Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-24@11:15:32 GMT

آزادسازی ارز‌های بلوکه شده با طرح تهاتری مجلس

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۷۷۴۶۳

آزادسازی ارز‌های بلوکه شده با طرح تهاتری مجلس

خبرگزاری تسنیم: محسن زنگنه عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات درباره امکان کاهش نرخ ارز در روز‌های آتی، اظهار داشت: اگر چهار پیشنهاد عملیاتی مطرح شده توسط رئیس مجلس در جلسه با پنج عضو اقتصادی دولت و رؤسای کمیسیون‌های اقتصادی، به دقت توسط دولت اجرایی شود، قطعا بلافاصله شاهد کاهش نرخ ارز خواهیم بود چراکه نرخ واقعی ارز از نرخ فعلی کمتر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* آزاد شدن ارز‌های بلوکه شده خارجی با طرح تهاتری مجلس

زنگنه خاطر نشان کرد: همانگونه که در طرح پیشنهادی مجلس مطرح شده است، سازوکار تهاتر ارز‌های صادرکنندگان در ازای واردات کالای اساسی می‌تواند، از یک سو باعث رونق گرفتن صادرات و از سوی دیگر موجب آزاد شدن منابع بلوکه شده ایران در خارج از کشور شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی باعث شده است خود دولت به یکی از متقاضیان بزرگ بازار ارز مبدل شود، عنوان کرد: با اجرای «طرح تهاتری» مجلس شاهد کاهش تقاضای دولت برای ارز خواهیم بود و همین قضیه باعث کاهش نرخ را رقم خواهد زد.

وی با بیان اینکه برای اولین بار در چند سال اخیر، شاهد منفی شدن تراز تجاری کشور همزمان با افزایش شدید قیمت ارز بوده‌ایم، افزود: عمده دلیل کاهش صادرات ما به موانعی مربوط می‌شود که به صادرکنندگان تحمیل کرده‌ایم.

زنگنه با اشاره به اینکه طبق اعلام وزارت صمت در ۳۰۰ نوع کالا نیازمند واردات از خارج هستیم که از این تعداد برخی کالای اساسی و برخی دیگر مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان داخلی است، ادامه داد: در «طرح تهاتری» این فرصت به صادرکنندگان داده می‌شود تا در ازای واردات این ۳۰۰ قلم کالا بتوانند رفع تعهد ارزی خود را انجام دهند.

* آرامش نرخ با تعطیلی بازار دلالی فردایی؛ همتی برای ساماندهی قول داد

زنگنه با بیان اینکه در اولین جلسه‌ای که رئیس کل بانک مرکزی در مجلس یازدهم حضور پیدا کرد به وی عواقب بازار فردایی را گوشزد کردیم، خاطر نشان کرد: یکی از عوامل اصلی التهاب ارز، بازار‌های فردایی است که در ۲۴ ساعت شبانه روز در حال نرخ گذاری مصنوعی و غیرواقعی ارز هستند.

زنگنه با بیان اینکه در یک مقطع زمانی محدود برخی از این سایت‌ها و کانال‌های فردایی مسدود شد و از همان لحظات ابتدایی نرخ دلار کاهش قابل توجهی را تجربه کرد، افزود: آقای همتی به مجلس قول دادند تا این بازار کاذب را مدیریت کنند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه در بازار‌های مالی بین المللی نرخ فردایی ارز بر مبنای بازار رسمی آتی ارز معین می‌شود، افزود:، اما در کشور ما این نرخ گذاری در بازار‌های غیر رسمی هرات، سلیمانیه و تهران به شکل لفظی و دلالی انجام می‌شود.

به گزارش تسنیم، در هفته‌های گذشته شاهد اخبار مثبت آزادسازی منابع ارزی بلوکه شده ایران در عراق و افزایش صادرات نفت خام و نیز افزایش عرضه ارز در بازار ثانویه از قول رئیس کل بانک مرکزی بوده‌ایم. از سوی دیگر در داخل کشور نیز طرح مجلس با ارائه ایده‌های جدید قصد دارد گام‌های رو به جلو در جهت تسهیل ورود ارز به داخل کشور و نیز واردات کالای اساسی بردارد.

این ۴ تصمیم عبارت‌اند از: ۱. «تشکیل سندیکای صادرکنندگان خوشنام برای استفاده از ظرفیت اعتباری و تسهیل فعالیت بازرگانی آنها»، ۲. «تشکیل اتاق تهاتری مرکزی کالا با کالا در وزارت صمت برای نظارت دقیق بر اجرای مستقیم عملیات واردات در برابر صادرات بدون نیاز به تبادل ارز و صرفا برای کالا‌های ضروری و مواد اولیۀ تولید»، ۳. «تشکیل پنجره واحد صادرات نفت در برابر واردات کالا‌های اساسی که در دولت مسئولیت مستقیم آن با وزارت نفت است.» ۴. «تامین کسری بودجه دولت از طرق کم هزینه مانند انتشار اوراق دولتی و بازارگردانی آن از سوی بانک مرکزی در قالب عملیات بازار باز»

منبع: فردا

کلیدواژه: بازار فردایی ارز همتی مجلس ارزهای بلوکه ایران طرح تهاتری بلوکه شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۷۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی: تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی ادامه دارد

بانک مرکزی با تکذیب توقف پرداخت ارز کالاهای اساسی اعلام کرد: ۲۷ درصد واردات که مربوط به کالا‌های اساسی و داروست، با نرخ دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تامین می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، بانک مرکزی در واکنش به انتشار مطالبی با عنوان "توقف اختصاص ارز کالا‌های اساسی" و طرح ادعایی به نقل از عضو هیات نمایندگان اتاق تهران مبنی براینکه "بیش از یک ماه است که به کالا‌های اساسی ارز تخصیص نیافته است" ضمن تکذیب این ادعای نادرست و عاری از حقیقت، اعلام کرد: براساس امار موجود در یک ماهه ابتدایی سال جاری 2 میلیارد و 772 میلیون دلار ارز برای واردات کالا‌های اساسی، دارو، کالا‌های تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شد.

ذخایر کالاهای اساسی به وضعیت مازاد رسید



براین اساس طی فروردین ماه سال جاری، 621 میلیون دلار ارز برای واردات کالا‌های اساسی و دارو با نرخ 28 هزار و 500 تومان تامین شد که 548 میلیون دلار آن بابت کالا‌های اساسی و کشاورزی شامل اقلام گندم، دانه‌های روغنی نهاده‌های دامی بوده است.


لازم به ذکر است طی این مدت تامین 69 درصد نیاز‌های وارداتی صنایع مختلف کشور با دلار 41000 هزار تومان (ارز نیمایی) صورت گرفته است. 27 درصد واردات که مربوط به کالا‌های اساسی و داروست، با نرخ دلار 28 هزار و 500 تومان تامین می‌شود.

نیاز‌های بخش خدمات هم، که حدود 4 درصد است، با نرخ 43 هزار تومان تامین می‌شود. میانگین وزنی ارز تامین شده نیز عدد 37500 تومان را نشان می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برای واردات کالا‌های اساسی و دارو ۶۳۶ میلیون دلار تامین شد
  • تکذیب ادعای یک نماینده مجلس درباره عدم تخصیص ارز به واردات مواد اولیه
  • ۳ میلیارد و ۱۴۳ میلیون دلار ارز برای واردات در مرکز مبادله تامین شد
  • صادرات ۲۸۶ میلیون دلاری ایران به پاکستان در ۳ ماه
  • ۳۵ قلم کالا از مازندران به عراق صادر شد
  • اعلام میزان تخصیص ارز برای واردات کالاهای اساسی
  • تامین ۳ میلیارد دلار ارز برای واردات انواع کالا‌ها در سال ۱۴۰۳
  • تامین ۳ میلیارد دلار ارز برای واردات انواع کالا‌ها در سال جاری
  • تامین سه میلیارد دلار ارز برای واردات کالا‌ از ابتدای فروردین تاکنون
  • بانک مرکزی: تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی ادامه دارد