Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-25@06:25:44 GMT

آلبوم «درآینه» مجازی رونمایی شد

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۷۸۸۱۰

آلبوم «درآینه» مجازی رونمایی شد

به گزارش روز سه شنبه خبرنگار موسیقی گروه فرهنگی ایرنا، آیین رونمایی آلبوم موسیقی «درآینه» از تازه ترین محصولات مرکز موسیقی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی امروز سه شنبه ششم آبان ماه به صورت یک رویداد آنلاین از تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار شد.
سعید بیابانکی شاعر وترانه سرا که اجرای مراسم را به عهده داشت در ابتدای این برنامه ضمن خوشامدگویی به حاضران با گرامیداشت یاد و خاطره زنده یاد استاد محمدرضا شجریان گفت: امروز کنار هم جمع شده ایم تا شاهد رونمایی یکی از آثار فاخر موسیقی ایران زمین باشیم که به خوانندگی اشکان کمانگری از شاگردان استاد محمدرضا شجریان و آهنگسازی حسین بهروزی نیا از هنرمندان شناخته شده موسیقی کشورمان پیش روی مخاطبان قرار می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در روزهایی به سر می بریم که تقریبا تمامی برنامه های موسیقی تعطیل هستند و ما احساس می کنیم به نوعی در روزهای غربت موسیقی به سر می بریم. چرا که همه می دانیم موسیقی با نفس مردم هست که شکل می گیرد. من یادم هست که در اصفهان و کنسرت هایی که استاد شجریان به عنوان خواننده در آنها حضور داشت، اجرای مراسم را به عهده داشتم و خوب به خاظر دارم این هنرمند فقید همیشه از حضور انبوه مردم در فضای باز چهلستون ابراز شعف می کردند و می گفتند با حضور این مردم می توان بهترین برنامه را اجرا کرد. به هر حال ما اکنون در شرایطی هستیم که باید به شکل تازه ای از زندگی عادت کنیم. خوشبختانه در فضای مجازی شرایطی خوبی برای فعالیت های حوزه موسیقی موجود است و من امیدوارم توسط نهادهای مختلف شرابط به گونه ای هدایت شود که این شکل از موسیقی بتواند شرایط با کیفیت تری پیدا کند.

میلاد عرفان پور مدیرمرکز موسیقی حوزه هنری پس از صحبت های بیابانکی ضمن قدردانی از دست اندرکاران تولید آلبوم« در آینه» گفت: خیلی خوشحالیم که در این شرایط سخت کرونایی حداقل توانستیم چنین جمعی را شکل بدهیم و بهانه ای داشته باشیم برای یادکرد موسیقی سنتی. طبیعتا در چنین اتفاقاتی هدفی که دنبال می کنیم، حفظ موسیقی ایرانی در راستای حفظ فرهنگ ملی ماست.
مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری با قدردانی از مقام هنری محمدرضا شجریان هنرمند فقید موسیقی ایرانی ادامه داد: اشکان کمانگری از جمله هنرمندانی است که می توان او را به عنوانی یکی از شاگردان استاد محمدرضا شجریان معرفی کرد. او در راهی که انتخاب کرده قطعا ادامه دهنده مسیر این هنرمند فقید موسیقی ایرانی خواهد بود. استاد حسین بهروزی نیا هم که نامشان در عرصه نوازندگی و آهنگسازی زبانزد حوزه فرهنگ و هنر است که در کنار نوازندکان ارزشمند آلبوم ضلع دیگری از این اثر هنری را تشکیل داده اند.
این شاعر و ترانه سرا با اشاره به تولیدات فاخر مرکز موسیقی حوزه هنری در حوزه موسیقی اصیل ایرانی بیان کرد: بهروزی نیا جزو هنرمندانی بودند که هیچ گاه در گرو نام و نشان نبوده و نیست ولی آثارشان همیشه ماندگار بوده که به آن می بالیم. مرکز موسیقی حوزه هنری در گونه های مختلف موسیقی تلاش می کند نام موسیقی خوب را ترویج و تولید کند. بخش اعظمی از این موسیقی خوب هم با موسیقی ایرانی ما گره خورده که در این راستان تاکنون ۱۰ عدد آلبوم در فضای موسیقی سنتی تولید کردیم که به تناوب پیش روی مخاطبان قرار گرفته و می گیرد. درباره آلبوم «درآینه » هم باید بگویم یکی از ویژگی های این اثر انتخاب خوب شاعران بزرگ تاریخ شعر فارسی بود که این انتخاب گواه دقت نظر سازندگانش است و جزو ویژگی هایی است که باید ترویج و توسعه پیدا کند.
فریدون شهبازیان آهنگساز و رهبر ارکستر با سابقه کشورمان نیز در این مراسم که با پخش چند نماهنگ نیز همراه بود، توضیح داد: دلم نمی خواست با انتقاد و حرف های تکراری صحبت هایم را شروع کنم، اما معمولا در رونمایی آلبوم ها شرایطی اتفاقی می افتد که آلبوم خیلی دیر به دست ما که قرار است درباره نکات فنی اثر صحبت کنیم، می رسد، این نکته مهمی است که امیدوارم در برنامه های دیگر حوزه هنری شاهد بهبود آن باشیم.
وی درباره آلبوم «درآینه» افزود: این کار اثر ارزنده ای است که زحمت زیادی برای آن کشیده شده است. حسین بهروزی نیا از جمله نوازندگان و هنرمندانی است که در عرصه نوازندگی عود از هنرمندان معتبر موسیقی ایران به حساب می آید.من با وجود اینکه خیلی دیرتوانستم شاهد شنیدن اثر باشم، اما می توانم بگویم که این آلبوم دربرگیرنده نکات مثبت واوج و فرودهایی است که من آن را دوست داشتم.
این آهنگساز در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به برخی از فعالیت های خود در روزهای قرنطینه و ساخت پوئم سمفونی «قرنطینه» در این حوزه به ویژگی های دیگر این آلبوم اشاره کرد و گفت: کارهای خوبی در این آلبوم اتفاق افتاده که در حوزه ارکسترال، آهنگسازی و خوانندگی می توان آنها را ارزیابی کرد. ما در این آلبوم شاهد اجرایی غیر معمول از فواصل موسیقایی هستیم که به درستی از سوی حسین بهروزی نیا طراحی شده اند. البته که می توان درباره این اثر به نکات فنی زیادی اشاره کرد که دارای ویژگی های مثبتی است. درباره خوانندگی اشکان کمانگری هم باید بگویم که در این آلبوم کارهایی را خوانده به قولی تمیز درآمده و می توان از آن به عنوان یکی از ویژگی ها و ارزشها یاد کرد. انتخاب اشعاری از محتشم کاشانی در این آلبوم یکی دیگر از کارهای خوب این اثر موسیقایی است که می دانم توسط اشکان کمانگری انتخاب شده و به نظرم توانسته وزن ارزشمند اشعار محتشم را حفظ کند.

شهبازیان افزود: من به بچه های این آلبوم یک تبریک ویژه می گویم که توانسته اند به درستی از پس نوازندگی قطعات بربیایند. البته یکی از مباحث مهم امروز سازهای ایرانی بحث کوک سازهاست که واقعا کار مهم و سختی است و باید به گونه ای باشد که بسیار منظم اتفاق افتاده باشد. این یکی از مهم ترین چیزهاست که اگر توانستید مرتب این کار را کنید قطعا در نوازندگی و البته کمک به خواننده موفق خواهید بود. در این آلبوم شاهد این شرایط بودیم و ما در عرصه نوازندگی نوعی کوک از ساز دیدیم که به نظرم در قاعده درستی قرار داشت.

وی گفت: این یک کار جدید از مرکز موسیقی حوزه هنری است که اگر چه دیر منتشر شده اما توانسته به عنوان یک آلبوم قابل قبول پیش روی مخاطبان قرار گیرد. من به همه دوستان در حوزه هنری ، حسین بهروزی نیا، اشکان کمانگری و نوازندگان اثر تبریک می گویم که چنین اثری را به مخاطبان ارائه دادند. همه حرف من در موسیقی این است که مطلب زیبایی به مخاطبان ارائه شود که دلنشین باشد. این موسیقی درست است که امیدوارم در مرکز موسیقی حوزه هنری چنین اتفاقاتی بیشتر باشد.
اشکان کمانگری خواننده آلبوم «درآینه» هم در این مراسم ضمن قدردانی از دست اندرکاران آلبوم گفت: طی دو سال گذشته که پیش تولید اثر آغاز شد شاهد همراهی مرکز موسیقی حوزه هنری در حمایت از ارزش های موسیقایی سرزمین ایران بودیم. در این زمینه تلاش های زیادی صورت گرفت که متاسفانه تهیه کنندگان محترم خیلی مایل به تولید موسیقی اصیل ایرانی نیستند. اما به هر حال این اتفاق خوبی است که مرکز موسیقی حوزه هنری کنار ما بود.
این خواننده موسیقی ایرانی تصریح کرد:یکی از مهم ترین نکاتی که همواره روی آن تاکید داشته و دارم، حفظ شان و شخصیت استادان موسیقی ایرانی است که بخش عمده ای از پاسداری این گونه موسیقایی حفظ حرمت این هنرمندان شاخص موسیقی کشورمان است . من بر این باورم لازمه اینکه بتوانیم در حوزه موسیقی ایرانی پیشرفت داشته باشیم باید قدردان بزرگان موسیقی باشیم و بدانیم این موسیقی و مضراب های نواخته در نتیجه سالها زحمت و عمری بوده که صرف این نکته ارزشمنده شده.
وی افزود: من از حسین بهروزی نیا صمیمانه قدردانی می کنم که به من اعتماد کرده و برای خوانندگی این اثر از من حمایت کرد. امیدوارم«در آینه» مورد پسند مخاطبان هم قرار بگیرد. اما من توصیه می کنم برای شنیدن این اثر به یک بار اکتفا نکنند تا به زوایای مختلف کار بیشتر بیندیشند.
نمی خواستم با خوانندگان معروف کار کنم.

حسین بهروزی نیا آهنگساز آلبوم «درآینه» نیز درباره نحوه شکل گیری این اثر بیان کرد: من ۱۶ سال داشتم که وارد عرصه حرفه ای موسیقی شدم و در ان دوران بود که به مرکز حفظ و اشاعه موسیقی رفتم . در آنجا با نامدارانی چون محمدرضا لطفی، حسین علیزاده، محمدرضا شجریان آشنا شدم. در آن دوران گروهی به نام خالقی را راه ندازی کردم و پس از آن بوود که با استاد فریدون شهبازیان آشنا شده و از راهنمایی های او استفاده می کردم. امروز هم بسیار خوشحالم که درباره اثر صحبت کرد.
وی افزود: بعد از چند سالی که در ایران فعالیت داشتم حدود ۲۱ سال از ایران دور شدم ولی سه سال قبل به ایران برگشتم تا دوباره بتوانم فعالیت کتم. روزهای اول شروع به ضبط آلبوم ها و آهنگ های بی کلامی کردم . در این راه با برادرزاده ام حمید بهروزی نیا که اکنون یکی از نوازندگان برتر ایران است، مشورت هایی انجام دادم. وقتی درباره ضبط این کار با او صحبت کردم چون نمی خواستم خواننده معروفی در کارهایم باشد بنابراین به دنبال هنرمندان مستعد بودم که می دانم واقعا حرف های زیادی برای گفتن دارند. وقتی حمید، اشگان کمانگری را به من معرفی کرد او را خواننده مثبتی دیدم که می تواند در آلبوم «درآینه» کنار من باشد. در حوزه نوازندگان هم باید بگویم که هنرمندان نوازنده این آلبوم از بهترین های موسیقی ما هستند که در ضبط استودیوی کار واقعا همکاری ارزشمندی با من داشتند.
وی با اشاره به حضور نوازندگان شهرستانی که در آلبوم «درآینه» حضور داشتند، گفت: این افراد تا به امروز مجالی برای عرضه آثار خود نداشتند و گرنه همگی هنرمندان بسیار مستعد و ارزشمندی هستند که حرف های زیادی برای گفتن دارند. این را هم بگویم وقتی ما کار ضبط را آغاز کردیم متاسفانه سیستم استودیو ویروسی شد و ما مجبور شدیم کار را دوباره بزنیم. در حوزه تولید اثر هم باید بگویم که متاسفاته برخی از شرکت ها به دلیل نگاه مالی که به ماجرای موسیقی دارند و موسیقی غیر تجاری دیگر برای کمتر تهیه کننده ای اهمیت پیدا کرده، بنابراین خیلی ها آنچنان استقبالی از آلبوم ما نکردند اما خوشبختانه با پیگیری های اشکان کمانگری با مرکز موسیقی حوزه هنری به توافق رسیدیم و کار را به جایی رساندیم امروز شاهد رونمایی از آلبوم هستیم. آلبومی که معتقدم مجموع یک کار تیمی است که از همه دست اندرکارانش قدردانی می کنم.

آلبوم درآینه اثری در حوزه موسیقی کلاسیک ایرانی که حاصل ذوق و قریحه حسین بهروزی نیا نوازنده سرشناس بربت و اشکان کمانگری خواننده با تجربه موسیقی ایرانی است. بهروزی نیا مانند دیگر آثارش کوشیده تا از موسیقی دهه های گذشته چندان فاصله نگیرد و همواره درخلق و تنظیم آن اصالت را مد نظر داشته باشد. تجربه سالها نوازندگی در اجراهای زنده و همچنین آثار ضبط شده در استودیو، در این آلبوم کاملا مشهود است.

آلبوم موسیقی «در آینه» با شماره ثبت اثر به شماره ۹۹- م/۳۷۵ در مرکز موسیقی حوزه هنری از روزسه شنبه ششم آبان ماه سال ۱۳۹۹ به صورت فیزیکی و دیجیتالی پیش روی مخاطبان قرار می گیرد.

برچسب‌ها موسیقی ایران فریدون شهبازیان محمدرضا شجریان حوزه هنری سعید بیابانکی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: موسیقی ایران فریدون شهبازیان محمدرضا شجریان حوزه هنری سعید بیابانکی موسیقی ایران فریدون شهبازیان محمدرضا شجریان حوزه هنری سعید بیابانکی اخبار کنکور مرکز موسیقی حوزه هنری حسین بهروزی نیا محمدرضا شجریان موسیقی ایرانی اشکان کمانگری هم باید بگویم موسیقی ایران حوزه موسیقی ویژگی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۸۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ

دهمین کنفرانس بین المللی وب پژوهی با حضور مهدی باصولی، رئیس دانشگاه علم و فرهنگ از روز گذشته در دانشگاه علم و فرهنگ آغاز به کار کرد و تا امروز، ۶ اردیبهشت ماه ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، محمدجواد شایگان فرد، دانشیار دانشگاه علم و فرهنگ و دبیرکنفرانس بین المللی وب پژوهی با اشاره به اهمیت برگزاری این رویداد بین‌المللی، به شرح گزارش مختصری از دوره‌های قبل پرداخت.

وی در خصوص انتخاب محورهای این کنفرانس خاطرنشان کرد: کمیته علمی کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی ۱۵ محور اصلی را برای کنفرانس انتخاب کرد که از جمله آنها می‌توان به یادگیری ماشین، یادگیری عمیق در وب، وب‌کاوی، وب معنایی و تحلیل وب، اینترنت اشیا، بازیابی اطلاعات، شبکه‌های اجتماعی، سکوهای ابری، انبوه و توزیع شده، بلاک‌چین و رمزارز، تعامل انسان و رایانه، کیفیت وب، سکوها و ابزارهای نرم‌افزاری وب، کسب‌وکار و بازاریابی الکترونیکی، امنیت وب، تحلیل رفتار و شخصی‌سازی، پردازش تصویر در وب، رسانه و ارتباط‌شناسی وب، وب و جامعه اشاره کرد.

دبیر کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی در ادامه افزود: ما در این کنفرانس به‌ تمامی موضوعاتی که مربوط به حوزه وب می‌شد نیز توجه کردیم و صرفاً به دنبال ابعاد فناوری آن نبوده و نویسندگان حوزه علوم‌انسانی و… را نیز تشویق کردیم تا در این حوزه ورود کنند.تعداد ۱۴۲ مقاله پذیرش شده است که ۴۵ مورد شفاهی است، البته نکته حائز اهمیت این است که هر مقاله دو داور داشته و بعد اعلام نتایج شده است.

وی عنوان کرد: مقالات و پژوهش‌هایی متعددی به زبان‌هایی فارسی و انگلیسی به دبیرخانه کنفرانس ارسال شده است که آثار پذیرفته شده در پایگاه‌هایی معتبر علمی داخلی نظیر SID و ISC و خارجی نظیر IEEE Xplore نمایه شده است. گفتنی است امسال حدود ۷۵ درصد مقالات به زبان انگلیسی بوده است و این نشان از تمایل پژوهشگران به تعاملات بین‌المللی است.

*مسئله اجتماعی، راه حل اجتماعی دارد

همچنین در ادامه این کنفرانس آرش حیدری عضو هیئت علمی گروه مطالعات فرهنگی دانشگاه علم و فرهنگ به عنوان سخنران ویژه درباره شکاف دیجیتال(گفتاری درباره نسبت فضای مجازی و فضای اجتماعی) نکاتی را مطرح کرد.
حیدری گفت: «مسئله اجتماعی، راه حل اجتماعی دارد» این گزارۀ کلیدی محوریتی اساسی در فهم علوم اجتماعی دارد. فقدان مواجهه با این گزاره موجب می‌شود که برای حل مسائل اجتماعی مسیرهایی غیر اجتماعی پیموده شود و این مسیر ضرورتاً با شکست مواجه خواهد شد.

وی افزود:  فهم امر اجتماعی همواره نسبتی با مفهوم فضا دارد. فضای اجتماعی در حدفاصل کنش‌ها، تعامل‌ها و روابط میان افراد شکل می‌بندد و چیزی را خلق می‌کند که «حوزه عمومی» نامیده می‌شود. حوزه عمومی عرصه تعاملات نمادین و معنادار انسان‌ها است و مجموعه وسیعی از الگوهای تعاملی را در بر می‌گیرد.

عضو هیئت علمی گروه مطالعات فرهنگی دانشگاه علم و فرهنگ در ادامه تشریح کرد: این شبکه تودرتو که حاصل کنش و واکنش میان انسان‌هاست ساختاری نظام‌مند به خود می‌گیرد و به سیستمی سیال بدل می‌شود. این سیستمِ سیال واجد کلیتی می‌شود که چیزی بیش از تک تک اجزای آن است. این تبیین بدان معناست که «جامعه جمع جبری تک تک افراد نیست» بلکه نظامی است که در نتیجۀ تعاملات جزئی واجد یک کلیت می‌شود و امور اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و… را در بر می‌گیرد. از این حیث جامعه یک کلیت است، یک فضای خلق شده است که بخش‌ها، اجزا و خرده‌نظام‌هایی دارد.
حیدری عنوان کرد:  با این مقدمه، فضای مجازی را باید زیرمجموعه فضای اجتماعی دانست. خطای رایج در فهم رابطه میان فضای اجتماعی و فضای مجازی آنجاست که گاه این دو را اینهمان فرض می‌کنند و فهم امر اجتماعی و فضای اجتماعی را به فهم فضای مجازی تقلیل می‌دهند. درست در این نقطه است که مفهوم شکاف دیجیتال موضوعیت می‌یابد.

وی همچنین عنوان کرد: جنس و نوع و کیفیت دسترسیِ کاربران به فضای مجازی تابع شرایط اجتماعی آنهاست. نابرابری‌ها، تضادها و تعاملات اجتماعی در فضای مجازی بازتولید می‌شوند. به عبارت دقیق‌تر شکاف‌هایی که در قلمرو اجتماعی در سطوح مختلف (سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی) تولید می‌شوند در قلمرو مجازی تکرار و تثبیت می‌شوند. درست در همین نقطه است که درباره فهمِ نسبت فضای اجتماعی و فضای مجازی نیاز به بازاندیشی اساسی وجود دارد.

عضو هیئت علمی گروه مطالعات فرهنگی دانشگاه علم و فرهنگ خاطرنشان کرد: فروکاست فهم فرایندهای اجتماعی، مسائل اجتماعی، و فضای اجتماعی به فضای مجازی به معنای نادیده گرفتن منطق درونیِ امر اجتماعی است. فضای مجازی مبتنی بر بازنمایی است، اینکه چه کسی در چه جایگاهی توان بازنمایی بیشتری دارد بیش از آنکه به فضای مجازی مرتبط باشد به فرصت‌ها و امکاناتی وابسته است که در فضای اجتماعی کسب شده است. بنابراین بازنمایی فضای مجازی همواره واجد شکافی بنیادینی است با آنچه در فضای اجتماعی در حال رخ دادن است. بنابراین این مبحث برای مفهوم‌پردازیِ نسبت میان این دو فضا و توضیح چگونگی بازتولید روابط نابرابر اجتماعی در فضای مجازی است.

روز اول این مراسم با حضور اساتید و مهمانانی از مرکز تحقیقات مخابرات، وزارت علوم،تحقیقات وفناوری، ایرانداک، جهاددانشگاهی، دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی و علامه طباطبایی و….حضور داشتند و در این کنفرانس جایزه پرفسور کامبیز بدیع اهدا خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • از دلنوشته غم‌انگیز آقای پژوهشگر تا قصه یک پل موسیقایی در روسیه!
  • برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ
  • بوشهر میزبان جشنواره موسیقی خلیج‌ فارس
  • ۲ اثر به جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد راه یافت
  • اجرای نمایش «سپیده» در حوزه هنری
  • میزبانی آذربایجان‌غربی از نخستین دوره المپیاد ملی آموزش هنر
  • دورهمی پیشکسوتان عرصه موسیقی و تئاتر استان یزد
  • تحول بی نظیر موسیقی مدرن با آلبوم جدید مُجال
  • دومین جشنواره سرود فجر بسیج در بوشهر برگزار می‌شود
  • رونمایی پوستر جایزه داستان و بازآفرینی در حوزه هنری