Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-18@23:54:29 GMT

نگاهی به مدیران شگفت‌انگیز پرسپولیس و استقلال

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۷۲۷۰۳

نگاهی به مدیران شگفت‌انگیز پرسپولیس و استقلال

انتصاب افراد مشهور و حتی پیشکسوتان سابق باشگاه به عنوان مدیرعامل، سرپرست یا عضو هیات‌مدیره هم با خودش معجزه نیاورده است. داستان اصلاً بر سر نام‌ها نیست، موضوع تخصص و سواد است.

به گزارش مشرق، عشرت شایق، حسین محمدی، محمد حاجی‌بیگی، ابوالفضل روغنی گلپایگانی، امیدوار رضایی، فداحسین مالکی، محمود خسروی‌وفا، حسن بیادی، سعید نفریه، مقداد نجف‌نژاد، اسماعیل خلیل‌زاده، عباس ملکی، عبدالرضا مصری، علی تاجرنیا، محمدرضا بهمنی، مسعود زریبافان و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. .

وجه اشتراک این افراد عضویت در هیات مدیره استقلال و پرسپولیس است. افرادی که بسیاری از آنها مثل برق آمدند و مثل باد رفتند. با یک حکم آمدند و گاهی بدون حکم رفتند. آنها ممکن است افراد موفقی در عرصه‌های دیگر بوده باشند اما با کدام استدلال عضو هیات‌مدیره استقلال و پرسپولیس شدند و چه دستاوردی داشتند؟

خانم عشرت شایق، نماینده مجلس، در حالی به عضویت هیات‌مدیره استقلال درآمده بود که حضور زنان در ورزشگاه‌ها ممنوع بود و هنوز هم هست. در واقع او حتی این حق را نداشت که بازی‌های تیمی را که عضو هیات‌مدیره‌اش بود از نزدیک ببیند! تازه اگر می‌دید چه شناختی از فوتبال داشت و بر اساس چه تجربه‌ای وارد این عرصه تمام مردانه شده بود و قرار بود چه گرهی از استقلال را باز کند و سرانجام با چه عملکردی کنار رفت؟ کسی لازم دید از او بیلان و گزارش کار بخواهد؟

در میان لیست بالا از صاحب چاپخانه و رئیس بیمارستان و رئیس ستاد مبارزه با مواد مخدر هست تا سفیر و مدیر بنگاه املاک و مدیر آتش‌نشانی و رئیس سندیکای چوب و رفیق فابریک سرمربی و ... ! تنوع مشاغل، بیشتر آدم را یاد هیات‌منصفه‌های دادگاه در کشور خارج (!) می‌اندازد. برخی از این افراد احتمالاً در حوزه تخصصی خود کارنامه قابل قبول و درخشانی دارند اما در فوتبال چه؟ چه کسانی آنها را به این ورطه هل داده‌اند؟

بیشتر بخوانید:

بسیاری از مشکلات با استعفای رسول‌پناه حل می‌شود

خودشان مشتاق دیده‌شدن بوده‌اند یا مدیران بالادستی صرفاً به‌واسطه اعتماد و استراتژی «یکی از خودمون اونجا باشه خیالمون راحت‌تره» آنها را منصوب کرده‌اند؟ چرا کار در حوزه‌ای چنین پرهیاهو و البته تخصصی را پذیرفتند؟ فقط به‌واسطه خدمت به مردم؟

در این سال‌ها نمایندگان مجلس، سرمایه‌دارهای مشتاق دیده‌شدن، مدیران میانی ناشناس و ... از تصمیم‌گیران دو تیم پرهوادار پرسپولیس بوده‌اند؛ کسانی که امضایشان باعث عزل و نصب مدیرعامل یا توصیه‌شان در جذب و اخراج بازیکن و مربی موثر بوده است. واقعاً این تخصص و تجربه و شناخت را برای تصمیماتی تا این اندازه کلیدی دست کم برای میلیون‌ها هوادار داشته‌اند؟

انتصاب مدیرعامل‌ها هم بیشتر اوقات غافل‌گیری محض است. فرقی ندارد چه کسی وزیر باشد، در هر حال می‌تواند با یک انتصاب شگفت‌انگیز همه را برای دقایقی وادار کند که در گوگل به جست‌وجوی سوابق فرد مذکور بپردازند و این که اصلاً کیست و از کجا آمده؟ البته انتصاب افراد مشهور و حتی پیشکسوتان سابق باشگاه به عنوان مدیرعامل، سرپرست یا عضو هیات‌مدیره هم با خودش معجزه نیاورده است. داستان اصلاً بر سر نام‌ها نیست، موضوع تخصص و سواد است.

این که آیا مدیرعاملی باشگاهی مثل پرسپولیس و استقلال با مدیر یک کارخانه تولید سوسیس - کالباس یا بنگاه معاملات ملکی فرقی ندارد؟ برخی از افراد فوق حتی مدیران نمونه کشوری شده‌اند اما آیا هر مدیر موفقی می‌تواند در فوتبال هم موفق باشد؟

به باشگاه بایرن‌مونیخ به عنوان یک نمونه موفق نگاه کنید! از فرانتس بکن‌باوئر تا کارل هاینس رومنیگه، از اولی هوینس تا صالح حمیدزیچ و هربرت هاینر و ورتر زدلیوس و تیموتئوس هوتگس و ... . همه آنها فارغ از این که کسب و کارشان چه بوده، دوره‌هایی در حوزه مدیریت فوتبال را گذرانده‌اند و البته حوزه مداخله‌شان تعریف شده است و این‌ طور نیست که در مورد کیفیت بازیکنان تیم خود و مربی رقیب اظهار نظر کنند. بین هیات اجرایی باشگاه و هیات مدیره فرق هست.

نمونه آخر اولیور کان است؛ یک ستاره تمام‌عیار که بعد از بازنشستگی، دوره MBA را در اتریش گذارند و کسب و کارش را در دو حوزه اینترنت و تربیت دروازه‌بانان در سراسر دنیا راه انداخت و مفسر ZDF شد و به‌صورت جدی در دوره‌های مدیریت فوتبال شرکت کرد و حالا در باشگاه یک تصمیم‌گیر است.

احتمالاً کسانی می‌گویند کدام سبک و عزل و نصب مدیران ما شبیه آلمان‌هاست که انتظار دارید فوتبال‌مان مثل آنها باشد؟ که البته حرف حساب است و جواب ندارد!

پس راه دور نرویم! از کشورهای عربی یاد بگیریم که دارند مدیران بین‌المللی در فوتبال تربیت می‌کنند. از منچسترسیتی تا پاری‌سن‌ژرمن و ... .»

منبع: عصر ایران

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ تیم فوتبال پرسپولیس استقلال مدیریت وزارت ورزش عضو هیات مدیره هیات مدیره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۲۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکل بزرگ واگذاری پرسپولیس و استقلال به بانک‌ها و هلدینگ‌ها

روزنامه هم میهن نوشت:طبق اطلاعات منتشرشده متقاضیان تا روز اول اردیبهشت‌ماه سال‌جاری برای ارائه مدارک خود فرصت دارند. با تفکیک مالکیت این دو باشگاه، استرس هواداران هر دو تیم مبنی بر حذف احتمالی از لیگ قهرمانان آسیا به حداقل رسید. از واژه «حداقل» به این دلیل استفاده شده که هنوز مشخص نیست این تیم‌ها مجوز حرفه‌ای را دریافت کنند. در این گزارش قصد داریم وضعیت آتی سرخابی‌ها را بررسی کنیم که قرار است به چه نهاد‌هایی واگذار شوند و آیا این امر امکان‌پذیر است یا صرفاً براساس تهدید کنفدراسیون فوتبال آسیا است که این موضوع به‌صورت ویژه درحال نهایی‌شدن است.

بانک‌ها و هلدینگ‌های پولدار

بعد از انتشار واگذاری پرسپولیس و استقلال، خبر‌های زیادی دراین‌خصوص منتشر شد، اما حالا مشخص شده که بانک‌ها قرار است سهام پرسپولیس را خریداری کنند. ماجرا از این قرار است که باشگاه پرسپولیس به چهار بانک شهر، تجارت، صادرات و ملت واگذار شود. از این چهار بانک برای شرکت در مناقصه خرید ۸۵ درصد سهام باشگاه پرسپولس، ضمانت‌نامه دریافت شده است.

سهم بانک شهر در این مناقصه ۴۰ درصد خواهد بود و ۳ بانک دیگر ۱۵ درصد سهم خواهند داشت. باتوجه به اینکه بانک شهر قرار است ۴۰ درصد سهام پرسپولیس را خریداری کند، دو صندلی هیئت‌مدیره این باشگاه را نیز تصاحب خواهد کرد. گفتنی است ارتباط بانک شهری‌ها با رضا درویش بسیار خوب است و اصلاً بعید نیست بعد از این نقل‌وانتقال همچنان رضا درویش در منصب مدیریت باقی بماند، چراکه قدرت اصلی بعد از این واگذاری در اختیار بانک شهر خواهد بود.

سه بانک دیگر نیز باتوجه به در اختیار داشتن تفکیک‌شده ۱۵ درصد، هرکدام یک صندلی هیئت‌مدیره را در اختیار خواهند گرفت. ازسوی‌دیگر ۱۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس در اختیار مردم است که در کمال شگفتی نماینده‌ای در هیئت‌مدیره ندارند. این توضیح لازم است که تیم‌های اروپایی که سهام‌شان در اختیار مردم است، با برگزاری انتخابات که اعضاء در آن شرکت می‌کنند، مردم را به این شکل در هیئت‌مدیره سهیم می‌کنند، اما این موضوع در باشگاه پرسپولیس رعایت نشده است.
گفتنی است پیش‌ازاین و با اعلام رضا درویش، مدیرعامل پرسپولیس، قرار بود پنج بانک به‌صورت کنسرسیوم ۸۵ درصد سهام باشگاه پرسپولیس را در اختیار بگیرند. گفته می‌شود تلاش‌ها برای حضور پنج بانک برای در اختیار گرفتن سهام پرسپولیس ادامه دارد.

همچنین مقرر شده، باشگاه استقلال به پتروشیمی خلیج‌فارس واگذار شود. واگذاری استقلال به هلدینگ خلیج‌فارس در شرایطی است که پیش‌ازاین اعلام شده بود وزارت ورزش و جوانان، این باشگاه را به‌طور موقت در اختیار خواهد داشت.

بررسی‌های خبرنگار هم‌میهن حاکی از آن است که هلدینگ خلیج‌فارس فقط ۵ درصد سهام استقلال را خریداری می‌کند و ۸۰ درصد مابقی این سهام به شرکت‌های زیر نظر این هلدینگ واگذار خواهد شد. استقلال نیز همانند پرسپولیس ۱۰ درصد سهامش در اختیار مردم است و ۵ درصد باقیمانده نیز سهم وزارت ورزش خواهد بود تا کمترین قدرت در اعمال نفوذ این دو باشگاه بعد از سال‌ها برای وزارت ورزش باشد.

ایراداتی که وارد است

انتشار این خبر که قرار است سهام اصلی باشگاه پرسپولیس به بانک‌ها واگذار شود، اما سروصدای زیادی به‌پا کرد. جدیدترین اظهارنظر‌ها مربوط می‌شود به بابک نگاهداری، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس که معتقد است، به هیچ‌عنوان این انتقال نباید انجام شود چراکه به‌لحاظ قانونی مشکل دارد و خلاف منویات رهبری است.

بابک نگاهداری با اشاره به انتشار آگهی واگذاری سهام ۲ باشگاه پرسپولیس و استقلال از سوی سازمان خصوصی‌سازی، از مکاتبه این مرکز با مسئولان کشور دراین‌زمینه خبر داد و از صدور مجوز خرید برای شورای پول و اعتبار برای شرکت در این واگذاری، ابراز نگرانی کرد.

نگاهداری با اشاره به هشدار‌های مکرر رهبری درباره بنگاه‌داری بانک‌ها به سایت مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: «در این نامه اعلام شده است که حضور بانک‌ها در این مناقصه، مغایر منویات مقام معظم رهبری و در تضاد با مواد ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر است. در این مکاتبه تاکید شده که وظیفه اصلی بانک تأمین مالی تولید در اقتصاد کشور است و درگیر شدن منابع آن در شرکت‌های غیرمرتبط با موضوع فعالیت بانکداری به ضرر این وظیفه و درنهایت اقتصاد کشور است. این اقدام باعث خواهد شد که منابع در اختیار بانک برای اعطای تسهیلات به فعالیت‌های مولد، کاهش یابد و لذا با شعار سال ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری نیز تناسبی ندارد. مبتنی بر همین منطق در مواد ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور مصوب سال ۱۳۹۴، بانک‌ها مکلف به واگذاری سهام خود در بنگاه‌هایی که فعالیت غیربانکی دارند، شده‌اند و در صورت استنکاف با جریمه‌های مالیاتی مواجه خواهند شد.»

بدهی سنگین سرخابی‌ها

ازسوی‌دیگر باشگاه‌های پرسپولیس و استقلال بدهی‌های سنگینی به نهاد‌های مختلف دارند که مشخص نیست پیش از واگذاری و فروش سهام آنها، وضعیت پرداخت این بدهی‌ها به کجا خواهد رسید. فقط یک قلم از این بدهی‌ها که عدد و رقم کمی هم نیست، به ورزشگاه آزادی مربوط می‌شود که با هر مسابقه‌ای که در این ورزشگاه برگزار می‌شود، این میزان بدهی افزایش پیدا می‌کند.

مهیار عسگریان، مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی، در یک برنامه تلویزیونی درخصوص طلب پرداخت‌نشده این شرکت از سرخابی‌ها گفت: «شرکت توسعه و نگهداری از سال ۹۲ تاکنون مبلغی حدود ۲۵۰ میلیارد از فدراسیون‌های ورزشی و دو باشگاه استقلال و پرسپولیس طلبکار است.»

عسگریان همچنین در رابطه با هزینه میزبانی در ورزشگاه آزادی برای هر تیم گفت: «ملاک ما برای هزینه نگهداری یا اجاره، کارشناسی مرکز کانون قوه‌قضائیه است. برای هر بازی فوتبال، هزینه اجاره ۵۲۰ میلیون تومان است.»

نگرانی از ورود افراد غیرمتخصص

نگرانی‌ای که بعد از این واگذاری وجود دارد این است که به‌طور مثال، بانک شهر چه افرادی را براساس چه معیار‌هایی قرار است به‌عنوان اعضای هیئت‌مدیره باشگاه پرسپولیس معرفی کند؟ بانک‌ها درک درست و البته دانشی نسبت به تیم‌داری در فوتبال و فرازوفرود‌های آن ندارند. بانک‌ها چطور می‌خواهند با حواشی باورنکردنی این رشته و البته بحران‌های همیشگی این رشته ورزشی در فوتبال ایران کنار بیایند؟

فارغ از اینکه بانک‌ها به لحاظ قانونی می‌توانند در فوتبال تیم‌داری کنند یا خیر، براساس چه فاکتور‌هایی اعضای مدیریتی بانک‌ها نفرات خود را وارد هیئت‌مدیره می‌کنند؟

تا جایی که حافظه تاریخی‌مان یاری می‌کند، نظارت سنگین و شدیدی روی افرادی وجود داشته و دارد که وارد این دو باشگاه می‌شوند، اما حالا با کاهش قدرت وزارت ورزش، مشخص نیست این موضوع چطور مدیریت خواهد شد؛ با علم به این موضوع که «مردم» بعد از این واگذاری، کمترین قدرت را برای تیم‌های محبوب‌شان خواهند داشت.

tags # پرسپولیس ، استقلال سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • مشکل بزرگ واگذاری پرسپولیس و استقلال به بانک‌ها و هلدینگ‌ها
  • باور کنید این قاب شگفت‌انگیز در خوزستان است!
  • ابراز رضایت رئیس هیئت مدیره استقلال از واگذاری به هلدینگ خلیج فارس
  • حمله پرسپولیس به رکورد شگفت‌انگیز مجیدی!
  • رئیس هیات مدیره استقلال: انتقال مالکیت به هلدینگ خلیج فارس، اتفاقی عالی است
  • انتقال مالکیت استقلال به هلدینگ خلیج فارس، عالی است
  • (عکس) مالک جدید پرسپولیس از استقلال پولدارتر است!
  • کری مدیرعامل صنعت نفت برای قهرمانی پرسپولیس
  • تمدید قرارداد سرمربی پرسپولیس کلید خورد
  • نقاشی و رنگ آمیزی گرافیکی شگفت انگیز (فیلم)