Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@00:28:23 GMT

هوافضا، پیشگام در میان رشته‌های مهندسی

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۷۴۳۲۹

هوافضا، پیشگام در میان رشته‌های مهندسی

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیأت علمی گروه برق دانشگاه فنی حرفه‌ای مشهد گفت: از لحاظ روانشناسی افرادی که ویژگی‌هایی مانند تعهد، منطق و ریاضیات دارند، افرادی هستند که برای تحصیل در رشته هوافضا مناسب اند.

وحید بهلوری درگفت‌وگو با ایسنا در رابطه با معرفی رشته دانشگاهی مهندسی هوافضا، اظهار کرد: رشته هوافضا یکی از رشته‌های زیر شاخه مهندسی است که در دانشگاه‌های معتبر دنیا در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری درحال تربیت دانشجو هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رشته هوافضا در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری دارای ۵ گرایش است که شامل گرایش سازه، پیشرانش یا جلوبرندگی، آیرودینامیک، دینامیک پرواز و مهندسی فضایی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه «رشته هوافضا معمولا به دو حوزه عمده هوایی و فضایی تقسیم می‌شود»، افزود: حوزه هوایی مربوط به ارتفاع ۱۰۰کیلومتری از سطح کره زمین و حوزه فضایی به فاصله بیش از ۱۰۰کیلومتر نسبت داده می‌شود. در نتیجه پرنده‌هایی که زیر ۱۰۰ کیلومتر هستند مانند هواپیما، هواپیمای بدون سرنشین یا پهبادها، بالن‌ها، موشک‌ها، ریز پرندگان و بالگرد، پرنده‌های هوایی محسوب شده و پرنده‎هایی مانند فضاپیماها، ماهواره¬ها کاوشگرها و ایستگاه‌های فضایی که ارتفاع بیشتر از ۱۰۰کیلومتر را دارند پرنده‌های فضایی محسوب می‌شوند.

استاد مدعو رشته مهندسی هوافضا دانشگاه فردوسی با ابیان اینکه «زمینه‌های کاری مختلفی برای دانشجویان رشته هوافضا وجود دارد»، ادامه داد: زمینه‌های کاری دانشجویان هوافضا بسیار تخصصی است و مانند فارغ‌التحصیلان رشته‌های مهندسی برق و مکانیک که در بسیاری از زمینه‌ها و صنایع مختلف می‌توانند فعالیت کنند نیست. دانشجویان هوافضا عمدتا در مجموعه‌های نظامی، وزارت دفاع، سازمان فضایی، پژوهشگاه‌های فضایی و فرودگاه مشغول به فعالیت هستند. عمدتا از فارغ التحصیلان مقطع تحصیلات تکمیلی این رشته انتظار می‌رود که طراحی، تحلیل یا مدل‌سازی یک بخش از یک دستگاه را انجام دهد.

 آزمایش اجزای فضایی و اهمیت بالای قابلیت اطمینان در آن‌ها

عضو هیات علمی دانشگاه فنی و حرفه‌ای مشهد خاطرنشان کرد: باتوجه به اهمیت دارا بودن قابلیت اطمینان بالا در اجزای فضایی مانند موشک و ماهواره باید این اجزا آزمایش شوند و از عملکرد درست آن‌ها تحت شرایط مختلف اطمینان حاصل شود. از این جهت تست‌های بسیاری در سامانه های هوافضایی تعریف می‌شود که فارغ التحصیلان باید به آن‌ اشراف کامل داشته باشند. در نتیجه فارغ التحصیلان رشته هوافضا می‌توانند پس از فارغ التحصیلی خود در حوزه‌های طراحی، مدل سازی، ساخت و نگهداری فعالیت کنند.

این استاد مدعو رشته مهندسی هوافضا دانشگاه فردوسی با اشاره به وجود ۵ گرایش در رشته دانشگاهی هوافضا، گفت: گرایش سازه عمدتا به ساختار سازه¬ای و پیکربندی وسیله هوایی مرتبط است. گرایش دیگر که پیشرانش یا جلو برندگی است، شامل اجزایی مانند موتور می‌شود که باعث ایجاد حرکت و نیرو در وسیله هوایی می‌شوند. گرایش آیرودینامیک عمدتا  به مطالعه نیروها و گشتاورهای ناشی از جریان های هوایی متناسب با شکل سازه می‌پردازد. در گرایش دینامیک پرواز و کنترل موضوعات مرتبط با پایداری، کنترل، هدایت و جهت‌دهی وسیله پرنده مورد بررسی قرار می‌گیرد. در حوزه مهندسی فضایی نیز عمدتا مباحث مرتبط با فعالیت‌های و فرایندهای طراحی سیستمی، الزامات، زیرسیستم‌ها و طراحی وسیله بررسی می شود.

این فارغ التحصیل دکتری هوافضای دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینکه در ایران دانشگاه امیرکبیر و صنعتی شریف در حوزه هوافضا پیشرو هستند، بیان کرد: این دانشگاه‌ها از حدود سال ۱۳۶۶ شروع به فعالیت و پذیرش دانشجوی مهندسی هوافضا کردند. دانشگاه خواجه نصیر، دانشگاه تهران، تربیت مدرس و دانشگاه شهید بهشتی از دیگر دانشگاه‌های پیشرو در این رشته هستند. امروزه  بیشتر دانشگاه‌های کشور در رشته هوافضا دانشجو پذیرش می‌کنند اما دانشگاه‌های نام برده شده جزو دانشگاه‌هایی هستند که از قدمت و اعتبار بالایی برخوردار هستند. از آنجایی که مهندسی هوافضا نسبت به سایر رشته‌ها، رشته‌ای جدیدتر است، منابع درسی این رشته نیز به‌روزتر از سایر رشته‌ها است.  در دنیا جدیدترین فناوری‌ها در حوزه فضایی وجود داشته و این حوزه به نسبت از سایر حوزه‌های مهندسی جلوتر است.

وی تشریح کرد: از لحاظ روانشناسی افرادی که ویژگی‌هایی مانند تعهد و منطق داشته و اهل ریاضیات  بوده، افرادی هستند که برای تحصیل در این رشته مناسب هستند. ریاضیات، فیزیک و زبان انگلیسی از جمله دروس اصلی است که دانشجویان با ورود به این رشته با آن‌ها درگیر خواهند بود. قابل ذکر است که در طراحی یک سامانه هوافضایی نیاز به مهندسان حوزه‌های برق، الکترونیک، مکانیک، مخابرات، مدیریت سیستم و مدیریت فرآیند بوده و  این تخصص‌ها در ساخت یک مجموعه هوافضایی درگیر هستند.

 انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی رشته های دانشگاهی بازنگری رشته های دانشگاهی دانشگاه فارغ التحصیلان مهندسی هوافضا رشته هوافضا دانشگاه ها رشته ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۴۳۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واگذاری دیپلماسی علمی محور مقاومت به دانشگاه شاهد

رییس دانشگاه شاهد برنامه‌ها و اقدامات دو ساله این دانشگاه را تشریح کرد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، احمد چلداوی رئیس دانشگاه شاهد صبح امروز در نشست خبری  با اشاره به تاریخچه تاسیس این دانشگاه گفت: دانشگاه شاهد در سال 1369 با دستور امام خمینی(ره) تاسیس و در ابتدا در چند رشته محدود فعالیت خود را آغاز کرد. دانشکده‌های این دانشگاه در گذشته در سطح شهر تهران پراکنده بود که در حال حاضر تجمیع و در مجاورت مرقد مطهر امام مستقر شدند.

وی افزود: این دانشگاه هم‌اکنون 10 دانشکده دارد که 4 دانشکده در حوزه پزشکی و 6 دانشکده در حوزه‌های هنر، علوم انسانی، علوم پایه، کشاورزی، فنی-مهندسی و ... فعالیت می‌کنند.

چلداوی خاطرنشان کرد: این دانشگاه هم‌اکنون 38 رشته کارشناسی، 40 رشته دکتری و 2 رشته دکتری عمومی در پزشکی و دندانپزشکی و  6 هزار دانشجو دارد.

وی با اشاره به حضور 2 ساله خود در جایگاه ریاست این دانشگاه به اقدامات این دوره اشاره کرد و گفت: اقدامات مهمی در این 2 سال انجام شده است. برای مثال بودجه پژوهشی دانشگاه 10 برابر شده است هر چند پژوهش در اغلب دانشگاه‌ها مظلوم است انا سعی کردیم پژوهانه استادان را هم  10 برابر کنیم. همچنین آزمایشگاهی با هزینه 5 میلیارد راه‌اندازی شده است که دانشگاهیان می‌توانند از ابرکامپیوتر این آزمایشگاه استفاده کنند.

رئیس دانشگاه شاهد با اشاره به اینکه  فرآیندهای مالی گرنت تسریع شده است، افزود: 20 میلیون کمک هزینه خرید لپ تاپ به استادان اعطا کردیم. قراردادهای ارتباط صنعت در 2 سال، 17 برابر شده و مبلغ آن‌ها هم 14 برابر شده و از نظر پژوهشی رشد 2 برابری رخ داده است.

چلداوی از راه اندازی  هزار متر مربع مرکز نوآوری در این دانشگاه خبر داد.

وی با اشاره به اقدامات فرهنگی یادآور شد: در زمینه فرهنگی دوره‌های مختلفی برای دانشجویان، اساتید و کارکنان برگزار کردیم. برای مثال اردوهای راهیان نور و مشهد مقدس برگزار شده است.

چلداوی گفت: تحولاتی که در حوزه فرهنگی داشتیم در 2 شاخص فرهنگی بوده است که شامل سرانه فرهنگی و بودجه فرهنگی می‌شود و از این نظر رتبه اول دانشگاه‌های گروه ب وزارت علوم را کسب کردیم.

وی با یاداوری اینکه پذیرش دانشجو در این دانشگاه به صورت غیرمتمرکز است، افزود: 4 برابر ظرفیت دانشگاه‌ برای مصاحبه به ما معرفی شده  و دو مرحله مصاحبه در این دانشگاه انجام می‌شود. ولایتمداری از مهم‌ترین فاکتورهای مصاحبه است. دانشگاه شاهد ملجأ و ماوای خانواده‌های ارزشی است که تمایل دارند فرزندانشان در دانشگاهی با سطح علمی خوب و محیط ارزشی پرورش داده شوند و در این سال‌ها فقط پذیرای دخترانی بوده‌ایم که به انتخاب خودشان حجاب برتر را انتخاب کردند.

وی از حضور 344 عضو هیات علمی در دانشگاه شاهد خبر داد و تصریح کرد: هم اکنون سرانه متوسط مقالات بین المللی دانشگاه شاهد 1.5 مقاله به ازای هر استاد است.

وی با اشاره به اینکه پیش از این دوره دانشگاه شاهد خوابگاه متاهلی نداشت، تاکید کرد: در این زمینه برنامه‌ریزی کرده و مراحل نقشه‌برداری خوابگاه متاهلی در محوطه این دانشگاه در حال انجام است.

وی با اشاره به فضای سیاسی حاکم بر دانشگاه گفت: دانشگاه شاهد دانشگاهی سیاست‌زده نیست اما منفعل هم نیست. اینکه دانشجویان دانشگاه شاهد در اغتشاشات شرکت نکردند به معنی انفعال نیست بلکه حاکی از رشد عقلی و معرفتی دانشجویان و تحلیل درست آنهاست.

رییس دانشگاه شاهد با بیان اینکه تا پیش از این دوره دانشگاه شاهد هیچ فعالیتی در سطح بین‌المللی نداشت از واگذاری دیپلماسی علمی جبهه مقاومت به این دانشگاه خبر داد و گفت: هم‌اکنون 60 دانشجوی بین‌المللی داریم که از افعانستان، نیجریه و پاکستان در حال تحصیل هستند. همه این دانشجویان از سوی بنیاد شهید بورسیه شدند و هزینه‌های آنها نیز به دانشگاه پرداخت شده است.

وی با اشاره به بورسیه دانشجویان کشورهایی نظیر پاکستان و عراق از سوی آمریکا به نقش مهم ایران به عنوان کشور اصلی محور مقاومت اشاره کرد و گفت: سال آینده از 12 کشور شامل استرالیا، پاکستان، سوریه، عراق و افغانستان دانشجو خواهیم داشت که 200 نفر خواهند شد. رویکرد دانشگاه شاهد در حوزه بین‌الملل درآمدزایی نیست بلکه هدف ما تربیت نیرویی با تفکر اسلامی و پرورش یافته برای کمک به جبهه مقاومت و امام زمان است. 

چلداوی یادآور شد: قصد داریم 20 هزار متر فضای آموزشی برای رشته پزشکی‌ در پردیس مرکزی دانشگاه اختصاص دهیم. همچنین دانشکده کشاورزی از محل فعلی جا به جا خواهد شد و در زمین‌های کشاورزی ساختمانی برای این دانشکده ساخته می‌شود. ساختمان فعلی دانشکده کشاورزی به دانشکده حکمرانی اختصاص داده خواهد شد.

رئیس دانشگاه شاهد خاطرنشان کرد: افزایش بودجه دانشگاه شاهد سال گذشته 25 درصد بود و امسال حدود 30 درصد افزایش یافته است. با توجه به افزایش 20 درصدی حقوق اساتید، این افزایش باید بیشتر صرف حقوق و دستمزد کارکنان می شود.

حیدری رییس دانشکده پزشکی این دانشگاه نیز با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه پزشکی این دانشگاه گفت: در 2 سال گذشته  شاهد توجه و سرمایه گذاری بر مقوله پزشکی و توسعه و بهبود فعالیتهای رشته‌های پزشکی دانشگاه شاهد هستیم.

وی از تجهیز آزمایشگاههای جامع مربوط به دانشکده پزشکی و تعمیرات اساسی ساختمان های پرستاری و دندانپزشکی این دانشگاه خبر داد و گفت: در طی این دو سال روح تازه ای به حوزه علوم پزشکی دانشگاه شاهد دمیده شده و طب ایرانی، پرستاری در این دانشگاه رشد کرده است.

وی از تدوین برنامه 5 ساله دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد خبر داد و از حضور بهتر و توجه بیشتر به دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته پزشکی دانشگاه شاهد در این دو سال  ابراز رضایت کرد.

عباسی، معاون دانشجویی دانشگاه شاهد نیز از رشد 120 درصدی  خدمات و فعالیت های دانشجویی این دانشگاه نظیر مرکز مشاوره خبر داد‌.

یکی از مسئولان این دانشگاه نیز با اشاره به فعالیت های گروه جهادی پزشکی شهید سلیمانی این دانشگاه این گروه را برترین گروه جهادی و موکب فرهنگی، پزشکی دانشگاه در سال  1402 دانست و گفت: موکب فرهنگی اجتماعی شهید سلیمانی در راهیپایی اربعین و در عوارضی قم خدمات مختلفی را به  زوار ارائه می دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رشته مهندسی اینترنت اشیا در دانشگاه آزاد قوچان راه اندازی شد
  • واگذاری دیپلماسی علمی محور مقاومت به دانشگاه شاهد
  • باشگاه دانش آموزی خبرنگار پلیس، پیشگام در حوزه‌های انتظامی و انضباط اجتماعی است
  • اخذمجوز پذیرش دانشجوی مقطع دکتری تخصصی رشته مهندسی آب-آبیاری و زهکشی
  • تاکید بر تعاملات بین المللی ایران در حوزه علمی فناوری با دانشگاه‌های جهان
  • پذیرش دانشجوی دکتری به شیوه استادمحور برای اولین بار کلید خورد
  • باید دیوارکشی‌های میان رشته‌های مختلف را برداریم
  • اساتید هنر و رسانه در هم اندیشی با ریاست دانشگاه آزاد چه گفتند؟
  • اساتید هنر و رسانه در هم اندیشی با ریاست دانشگاه ازاد چه گفتند؟
  • ما نخبه نیستیم، عدالت آموزشی در اغماست! / سهم ثروت برای قبولی در رشته‌های پرطرفدار چقدر است؟ +فیلم