Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، مدرسه تربیتی- تشکیلاتی شهید بهشتی استان اصفهان نامه‌ای خطاب به محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش، پیرامون خطر فراموشی امر پرورش در فرآیند آموزش مجازی دانش‌آموزان ارسال کرد.

در ابتدای این نامه آمده است: همان‌گونه که هویدا است، تأثیرات شیوع ویروس کرونا بر نظام تعلیم و تربیت کشور، هر روز ابعاد تازه‌تری به خود می‌گیرد؛ مجازی شدن آموزش‌های مدارس در پایه‌های مختلف تحصیلی و فراموشی کار تربیتی و پرورشی در این فرآیند در کنار خطرات اجرای آگاهانه یا غافلانه سند ۲۰۳۰ در برخی مدارس، فقدان برنامه مدون و مشخص برای آموزش کار تشکیلاتی و مهارتی به دانش‌آموزان، سبب بروز چالش‌های جدی و گاهاً جبران‌ناپذیر، در آینده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه نامه آورده‌اند: مدارس فعال در فضای انقلاب اسلامی باید به سمت اسلامی شدن و تربیت نیروی انسانی در تراز انقلاب اسلامی حرکت نمایند، نه اینکه همچون مدل های غربی و لیبرال، «علم را برای علم» طلب نمایند.

در این نامه خطاب به وزیر آموزش و پرورش تأکید شده است: تربیت پیش از تعلیم، انسان را به حرکت در می‌آورد و اگر تربیت نباشد، دانش‌ها و مهارت‌های دانش‌آموزان به کمک او نمی‌آید.

مدرسه تربیتی- تشکیلاتی شهید بهشتی استان اصفهان تصریح کرده است: اصول اسلامی باید به گونه‌ای تبیین گردد و تربیت باید به صورتی شایسته انجام پذیرد تا تفکر اسلامی در مدارس کشور اعم از دولتی و غیردولتی، عمق یابد و اصول بالنده، والا و انسان ساز انقلاب اسلامی در میان دانش‌آموزان با ابزارهای تربیتی به فرهنگ رایج، تبدیل شود از جمله این اصول، عبارتند از: اصل نه شرقی نه غربی، اصل حکومت دینی و نظام ولایی، اصل وحدت عمومی با محوریت ولایت فقیه و خط امام(ره)، اصل ضرورت حفظ استقلال، اصل استکبارستیزی، اصول اخلاقی. 

در این نامه بیان شده است: وزارت آموزش و پرورش می‌بایست برای نهادینه‌سازی این اصول در لایه‌های باور و اندیشه دانش‌آموزان، با شتاب بالا به سمت اجرای سند تحول بنیادین، حرکت نماید.

آن‌ها با رئیس دستگاه متولی تربیت آینده‌سازان ایران اسلامی خواندن وزیر آموزش و پرورش تأکید کرده‌اند: باید به صورت دقیق و حساب شده با همفکری با دانشگاهیان و حوزویان وفادار به انقلاب اسلامی، برای تعلیم و تربیت مدارس متناسب با شرایط جدید ناشی از کرونا، برنامه‌ریزی تربیتی دقیقی صورت پذیرد به گونه‌ای که تقدم جنبه تزکیه و تربیت بر تعلیم، لحاظ گردد و همه استعدادهای جسمی، روحی، عاطفی و عقلی دانش‌آموزان، به صورت همسان و مناسب، پرورش داده شود نه اینکه شاهد تربیت انسان‌هایی تک بعدی باشیم که نه تنها مهارت و توانی برای نقش‌آفرینی در تشکیل تمدن نوین اسلامی ندارند بلکه در سطوحی بسیار پایین‌تر، آموزش لازم برای چرخاندن زندگی فردی، خانوادگی و تشکیلاتی و سازمانی خود را نیز در آینده نخواهند داشت. 

در این نامه تصریح شده است: بهترین شکل کار این است که معلم مدرسه، مربی نیز باشد اما اکنون از معلمان و فرهنگیان عزیز ما صرفاً انتقال مطالب درسی خواسته می‌شود؛ از سوی دیگر بی‌عدالتی آموزشی و عدم توازن در امکانات مدارس، بیداد می‌کند، نتایج کنکور امسال و رتبه‌های برتری که از میان مدارس سمپاد و نمونه دولتی و غیردولتی‌ها بود، مؤید این مطلب است که باید برای تقویت مدارس دولتی، فکری اساسی شود. 

آن‌ها عنوان کرده‌اند: برای اثرگذاری صحیح و حداکثری نیز باید قطعات مختلفی کنار هم قرار بگیرند از جمله خانواده، آموزش و پرورش، حوزه علمیه و طلاب انقلابی، بسیج دانشجویی و رسانه ملی اما مع‌الأسف چنین جبهه‌ای شکل نگرفته است که می طلبد در اولویت‌های کاری شما قرار گیرد.

در این نامه آمده است: اکنون که بستر اصلی تعلیم و تربیت دانش‌آموزان در فضای برنامه شاد، قرار گرفته است، لزوم تدوین آیین‌نامه اخلاقی و انضباطی برای ممانعت از انتشار صوت و یا تصویر اشتباهات کلامی دانش‌آموزان و معلمان توسط خاطیان، به ضرورت احساس می‌شود.

در ادامه نامه افزوده‌اند: این امر ضدارزش، در وهله اول سبب خدشه به جایگاه والای معلمی و از دیگر سو باعث بروز مشکلات و اختلالات روانی برای دانش‌آموزان (سرخوردگی، سلب اعتماد به نفس، ترک تحصیل و...) و در بلند مدت نیز احتمال وقوع جرایم را بالا می‌برد.

انتهای پیام/۶۳۱۱۹/ر/

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش مجازی پرورش در آموزش مجازی سند ۲۰۳۰ انقلاب اسلامی آموزش و پرورش دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۳۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی مدارس

به گزارش «تابناک» به نقل از تسنیم، تغییر تقویم آموزشی مدارس (زمان آغاز و پایان سال تحصیلی) از موضوعاتی است که دستخوش سیاست‌گذاری‌های متفاوت بوده است.

در بازه‌هایی از زمان (دهه ۷۰)، آغاز سال تحصیلی دانش‌آموزان از اول شهریور بود که این موضوع به دلیل برخی از شرایط به ویژه گرمای هوا با تبعات منفی بر کیفیت تحصیل دانش‌آموزان همراه بود.

در نهایت مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۷۶ با تصویب یک قانون تأکید کرد: زمان بازگشایی مدارس در سراسر کشور همه ساله اول مهر ماه بوده و تا پایان اردیبهشت ماه ادامه می‌یابد.

اواخر سال ۱۴۰۲ یکبار دیگر موضوع تغییر تقویم آموزشی مدارس مطرح شد و در همین ارتباط میثم لطیفی؛ رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: از مجلس خواستیم این اجازه را داشته باشیم که شروع سال تحصیلی برای دانش‌آموزان لزوماً از ابتدای مهرماه نباشد. قرار است بتوانیم با توجه به اوضاع اقلیمی یعنی‌مناطق گرمسیر و سردسیر درجه‌ای از اختیار را به ادارات کل آموزش‌وپرورش و وزارت آموزش‌وپرورش برای شروع سال تحصیلی بدهیم که این موضوع به مصرف انرژی و سلامت فرزندان در مناطق جغرافیایی مختلف در کشور کمک می‌کند.

در همین ارتباط محمود امانی طهرانی؛ دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم درباره تغییر زمان آغاز سال تحصیلی دانش‌آموزان اظهار کرد: یک طرح در مجلس شورای اسلامی برای اصلاح تقویم آموزشی تهیه شده است که به شورای عالی آموزش و پرورش جهت بررسی ارجاع شد و این شورا اصلاحاتی اعمال و آن را به مجلس بازگرداند.

وی افزود: این طرح در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصویب شد و هم اکنون در نوبت بررسی و تصویب در صحن علنی مجلس است.

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش ادامه داد: در صورتی که این طرح به مصوبه مجلس تبدیل شود، مصوبه قبلی که زمان آغاز و پایان سال تحصیلی را تعیین کرده بود، لغو می‌شود و اختیارات بیشتری به آموزش و پرورش با توجه شرایط مختلف در جغرافیای کشور داده می‌شود.

امانی طهرانی در پاسخ به این پرسش که آیا این طرح در برگزاری امتحانات نهایی خلل ایجاد می‌کند یا خیر، گفت: امتحانات نهایی امری است که در یک برنامه واحد کشوری قابل ارائه است، اما در بسیاری از مناطق می‌توانند مدت سال تحصیلی را با برنامه‌ریزی بهتر با توجه به شرایط آب و هوایی خود تنظیم کنند.

دیگر خبرها

  • دانش‌آموزان نهم استان‌ تهران به رشته‌های مهارتی روی‌آوردند
  • لزوم نگارش پیوست عملیاتی تفاهم‌نامه دانشگاه آزاد و مدارس استان قم
  • طرح شهاب آموزش و پرورش بعد از ۱۲ سال چه دستاوردی داشت؟
  • طرح شهاب آموزش و پرورش بعد از ۱۲ سال چه دست‌آوردی داشته؟ / استعدادیابی تنها روی کاغذ
  • نواخته شدن «زنگ ظفر» ‌در مدارس خوزستان در حمایت از حمله «وعده صادق»
  • تربیت نسل مومن و انقلابی در گرو همکاری حوزه علمیه و آموزش و پرورش است
  • ثبت‌نام آزمون استعدادهای درخشان تمدید شد
  • اصلاح نظام ارزشیابی درس تربیت بدنی/ ایجاد تیم‌های امدادی ماهر در مدارس
  • افزایش۵۰ درصدی فضاهای ورزشی آموزش و پرورش
  • احتمال تغییر زمان آغاز سال تحصیلی مدارس