Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-16@18:39:46 GMT

ایران و آمریکا؛ تغییر در سطح منازعه

تاریخ انتشار: ۶ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۸۰۶۸۳

ایران و آمریکا؛ تغییر در سطح منازعه

در واقع جانمایه انتقاد یا مخالفت «جوبایدن» رقیب انتخاباتی او با سیاست فشار حداکثری، فقدان نتیجه روشن از انجام آن است.
طرفه اینکه نه تنها دموکرات‌ها بلکه بسیاری از جمهوریخواهان منتقد ترامپ براین اعتقادند که دولت او در واداشتن تهران به عقب نشینی از مواضع خود کمترین دستاورد را داشته است. این درحالی است که ترامپ همچنان حلقه فشارها بر تهران را تنگ‌تر می‌کند تا به زعم خود بتواند در صورت پیروزی در انتخابات در مدت کوتاهی تهران را پای میز مذاکره بنشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تهران اگرچه به سختی اما توانسته به رغم همه اقدام‌های ایذایی واشنگتن، اوضاع را تا انتخابات سوم نوامبر به شکل منجمد یا به تعبیر بهتر «نه جنگ و نه مذاکره» کنترل کند.

بدیهی است وضع جاری نمی‌تواند پایدار باشد. نتیجه انتخابات نوامبر بی‌تردید به عنوان یک متغیر در رویکرد واشنگتن و تهران عمل خواهد کرد. ممکن است چنین پنداشت که طی چهار دهه گذشته روابط تنش‌آلود ایران و امریکا با همه فراز و فرود‌هایش، همواره پایه ثابت داشته است. از این‌رو نمی‌توان چشم‌انداز روشنی را در برون رفت دو کشور از بن‌بست روابط یا دشمنی مدت‌دار آنها تصور کرد. اما تغییر اوضاع و سرریز شدن ظرفیت تحمل دشمنی‌های دوسویه به‌گونه‌ای است که پنجاه‌و‌نهمین انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده بر‌سرانجام دشمنی‌های تهران و واشنگتن تأثیر مستقیم گذاشته و یا آن را از بلاتکلیفی مزمن بیرون می‌آورد. مصداق مدعای بالا اذعان مقام‌های دولت ترامپ در پر شدن ظرفیت اقدام های تحریمی علیه ایران است. به عبارت دیگر در چهار سال گذشته، دولت ترامپ هرآنچه در دو حوزه سیاسی و اقتصادی ممکن بود را علیه ایران به اجرا گذاشت. هدف کانونی ترامپ در همه اقدام‌های ایذایی علیه ایران، کسب «پیروزی بدون جنگ» بوده است. او نه می‌خواست و نه فضای عمومی جامعه امریکا و بین‌الملل به او فرصت جنگ افروزی تازه در منطقه را می‌داد. بنابراین فرسوده سازی ایران با شدت بالا در دستور‌کار قرار گرفت. نتیجه اما توقف در همان نقطه صفر است.

نتیجه انتخابات نوامبر به هر شکل که باشد، صفحه جدیدی را در منازعه ایران و امریکا رقم خواهد زد. رئیس جمهور آینده ایالات متحده ترامپ باشد یا بایدن، تفاوت نمی‌کند. تنش میان دوکشور در نقطه‌ای است که تصمیم سازی و اراده‌ای متفاوت از گذشته را طلب می‌کند. ترامپ ماجراجوست و در صورت موفقیت در انتخابات، برای واداشتن تهران به گفت‌وگو و توافق با نتیجه‌ای که او و متحدانش در پی آن هستند، بی‌میل به اقدام با شدت بیشتر نیست.
موفقیت جوبایدن نیز تفاوت زیادی را در صورت مساله اختلافات ایران و امریکا ایجاد نمی‌کند. او همان مطالباتی را از تهران دارد که ترامپ در چهار سال گذشته بر آنها پافشاری کرده است. اعتراض بایدن و جناح هوادار او به بی‌نتیجه بودن اقدام‌های ضد ایرانی ترامپ از یک‌سو و نیز رویکرد یکجانبه‌گرای او در اجرای سیاست‌هایش بدون مشارکت دادن متحدان اروپایی امریکاست.

بایدن در صورت بازگشت به برجام، این توافقنامه را محدود به تکنولوژی هسته‌ای ندانسته و مانند ترامپ خواستار گسترش دامنه آن در سطوح دیگری است که تاکنون خط قرمز تهران در قبول هرگونه گفت‌وگوی احتمالی اعلام شده است. علاوه براین مشاوران بایدن تصریح کرده‌اند که سیاست فشار حداکثری علیه ایران را تا کسب نتایج دلخواه از توافق با تهران ادامه خواهند داد. بایدن براین ادعاست که با اصلاح رویکرد واشنگتن در دوران ترامپ، به نتایجی دست خواهد یافت که رقیب او در این کار ناکام بوده است.
تهران در نزدیک به چهار سال گذشته و با تحمل همه تغییراتی که در صحنه منازعات با واشنگتن ایجاد شد، توانست از اقدام‌های ایذایی خود را به در برد. شروع چهار سال آینده در هر صورت نمی‌تواند در سطحی باقی باشد که در گذشته بود. ظرفیت کنونی منازعات، آمادگی تازه‌تری را می‌طلبد که در آن حفظ منافع و مواضع اصولی سخت‌ترین کار است.

کد خبر 1448335

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ایران و آمریکا علیه ایران چهار سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۰۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسرائیل دست از پا خطا کند با هزاران موشک در هم کوبیده می‌شود

برخی رسانه‌های غربی و عبری از طی دو روز گذشته، احتمال اقدام نظامی اسرائیل علیه ایران را زمزمه و تأیید و تکذیب می‌کنند. البته باید عملیات روانی از خبر واقعی را باز شناخت. در عین حال، باید برخی نکات را برای دشمن روشن کرد.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، اسرائیل، سگ زنجیری آمریکاست. آمریکایی‌ها تا همین جا هم خود را زیادی خرج تحرکات پر هزینه و کم فایده اسرائیل کرده‌اند. آمریکا طی شش ماهه گذشته، متحمل خسارت‌های راهبردی بی‌سابقه شده، که کمتر از سوء محاسبه در موضوع افغانستان و عراق نیست.

مقامات آمریکایی، در شش ماهه گذشته دست صهیونیست‌ها را برای ارتکاب هر نوع جنایت در غزه باز گذاشتند. اما در موضوع ایران- از ترس دادن هزینه‌های سنگین- سعی کردند برخی جا‌ها حساب خود را از رفتار‌های اسرائیل جدا نشان بدهد و بگویند در جریان نبوده، یا موافق نبوده‌اند.

در موضوع اقدام متقابل ایران، آمریکا خود را سپر بلای اسرائیل نمود و تلاش زیادی کرد تا ایران، جنایت تروریستی اسرائیل در دمشق را تلافی نکند. بعدش هم، به اسرائیل برای مهار حمله موشکی و پهپادی ایران کمک کرد؛ هر چند که با همه این تقلا‌ها، حدود ۵۰ درصد موشک‌ها به هدف اصابت کرد.

حالا بحث بر سر این است که آمریکا در صورت ارتکاب خبط بزرگ‌تری از جانب اسرائیل، نمی‌تواند حساب خود را جدا کند؛ چنان که طی یکی دو روز گذشته در رسانه‌ها وانمود می‌کند. نمی‌شود هنگامی که ایران قرار است اسرائیل جنایتکار را مجازات کند، آمریکا این اقدام مشروع را موجب افزایش تنش و درگیری در منطقه بخواند و خواستار توقف آن شود؛ اما در صورت بازی دوباره اسرائیل با آتش، قلاده و زنجیر سگ زنجیری‌اش را نکشد. این رفتار حتماً هزینه دارد.

از نگاه طرف ایرانی، در صورت خبط جدید طرف صهیونیستی، معادله این شکلی خواهد بود:

- هر پایگاهی در هر جای منطقه که سکوی اقدام صهیونیست‌ها شود، هدف حمله متقابل قرار می‌گیرد.
- نیرو‌های ایرانی و متحدان آن‌ها در منطقه دست به ماشه هستند و این مکانیسم ماشه، بلافاصله و به صورت خودکار - بی‌تعلل- عمل خواهد کرد.
- این بار به جای شلیک ۳۰۰ تا ۴۰۰ موشک و پهپاد متوسط و رده‌پایین، پهپاد و موشک‌های قدرتمند‌تر در مقیاس چهار پنج برابری شلیک خواهند شد.
- این بار قرار نیست فقط پایگاه‌های نظامی اسرائیل هدف قرار بگیرد، بلکه دایره به مراتب گسترده خواهد بود و اهداف نظامی و اقتصادی و زیرساختی در تل‌آویو و حیفا و دیمونا و... درهم کوبیده می‌شود.
- این بار متحدان ایران هم از چند جبهه، مراکز صهیونیستی را با شدتی بی‌سابقه مورد هدف می‌گیرند و موشک‌های ایران، فقط از دور شلیک نخواهند شد. این اصابت پهپاد‌ها و موشک‌ها چند ساعت طول نمی‌کشد.
- یکی دو ماهی است که جبهه مقاومت به مراکز و نیرو‌های آمریکا در برخی کشور‌های منطقه استراحت داده‌اند و متعرض‌شان نمی‌شوند. اما اگر سگ زنجیری آمریکا اجازه پاچه گیری پیدا کند، صاحب سگ هم دیگر در امان نخواهد بود.
- مظنّه تردد در تنگه هرمز و باب‌المندب و اقیانوس هند به ویژه برای کشتی‌های صهیونیستی و حامیان آن‌ها تغییر خواهد کرد. در صورت هرگونه خبط جدید اسرائیل، واکنش جبهه مقاومت در منطقه از توقیف محض کشتی‌ها فراتر خواهد رفت. خسارت در مقابل خسارت و تلفات در مقابل تلفات.

منبع: کیهان

دیگر خبرها

  • اسرائیل دست از پا خطا کند با هزاران موشک در هم کوبیده می‌شود
  • دلزدگی مردم آمریکا از رقابت دوباره بایدن و ترامپ
  • ترامپ در دادگاه: آمریکا توسط یک مرد ناتوان اداره می‌شود
  • کربی: شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج ترامپ از برجام است
  • آمریکا : شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج دولت ترامپ از برجام است
  • کاخ سفید: شرایط فعلی منطقه، نتیجه عملکرد ترامپ با برجام است
  • کربی: شرایط فعلی منطقه، نتیجه خروج دولت ترامپ از برجام است
  • درخواست ترامپ برای اجتناب از پیگرد قضایی بررسی می‌شود
  • محاکمه ترامپ در دادگاه نیویورک آغاز شد
  • درخواست رسانه‌ها از ترامپ و بایدن برای برگزاری مناظره