Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش افکارنیوز،

تقویت سیستم ایمنی بدن شما را از ابتلا به بسیاری از بیماری‌های واگیر و غیر واگیر حفظ می‌کند بنابراین بین عملکرد سیستم ایمنی بدن شما با نوع تغذیه و سلامت غذایی‌تان رابطه مستقیم دارد.  هجوم انواع بیماری‌ها به بدن به دلیل ضعف سیستم ایمنی بوده و علت عمده این ضعف، نداشتن برنامه غذایی مناسب و عادات غذایی غلط و دریافت نکردن واحد‌های ضروری و به اندازه مثل ویتامین،  پروتوئین و سایر موادمورد نیاز برای سلامتی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر شما هم برای انجام هر کاری و یا به هنگام مواجه با کوچکترین مشکلی دچار استرس و نگرانی می‌شوید، بهتر است راه‌های درمانی پیشنهادی روانشناسان را در پیش بگیرید تا سیستم ایمنی بدن خود را با مشکلات متعدد  روبرو نکنید.

کارشناسان معتقدند عواملی مثل ترک سیگار و سایر محصولات دخانی، عدم استعمال الکل، شستشوی مرتب دست‌ها و اهمیت دادن به تمیزی و پاکیزگی محیط اطراف نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند.  توجه به غذای مورد استفاده و همچنین مصرف دارو‌هایی که پزشک در زمان ابتلا به هر نوع بیماری برای ما تجویز می‌کند در بازیابی سلامت و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن تاقیر قابل تاملی دارد.

با بالا رفتن سن و تغییر شرایط جسمانی بدن به طور معمول ضعیف‌تر و حساس‌تر می‌شود و ملاحظات و پرهیز‌های غذایی بیشتری را می‌طلبد.  برای حفظ روحیه خود تلاش کنید و فراموش نکنید که حفظ شادابی و نشاط روح، جزو عوامل اصلی حفظ سلامت جسمی شما به شمار می‌رود.

سیستم ایمنی بدن

شیرینی، کام سیستم ایمنی بدن شما را تلخ می‌کند

محمدتقی انوشه، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان اظهار کرد: اضطراب و استرس دو عامل اصلی ضعف سیستم ایمنی بدن به شمار می‌روند و در صورت استمرار رفتار‌های پر استرس و همچنین ورود عوامل خارجی به بدن، سیستم ایمنی بدن بدن مختل شده و عملکرد خوب و رضایت بخشی نخواهد داشت.

او افزود: دریافت ناکافی غذا و داشتن انتخاب‌های غذایی غلط نیز از دیگر عوامل ضعف سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شوند و مهمترین راه حفظ سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدن پس از دور ماندن از استرس و مدیریت عوامل ایجاد کننده اضطراب توجه به بحث تغذیه است.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: استفاده بیش از حد از انواع غذا‌های چرب و فست‌فود و همچنین استفاده مکرر از غذا‌های سرخ شده و سوخاری نیز به ضعف سیستم ایمنی بدن منجر می‌شود.

انوشه بیان کرد: داشتن رژیم غذایی نامناسب مثل استفاده از انواع غذا‌های کنسروی، فرآوری شده و نیمه آماده‌ای که به صورت شرکتی به فروش می‌رسند، علاوه بر مشکلات متعدد گوارشی که برای بدن فرد مصرف کننده ایجاد می‌کنند، سیستم ایمنی بدن او را نیز با ضعف مواجه می‌کنند.

انوشه تصریح کرد: استفاده زیاد از شیرینی‌ها و همچنین مصرف غیر عادی انواع شکلات هم نقش قابل تاملی در کاهش و ضعف سیستم ایمنی بدن ایفا خواهد کرد و فرد را با ابتلا به بیماری‌های مختلف روبرو می‌کنند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: دریافت نامناسب و نامتعادل انواع واحد‌های غذایی مثل میوه، سبزی و پروتئین از عوامل مهم ضعف سیستم ایمنی بدن به شمار می‌روند.

انوشه بیان کرد: کمبود موادی، چون روی، سلنیوم و قند ناکافی و سالم برای بدن، ضعف سیستم ایمنی را به دنبال داشته و اصلاح سبک زندگی و داشتن رژیم غذایی مناسب به رفع این معضل، کمک قابل توجهی محسوب می‌شود.

او اضافه کرد: بی‌خوابی و نداشتن استراحت کافی نیز منجر به کاهش میزان ایمنی بدن و در نتیجه احساس ضعف و بروز انواع بیماری‌ها می‌شود. در شرایط فعلی که بیماری کرونا در سطح جهان شیوع پیدا کرده است، با داشتن خواب و استراحت کافی و اصلاح عادات غذایی می‌توان سیستم ایمنی بدن را تقویت کرد.

انوشه  یادآوری کرد: داشتن فعالیت بدنی مناسب و حرکات ورزشی ساده مثل یک پیاده روی مستمر هم در برطرف کردن ضعف سیستم ایمنی بدن تاثیر بسیاری دارد.  مصرف انواع سبزیجات و میوه در رن‌های مختلف و همچنین گنجاندن مصرف ماهی در برنامه غذایی روزانه هم به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.

رژیم غذایی

ضرورت تامین کالری مورد نیاز بدن با مواد غذایی سالم

این  متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: اگر بدن هر فردی در طول روز به طور استاندارد به دریافت ۲۰۰۰ کالری  نیازمند باشد، نحوه تامین این حجم از کالری با مواد غذایی مفید و مغذی و سالم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.  گنجاندن حبوبات، غلات سبوس‌دار و میوه و سبزی کافی در رژیم غذایی جزو اصول غذایی مهم و صحیح است.

انوشه با اشاره به ضرورت اطمینان از سلامت مواد غذایی مورد استفاده افراد تصریح کرد: در حال حاضر تبلیغات گسترد‌ه‌ای برای برخی از محصولات با عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن انجام می‌شود، اما از نظر پزشکان و متخصصان بهترین مواد تامین کننده سلامت بدن، مواد غذایی طبیعی و سالم است و افراد نباید به این نوع تبلیغات توجه کنند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: سلامت استرس تقویت سیستم ایمنی بدن تغذیه سیستم ایمنی بدن مواد غذایی ویتامین کرونا تقویت سیستم ایمنی بدن متخصص تغذیه و رژیم درمانی تقویت سیستم ایمنی بدن ضعف سیستم ایمنی بدن مواد غذایی رژیم غذایی بیماری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۰۲۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این افراد لب به جگر نزنند

سمانه منصوری با اشاره به خواص جگر اظهار کرد: جگر، همراه با سایر گوشت‌ها، غذای بسیار محبوب و یکی از مغذی‌ترین مواد غذایی روی کره زمین است.

به گزارش ایسنا، این ماده غذایی از نظر محتوای مواد مغذی از میوه‌ها و سبزی‌ها پیشی می‌گیرد و سرشار از پروتئین با کیفیت بالا و کالری کم است. جگر انواع مختلفی دارد که شامل جگر مرغ، گوساله و گوسفند است.

وی افزود: جگر غلیظ‌ترین منبع طبیعی ویتامین A، منبع عالی پروتئین با کیفیت بالا و حاوی مقدار زیادی از ویتامین‌های گروه B به خصوص ویتامین B۱۲ و یکی از بهترین منابع طبیعی اسید فولیک و حاوی فرم بسیار قابل جذب آهن است.

منصوری بیان کرد: جگر غنی از عناصر کمیاب از جمله مس، روی، کروم و بهترین منبع طبیعی مس است. این ماده غذایی، یک عامل ضد خستگی است و سه برابر یک تخم مرغ کولین دارد.

وی افزود: جگر حاوی کوانزیم کیوتن ( CoQ۱۰ ) یک ماده مغذی حیاتی برای عملکرد قلب و عروق و منبع خوبی از پورین‌ها، ترکیبات حاوی نیتروژن که به عنوان پیش‌ساز برای DNA و RNA عمل می‌کنند، است.

 مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان گفت: جگر حاوی پروتئین با کیفیت بالا است؛ پروتئین برای زندگی حیاتی است و تقریباً در هر قسمت از بدن یافت می‌شود و برای ساخت و ترمیم سلول‌ها و تبدیل غذا به انرژی نیز لازم است.

وی عنوان کرد: مصرف زیاد پروتئین به کاهش وزن کمک می‌کند زیرا گرسنگی و اشتها را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، پروتئین بهتر از چربی یا کربوهیدرات‌ها گرسنگی را برطرف می‌کند. مصرف پروتئین بالا می‌تواند میزان متابولیسم یا تعداد کالری‌هایی که بدن برای عملکرد استفاده می‌کند را افزایش دهد.

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان افزود: داشتن نرخ متابولیسم بالاتر به این معنی است که کالری بیشتری مصرف می‌شود که می‌تواند برای کاهش وزن مفید باشد؛ به خصوص اگر همراه با کاهش کالری دریافتی باشد. جگر نسبت به بسیاری از گوشت‌های دیگر کالری کمتری دارد.

وی با اشاره به محدودیت مصرف جگر گفت: نگرانی در مورد ایمنی مصرف جگر در دوران بارداری تا حد زیادی به دلیل محتوای ویتامین A آن است. ویتامین A از پیش ساخته شده، نوعی ویتامین است که در جگر یافت می‌شود و مصرف زیاد آن با نقایص مادرزادی مرتبط است. با این حال، خطر دقیق نامشخص است و تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.

منصوری تصریح کرد: اگرچه ممکن است خوردن مقدار کمی جگر گهگاهی در دوران بارداری بی‌خطر باشد اما باید در مصرف آن احتیاط کرد.

 وی با اشاره به محدودیت مصرف جگر توسط افرادی که مبتلا به نقرس هستند، گفت: نقرس نوعی آرتریت است که در اثر سطوح بالای اسید اوریک در خون ایجاد می‌شود و علائم آن شامل درد، سفتی و تورم در مفاصل است.

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی آبادان افزود: جگر سرشار از پورین است که اسید اوریک را در بدن تشکیل می‌دهد بنابراین مهم است که در صورت ابتلا به نقرس، مصرف آن محدود شود.

وی گفت: با این وجود اگر فردی از نقرس رنج نمی‌برد، خوردن جگر لزوما موجب بروز این بیماری نمی‌شود. تعدادی از عوامل می‌توانند خطر ابتلا به نقرس را افزایش دهند که عوامل غذایی تنها حدود ۱۲ درصد موارد را تشکیل می‌دهند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • راهکارهای علمی و درست برای کاهش وزن
  • غذا‌هایی که به صورت طبیعی باعث تقویت استخوان کودک شما می‌شود
  • خودکفایی غذایی در شهرها + نمونه‌های موفق
  • اثر فوق العاده پوست پرتقال در تقویت سیستم ایمنی
  • ترکیبی گیاهی برای لاغری، تقویت سیستم ایمنی و کاهش اضطراب
  • با پرهیز از این سه ماده غذایی جوان بمانید
  • نایب رئیس انجمن تغذیه ایران بیان کرد؛ چرخه معیوب سیاستگذاری سلامت و امنیت غذایی
  • سیستم ایمنی خود را تنها در ۱۵ دقیقه تقویت کنید!
  • این افراد لب به جگر نزنند
  • بهترین مواد غذایی برای داشتن عمر سالم و طولانی