Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، مقام روحانی پروفسور ایوان سوکا، دبیرکل اجرایی شورای جهانی کلیساها در سخنرانی خود در وبینار «بررسی ۲۵ سال گفت‌وگو و همکاری مشترک، وضعیت حال و چشم‌انداز آینده» که به مناسبت بزرگداشت بیست‌وپنجمین سالگرد آغاز گفت‌وگوهای مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌ها و شورای جهانی کلیساها، برگزار شد، رشد گفتگوی بین ادیان را یکی از دلگرم کننده‌ترین پیشرفت‌های دوره معاصر دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه رشد گفت‌وگوی بین ادیان از دلگرم کننده‌ترین پیشرفت‌های دوره معاصر است، گفت: از گرانبهاترین هدیه‌هایی که می‌توانیم از طریق گفت‌وگوی بین ادیان دریافت کنیم، احساس همبستگی فرامرزی میان اقوام، فرهنگ‌ها و جوامع مختلف است.

دبیرکل اجرایی شورای جهانی کلیساها ادامه داد: با این حال، اگرچه گفت‌وگو بین مسلمانان و مسیحیان می‌تواند برکات زیادی به همراه داشته باشد، اما نمی‌توانیم ادعا کنیم که همیشه امری آسان است. کسانی که در گفت‌وگو شرکت می‌کنند باید از یک سو مایل به گوش فرا دادن به طرف مقابل با تواضع و توجه کامل بوده و از سوی دیگر بسیار واضح و مطمئن از دیدگاه‌های دین خود سخن بگویند.

ایوان سوکا در بخش دیگری از سخنان خود به ضرورت داشتن روحیه خود انتقادی اشاره کرد و گفت: همچنین، باید با داشتن روحیه‌ای خود انتقادی در خصوص مسائل مطروحه تأمل کرده و سعی کنند واقعیت مطرح شده را از دیدگاه همتایانشان در گفت‌وگو ببینند. همیشه مسائل مورد اختلاف میان مسلمانان و مسیحیان وجود خواهد داشت که هدف از گفت‌وگو نباید پنهان کردن آنها باشد، بلکه شایسته است بیاموزیم که به خوبی و با هوشمندی و احترام این اختلاف نظر را اظهار کنیم. از طریق گفت‌وگو می‌توانیم مسائلی را که در خصوص آنها با یکدیگر کاملاً موافق هستیم شناسایی کرده و با همکاری یکدیگر از آنها برای گسترش عدالت، صلح و شکوفایی خلقت نیکوی خداوندی بهره ببریم.

دبیرکل اجرایی شورای جهانی کلیساها ادامه داد: بنابراین بیایید به درگاه خداوند متعال برای ادامه برکت این‌گفت‌وگوها دعا کرده و از بابت همه آنچه که در این ۲۵ سال گذشته به دست آمده، سپاسگزار باشیم و نیز به پیشرفت‌های بهتری در گفت‌وگوهای آتی که با یکدیگر برگزار خواهیم کرد، امیدوار باشیم.

وی همچنین درباره دیگر برکات گفت‌وگوی بین ادیان اشاره کرد و گفت: همان‌طور که اشاره کردم یکی از گرانبهاترین هدیه‌هایی که می‌توانیم از طریق گفت‌وگوی بین ادیان دریافت کنیم، احساس همبستگی فرامرزی میان اقوام، فرهنگ‌ها و جوامع مختلف است. در ماه‌های ابتدایی این بیماری همه گیر، ما کاملاً در جریان رنج مردم ایران بودیم؛ هم به دلیل انتشار سریع بیماری کووید - ۱۹ و هم به دلیل اثرات فلج کننده تحریم‌ها و به همین‌دلیل، شورای جهانی کلیساها، همراه با دیگر سازمان‌های مسیحی، از رئیس جمهور ایالات متحده خواستند تا این تحریم‌ها را لغو کند. ضمناً «خدمت به جهانی زخمی در همبستگی بین ادیان» نیز عنوان انتشارات مشترک ما و شورای پاپی گفت‌وگوی بین ادیان است، که خوشوقتیم از اینکه آن را با شما به اشتراک گذاریم. من امیدوارم که بتوانیم به گونه‌ای فزاینده راه‌های همکاری با یکدیگر را در جهت همبستگی بیشتر و در راستای نفع عمومی کل جهان گسترش دهیم.

در بخش پایانی این وبینار بین‌المللی، تقدیرنامه مشترک صاحب نظران و اندیشمندانی که در طول این ۲۵ سال در برگزاری و اجرای این گفت‌وگوها مشارکت داشته‌اند، به امضای رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و دبیرکل موقت شورای جهانی کلیساها رسید.

کد خبر 5057789 محمد آسیابانی

منبع: مهر

کلیدواژه: مفهوم گفت وگو سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی گفتگوی ادیان رایزنی فرهنگی تازه های نشر ترجمه معرفی کتاب ادبیات جهان تجدید چاپ دفاع مقدس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان انتشارات سروش کتاب موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران کتاب و کتابخوانی انتشارات سوره مهر شورای جهانی کلیساها گفت وگوی بین ادیان فرهنگ ها گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۸۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رمضان؛ بهترین فرصت برای تغییر و تحوّل‌

به گزارش خبرنگار حوزه استان های خبرگزاری تقریب، متن یادداشت به شرح زیر است: تغییر و تحول چه در بُعد ظاهری و چه در بُعد باطنی، یکی از ویژگی‌های مهم انسان است. بسیاری از آموزه‌های دینی بیانگر آن‌اند که انسان در مسیر زندگی قابلیت و استعداد تغییر و تحول را دارد؛ یعنی هم می‌تواند سیر صعودی به خود گیرد و هم سیر نزولی؛ «وَنَفْسٍ وَمَا سَوَّاهَا*فَأَلْهَمَهَا فُجُورَهَا وَتَقْوَاهَا*قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَکَّاهَا*وَقَدْ خَابَ مَنْ دَسَّاهَا» [شمس: ٧-١٠]؛ «و [قسم] به نفس و آنکه آن را درست و نیکو نمود، پس بزهکاری و پرهیزگاری‌ا‌ش را به او الهام کرد. بی‌تردید کسی که نفس را [از آلودگی پاک کرد و] رشد داد رستگار شد و کسی که آن را [به آلودگی‌ها و امور بازدارنده از رشد] بیالود [از رحمت حق] نومید شد».

مبنای این تغییر و تحول «اراده» است؛ «إِنَّ اللَّهَ لَا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ» [رعد: ١١]؛ و چون ارادۀ انسان از حوزه جبر خارج است، بنابراین نتیجه همان است که اراده کند. تاریخ بشریت مملو از تغییر و تحول است. چه انسان‌هایی‌ بوده‌اند که در مسیر زندگی در حال غوطه‌ور‌شدن در فلاکت و هلاکت بوده‌اند‌ اما عواملی دست‌به‌دست هم داده‌اند‌ تا آنها نجات پیدا کنند، و چه انسان‌هایی بوده‌اند که سیر صعودی در پیش گرفته‌اند اما عواملی شکننده و بازدارنده آنها را از عرش به فرش کشیده‌اند.

ازجمله عواملی که توانسته و می‌تواند در اراده انسان تأثیرگذار باشد و او را از سیر نزولی و قهقرایی نجات دهد و به طرف مثبت بکشاند «دین» است. ادیان عموماً توانسته‌اند نقش سازنده‌ای در این راستا ایفا کنند و همانند موتور محرکی، انسان را در پیمودن مسیر مثبت و حق یاری دهند. زیرا عنصر «تغییردهندگی» در ذات دین و اجزای آن نهفته است.

ازجمله بخش مهمی که نقطه مشترک همه ادیان نیز است و در طول تاریخ بشریت سهم بسزایی در تغییر و تحول انسان به سوی خیر و خوبی داشته «روزه» ماه مبارک رمضان است. اجرای این فریضه مهم الهی اگرچه از لحاظ زمان و مکان و کمّ‌وکَیف متغیر بوده، اما ماهیت آن در همۀ ادیان یکی بوده و یک هدف را که همان تغییر و تحول انسان است دنبال کرده است. خداوند متعال در سوره بقره آیه ١٨٣ به صراحت به آن پرداخته است: «یَاأَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیَامُ کَمَا کُتِبَ عَلَى الَّذِینَ مِنْ قَبْلِکُمْ لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ». ممکن است سؤال شود که چرا همّ ادیان در این فریضه الهی مشترک‌اند؟ جواب این است که این فریضه الهی از عنصر «تغییردهندگی» برخوردار است و هر کس به آن گردن نهد کم‌وبیش از آن متأثر‌ می‌گردد.

تکرار روزه رمضان در هر سال نشان از آن است که انسان قابلیت تغییر به سمت مثبت را دارد و از طرف دیگر بیانگر آن است که در طول سال، موانعی حرکت او را به سمت‌وسوی تعالی و ترقّی‌ متوقف یا کُند کرده است و به‌وسیله روزه رمضان می‌تواند این موانع شکننده و بازدارنده را در هم بشکند.

علی‌رغم‌ این فواید و فواید فراوان دیگر، دلسوزی خداوند نسبت به بندگانش را می‌رساند؛ زیرا خداوند از هر کس بیشتر و بهتر می‌داند که چه موانعی در کمین او نشسته‌اند و چگونه می‌خواهند انسان را از پا درآورند و به سمت هلاکت و بدبختی ببرند و اگر کسی بعد از انجام روزه رمضان و حتی در اثنای آن به فلسفه رمضان که همان «تقوا» یا تغییر و تحول به سمت مثبت، دست نیازد، در حقیقت می‌توان گفت که روزه شرعی و خداپسندانه‌ای صورت نگرفته است و الّا محال است که روزه‌دار بوده باشد و در اندیشه و اخلاق و منش و موضع‌گیری او تغییری حاصل نشده باشد.

در حدیثِ رسول‌الله صلّی‌الله‌علیه‌و آله و سلّم از روزه به‌عنوان «مکفرات ذنوب» یعنی «تخته‌پاک‌کن گناه» تعبیر شده است و این بیانگر آن است که شخص با محاسبه خود و بازنگری به گذشته می‌تواند پرونده سیاه خود را اگر داشته باشد نه‌تنها پاک، بلکه تبدیل به احسن کند و برای ادامه مسیر به سوی تعالی و ترقی از آن بهره گیرد.

لذا بر ما بندگان خدا ضروری است که ماه مبارک رمضان را نقطه عطفی برای تغییر و تحول به سمت مثبت و بهترین فرصت برای آن امر مهم تلقی کنیم و چه به‌صورت فردی و چه به‌صورت جمعی از این داروی مؤثّر‌ و شفابخش برای امراض قلوب و شکستن موانع پیشرفت و ترقی خود بهره ببریم و علاوه بر به‌دست‌آوردن رضا و خشنودی خدا، سعادت دنیا و آخرت را تضمین کنیم... به امید پیروزی و غلبه بر تمام موانع پیشرفت انسان در طول مسیر زندگی.

دیگر خبرها

  • فرهنگسازی و ترویج کتابخوانی میان کودکان ضروری است
  • ۱۰ چالش کلیدی میان چین و آمریکا در ۲۰۲۴
  • جابه جایی ۱۶۷ هزار مسافر توسط ناوگان حمل و نقل عمومی استان بوشهر
  • جشن روز جهانی تئاتر و روز ملی هنرهای نمایشی در اهر
  • رمضان؛ بهترین فرصت برای تغییر و تحوّل‌
  • نوروز؛ مبنای جدید هنجار سازی در روابط بین الملل
  • روز جهانی قدس امسال با شعار «طوفان الاحرار» برگزار می‌شود
  • سند برش استان خوزستان رونمایی شد
  • هوای پاک، ارمغان هفتمین روز بهار در مشهد
  • میز خدمت و ویزیت رایگان در مرکز مهرآوران زاهدان برپا شد