Web Analytics Made Easy - Statcounter

پایش و مراقبت بیماری های ویروسی V.H.S ، IPN و I.H.N در ماهیان قزل آلای رنگین کمان در سطح تمامی مراکز تکثیر و پرورش ماهیان سردآبی استان انجام می گیرد.

به گزارش خبرگزاری برنا از استان کهگیلویه و بویراحمد؛ دکتر سیده صفورا بزرگواری ، رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای آبزیان اداره کل دامپزشکی استان با اعلام این خبر افزود: طرح مراقبت بیماری های ویروسی IPN ، VHSو  IHN در ماهیان قزل آلای رنگین کمان در سطح  تمامی مراکز پرورش ، تکثیر و پرورش و تکثیر استان انجام می گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت :  در این طرح ملی ، کارشناسان ادارات دامپزشکی با مراجعه به مزارع فعال سردآبی شهرستان ها ، ضمن نمونه گیری از استخرها و تکمیل پرسشنامه های مربوطه، جزئیات عملیات پایش را در سامانه اطلاعات جغرافیایی سازمان دامپزشکی کشور ثبت می کنند.

دکتر بزرگواری تصریح کرد: این بیماری های ویروسی آبزیان  عمدتا در فصول سرد سال و در ماهیان قزل آلا بروز می کند و اگرچه قابل انتقال به انسان نیست، اما باعث بروز تلفات سنگین و خسارات اقتصادی جبران ناپذیر در استخرهای پرورش آبزیان می گردد.

وی راه انتقال این بیماری به استخرهای آبزی پروری را هم از طریق ابزار و وسایل آلوده، آب و غذا و جابه جایی بین مزارع عنوان و به آبزی پروران توصیه کرد: ضمن رعایت اصول و شرایط امنیت زیستی و توجه به دستورالعمل های سازمان دامپزشکی، از جابجایی ماهیان بدون اخذ مجوز حمل و گواهی بهداشتی قرنطینه ای ادارات دامپزشکی خودداری کنند و بچه ماهی، تخم چشم زده و غذای ماهیان پرورشی خود را نیز فقط از مراکز مجاز تحت نظر سازمان های دامپزشکی و شیلات تهیه کنند.

این مقام مسئول افزود: آبزی پروران باید در اصلاح ساختار بهداشتی مزارع خود اهتمام جدی داشته باشند و هرگونه تلفات و موارد مشکوک در استخرهای خود را سریعا به دامپزشکی اطلاع بدهند تا اقدام های بهداشتی و قرنطینه ای لازم انجام گیرد.

دکتر بزرگواری از جمله اهداف این طرح شناسایی سریع مزارع آلوده و حاملین بدون علامت و حذف آنها از چرخه تکثیر و تولید ، تعیین میزان شیوع بیماری در مزارع، دستیابی به اطلاعات لازم برای اجرای برنامه های پیشگیری از بروز بیماری، پیشگیری از گسترش بیماری و ارتقاء وضعیت بهداشتی و شرایط امنیت زیستی مراکز تکثیر و پرورش ماهیان سردآبی می باشد.

وی گفت: از تعداد 260 مزرعه فعال در کهگیلویه و بویراحمد تعداد119 مزرعه تکثیر، پرورش مزارع تفریخ به مدت یک ماه از ابتدای آبان ماه سالجاری و همزمان با سراسر کشور مورد پایش و نمونه برداری کارشناسان دامپزشکی استان قرار خواهد گرفت.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: دامپزشکی استان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۰۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۶۴درصدی بیماری دامی در مازندران

ایسنا/مازندران مدیرکل دامپزشکی مازندران از کاهش ۶۴ درصدی بیماری دام در استان و برخورد قاطع دامپزشکی در نظارت‌های بهداشتی خبرداد.

حمزه آقاپور کاظمی چهارشنبه ۸ فروردین در دیدار با آیت‌الله معلمی نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه شهرستان قائمشهر گفت: اداره کل دامپزشکی مازندران در حوزه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های دام، طیور، آبزیان و زنبور عسل و همچنین نظارت بر مراکز تولیدی تا مرکز نگهداری و عرضه تحت عنوان نظارت از مزرعه تا سفره انجام وظیفه می‌کند.

وی کاهش ۶۴ درصدی بیماری‌های دامی و طیور در استان را یکی از دستاوردهای این اداره کل دانست و افزود: با مدیریت بیماری‌های دامی و طیور اقدامات دامپزشکی نظیر واکسیناسیون، سم پاشی جایگاه و اماکن دامی، ویزیت و درمان؛ همچنین دوره‌های آموزشی با اولویت رسیدگی به مناطق محروم و کم برخوردار صورت گرفت و علیرغم درگیری استان در سال‌های گذشته به بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سال گذشته گزارشی از این بیماری در استان نداشتیم و استان عاری از این بیماری بود.

آقاپور کاظمی در خصوص نظارت‌های بهداشتی دامپزشکی گفت: این نظارت‌ها از زمان واردات نهاده‌های دامی، تولید خوراک دام تا زمان رسیدن فرآورده‌های خام دامی بر سفره مردم صورت می‌گیرد که در طول سال به صورت طرح‌های تشدید نظارت بهداشتی اجرا شد.

وی ادامه داد: جلوگیری از ورود ۱۰هزار و ۵۰۰ تن نهاده فاسد به کشور از اقدامات نظارتی دامپزشکی استان بوده است کما اینکه همکاران ما با جدیدت در مقابل تخلفات بهداشتی در مراکز فروش و نگهداری، سردخانه و غیره ایستادگی می‌کنند.

مدیرکل دامپزشکی مازندران تصریح کرد: در راستای نظارت عرضه داروهای دامپزشکی این اداره کل از قاچاق بیش از ۱۱هزار قلم دارو جلوگیری کرد.

این مسئول در پاسخ به سوالات آیت الله معلمی در خصوص آخرین وضعیت مرکز تشخیص بیماری‌های دوک گفت: باتوجه به پیگیری‌های مستمر و رایزنی‌های صورت گرفته؛ اداره کل دامپزشکی موفق شد با وجود اینکه بسیاری از تجهیزات غیرفعال و از کار افتاده بود با جذب اعتبارات، بسیاری از آن‌را احیا کند تا بتواند با هدف آزمایشگاه سطح ۱ در کشور فعالیت خود را ادامه دهد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پذیرش ۱۷۵۸ نفر در ستادهای اسکان آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد تا دهم فروردین
  • بیماری دامی در مازندران کاهش یافت
  • مساحت مزارع پرورش میگو به ۲۶ هزار هکتار رسید
  • رشد ۱۵ درصدی صادرات محصولات شیلاتی
  • احداث چمن مصنوعی در مدارس کهگیلویه و بویراحمد در دولت سیزدهم با کلنگ زنی ۱۰ چمن ورزشی
  • امحا۳۰۰۰ کیلوگرم فرآورده خام دامی غیربهداشتی در مشهد
  • بازرسی ۱۱ هزار و ۹۱۹ واحد صنفی در کهگیلویه و بویراحمد انجام شد
  • کاهش ۶۴درصدی بیماری دامی در مازندران
  • ضرورت پایش مزارع و مبارزه با زنگ زرد گندم در استان فارس
  • ضرورت پایش مزارع و مبارزه با زنگ زرد گندم در فارس