Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-16@21:29:01 GMT

حل معادله سه متغیره

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۷۲۰۵۹

حل معادله سه متغیره

روزنامه دنیای اقتصاد ۶ آبان یادداشتی به قلم هادی خسروشاهین تحلیلگر روابط بین‌الملل منتشر کرد در گزیده‌ای از آن می خوانیم: الف: هر دو حزب رفتارهای ایران را برهم‌زننده ثبات درمنطقه می‌دانند؛ به عبارت بهتر نفوذ منطقه‌ای ایران را به عنوان عامل برهم‌زننده توازن و خروج این منطقه از نقطه تعادلی می‌پندارند. ب: عدم دسترسی ایران به نقطه گریز هسته‌ای و غنی‌سازی اورانیوم در سطح بالای ۲۰ درصد جزو منافع حیاتی هر دو حزب در منطقه محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ج: دو حزب اصلی آمریکا به دنبال سیاست مهار ایران در منطقه هستند. د: نگرانی‌های هر دو حزب به جز مساله هسته‌ای، به نقش منطقه‌ای و همین‌طور موشک‌های بالستیک ایران نیز بازمی‌گردد. ه: هر دو حزب به دنبال پیگیری سیاست‌ کم‌هزینه در برخورد و مواجهه با ایران هستند، از همین رو هیچ کدام از این احزاب پروژه جنگ (WAR) نه حمله(ATTACK) به ایران را دنبال نمی‌کنند. و: هر دو حزب تحریم‌های اقتصادی را به عنوان یکی از اهرم‌های مهم در هر نوع مذاکره با ایران تلقی و تصور می‌کنند. ز: چه دموکرات و چه جمهوری‌خواه به دنبال تبدیل ایران از یک بازیگر ضد هژمون به یک بازیگر عادی در نظام منطقه‌ای خاورمیانه و حوزه خلیج‌فارس هستند. ح: هر دو حزب به اسرائیل و عربستان و برخی کشورهای عربی دیگر نظیر امارات و مصر به چشم متحدان خود نگاه می‌کنند و به طور طبیعی ایران را به عنوان حداقل بازیگر رقیب و حداکثر بازیگر دشمن می‌پندارند. به این لیست بلند بالا می‌توان موارد دیگری را نیز اضافه کرد، ولی مهم‌ترین رئوس مشترک دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه همان مواردی است که به آن اشاره شد.

نقاط افتراق: الف: حزب جمهوری‌خواه به دنبال تحقق یک توافق راهبردی و کلان در ارتباط با ایران و درهمه موارد و حوزه‌های مورد نگرانی آمریکا است. از همین رو پیش از انجام این توافق بیشتر بر ابزار چماق یا همان اهرم تحریمی و همچنین تشکیل ائتلاف‌های منطقه‌ای برای تحت فشار قرار دادن ایران از حیث استراتژیک و ژئوپلیتیک تکیه می‌کند. در واقع ابزار هویج را زمانی روی میز می‌گذارد که ایران پشت میز مذاکرات نشسته باشد. اما درمقابل دموکرات‌ها از یک رویکرد تک‌- چند توافقی حمایت می‌کنند یعنی یک توافق کلی و کلان شامل محدودسازی تنش‌های منطقه‌ای، بازگشت به برجام و همچنین اخذ تعهدات لازم برای انجام مذاکرات آتی با ایران در حوزه اصلاح برجام، نقش منطقه‌ای و موشک‌های بالستیک است. از همین رو این حزب در استراتژی خود ابزار چماق و هویج را به طور توامان پیش می‌برد. ب: حزب دموکرات برنامه عمل‌گرایانه‌تری نسبت به حزب جمهوری‌خواه در ارتباط با نقش منطقه‌ای و گروه‌های نیابتی ایران دارد. از همین رو محور معامله و مذاکره را بر سر محدودسازی اشاعه تکنولوژی موشکی ایران به گروه‌های نیابتی‌اش قرار می‌دهد، نه از میان بردن این گروه‌ها. همین‌طور انعطاف‌پذیری بیشتری در مورد برخی متحدان راهبردی ایران نظیر حزب‌الله لبنان دارد. پس به جای تمرکز بر این گروه، سایر گروه‌های نیابتی نظیر حماس، جهاد اسلامی، حوثی‌ها در یمن و همین‌طور برخی شبه‌نظامیان در عراق را در فهرست موضوعات مذاکراتی خود قرار می‌دهد. اما حزب‌ جمهوری‌خواه در این ارتباط انعطاف‌پذیری‌های محدودتری از خود نشان می‌دهد. ج: دموکرات‌ها حاضرند برای تشویق ایران به محدودسازی برنامه موشکی‌اش، مذاکرات را از حالت دوجانبه به حالت چندجانبه و منطقه‌ای تبدیل کنند تا این مشکل در قالب یک پیمان منع‌اشاعه و گسترش موشک‌های بالستیک در کل منطقه مورد پیگیری قرار گیرد؛ امری که پذیرش آن برای جمهوری‌خواهان دشوارتر است و بیشتر متمایل به مذاکرات دوجانبه در این رابطه هستند.

منبع: روزنامه دنیای اقتصاد برچسب‌ها برجام ایالات متحده آمریکا جو بایدن ترامپ خلیج فارس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام ایالات متحده آمریکا جو بایدن ترامپ خلیج فارس برجام ایالات متحده آمریکا جو بایدن ترامپ خلیج فارس اخبار کنکور جمهوری خواه همین رو دو حزب منطقه ای گروه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۲۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات شب گذشته اقدامی تنبیهی بر علیه صهیونیست‌ها بود

حسن کاظمی قمی کارشناس مسائل بین الملل با حضور در برنامه تلویزیونی صف اول در ارتباط با حمله موشکی سپاه پاسدارن به مناطق نظامی سرزمین‌های اشغالی اظهار کرد: عملیات دیشب ما تنبیهی بود، اما بدون جنگ. این عملیات به شکلی هوشمندانه انجام شد و از اولین هدف‌های ما این بود که به مراکز خدماتی  و اقتصادی آسیبی وارد نشود. این عملیات باعث ایجاد آرامش در کشور شد چرا که عملیاتی وسیع و راهبردی بود. این عملیات صف میان دو جبهه حق و باطل را نمایان ساخت.

وی ادامه داد: اقدام جمهوری اسلامی اقدامی تنبیهی علیه رژیمی کودک کش و نسل کش است. رژیمی که در سابقه خود کشتار فجیع را خصوصا در این ۱۹۰ روز دارد. جمهوری اسلامی به دنبال انتقام از مردم یهود نبود بلکه به دنبال انتقام از این رژیم صهیونیستی بود؛  یکی از مسائل مهم برای ما بعد مردمی است که مردم در این حوادث دچار خسارت نشوند.

او افزود: تمام اهداف رژیم اشغالگر قدس در تیر رس ابزار‌های جنگی ما است، اما موضوع ما مردم نیستند و مسئله آن است که ما با رژیم کودک کش طرف هستیم. ما دقت در هدف گذاری داشتیم و از بعد انسانی نیز به انتقام خود نگاه کردیم و این توفیق جمهوری اسلامی است که هیچگاه از مردم برای رسیدن به اهداف خود سوء استفاده نمی‌کند.

کارشناس مسائل بین الملل گفت:‌این‌هایی که می‌گویند در حملات ایران تعداد کشته‌ها کم است برای آن بوده که ما به دنبال کشتن مردم عادی نیستیم و کشتن افراد بیشتر ملاک موفقیت نیست.

وی درباره حضور آمریکا در جنگ احتمالی با ایران گفت: آمریکایی‌ها در حال ورود به انتخابات هستند و برای همین  علاقه‌مند به یک چالش جدید نیستند. چرا که نتیجه جنگ احتمالی با ایران برای آن‌ها مشخص نیست. واقعیت دوم آن است که سال ۲۰۰۱ که آمریکا وارد منطقه ما شده است افول آن‌ها آغاز شد. افولی که همچنان ادامه دارد.

کاظمی قمی گفت: آمریکایی‌ها در صحبت‌های خود می‌گویند که از صهیونیست‌ها حمایت می‌کنند، اما نباید وارد یک جنگ دوباره شد. اما امروز جمهوری اسلامی ایران آگاه است. آمریکایی‌ها از این که بحران در فلسطین اشغالی به یک بحران منطقه‌ای تبدیل شود سود نمی‌برند برای همین به دنبال افزایش این بحران نیستند. با این وجود ما باید هوشیاری خود را کامل حفظ کنیم.

کاظمی قمی تاکید کرد: آنچه که نخست وزیر اسرائیل عمل می‌کند نشان دهنده آن است که بحران خود را به بحران منطقه‌ای تبدیل کند و این برای امروز نیست. حمله کنسولگری ما در سوریه عملیاتی راهبردی بود که جمهوری اسلامی ایران  را وارد یک دام و بازی سخت و بحران منطقه‌ای کند. این موضوع برای ما قطعی است.

کارشناس مسائل بین الملل افزود: جمهوری اسلامی ایران اکنون این عملیات هوشمندانه را انجام داد. این را بدانید سلاح‌هایی که به کار بردیم ْ آن سلاح‌های منحصر به فردی که داریم نبود و همین سلاح‌ها نشان داد که صهیونیست‌ها آنچنان که ادعا می‌کنند سیستم پدافندی ندارند. بسیاری از موشک‌ها به هدف‌ها اصابت کرد این‌ها نه فقط برای صهیونیست‌ها بلکه برای حامیان آن‌ها دارای پیامی بود که اگر بر علیه امنیت ایران اقدامی کنند با واکنشی سخت مواجه خواهند شد.  

وی درباره واکنش شورای امنیت به حمله ایران گفت:‌واکنش‌ها در شورای امنیت واکنشی واحد نخواهد بود. این بیانگر آن است که اجماع وجود ندارد. امروز محکوم کردن ایران توسط دولت‌هایی مثل انگلیس و آلمان و فرانسه اهمیت ندارد. دلیل آن است که ۶ ماه است که مردم این کشور‌ها سیاست‌های دولت خود را در قبال جنایات صهیونیست‌ها در غزه محکوم کرده اند حالا این دولت‌ها برای ایران تصمیم گیری کنند.

وی افزود: این اقدام جمهوری اسلامی ایران بیانگر عدالت بین المللی ایران است و کشور ما سردمدار این عدالت است. ما وارد جنگ نخواهیم شد اگر چه باید در تمامی زمینه‌ها هوشیاری خود را حفظ کنیم.

وی افزود: خیلی از دولت‌های فاقد حمایت‌های مردمی در منطقه بر این باور بودند که بقای حکومت در رفتن در دامن رژیم اشغالگر قدس است. عملیات دیشب نشان داد این رژیم وقتی خود را نمی‌تواند جمع کند چگونه می‌تواند از بقیه محافظت کند. دولت‌هایی که به دنبال ارتباط با صیونیست‌ها هستند فهمیدند که دیگر این اقدام جایی در اهدافشان ندارند. امروز ابهت امپراطوری امنیتی رژیم صهیونیستی شکسته شد. رژیمی که همیشه تهاجم می‌کرد امروز برای حفظ موجودیت خود باید دفاع کند. در فرودگاه تلاویو صفی که برای خروج از کشور کشیده اند هر روز بیشتر می‌شود. تضعیف موقعیت رژیم اشغالگر حرکت جدی است.

کاظمی قمی در انتها گفت:‌عملیات دیشب در امتداد عملیات طوفان الاقصی بود. در سطح راهبردی دشمن کامل شکشست خورده است. آن‌ها به دنبال ائتلاف رسانه یا بر علیه غزه و حماس بودند می‌خواستند حماس را نابود کنند، اما به هیچ کدام از اهداف خود نرسیدند. در همه بخش‌ها دچار شکست فاحش شدند و عملیات دیشب نقطه تثبیت این شکست بود. مسئولین ما اعلام کرده اند واکنش ما در ارتباط با هر اقدامی که بر علیه ما در هر منطقه صورت گیرد سهمگین خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی برنامه‌های ویژه خبری

دیگر خبرها

  • تظاهرات هزاران نفر در آمریکا علیه حملات رژیم اسرائیل در غزه
  • تهران به دنبال ایجاد تعاملات منطقه‌ای با افغانستان است
  • نصرالهی: ایران به دنبال صلح و ثبات در منطقه است
  • امیرعبداللهیان: ایران هرگز به دنبال توسعه تنش‌ها در منطقه نبوده است
  • ایران هرگز به دنبال توسعه تنش‌ها در منطقه نبوده است
  • نشست تخصصی بازتاب و ابعاد منطقه‌ای و بین‌المللی تنبیه رژیم صهیونیستی برگزار شد/واکنش ایران به رژیم صهیونیستی معادله جدیدی را در منطقه رقم زد
  • ایران به دنبال توسعه تنش در منطقه نیست
  • کنعانی: ایران به دنبال توسعه تنش در منطقه نیست
  • پایان برتری زود‌هنگام ترامپ بر بایدن
  • عملیات شب گذشته اقدامی تنبیهی بر علیه صهیونیست‌ها بود