Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-18@18:29:05 GMT

‌چین و انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۷۱۸۴۷

‌چین و انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا

روزنامه شرق ۶ آبان یادداشتی به قلم حسین ملائک سفیر سابق در چین منتشر کرد در گزیده‌ای از آن می خوانیم: اعداد و ارقام و افکارسنجی‌های گسترده می‌گویند که بایدن در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا بر دونالد ترامپ پیروز خواهد شد و در ۲۱ ژانویه ۲۰۲۱ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا سوگند خواهد خورد. اما «پل رابرتسون» از پرنفوذترین روحانیون مسیحی اوانجلیست معتقد است خداوند به او گفته: «ترامپ انتخابات را خواهد برد ولی آمریکا در ناآرامی گسترده‌ای وارد خواهد شد و شاید بازگشت مسیح محقق شود و پایان جهان باشد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه این روحانی به آن اشاره می‌کند، در واقع عقیده بسیاری از مردم آمریکاست که پایه رأی ترامپ را تشکیل می‌دهند. او را فرستاده مسیح می‌دانند و دور قبل نیز وی را به مسند ریاست‌جمهوری رساندند. ‌وقتی از رابطه چین و آمریکا صحبت می‌شود، قطعا از رابطه دو سیستم بالغ و جاافتاده، دو اقتصاد بزرگ دنیا با درهم‌تنیدگی بسیار زیاد که غیرقابل‌مقایسه با روابط سایر کشورهاست، صحبت می‌شود.

این دو سیستم قطعا ترجیحاتی برای خود در کشور مقابل قائل هستند اما این ترجیحات قبل از اینکه آرزویی استراتژیک باشد، جنبه تاکتیکی دارد. ‌بر اساس گزارش World Economic Outlook ۲۰۲۰ منتشرشده توسط IMF اقتصاد چین با بزرگی معادل ۲۴.۲ تریلیون دلار حدود چهار تریلیون دلار از اقتصاد آمریکا جلو افتاده و بزرگ‌تر شده و اقتصاد اول دنیا محسوب می‌شود. این گزارش توسط سازمان سیا نیز تأیید می‌شود. بر همین اساس تعداد افرادی که بیش از یک‌میلیارد دلار ثروت دارند، در چین ۸۷۸ نفر یعنی ۹۰ نفر از آمریکا بیشتر شده است. ‌اقتصاد چین قطعا ترجیحاتی برای بهینه‌کردن ارتباط خود با آمریکا دارد. این ترجیحات می‌تواند در دو زمینه باشد:

‌ترجیح سیستمی، به این مفهوم که سیستم آمریکا مانند دهه ۸۰ از رشد و توسعه چین حمایت کند که دیگر آرزویی بیش نیست و نظام اقتصادی سیاسی آمریکا از سال ۲۰۰۰ به بعد چین را اول رقیب و بعد یک تهدید تعریف کرده است. انتخاب بعد ورود به رقابتی نفسگیر است که چین باید آمریکا را قانع کند که در غیاب هر نوع رویارویی نظامی همکاری دو کشور می‌تواند برد-برد باشد. در این مسیر نقش کارگزار (رئیس‌جمهور) و رفتار و چگونگی شکل‌گیری تصمیمات اهمیت پیدا خواهد کرد. از این منظر تفاوت‌هایی بین بایدن و ترامپ برای چین وجود دارد. سفیر چین در آمریکا آقای Cui Tiankai در مصاحبه‌ای گفته است: «ما آماده‌ایم با دولت فعلی برای حل مسائل روز در هر نقطه، هر مکان، امروز یا فردا ملاقات داشته باشیم. تعاملات و سیاست داخلی آمریکا بسیار فراتر از آن چیزی است که ما بتوانیم بر آن اثر گذاشته یا آن را پیش‌بینی کنیم. چین هیچ منفعتی و علاقه‌ای در ورود به آن ندارد».
بیان این مواضع از زاویه سیستمی کاملا درست است. اما از زاویه رفتاری و سلیقه حتما آقای سفیر یک فرد را بر دیگری ترجیح خواهد داد. آمریکا و چین در دوران ترامپ غیر از تخاصم‌های دوجانبه در اموری مثل تجارت، سرمایه‌گذاری، موضوع تایوان و هنگ‌کنگ و سین‌کیانگ و دریای جنوبی چین، در موضوع کنوانسیون تغییر آب‌وهوا، سازمان تجارت جهانی، همکاری ترانس پاسیفیک (Trans Pacific Partnership)، برجام و سازمان بهداشت جهانی در سیاست‌های جهانی نیز با یکدیگر اصطکاک و اختلاف داشتند.

برخی از این اختلافات درواقع بر اثر ثقل ناشی از رشد اقتصاد چین و جابه‌جایی جهانی قدرت است و هرکدام از کاندیداها که پیروز شوند، چاره‌ای جز اتخاذ سیاست واحد محدودکردن چین ندارند. برای مثال از آغاز دولت ترامپ موضوع تجدیدنظر در زنجیره تولید اقلام استراتژیک در دستور کار دولت آمریکا قرار گرفته است. امتیازات زیادی برای شرکت‌هایی که تولید خود را از چین خارج یا کارخانه خود را در آمریکا به وجود آورند، در نظر گرفته شده است یا تنبیهاتی برای شرکت‌هایی که تولید خود را به چین منتقل می‌کنند، مشخص شده است. این سیاست دوحزبی آمریکاست و چین باید خود را برای دورانی این‌چنینی آماده کند که توجه صنعت آمریکا به هند، ویتنام، کره، آمریکای لاتین به قیمت خروج از چین افزایش یابد.

منبع: روزنامه شرق برچسب‌ها برجام دولت ترامپ سازمان تجارت جهانی چین تایوان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام دولت ترامپ سازمان تجارت جهانی چین تایوان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برجام دولت ترامپ سازمان تجارت جهانی چین تایوان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اخبار کنکور ریاست جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۱۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا معافیت ونزوئلا از تحریم‌های نفت و گاز را تمدید نخواهد کرد

به گزارش قدس آنلاین، دولت آمریکا در راستای هشدارهای قبلی خود، تصمیم خود مبنی بر بازگشت تحریم‌ها علیه بخش انرژی ونزوئلا به این بهانه که دولت کاراکاس به همه تعهدات خود مبنی بر برگزاری انتخابات آزاد در این کشور عمل نکرده است را اعلام کرد.

به این ترتیب، مجوز عمومی ۴۴ (Licencia General ۴۴) که توسط وزارت خزانه‌داری آمریکا صادر شده بود و به مدت شش ماه به کاراکاس اجازه داده بود تا نفت و گاز خود را در بازارهای بین‌المللی به فروش برساند، از امروز پنج‌شنبه (۱۸ آوریل/ ۳۰ فروردین) منقضی می‌شود. شرکت‌هایی که تحت تاثیر این لغو معافیت از تحریم‌ها قرار می‌گیرند، تا ۳۱ مه (۱۱ خرداد) فرصت خواهند داشت تا عملیات‌های خود را به پایان برسانند.

اگرچه آمریکا اذعان دارد که نیکلاس مادورو رئیس‌جمهوری ونزوئلا و نمایندگانش به برخی از وعده‌های خود در مورد انتخابات، از جمله به‌روزرسانی سوابق انتخاباتی عمل کرده‌اند، اما یک مقام ارشد دولت جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا در مورد تصمیم کاخ سفید گفت: واشنگتن معتقد است که ونزوئلا یکی از مهم‌ترین وعده‌ها را محقق نکرده‌ است؛ اجازه دادن به مخالفان برای معرفی نامزد خود».

این مقام آمریکایی به شرط ناشناس ماندن به رسانه‌ها گفت: وزارت خزانه‌داری با اعلام لغو مجوز عمومی ۴۴، یک دوره تسویه حساب ۴۵ روزه برای معاملات مربوط به بخش نفت و گاز در ونزوئلا را صادر می‌کند.

وی گفت با این حال، واشنگتن پس از تصمیم جدید به گفت‌وگو با نمایندگان نیکلاس مادورو و مخالفان ادامه خواهد داد.

وی افزود: ایالات متحده همچنان بر این باور است که توافق باربادوس که میان دولت ونزوئلا و مخالفان منعقد شده است، بدون توجه به تصمیماتش برای اعمال مجدد این تحریم‌ها، همچنان قابل اجرا است.

این مقام مسئول گفت: تمدید نشدن معافیت تحریمی نباید تصمیم نهایی تلقی شود که آمریکا دیگر معتقد نیست که ونزوئلا می‌تواند انتخابات عادلانه برگزار کند.

واشنگتن در ژانویه گذشته (اوایل بهمن) تصمیم گرفت مجوز عمومی ۴۳ را لغو کند، که معاملات مربوط به شرکت معدنی طلای دولتی ونزوئلا به نام مینرون (Minerven) را مجاز می‌کرد. وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد که شرکت‌های این کشور تا ۱۳ فوریه (۲۴ بهمن) فرصت خواهند داشت تا تراکنش‌های مالی خود را با شرکت مینرون ونزوئلا تسویه کنند.

اکتبر گذشته (مهر- آبان)، دولت مادورو و ائتلاف اصلی مخالفان دولت موسوم به پلتفرم واحد دموکراتیک (PUD) دو توافقنامه جزئی را در باربادوس امضا کردند که در آن احترام به حق هر یک از بازیگران سیاسی برای انتخاب آزادانه نامزد خود برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ در نظر گرفته شده بود.

ماه‌ها پس از توافق دولت و مخالفان ونزوئلا، تلاش مخالفان برای ثبت‌نام ماریا کورینا ماچادو و پس از آن، کورینا یوریس ناکام ماند و این مساله با واکنش آمریکا مواجه شد.

این در حالی است که پس از رد صلاحیت ماچادو و ایجاد موانع برای ثبت نام کورینا یوریس، دیگر نامزد مخالفان دولت، شورای ملی انتخابات ونزوئلا از ثبت نام ادموندو گونزالس دیپلمات سابق به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۸ ژوئیه (هفتم مرداد) از سوی پلتفرم واحد دموکراتیک خبر داد.

علاوه بر گونزالس، ۱۲ نامزد دیگر نیز برای انتخابات ریاست جمهوری این کشور ثبت نام کرده‌اند. نیکلاس مادورو نیز نامزدی خود برای انتخابات آینده و تصاحب کرسی ریاست جمهوری برای سومین دوره متوالی (از سال ۲۰۱۳) را به صورت رسمی ثبت کرده است.

خورخه رودریگس رئیس مجلس ملی در واکنش به تصمیم کاخ سفید مبنی بر بازگرداندن دوباره تحریم‌ها گفت: ایالات متحده با لغو مجوز ۴۴ که هدفش بخش نفت و گاز بود، دوبار به پای خود شلیک کرد. وی اطمینان داد که اقتصاد کشورش با وجود اقدامات یکجانبه علیه آن، شاهد بیشترین رشد در منطقه خواهد بود.

رودریگس در نشستی مطبوعاتی که از کانال دولتی Venezolana de Televisión پخش شد، تصریح کرد: در سال ۲۰۲۴، ما به جلو حرکت خواهیم کرد. شما همین الان یک شلیک دوبل به پای خود انجام دادید، زیرا ونزوئلا نشان داد که با وجود آن تحریم‌ها، با وجود شما، ونزوئلا رشد کرده است و کشوری خواهد بود که تولید ناخالص داخلی آن بیش از منطقه رشد خواهد کرد.

رودریگس همچنین به بیان جزئیاتی از پنج دیدار با هیات آمریکایی که در دوحه (قطر)، میلان (ایتالیا) و مکزیک انجام شد، پرداخت. این مقام مسئول تصریح کرد که ونزوئلا از اولین دیدار بارها تکرار کرد که «کشوری مستقل و دارای حاکمیت است».

رودریگس به عنوان رئیس هیات دولت ونزوئلا، سوابق عکس و اسناد امضا شده در دیدارهای مختلف با آمریکا را به رسانه‌ها ارائه کرد که بنا به روایت او مشخص می‌شود «چه کسانی به قول و تعهد خود عمل نکردند».

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • آمریکا معافیت ونزوئلا از تحریم‌های نفت و گاز را تمدید نخواهد کرد
  • توهین جدید ترامپ به بایدن؛ او بدترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا است
  • حرکت جدید و عجیب ترامپ برای بردن در انتخابات آمریکا
  • پیامد تردید نسبت به یکی از متهمان پرونده ۶ ژانویه برای ترامپ
  • سرنوشت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری چه شد؟
  • حضور در انتخابات از پشت میله‌های زندان؟
  • به نظر آمریکایی‌ها دوره ریاست ترامپ از زمان بایدن بهتر بوده است
  • دلزدگی مردم آمریکا از رقابت دوباره بایدن و ترامپ
  • «مشکل واقعی» ترامپ با قاضی پرونده خود در منهتن
  • ترامپ در دادگاه: آمریکا توسط یک مرد ناتوان اداره می‌شود