قرار بگیرد

وزیر کشور گفت: تمامی زیرساخت‌های رفاهی و تفریحی موجود در سواحل به ویژه فضاهای متعلق به دستگاه‌های دولتی باید طبق قانون مورد استفاده همه مردم قرار گیرد.

به گزارش میزان، احمد وحیدی، وزیر کشور درباره آزادسازی پلاژ‌های دولتی در سواحل مازندران به نفع مردم اظهار کرد: با توجه به این‌که آزادسازی سواحل مورد تاکید دولت است و گام‌های مهمی نیز در این زمینه برداشته شد باید این اقدام نیز انجام شود. البته تمام این کار‌ها را نمی‌توان در یک بازه کوتاه انجام داد و باید روند قانونی را در نظر گرفت و کار‌ها را دنبال کرد.

وی تصریح کرد: نباید ساحل و زیرساخت‌های رفاهی و تفریحی موجود در سواحل انحصاری شود که گروهی بتوانند از این فضا‌ها و امکانات بهره بگیرند و بخش بزرگی از مردم نتوانند. باید ساحل را برای استفاده همگانی آماده کرد.

وحیدی، اظهار کرد: به شهرداران ابلاغ کردیم محوطه‌های ساحلی که در حوزه شهرداری‌هاست برای عموم مردم بهسازی شود. برای فضا‌هایی که در حوزه شهرداری‌ها نیست هم باید طوری برنامه‌ریزی کرد که طبق مقررات زیرساخت‌ها در اختیار عموم قرار بگیرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دولت سیزدهم برای تکمیل زیرساخت بازارچه‌های مرزی مصمم است
  • اختصاص اعتبار برای تکمیل زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی ایلام
  • رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران از اولویت‌های کاری منطقه آزاد چابهار
  • دهه نود بدترین دهه زندگی مردم بود
  • وزیر کشور: پلاژهای دولتی در سواحل باید مورد استفاده همه مردم قرار بگیرد
  • فاز توسعه ۶۰ هکتاری شهرک صنعتی اردبیل آماده بهره‌برداری است
  • توجه به توسعه زیرساخت‌های فرهنگی-هنری در شورای ششم کرج
  • پلاتوی بوستان خانواده مرداد ماه به بهره برداری می رسد
  • لزوم اعلام رسمی تبدیل شدن بندر چند منظوره سیریک به مرز مجاز دریایی
  • سرمایه گذاری ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی سرمایه گذاران در منطقه ویژه اقتصادی خراسان جنوبی