Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحریم وزیر نفت و چند شرکت ایرانی از سوی آمریکا، گفت‌و‌گوی وزیرخارجه اسرائیل با همتای روس درباره ایران، امضای تفاهم‌نامه همکاری امنیتی میان قطر و لیبی و دیدار گروسی با وزیر خارجه آلمان با محوریت حفظ برجام از جمله مهم ترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در 24 ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به تدابیر امنیتی شدید مقابل سفارت فرانسه در بغداد نیز اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک، توهین رسانه‌های فرانسوی به پیامبر اسلام (ص) و اظهارات اخیر امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه از این این اقدام به بهانه آزادی بیان، باعث خشم مسلمانان سراسر جهان شده است. در عراق نیز معترضان به اقدام رئیس جمهور فرانسه در مقابل سفارت این کشور در بغداد تجمع کرده اند که باعث حضور گسترده نیروهای امنیتی نیز شده است.

منابع عراقی از تدابیر شدید امنیتی مقابل سفارت فرانسه در منطقه ابونواس در بغداد پایتخت این کشور به دنبال دعوت به برگزاری تظاهرات و تجمع در اعتراض به اهانت به ساحت پیامبر گرامی اسلام (ص) خبر دادند.

این تظاهرات در واکنش به موضع اسلام‌ستیزانه «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه و انتشار کاریکاتورهای اهانت‌آمیز به ساحت مقدس پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در فرانسه انجام خواهد شد.

تحریم وزیر نفت و چند شرکت ایرانی از سوی آمریکا

دولت آمریکا بخش نفت ایران را مشمول قوانین ادعایی «مبارزه با تروریسم» قرار داد و نهادها، اشخاص و نفت‌کش‌های جدیدی را در همین ارتباط به فهرست SDN (فهرست ویژه اشخاص و نهادهای مشخص شده) اضافه کرد.

«بیژن نامدار زنگنه»، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران یکی از اشخاصی است که نامش به فهرست مذکور اضافه شده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای که روی وب‌سایت این نهاد آمریکایی قرار گرفت اعلام کرد «بازیگران کلیدی در بخش نفت ایران» را به دلیل حمایت از نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحریم کرده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در این بیانیه تصریح کرده «وزارت نفت ایران»، «شرکت ملی نفت‌کش ایران» و «شرکت ملی نفت ایران» را به دلیل حمایت از نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مشمول مفاد فرمان اجرایی شماره ۱۳۲۲۴ قرار می‌دهد.

این فرمان اجرایی روز ۲۳ سپتامبر سال ۲۰۰۱ به امضای «جورج دبلیو بوش»، رئیس‌جمهور وقت آمریکا رسید و به قوه مجریه این کشور اختیار می‌دهد اشخاص و نهادهایی را که مطابق با ادعای واشنگتن در «تأمین مالی تروریسم» نقش دارند تحت تحریم قرار دهد.

با وجود این، دولت آمریکا از اختیارات ذیل این فرمان، برای تحریم نهادهای ناهمسو با منافع آمریکا استفاده می‌کند و به عنوان مثال، «نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» که نقش فعالی در مبارزه با تروریسم داشته را مشمول این فرمان قرار داده است.

وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه روز دوشنبه گفته مقام‌های ارشد شرکت ملی نفت و شرکت ملی نفت‌کش ایران با آقای «رستم قاسمی»، وزیر نفت اسبق ایران همکاری کرده‌اند. واشنگتن سال ۲۰۱۹ آقای قاسمی را تحت تحریم قرار داده است.

خزانه‌داری آمریکا گفته نهادها و اشخاصی که تحریم شده‌اند، شرکت‌های تابعه، مدیران اجرایی یا شرکت‌های صوری مرتبط با «وزارت نفت»، «شرکت ملی نفت‌کش» و «شرکت ملی نفت» بوده‌اند. مطابق این بیانیه، ۴ نفر از اشخاص تحریم‌شده نیز در اقدام اخیر ایران برای فروش بنزین به دولت ونزوئلا نقش داشته‌اند.

«استیون منوشین»، وزیر خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای مدعی شد: «رژیم ایران، از بخش نفت برای تأمین مالی فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده نیروی قدس سپاه استفاده می‌کند.»

اسامی اشخاصی که به فهرست SDN اضافه شدند، عبارتند از:

۱- «مسعود کرباسیان»، تبعه ایران، به بهانه ارتباط با شرکت ملی نفت ایران
۲- «محمود مدنی‌پور»، تبعه ایران، به بهانه ارتباط با شرکت مبین‌اینترنشنال
۳- «بهزاد محمدی»، تبعه ایران، به بهانه ارتباط با شرکت ملی پتروشیمی
۴- «علی‌اکبر پورابراهیم»، تبعه ایران، به بهانه ارتباط با «رستم قاسمی»
۵- «علیرضا صدیق‌آبادی»، تبعه ایران، به بهانه ارتباط با شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران
۶- «نصرالله سردشتی»، تبعه ایران، به بهانه ارتباط با شرکت ملی نفت‌کش ایران
۷- «بیژن زنگنه»، تبعه ایران، به بهانه ارتباط با وزارت نفت ایران
۸- «ویان زنگنه»، تبعه ایران، به بهانه ارتباط با نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

گفت‌و‌گوی وزیرخارجه اسرائیل با همتای روس درباره ایران

«گابی اشکنازی» وزیر خارجه رژیم صهیونیستی،‌ شامگاه روز دوشنبه، در حساب توئیتری خود خبر داد که با «سرگئی لاوروف»‌ وزیر خارجه روسیه دیدار و گفت‌و‌گو کرده است.

گابی اشکنازی در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت که در سفر به آتن پایتخت یونان با وزیر امور خارجه روسیه دیدار کرده است.

او در ادامه گفت که در این دیدار، بر لزوم جلوگیری از حضور نظامی ایران در سوریه و انتقال سلاح به حزب‌الله لبنان تأکید کرده‌ است.

اشکنازی در ادامه همچنین افزود که با لاوروف درباره مبارزه با شیوع ویروس کرونا گفت‌‌و‌گو کرده است.

اظهارات وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در حالی علیه ایران مطرح شده است که حملات پیاپی این رژیم علیه مواضع ارتش سوریه بارها با هشدار دمشق مواجه شده است و مسکو نیز از این حملات انتقاد کرده است.

امضای تفاهم‌نامه همکاری امنیتی میان قطر و لیبی

 خبرگزاری آناتولی به نقل از خبرگزاری رسمی قطر «قنا» گزارش داد، تمیم بن حمد آل ثانی، امیر این کشور محمد طاهر سیاله وزیر امور خارجه و فتحی باشاغا وزیر کشور لیبی را به حضور پذیرفت.

طرفین روابط دو کشور، راه‌های گسترش آن و تحولات اخیر در لیبی را مورد بحث و گفت‌وگو قرار دادند.

بر اساس این گزارش، اعضای هیئت لیبی با خالد بن خلیفه بن عبدالعزیز آل ثانی وزیر کشور قطر دیدار کردند.

طرفین در این دیدار روابط دو جانبه را بررسی و یک سند همکاری در زمینه امنیتی، مبارزه با تروریسم و مبارزه با جرائم سازمان یافته را امضا کردند.

در همین راستا رسانه‌های لیبی نیز گزارش دادند که هیئت لیبی با مقامات قطر به یک سند همکاری امنیتی در مبارزه با تروریسم و جرائم سازمان یافته که مدت آن حداقل سه ساله است، امضا کردند.

بر این اساس برای اجرای سند همکاری فوق یک کمیته مشترک تشکیل شده است.

دیدار گروسی با وزیر خارجه آلمان با محوریت حفظ برجام

 رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی روز دوشنبه در برلین، با هایکو ماس وزیر امورخارجه آلمان دیدار و گفتگو کرد.

گروسی در صفحه توئیتری خود، ملاقاتش با ماس را عالی توصیف و تاکید کرد که در این نشست در خصوص مسائل مهمی از جمله بحران کرونا و توافق هسته ای ایران رایزنی کرده است.

وی همچنین آلمان را یکی از اصلی ترین شرکای آژانس بین المللی انرژی اتمی برای اجرای مفاد برجام و از حامیان آن نامید.

طبق اعلام صفحه توئیتری وزارت خارجه آلمان، در کنفرانس مطبوعاتی مشترکی که پس از این دیدار برگزار شد گروسی با بیان این که در چنین شرایط بحرانی به آلمان سفر کرده تا در مورد آخرین تحولات مقابله با همه گیری کرونا و نیز نقش آژانس بین المللی در نظارت بر فعالیت های هسته ای ایران بحث و تبادل نظر کند گفت این وظیفه مهمی است که این نهاد روی صدها تاسیسات هسته ای در جهان انجام می دهد.

گروسی با بیان اینکه روند نظارت بر این تاسیسات در برهه کنونی به دلیل شرایط موجود در جهان دشوارتر از پیش شده است، افزود: ما البته موارد مهمی مانند ایران را داریم که تلاش و همکاری ویژه ای را در این راستا می طلبد.

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی همچنین آلمان را از جمله اصلی ترین کشورهای حامی فعالیت های این نهاد نامید و تاکید کرد که برلین همواره در مرکز تلاش هایی بوده که روند حل اختلافات با ایران را به مسیر دیپلماتیک سوق داده است و آژانس مصمم است این مسیر را همچنان ادامه دهد.

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: علائم کرونا طرح وان مذاکرات سودان و اسرائیل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 مهدی رسول پناه مهرداد سپهری تحولات خاورمیانه تحولات سوریه تحولات عراق تحولات یمن ایران و آمریکا برجام اروپا روسیه چین علائم کرونا طرح وان مذاکرات سودان و اسرائیل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 مهدی رسول پناه مهرداد سپهری نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بهانه ارتباط با شرکت ملی خزانه داری آمریکا مبارزه با تروریسم آژانس بین المللی شرکت ملی نفت کش همکاری امنیتی مقابل سفارت خارجه آلمان رئیس جمهور تبعه ایران وزیر خارجه نفت ایران وزیر نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۰۷۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات تفاهم نامه ۴ جانبه بغداد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری عراقی واع، منابع عراقی اعلام کردند که در مراسمی با حضور رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و محمد شیاع السودانی نخست‌وزیر عراق، امروز دوشنبه تفاهم‌نامه چهارجانبه میان عراق، ترکیه، قطر و امارات برای همکاری در پروژه جاده توسعه امضا شد.

دفتر اطلاع رسانی نخست وزیری عراق اعلام کرد که این تفاهم‌نامه با هدف همکاری مشترک در پروژه راهبردی جاده توسعه تنظیم شده است.

بر اساس این گزارش، این تفاهم‌نامه را وزرای حمل و نقل عراق و ترکیه و وزیر حمل و نقل قطر و نیز وزیر انرژی و زیرساخت امارات امضا کردند.

دفتر اطلاع رسانی نخست وزیری عراق اعلام کرد که به موجب این تفاهم‌نامه این کشورها در تنظیم چارچوب‌های لازم برای اجرای پروژه همکاری می‌کنند.

در بیانیه دفتر اطلاع رسانی نخست وزیری عراق آمده است: جاده توسعه یک پروژه راهبردی است که موجب تقویت رشد اقتصادی و افزایش همکاری‌های منطقه‌ای و تحقق هم‌افزایی اقتصادی میان شرق و غرب می‌شود و به تسهیل مبادلات تجاری و ایجاد مسیر رقابتی منجر می‌شود.

کد خبر 6085737

دیگر خبرها

  • حمله گسترده انصارالله یمن به کشتی های آمریکایی و اسرائیلی/ واکنش مداخله جویانه آمریکا به حکم اعدام توماج صالحی/ امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه/ ادامه مأموریت‌های مستشاران ایرانی در سوریه
  • امضای تفاهم نامه امنیتی میان ایران و روسیه
  • امضای تفاهم‌نامه امنیتی میان ایران و روسیه
  • امضای یادداشت تفاهم بین دبیران شورای عالی امنیت ملی ایران و روسیه
  • امضای اسناد و تفاهم‌نامه‌های مشترک میان ایران و سریلانکا
  • امضای تفاهم نامه همکاری میان معاونت قرآن و عترت و نهضت سواد آموزی
  • روز پرکار دانشگاه آزاد کرمانشاه با امضای ۲ تفاهم‌نامه همکاری
  • امضای یادداشت تفاهم راه توسعه میان ترکیه، عراق، قطر و امارات
  • جزییات تفاهم نامه ۴ جانبه بغداد
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری سازمان انرژی اتمی ایران و وزارت نفت