Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قم معاون استاندار قم گفت: علی‌رغم شیوع کرونا و مشکلات اقتصادی، در کنار احیای واحدهای راکد و تداوم تولید ایستاده‌ایم.

مهرداد غضنفری امروز در بیست و نهمین جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید که در سالن کرامت استانداری برگزار شد، با ذکر این مطلب که با توجه به مشکلات اقتصادی، برخی از واحدها در سالهای اخیر دچار ورشکستگی و رکود و کاهش تولید شده‌اند، گفت: برخی از واحدهای تولیدی دارای شرایط لازم برای از سرگیری تولید و اشتغال هستند و باید به طور جدی، موانع فراروی آنها برداشته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: علی‌رغم شیوع کرونا و مشکلات اقتصادی، در کنار احیای واحدهای راکد و تداوم تولید ایستاده‌ایم و در جهت تامین تسهیلات و یا رفع موانع موجود در تلاشیم.

غضنفری بیان کرد: در سال قبل نشستی در رابطه با احیای برخی از واحدهای ورشکسته و راکد برگزار و مصوب شد متقاضیان تسهیلات سرمایه در گردش با پرداخت 5 درصد از بدهی قبلی و تامین وثیقه 15 درصدی، از وام سرمایه در گردش در تولید بهره‌مند شوند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به شیوع کرونا و عدم پیگیری برخی از متقاضیان و بانک‌های عامل، برخی از واحدها نتوانستند از این امکان برخوردار شوند و بعضا اعلام شد تا وثیقه‌ای 35 درصدی بگذارند در حالی که ما همان رویه قبل در تامین وثیقه را برای سهولت دریافت وام توسط این واحدها در نظر گرفته‌ایم.

معاون استاندار قم عنوان کرد: به دلیل صراحت قانونی در حمایت از تولید،از ظرفیت خبرگان بانکی استفاده می‌شود تا واحدهای ورشکسته تعیین تکلیف شوند و برای دریافت مزایای جدید اقدام نمایند و یا افزایش سرمایه و بررسی حساب‌ها و ساماندهی امور بتوانیم آنها را وارد چرخه تولید کنیم.

وی گفت: بانک‌های عامل ملزم به همراهی با واحدهای تولیدی در دریافت سرمایه در گردش هستند و قطعا واحدهای تولیدی و صنعتی ورشکسته نسبت به تعیین تکلیف تولید حمایت می‌شوند.

محمود سیجانی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم هم در این جلسه اظهار داشت: رفع موانع تولید اهمیت زیادی در رشد و توسعه اقتصادی و حمایت از اشتغال دارد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم افزود: در جهت اثربخشی کارگروه تولید و نگاه کارشناسی به رفع موانع با توجه به دستور رهبری در دیدار با هیئت دولت در شهریور ماه و عملیاتی شدن موضوع، اتفاق جدیدی در کل کشور آغاز شد و در قم نیز این طرح عملیاتی شد.

وی با اشاره به افتتاح مرکز شبانه روزی فوریت های رسیدگی به مشکلات تولیدی و سرمایه گذاری در قم بیان کرد: هدف مهم این مرکز جلوگیری از مراجعه متعدد صنعت گران و تولیدکنندگان به ادارات و دستگاه‌های اجرایی است.

سیجانی عنوان کرد: در حال حاضر 14 نماینده دستگاه‌های اجرایی در مرکز شبانه‌روزی فوریت‌های بررسی مشکلات تولید و سرمایه‌گذاری قم مستقر شده‌اند.

وی تصریح کرد: این مرکز در خانه صنعت و معدن استان قم واقع در 15 خرداد در نظر گرفته شده است و نماینده‌ها به طور ثابت با اطلاعات کافی و جدیت لازم ر مرکز حضور دارند تا فرآیند تولید را تسهیل کنند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم خاطرنشان کرد: بسیاری از مسائل و مشکلات تولید با فعالیت این مرکز و دسترسی آسان به دستگاه‌های اجرایی رفع می‌شود و اگر بنا به مشکلات حادتری، مسائل به خوبی رفع نشود از طریق کارگروه استانی و ملی اقدامات لازم انجام می‌شود.

وی گفت: معیار ارزیابی دستگاه‌های اجرایی استان اولویت در رفع مشکلات تولید و سرمایه‌گذاری است، خوشبختانه بخش خصوصی استقبال خوبی از اجرای این طرح در دارد و نمایندگان دستگاه‌های اجرایی نیز در اسرع وقت به مشکلات و موانع رسیدگی می‌کنند.

سیجانی در ادامه بیان کرد: یکی از موضوعات مهمی که باید در کارگروه تسهیل تعیین تکلیف شود مسائل محیط زیست در ارتباط با واحدهای تولیدی است، برخی از تولیدکنندگان در روند فعالیت با مشکلات زیست محیطی مواجه هستند که باید مسائل و مشکلات در سطح استانی و ملی تعیین تکلیف شود.

وی عنوان کرد: همچنین منابع طبیعی دارای تکالیفی در ارتباط با تولید است و در این مهلت مقرر باید به تعیین تکلیف مصادیق پرداخت تا تولید با کمترین موانعی در جریان باشد و در روند تولید به منابع طبیعی و محیط زیست نیز آسیبی وارد نشود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم تصریح کرد: تعیین تکلیف شهرک تخصصی شهاب نیز موضوع مهمی است؛ این شهرک ویژه قشر بنکداران استان جانمایی و در جهت رفع مشکلات آن جلسات زیادی برگزار شده است.

وی ادامه داد: در آخرین اقدامات انجام شده، واگذاری سندها براساس 200 هکتاری پیش رفته و در شورای برنامه ریزی مقرر شد این شهرک تخصصی در بخش‌های دیگری عمومی‌تر شود و در منطقه‌بندی در بخش‌های غذایی و چاپ و نشر و بنک‌داران تعریف شود.

سیجانی عنوان کرد: تاکنون 150 هکتار تعیین تکلیف شده است در حالی که روی 200 هکتاری به جمع‌بندی رسیده بودیم و هم‌اکنون نیز زیرساختها در حال انجام است و اگر 50 هکتار تعیین تکلیف نشود بقیه کارها به خوبی پیش نمی‌رود.

وی در مورد پرداخت تسهیلات مناسب نیز بیان کرد: 6 واحد صنعتی به مبلغ 35 میلیارد و 800 میلیون تومان و 38 واحد کشاورزی به ارزش 9 میلیارد تومان به بانک‌ها در جهت دریافت تسهیلات سرمایه در گردش و نوسازی و سرمایه در گردش تأیید و به بانک معرفی شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: منطقه قم استانی اقتصادی معاون استاندارقم واحدهای تولیدی معدن و تجارت استان قم دستگاه های اجرایی رئیس سازمان صنعت واحدهای تولیدی سرمایه در گردش مشکلات تولید تعیین تکلیف رفع موانع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۷۹۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیله مشکلات نوغاندارای؛ نبود صنایع تبدیلی است

میهن: پرورش کرم‌ ابریشم که به‌ عنوان فعالیت نوغانداری نام گرفته، با پیشینه 4500 ساله در جهان، از دیر باز در کشور ما رواج داشته است.

نوغانداری در ایران تاریخ پر فراز و نشیبی را پیموده است که دوره فراز آن در عهد صفویه و فرود آن در عهد قاجاریه مشهود بوده است. در واقع به‌ لحاظ اقتصادی و فرهنگی، کرم‌ ابریشم رنسانس هنر و صنعت آسیا را پایه‌گذاری کرد. در ایران نیز کرم‌ ابریشم از آنچنان اهمیتی برخوردار بود که جمشید (پادشاه هخامنشی) رواج و توسعه پرورش کرم‌ ابریشم در ایران را بخشی از اقدامات مهم خویش می‌شمرد یا اینکه در قرون اخیر بخش عظیمی از نوشته‌های غربی‌ها در مورد ایران طی سده نوزدهم به ابریشم (ابریشم گیلان) اختصاص یافته است. صنعتی که با این قدمت هنوز با مشکلات عدیده ای مواجه است.

به گفته رضا صورتی زنجانی رئیس مرکز تحقیقات ابریشم ،بعد از دو دهه رکود در تولید، طی چند سال گذشته با اجرای سیاست های حمایتی دولت مردمی سیزدهم، این صنعت با استقبال دو برابری بهره برداران برای تولید پیله مواجه بوده است تا جایی که در سال گذشته میزان تولید از 4هزار جعبه به 8600 جعبه تخم نوغان داخلی افزایش داشته است.که با توزیع این مقدار تخم نوغان تقریبا 1700 تن پیله و معادل 270 تن نخ ابریشمی تولید شده است  و حاکی از ارتقاء خوداتکایی تولید نخ برای رفع نیازهای صنعت فرش کشور است.

ضرورت ورود بخش خصوصی

بخشدار بابلکنار ضمن اشاره به لزوم ورود تکنولوژی به این صنعت گفت: نوغانداری نیازمند جذب سرمایه‌گذاران بخش خصوصی است.

عیسی نصرالهی اظهار کرد:  ۲۸ روستا از ۴۲ روستای بخش بابلکنار در صنعت نوغانداری فعالیت دارند که بیشتر شامل روستاهای بالادست منطقه می‌شود و در این راستا بیش از 12 دوره آموزشی در سطح بخش بابلکناربه منظور رونق و بهبود کیفیت تولید پیله ابریشم جهاد کشاورزی در حوزه قلمه زنی نهال توت، کلیات پرورش نوغان و نخ ریسی پیله‌ها برگزار شده است.

وی از حمایت مالی ۱۰۵ پروژه احداث و تجهیز تلنبار نوغانداری و کارگاه تولید نخ ابریشم خانگی با جذب اعتبار بیش از ۶۷ هزار میلیون ریال با همکاری صندوق کارآفرینی امید، بنیاد برکت و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی طی چند سال اخیر در این حوزه خبر داد.

نصرالهی از توزیع ۷۰۰ جعبه بین پرورش دهندگان منطقه بابلکنار در سال ۱۴۰۲ خبر داد و افزود: ۲۰ تن پیله در این طرح جمع آوری شد.

وی یکی از مشکلات تولیدکنندگان را عدم توزیع نهال به موقع برای کاشت برشمرد و گفت: توزیع نهال بی کیفیت و بی‌هنگام سبب خشک شدن این نهال‌ها شده و یا بازدهی لازم را ندارد.

بخشدار بابلکنار با اشاره به اینکه درصدد رایزنی برای جذب سرمایه گذار برای احداث کارخانه جهت اجرای مراحل خشک کردن پیله و نخ ریسی هستیم گفت: برای این مهم قول مساعد برای همکاری جهت مهیا کردن سوله سه هزار متری مناسب برای این امر هم داده شد.

وی افزود: سرمایه گذار عنوان کرده برای احداث چنین کارخانه‌ای نیازمند ۱۰۰ تن پیله در سال است که با این امر نیز موافقت شد زیرا این ظرفیت وجود دارد از بخش لفور، بابلکنار و بندپی شرق  وغرب این میزان را فراهم کنیم منتهی سرمایه گذار به دنبال تضمین بانکی برای تحقق این امر است که در حال حاضر مذاکرات ما به بن‌بست خورده است.

وی ادامه داد: اگر فرماندار بابل و استانداری مازندران در این حوزه به ما کمک کنند و رایزنی لازم انجام شود؛ ما نیز قول آماده کردن این میزان پیله را خواهیم داد.

نصرالهی گفت: این سرمایه گذار که خود در صنعت فرش فعالیت داشته و از فرزندان این منطقه است عنوان کرده که آمادگی دارد در صورت قبول تضمین بانکی چندین میلیارد تومان هزینه کرده و کارخانه را به دستگاه خشک کن و نخ ریسی بدون درخواست ریالی از دولت تجهیز کند منتهی این اقدام وی به تدریج و در چند مرحله انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: اگر این صنایع تبدیلی در همین استان و این منطقه فعال شود؛ می‌تواند از کل مازندران و گیلان و گلستان آورده داشته و پرورش دهندگان دیگر مجبور نمی‌شوند پیله را با قیمت کمتر به‌واسطه‌ها بفروشند.

بخشداربابلکنار یادآور شد: این صنعت گذشته از کاربرد در حوزه صنعت فرش کاربرد مهمی در تولید پارچه‌های ابریشمی دارد با توجه با اینکه با کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز ارتباط داریم کارهای ابریشمی تقاضای زیادی دارند و عربها خریداران خوبی برای پارچه‌های ابریشمی هستند.

وی افزود: تقاضا هست اما بازار در استان وجود ندارد لذا  فرآوری آن به استان‌های دیگر می‌رود.

وی تصریح کرد: با توجه به سابقه تاریخی که منطقه بابلکنار در این صنعت دارد اگر چنین ظرفیتی باشد مردم به این صنعت دوباره رجوع می‌کنند. اگر اقتصاد خوب باشد این حوزه کمک درآمد خانوار خواهد شد؛ امروزه چون امکانات و حمایت مناسب نیست؛ استقبال کم است.

منبع: قدس آنلاین تکتم بهاردوست

دیگر خبرها

  • ضرورت تسهیل و رفع موانع تولید در تحقق شعار سال
  • دستگاه‌های اجرایی قم از تولیدکنندگان حمایت کنند
  • فعال کردن ۳۵۰ هزار میلیارد ریال صنایع راکد لرستان نگاه ویژه دولت را می طلبد
  • ۱۱۱ هکتار به اراضی صنعتی در دشتستان تخصیص یافت
  • فعال کردن ۳۵۰ هزار میلیارد ریال صنایع راکد لرستان نگاه ویژه دولت را می‌طلبد
  • ارتقای ظرفیت ۵۰ واحد نیمه‌فعال لرستان
  • برگزاری همایش روز ملی گندم و نان در ارومیه
  • بررسی مشکلات یک هزار و ۱۶۳ واحد تولیدی استان همدان
  • بازدید معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی از چند واحد تولیدی در ارومیه
  • پیله مشکلات نوغاندارای؛ نبود صنایع تبدیلی است