Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی یک کارشناس اقتصادی گفت: اگر می‌خواهیم به قشر زحمتکش مستوجب کمک و احترام بازنشستگان کمک کنیم، باید این کمک در قالب کمک‌های معیشتی و هدف‌مند انجام شود.

محسن خندان‌دل در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص طرح همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، اظهار کرد: همسان‌سازی حقوق بازنشستگان از سال‌های گذشته در قانون مطرح شده و در برخی از سال‌ها در کنار این بحث، ضرایبی تحت عنوان ضرایب افزایش حقوق توسط دولت عنوان می‌شود و ماده 30 برنامه ششم توسعه نیز این موضوع را تاکید می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امسال 6500 میلیارد تومان بودجه برای اجرای این طرح در نظر گرفته‌ شده تا علاوه بر افزایش سنواتی حقوق به بازنشستگان مشمول طرح همسان‌سازی داده‌ شود.

وی در خصوص تاثیر اجرای این طرح در جامعه گفت: ما همواره سطح درآمد خود را با سطح هزینه مقایسه می‌کنیم و در شرایط سخت اقتصادی از این قضیه رنج می‌بریم که درآمد افزایشی نیافت، در حالی‌ که هزینه کالا افزایش یافته‌، اتفاقی که این روزها به‌ کرات در کشور ما رخ می‌دهد. چنین اتفاقی بار روانی بزرگی بر افرادی که درآمد ثابتی دارند، می‌گذارد که دو گروه بزرگ از این افراد، قشر کارگران و قشر بازنشستگان هستند. اجرای چنین طرح‌هایی ممکن است بار مثبتی برای این اقشار ایجاد کند اما از نظر اقتصادی صددرصد به ضرر این قشر و کل آحاد جامعه اقتصادی است.

این کارشناس اقتصادی افزود: در جنگ جهانی دوم تورم به قدری شدید شده‌ بود که حتی امکان خرید یک عدد تخم‌ مرغ برای هیچکس وجود نداشت، زیرا عرضه‌ای برای کالا نبود، عرضه‌کننده نرخ را تعیین می‌کرد و فرد به طور مثال حاضر می‌شد تا تخم‌ مرغ را با یک عدد خانه مبادله کند و بحث عرضه و تقاضا از حالت عادی خارج شده‌ بود.

خندان‌دل خاطرنشان کرد: امروز در کشور ما مشابه این اتفاق رخ داده‌، تمام عوامل داخلی نیز تحت‌الشعاع سیاست‌های اقتصادی قرار گرفته و هیچ نگاه کارشناسی بر افزایش قیمت‌ها وجود ندارد. زمانی که تولیدکننده‌ای در آبان ماه اعلام می‌کند نرخ کالا افزایش خواهد یافت، مگر چه عاملی در تولید این کالا تغییر کرده و افزایش یافته‌ که باعث تغییر قیمت کالا می‌شود.

وی با بیان اینکه در زمینه قیمت کالا سه فاکتور حقوق و دستمزد نیروی انسانی، قیمت مواد اولیه و هزینه‌های جانبی تاثیرگذار هستند، عنوان کرد: در آبان‌ ماه تغییری بر حقوق و دستمزد اعمال نمی‌شود. حتی با احتساب کم‌ شدن تفاوت قیمت ارز نیمایی و آزاد و قرارگیری دلار بر پایه 30 هزار تومان که مربوط به ماه اخیر نیست و حداقل در چهار ماه گذشته شاهد چنین اتفاقاتی در نرخ ارز بوده‌ایم، تغییری در قیمت کالا اتفاق نمی‌افتد، کمااینکه بسیاری از کالاهای موجود در بازار نیز وابستگی به ارز ندارند. به طور مثال یک کیلو خیارشور از کیلویی 15 هزار تومان به 45 هزار تومان افزایش یافته، در حالی‌که نمک، خیار و آب مصرفی آن وارداتی نیست.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: عده‌ای تصور می‌کنند که اگر درآمدشان افزایش یافته و به طور مثال اگر در گذشته پرایدی با قیمت 15 میلیون خریداری کرده‌ بودند و در حال حاضر قیمت این پراید به حدود 150 میلیون تومان رسیده، در واقع دارایی آن‌ها افزایش یافته‌ است. چنین نگاه‌هایی در افزایش حقوق و دستمزد به اقتصاد پایه‌ای یعنی زیربنای اقتصاد و غیر پایه‌ای یعنی اقتصاد جاری کشور به‌ شدت صدمه وارد می‌کند.

خندان‌دل در خصوص تاثیر اجرای چنین طرح‌هایی در اقتصاد پایه تصریح کرد: از منظر اقتصاد پایه‌ای، حجم نقدینگی بازار با تزریق پول در قالب افزایش به طور مثال حداقل دستمزدهای ماهانه بازنشستگان لشکری و کشوری افزایش می‌یابد. افزایش و تزریق نقدینگی به بازار پولی کشور به معنای پایین‌ آوردن ارزش پول جاری است، تبعات این اتفاق بر گردن عده‌ای می‌افتد و گفته‌ می‌شود که این افراد بازار ارز را به‌ هم می‌ریزند، در حالی ‌که این موضوع صحت ندارد و تزریق پول باعث کاهش ارزش پول ملی در مقایسه با پول سایر کشورها می‌شود و نرخ دلار یا یورو افزایش می‌یابد.

وی اضافه کرد: در اقتصاد پایه‌ای خودمان باعث ایجاد چنین اتفاقی می‌شویم و این موضوع باعث می‌شود تا شاهد افزایش مدام قیمت در بازار تحت عنوان افزایش نرخ پول‌های خارجی باشیم. وقتی از کسی در خصوص افزایش قیمت سوالی می‌شود، بیان می‌کند که نرخ ارز افزایش یافته و تصور بر این است که ارز از کشور دیگری وارد کشور ما می‌شود و حال باید با قیمت بیش‌تری آن را وارد کنیم.

این کارشناس اقتصادی در خصوص راهکار مناسب برای افزایش حمایت از افراد جامعه بیان کرد: در سایر کشورها به جای تزریق این نقدینگی حمایت‌های معیشتی کنترل ‌شده انجام می‌شود. در کشورهای حوزه اقیانوسیه، کم‌ترین حجم آسیب‌دیدگی ویروس کرونا را شاهد بوده‌ایم. دلیل این موضوع این است که به محض رخ دادن این اتفاق حمایت‌های معیشتی انجام، هزینه یک ماه زندگی به حساب هر فرد واریز و یک کارتن لوازم بهداشتی و یک کارتن لوازم خوراکی و معیشتی ارسال شد اما بیان کردند که اگر فردی به بیرون و به خیابان بیاید با او برخورد بسیار شدیدی انجام می‌شود.

خندان‌دل با اشاره به لزوم اهدای کمک‌های معیشتی به جای تزریق نقدینگی به جامعه خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم به قشر زحمتکش مستوجب کمک و احترام بازنشستگان کمک کنیم، باید این کمک در قالب کمک‌های معیشتی و هدف‌مند انجام شود. باید مجددا شرکت‌ تعاونی‌ها احیا شده و به‌ جای افزایش 16.5 درصدی حقوق در قالب همسان‌سازی، به طور مثال کالا از تعاونی با تخفیف 16.5 درصدی اهدا شود.

وی در خصوص تاثیر اجرای این طرح در اقتصاد جاری گفت: از منظر اقتصاد جاری، زمانی که فردی پولی در جیب ندارد، به سراغ هزینه‌های غیر ضروری نمی‌رود. به بیانی دیگر با افزایش نقدینگی در دست مردم آن‌ها ناخواسته به سمت مصرف‌گرایی می‌روند. درست است که ایجاد گردش مالی به اقتصاد کشور کمک می‌کند و چرخه اقتصادی را به گردش درمی‌آورد اما کمکی به معیشت خانواده نخواهد کرد، زیرا اقدام صورت‌ گرفته هدفمند و در راستای رفع مشکلات جامعه هدف نیست.

این کارشناس اقتصادی افزود: بودجه در نظر گرفته‌ شده برای طرح همسان‌سازی حقوق بازنشستگان در سال 96، 2200 میلیاردتومان، در سال 98، 3250 میلیارد تومان و امسال 6500 میلیارد تومان بوده‌ که این موضوع نیز نشان از کاهش ارزش پول ملی دارد، یعنی در سال 99 نسبت به سال 96، ارزش پول ملی کشور ما حدود یک‌سوم شده‌ است.

خندان‌دل ادامه داد: کشور ما اقتصادی سیاسی دارد. اقتصاد سیاسی چندوجهی و چندبعدی‌ است. ما باید در حوزه سیاست و امنیت ملی نکاتی را مدنظر قرار دهیم که در اقتصاد صرف این نکات مدنظر قرار نمی‌گیرند و دولت امروز برای ایجاد یک بار روانی مثبت، تزریق پول و نقدینگی را در جامعه انجام می‌دهد.

وی اضافه کرد: این افزایش حقوق افراد در مقایسه با افزایش هزینه‌های روزانه فرد، چه بسا حقوق او را کم‌تر از قبل کرده‌ باشد. در اقتصاد سیاسی، سیاستمداران مجبور هستند برای حفظ رضایت افراد جامعه پول رایج کشور را وارد بازار کنند.

این کارشناس اقتصادی در خصوص وضعیت فعلی کشور عنوان کرد: امروز طبقه میانی در جامعه وجود ندارد و سیاستمداران تلاش می‌کنند تا شرایطی را در جامعه ایجاد کنند که افراد خود را متعلق به طبقه پایین جامعه ندانند. به طور مثال زمانی که فردی پراید دارد، گفته می‌شود که ماشینی 100 میلیونی داشته، بنابراین وضع اقتصادی خوبی دارد.

خندان‌دل تصریح کرد: تصمیمات صحیح اقتصادی مبتنی بر علوم روز دنیا ما را به عقلانیت و موفقیت می‌رساند. باید برای مردمی که انسان‌های باشرفی هستند اما شب به ناچار شرمنده زن و بچه خود می‌شوند، فکری بکنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان اقتصاد معیشت مردم همسان سازی حقوق بازنشستگان کارشناس اقتصادی طرح همسان سازی افزایش یافته اقتصاد پایه طور مثال خندان دل ارزش پول کشور ما پایه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۰۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مذاکرات برای افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران

به گزارش صدای ایران به نقل از ایسنا، نصرالله دریابیگی در این باره اظهار کرد: در جلساتی که با مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی و معاونین ایشان داشته‌ایم سه پیشنهاد مهم را درباره افزایش حقوق کارگران بازنشسته تحت پوشش کانون عالی بازنشستگان طرح کردیم؛ اول این که افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی تورم ۴۳.۶ درصدی موجود را پوشش دهد؛ دوم آن که دراجرای ماده ۴۱ قانون کار ۳۵ درصد افزایش سطوح مزدی را لحاظ کنند و افزایش مزایا هماهنگ با دریافتی کارگران و کارکنان دولت باشد.

نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی با اشاره به این که مذاکرات مزدی این کانون همچنان ادامه دارد، مبنای افزایش حقوق سالانه بازنشستگان را مصوبه شورای عالی کار عنوان و اظهار کرد: ماده ۴۱ قانون کار جمهوری اسلامی ایران و ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی تکلیف این مهم را روشن کرده است.

دریابیگی گفت: مطالبات کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی مطالبات برحق حداقل ۵ میلیون بازنشسته تامین اجتماعی و خانواده‌های آنان مبنی بر افزایش حداقل ۳۵ درصدی حقوق این قشر است.

وی با اشاره به اینکه ۶۰ تا ۷۰ درصد کارگران بازنشسته تامین اجتماعی دریافتی ماهانه‌شان کمتر از ۱۰ میلیون تومان است؛ گفت: دریافتی بازنشستگان عضو کانون‌های بازنشستگی تامین اجتماعی فقط کفاف هزینه‌های ۱۵ روز را می‌دهد و اختلاف فاحشی با سایر بازنشستگان دارند.

مسئول کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان مازندران با تاکید بر این مطلب که ذخایر صندوق تامین اجتماعی حاصل تلاش میلیون‌ها کارگر زحمتکش ایرانی است، گفت: مسئولان سازمان تامین اجتماعی در برابر صاحبان صندوق تامین اجتماعی یعنی کارگران و بازنشستگان مسئول هستند و نباید بابت تعهدات مالی خویش در برابر کارگران بازنشسته آدرس غلط بدهند.

به گزارش روابط عمومی کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی، نایب رئیس کانون عالی بازنشستگان تامین اجتماعی با خاطرنشان ساختن وعده‌های دولت و مجلس برای حل مشکلات معیشتی بازنشستگان تامین اجتماعی، گفت: سوال من از تمامی مسئولان این است که چگونه می‌توان با دریافتی ماهانه کمتر از ۱۰ میلیون تومان هزینه‌های یک خانوار کوچک را تامین کرد؟. از مسئولان تامین اجتماعی توقع داریم در این شرایط همراه جامعه شریف بازنشستگان باشند.

دیگر خبرها

  • مذاکرات برای افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران
  • اختلاف بر سر افزایش حقوق بازنشستگان!
  • انتقاد از واریز نشدن افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
  • فرشاد مومنی: به سوی روند قهقرایی گسترش فقر و عقب ماندگی حرکت می کنیم/ راحت می گویند نقشی در افزایش نرخ ارز نداریم! / وزیر مسئول تولید، می گوید آنقدر واردات کرده ایم که گلوگاه های گمرکی بند آمده! با عنوان «اصلاحات پارامتریک» از جیب حقوق بگیران سرقت می کنند
  • مدیریت صحیح بانک مرکزی در شرایط فعلی
  • واریزی ۴ میلیونی برای این دسته از بازنشستگان
  • زمان اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد
  • خبر خوش برای بازنشستگان/ زمان اجرای همسان‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد
  • بی عدالتی در حق بازنشستگان / حقوق مدیران سازمان تامین اجتماعی چقدر است؟
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان