Web Analytics Made Easy - Statcounter

سازمان بازرسی کل کشور به عنوان یکی از نهادهای قانونی، رسیدگی به انواع شکایت از دستگاه‌های مختلف را بر عهده دارد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ سازمان بازرسی کل کشور یکی از دستگاه‌‌های زیرمجموعه قوه قضاییه است که به منظور اجرای قانون اساسی تشکیل شده‌ و فعالیت این سازمان نظارت و بازرسی از دستگاه‌های اجرایی و مختلف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تمام مردم می‌توانند از دستگاه‌های مختلف شکایت کنند و در صورت اطلاع از اقدامی غیر قانونی یا خلاف قانون آن را به سازمان بازرسی کل کشور اطلاع دهند.

شکایات مختلفی در این سازمان رسیدگی می‌شود و صلاحیت سازمان بازرسی کل کشور به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند.

شکایت اشخاص از دستگاه‌های اجرایی کشور از سوء جریان اداری و نقض قوانین و مقررات، شکایت مربوط به جذب، استخدام و گزینش در دستگاه‌های اجرایی و دانشگاه‌ها از جمله شکایاتی است که در سازمان بازرسی رسیدگی می‌شود.

شکایت و اعتراض نسبت به انجام مزایده‌ها و مناقصات، شکایت اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی راجع به آیین‌نامه‌ها و تصویب‌نامه‌ها و بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های دولتی در دستور کار سازمان بازرسی قرار دارد که البته پس از تشخیص تخلف گزارش امر جهت رسیدگی و صدور رأی به دیوان عدالت اداری ارسال می‌شود.

شکایت علیه کارکنان دولت در زمینه اختلاس وظیفه سازمان بازرسی

شکایت و اعلامیه علیه کارکنان دستگاه‌های اجرایی در زمینه تصرف غیرقانونی و تضییع اموال دولتی و اختلاس و سایر جرایم که مرتبط با وظایف و تکالیف سازمانی آنان است هم باید در این سازمان مطرح شود و البته اگر شاکی موضوع را در دادسرا‌های عمومی و انقلاب مطرح کند، مانع از رسیدگی سازمان به این نوع سوء جریان نیست.

از جمله شکایات دیگری که در سازمان بازرسی مطرح می‌شود، رسیدگی به شکایات اشخاص حقیقی و حقوقی خصوصی در زمینه مربوط به تصرف و تملک غیرقانونی اراضی و املاک و اموال اشخاص است.

شکایات علیه دستگاه‌های دولتی و مؤسسات وابسته در مورد عدم پرداخت حقوق بیمه کارکنان و کارگران که باید گفت با وجود اینکه موضوع در صلاحیت دیوان عدالت اداری و هیأت‌های حل اختلاف موضوع قانون کار و سازمان تأمین اجتماعی است، اما سازمان بازرسی هم می‌تواند به آن‌ها رسیدگی کند.

تصمیم گیری راجع به اصلاح قانون و یا وضع آن هم در حیطه وظایف سازمان بازرسی کل کشور است؛ اصلاح قانون یا وضع آن در صلاحیت اختصاصی مجلس شورای اسلامی است، لیکن سازمان بازرسی کل کشور در مواردی که قانونی دارای اشکال یا نقص و معایبی باشد می‌تواند پس از بررسی‌های لازم پیشنهادهای مناسب را به مراجع قانونی ذ‌ی‌ربط ارائه دهد.

شکایت از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی و مدارس غیرانتفاعی هم در حیطه وظایف سازمان بازرسی است‌؛ چنانچه شکایت مربوط به پذیرش، هزینه‌های ثبت‌نام، واحدهای درسی، کیفیت آموزشی و نظایر آن باشد قابل رسیدگی در سازمان است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: شکایت سازمان بازرسی سازمان بازرسی کل کشور دستگاه های اجرایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۳۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۴ آزادراه به عوارضی الکترونیکی مجهز شد

با پیگیری و ورود سازمان بازرسی درباره راه‌اندازی سامانه‌های اخذ الکترونیکی عوارض در شبکه آزادراهی کشور و انجام یک تکلیف قانونی، ۳۶ میلیون لیتر بنزین معادل ۱۲۰۰۰ میلیارد ریال در سال صرفه جویی شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، بر اساس تکلیف قانونی مندرج در بند (ی) تبصره 18 قانون بودجه سال 1401 و بند (ک) تبصره 11 قانون بودجه سال 1402 کل کشور مبنی بر اتصال تمامی آزادراه‌های کشور به پرداخت عوارض به صورت الکترونیکی، به دلیل عدم تحقق این امر معاونت نظارت و بازرسی امور تولیدی سازمان بازرسی کل کشور به موضوع ورود کرد.

با ورود سازمان بازرسی، در مجموع از 29 آزادراه در دست بهره برداری، 24 آزادراه به طور کامل به سامانه اخذ الکترونیکی عوارض تجهیز شده و 5 آزادراه دیگر شامل آزادراه‌های اراک-خرم آباد، کنار گذر جنوبی تهران (غدیر)، قم-گرمسار، خرم آباد-پل زال و تهران-شمال باقیمانده که پیگیری این امر نیز در دستور کار است.

وصول 119 همت از بیت‌المال با ورود سازمان بازرسی

بنابراین گزارش، با تجهیز آزادراه‌های فوق به سامانه اخذ الکترونیکی عوارض و عدم توقف وسائل نقلیه پشت دروازه‌های مربوطه، ضمن جلوگیری از اتلاف وقت مسافران، طبق برآورد انجام شده و بر اساس گزارش وزارت راه، سالانه حدود 36 میلیون لیتر بنزین (معادل 12000 میلیارد ریال) و 17 میلیون لیتر گازوئیل (معادل 5600 میلیارد ریال)، در مصرف سوخت صرفه جویی خواهد شد.

در این راستا خیراله خادمی؛ معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای کشور با ارسال نامه‌ای به سازمان بازرسی کل کشور از پیگیری‌های به عمل آمده سازمان بازرسی و همچنین تلاشهای صورت گرفته دست اندرکاران ذیربط تقدیر و تشکر کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تمهیدات حفاظتی و اجرایی برگزاری کنکور از زبان قائم مقام سازمان سنجش
  • ۱۳ اردیبهشت افتتاحیه راهیان نور غرب و شمالغرب کشور
  • ۲۴ آزادراه به عوارضی الکترونیکی مجهز شد
  • دهن‌کجی منطقه آزاد بوشهر به مردم با انتصاب مدیران پروازی
  • خانه نخبگان راه‌اندازی می‌شود
  • شکایت سازمان بازرسی کل کشور از شورای شهر تهران
  • بیش از ۵ هزار عنوان خدمت در دستگاه‌های اجرایی ارائه می‌شود
  • گلایه بیماران از افزایش قیمت داروی سفالکسین
  • کمبود شیرخشک در داروخانه‌ها والدین چابهاری را نگران کرد
  • تغییر رقم افزایش حقوق بازنشستگان کلید خورد/ سورپرایز ویژه سازمان بازرسی برای بازنشستگان