Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-25@22:02:53 GMT

بازداشت ۳۶ تن در پرونده جنجالی دهیاری‌های تهران

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۸۰۴۱۷

بازداشت ۳۶ تن در پرونده جنجالی دهیاری‌های تهران

به گزارش تابناک به نقل از فارس، غلامرضا نوفرستی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان ری اظهار کرد: پیرو گزارشی از اداره اطلاعات جنوب تهران به دادسرای شهرستان ری، تعدادی از دهیاری‌ها و اعضای شورای اسلامی شهرستان مبالغی را از بودجه‌ای که برای طرح‌های عمرانی روستا مصوب شده است، با سندسازی‌های غیرقانونی و سوءاستفاده مالی تصاحب کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تشکیل پرونده از سال ۹۷/ بی‌توجهی به تذکرات اداره اطلاعات پرونده را به دادسرا رساند

وی با بیان اینکه تشکیل این پرونده مربوط به سال ۹۷ است، گفت: متهمان در مرحله اول به اداره اطلاعات احضار شدند و به آن‌ها تذکر داده شده که مبالغ را به بیت المال برگردانند، اما آن‌ها توجهی نکردند لذا اداره اطلاعات پرونده را به دادسرا ارسال کرده است.

دادستان شهرستان ری با اشاره به اینکه ابتدای سال جاری پرونده به همراه مستندات به دادسرا آمد، افزود: روال کار اطلاعات به این شکل است که قبل از اینکه سراغ متهم بروند پرونده مستندسازی می‌شود بنابراین پس از جمع‌آوری ادله و اسناد و مدارک و بررسی کارشناسی، پرونده را به دادسرا تحویل دادند و صرفاً براساس یک گزارش نبوده است.

۸۰ میلیون تومان حق الزحمه یک شرکت برای سندسازی

نوفرستی با بیان اینکه خارج کردن اسناد مالی از دهیاری تخلف است، عنوان کرد: گزارش اولیه حاکی از این بود که یکی از دهیاری‌ها برای بررسی اسناد مالی همکاری نمی‌کند لذا دستور قضایی برای ورود به دهیاری صادر شد که مشاهده کردند اصلاً هیچ اسناد و مدارکی در دهیاری وجود ندارد و با یک شرکت قرارداد بسته‌اند که برای اسناد مالی دهیاری سندسازی کند و مبلغ ۸۰ میلیون تومان نیز حق الزحمه شرکت بوده است.

وی در تشریح سندسازی‌ها گفت: اساساً طرح و پروژه‌ها انجام نمی‌شد و یا مبالغی کمتر از آنچه در اسناد بود، هزینه می‌کردند، اما برای همه آن‌ها سندسازی می‌کردند.

۳ نفر دهیار و ۱۰ نفر اعضای شورای اسلامی روستا/ ۸ نفر در بازداشت

دادستان شهرستان ری با بیان اینکه یکی از وظایف دادستانی حراست از حقوق عامه است، تصریح کرد: در مجموع از ابتدای سال تاکنون که دادسرا به این پرونده ورود کرده است، ۳۶ نفر احضار و تفهیم اتهام شده‌اند که از این تعداد ۳ نفر دهیار، ۱۰ نفر اعضای شورای اسلامی روستا و مابقی پیمانکاران هستند.

نوفرستی ادامه داد: ۸ نفر از متهمان هم اکنون در بازداشت هستند و مابقی که تقریباً تحقیات آن‌ها تکمیل شده با قرار وثیقه آزاد هستند، اما چون همه مربوط به یک پرونده است باید تحقیقات تکمیل و با یک کیفرخواست به دادگاه ارسال شود.

همدستی ناظر و نظارت شونده/ مردم هرگونه فساد را در سامانه «سجام» گزارش دهند

وی بیان کرد: تمام جرائم مربوط به این پرونده موضوع مالی است که مبلغ آن حدود ۱۰ میلیارد تومان و مربوط به سه روستا بوده که مبالغ آن‌ها به تفکیک ارقام ۲، ۳ و ۵ میلیارد تومان بوده است البته پرونده‌های مالی دیگری نیز در جریان است که تحقیقات و رسیدگی به آن‌ها به شکل جداگانه انجام می‌شود.

دادستان شهرستان ری در ادامه یادآور شد: اعتبارات دهیاری‌ها از محل ارزش افزوده است یعنی در واقع این مبالغ به نوعی توسط خود مردم به عنوان ارزش افزوده پرداخت شده و برای خدمت به مردم روستا در اختیار دهیاری‌ها قرار گرفته است که اینگونه سوءاستفاده‌های مالی اجحاف در حق مردم است.

نوفرستی خاطرنشان کرد: طبق قانون نظارت بر دهیاری‌ها وظیفه شورای اسلامی است، اما در این پرونده هم ناظر و هم نظارت شونده در بحث سوءاستفاده همدست بودند و به همین دلیل موضوع اعلام نشده بود که با رصد اداره اطلاعات، این موضوع مشخص شد.

وی با تأکید بر نظارت مردمی گفت: یکی از مواردی که منجر به کشف فساد می‌شود نظارت مردمی است، لذا از تمام شهروندان می‌خواهیم هرگونه فساد را در سامانه «سجام» گزارش دهند و بدون آنکه نام و هویت گزارش دهنده مشخص شود، قوه قضائیه از طریق دادستانی‌های شهرستان‌ها رسیدگی می‌کند.

هر فردی به دادسرا احضار می‌شود به معنای مجرم بودن نیست/ ضعف قانون یکی از علل ایجاد پرونده‌های مالی

دادستان شهرستان ری با بیان اینکه مردم باید از حقوق خود مطلع شوند، تأکید کرد: از مردم و رسانه‌ها می‌خواهیم که از گمانه‌زنی‌ها پرهیز کنند، زیرا افرادی که به دادسرا احضار می‌شوند ممکن است به عنوان شاکی، مطلع و یا متهم باشند لذا هر فردی که احضار می‌شود به معنای مجرم بودن نیست.

نوفرستی در پایان ضعف قانون را یکی از علل ایجاد پرونده‌های مالی دانست و اضافه کرد: وقتی مبالغی در اختیار دهیاری قرار می‌گیرد و صرفاً اعضای شورا به عنوان ناظر تعیین می‌شوند و مرجع دیگری برای نظارت تعیین نمی‌شود و مبالغی که هزینه می‌شود از دهیاری حسابرسی دقیق نمی‌شود، به این ترتیب گلوگاه فساد ایجاد می‌شود لذا ضمانت اجرای قوی‌تری غیر از شورا باید بر هزینه‌کرد دهیاری‌ها نظارت کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: علائم کرونا طرح وان مذاکرات سودان و اسرائیل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 جو بایدن دونالد ترامپ دادسرا دادستان شهرستان ری نظارت بر دهیاری ها فساد سجام شورای اسلامی روستا ها علائم کرونا طرح وان مذاکرات سودان و اسرائیل انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 جو بایدن دونالد ترامپ اداره اطلاعات شورای اسلامی شهرستان ری دهیاری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۰۴۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پادشاه انگلیس طرح جنجالی اخراج پناهجویان را تائید کرد

به گزارش قدس آنلاین، دفتر ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس اعلام کرد که نخستین پرواز انتقال پناهجویان به روآندا هماهنگ شده است. این پرواز ظرف ۱۰ تا ۱۲ هفته دیگر انجام خواهد شد و به دنبال آن، چندین پرواز دیگر برنامه‌ریزی خواهد شد.

طرح جنجالی اخراج پناهجویان از خاک انگلیس دوشنبه گذشته پس از ماه‌ها بحث و بررسی، در پارلمان انگلیس تائید شد و راه را به گفته کارشناسان، برای ایجاد «سابقه‌ای خطرناک در نقض قوانین حقوق بشری» باز کرد.

با قانونی شدن این طرح، پناهجویانی که از یکم ژانویه ۲۰۲۲ به صورت غیرقانونی از یک کشور امن مانند فرانسه وارد انگلیس شده‌اند، به رواندا منتقل می‌شوند تا پرونده آن‌ها توسط وزارت کشور انگلیس بررسی شود. آن‌ها ظرف ۲۸ روز از انگلیس اخراج می‌شوند؛ حق اعتراض ندارند و از بازگشت به این کشور در آینده منع خواهند شد.

اگر پرونده این افراد پذیرفته شد، به انگلیس منتقل می‌شوند؛ در غیر اینصورت می‌توانند برای اقامت در رواندا یا هر کشور دیگری به‌غیر از انگلیس درخواست پناهندگی کنند. دولت انگلیس معتقد است که این طرح پناهجویان را از ورود غیرقانونی به خاک این کشور منصرف می‌کند.

سخنگوی نخست وزیر انگلیس به خبرنگاران گفت؛ نخستین گروه پناهجویان برای انتقال به روآندا انتخاب شده‌اند. وی افزود که دولت سرگرم پیگیری مقدمات حقوقی انتقال این افراد است.

این درحالیست که موسسات خیریه هشدار داده‌اند که «تصمیم ظالمانه و ناپسند» دولت برای انتقال پناهجویان به هزاران کیلومتر دورتر، نه تنها در پاسخ به معضل مهاجرت ناکام خواهد بود، بلکه «به هرج و مرج بیشتر انسانی منجر خواهد شد».

آن‌ها قصد دارند تا از ظرفیت دادگاه اروپایی حقوق بشر برای توقف انتقال پناهجویان استفاده کنند. نهادهای حقوق بشری دو سال پیش هم با ارجاع این پرونده به دادگاه اروپایی حقوق بشر، مانع اخراج پناهجویان شدند.

از سویی ۱۶۰ موسسه خیریه و فعال حقوق بشری در نامه‌ای سرگشاده به نخست وزیر انگلیس طرح دولت در این زمینه را محکوم کرده و آن را ظالمانه و شرم‌آور خواندند.

سازمان ملل متحد هم هشدار داده است که این طرح، بر خلاف کنوانسیون پناهندگان است و سابقه‌ای خطرناک در سطح جهانی ایجاد می‌کند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • پادشاه انگلیس طرح جنجالی اخراج پناهجویان را تائید کرد
  • افزایش کیفیت خدمات به مردم با رویه‌ای واحد در دادسرا‌های گلستان 
  • ضارب دانش‌آموزان آملی بازداشت شد
  • قاچاقچی حشیش در جنوب تهران بازداشت شد
  • کشف ۲۰ پرونده سرقت با دستگیری ۲ سارق در جنوب تهران/ قاچاقچی حشیش بازداشت شد
  • واکنش به یک شایعه جنجالی درباره توماج صالحی
  • حل مسئله پسماند شهرستان دیر نیازمند عزم همگانی است
  • بازداشت کلاهبردار معامله خودرو در آبادان
  • بازداشت کلاهبردار خرید و فروش خودرو در آبادان
  • ضرورت تجهیز دهیاری‌های دره‌شهر به تجهیزات اطفای حریق