Web Analytics Made Easy - Statcounter

عبدالعلی علی عسکری رئیس صدا و سیما این سخنان را در نخستین نشست شورای تخصصی و راهبردی امور حقوقی رسانه ملّی مطرح کرد که با حضور معاون امور حقوقی و مجلس صداوسیما، جمعی از مدیران این معاونت، اعضای این شوراها، رئیس سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا)، جمعی از مسئولان قضایی و نمایندگان حقوقی قوای سه‌گانه، کارشناسان و صاحب‌نظران حقوقی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تقویت نگاه حقوقی به مسائل رسانه ملی

علی عسکری در این نشست با بیان اینکه سازمان صداوسیما در گذشته آن‌طور که باید بر جنبه‌های حقوقی فعالیت‌هایش متمرکز نبوده است، گفت: هر روند اجتماعی و فرآیندی که شکل می‌گیرد، یک لایه حقوقی دارد. تحولات و تغییر رفتارهای اجتماعی، شکل‌گیری نهادهای جدید یا انحلال نهادهای پیشین و ... همگی، جامعه را نیازمند وضع قوانین جدید و تغییر مقررات قبلی می‌سازد.

رئیس رسانه ملّی با بیان اینکه حقوق و مسائل حقوقی همپای رشد زندگی بشر و ارتقای حیات اجتماعی بشر رشد می‌یابد، گفت: همان‌طور که جامعه متحول می‌شود، حقوق هم همراه با آن تحول می‌یابد.

علی عسکری با اشاره به برخی کشورها که مشاغل حقوق در آن از مهم‌ترین مشاغل هستند، گفت: در نظام‌های اجتماعی، حقوق است که زیرساخت ارتباط انسان‌ها را تنظیم می‌کند و جامعه‌ی بهره‌مند از نظام مناسب حقوقی، بهتر می‌تواند به بقای خود ادامه دهد.

رئیس رسانه ملّی با بیان اینکه سازمان صداوسیما یکی از پیچیده‌ترین سازمان‌های کشور ازنظر تعدد وظایف و گستردگی فعالیت‌ها محسوب می‌شود، افزود: از این ‌رو، عملکرد رسانه ملی نیز از جنبه‌های مختلف مشمول حقوق و امور حقوقی است.

وی با بیان اینکه برای نمونه سازمان صداوسیما در حوزه فناوری و زیرساخت‌های فنی با مسائل حقوقی متعددی مواجه است، اظهار داشت: در کنار این‌ها سازمان دارای اموال مختلف مادی و معنوی است که پیگیری مسائل حقوقی آن‌ها پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. 

رسانه ملّی؛ پرچم‌دار هماهنگی ماهواره‌ای کشور علی عسکری با اشاره به حقوق سازمان در حوزه انتشار محتوا نیز گفت: برای نمونه، ما در این حوزه در بحث انتشار از طریق ماهواره بسیار فعالیم؛ به‌طوری‌که حدود ۸۰ درصد استعداد ماهواره کشور در اختیار رسانه ملی است و با در نظر داشتن مسائل حقوقی خاص این حوزه، پرچم‌دار هماهنگی‌های ماهواره‌ای کشوریم.

رئیس سازمان صداوسیما با اشاره به اینکه حوزه انتشار سیگنال زمینی از دیگر حوزه‌هایی است که شامل امور حقوقی می‌شود، گفت: از آنجایی ‌که رسانه ملّی سازمانی رسانه‌ای است، از فضای مجازی و بستر اینترنت هم استفاده گسترده‌ای می‌کند و این عرصه هم مباحث حقوقی بسیار پیچیده‌ای دارد.

علی عسکری از حوزه تنظیم مقررات در زمینه انتشار صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی هم به‌عنوان عرصه جدیدی یاد کرد که با توجه به تدبیر و فرمایش رهبر معظم انقلاب برعهده صداوسیما گذاشته‌شده و تأکید کرد: این عرصه نیز مهم است و صداوسیما موظف است در حوزه تنظیم‌گری و رگلاتوری به آن نظم بخشد.

وی با بیان اینکه بحث تنظیم‌گری مبحث جدیدی در دنیای امروز است، گفت: رسانه ملی با ایجاد سازمان ساترا، بار مسئولیت امور در این حوزه را در کشور بر دوش گرفته است. این بخش بستر حقوقی مهمی دارد، به‌طوری‌که باید هم به حقوق مالکیت معنوی و هم تنظیم‌گری در انتشار محتوا توجه کند.

رئیس سازمان صداوسیما با تأکید بر اینکه رسانه ملّی در حوزه‌های مختلف با عرصه بسیار پیچیده‌ای ازنظر حقوقی مواجه است، گفت: تحولات امروز در حوزه اندیشه و رفتار انسان‌ها، رفتارهای اجتماعی را دگرگون می‌کند و باید بتوانیم موضوعات حقوقی را تنظیم و پیگیری کنیم تا منافع کشور تأمین شود.

ضرورت پیگرد حقوقی محتوای ضدایرانی در شبکه‌های معاند توجه به موضوع انتشار محتوای ضدایرانی از طریق ماهواره نیز از دیگر موضوعاتی بود که علی عسکری در این نشست از آن سخن گفت و تصریح کرد: تاکنون سابقه نداشته که ما ازنظر حقوقی از این حجم محتوایی که در شبکه‌های ماهواره‌ای علیه کشور و تخریب افکار عمومی منتشر شده، شکایت کنیم.

وی افزود: حدود ۱۳۰ شبکه به زبان فارسی و حدود ۱۴۰ شبکه با لهجه اقوام ایرانی فعالانه علیه کشور ما برنامه پخش می‌کنند و فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی را نشانه گرفته‌اند؛ باید ازنظر حقوقی بتوانیم این هجمه را پیگیری و خنثی کنیم.

علی عسکری با اشاره به وضعیت مشابه در فضای مجازی و استفاده دشمنان از این عرصه برای تخریب جمهوری اسلامی ایران گفت: این هجمه جنبه‌های مختلفی دارد که یکی از آن‌ها جنبه حقوقی است؛ جنبه‌ای که البته بسیار مهم و گسترده است و امیدوارم این شورا و اعضایش بتوانند با هم‌اندیشی برای همه این موضوعات راهبردهایی طراحی کنند.

رئیس سازمان صداوسیما در پایان با بیان نقش شوراهای راهبردی امور حقوقی رسانه ملّی در احقاق حقوق صداوسیما و استفاده از این ظرفیت برای ارائه آموزش به مردم در زمینه مسائل حقوقی، از به‌کارگیری حقوقدانان جوان در کنار بهره‌مندی از ظرفیت کارشناسان باتجربه در این شوراها خبر داد و اظهار داشت: ما می‌کوشیم صداوسیما همان دانشگاهی شود که امام خمینی (ره) فرمودند و همان کانون انتشار افکار و عقاید اسلامی‌بشود که مقام معظم رهبری تکلیف کرده‌اند.

اهداف و کارکرد شوراهای تخصصی و راهبردی حقوقی رسانه ملّی

حسن گروسی، معاون حقوقی و امور مجلس سازمان صداوسیما هم در نشست شورای تخصصی و راهبردی امور حقوقی رسانه ملی با اشاره به تأکید معمار کبیر انقلاب بر نقش صداوسیما به‌عنوان دانشگاه عمومی و منویات مقام معظم رهبری که صداوسیما را عمده‌ترین مرکز هدایت فکر خوانده‌اند، گفت: اهمیت رسانه ملی به‌قدری است که یکی از فصول 14 گانه قانون اساسی به‌طورکلی به موضوع صداوسیما می‌پردازد.

وی افزود: وظیفه تنظیم‌گری و نظارت بر صوت و تصویر فراگیر و موارد کلان دیگری هم بر عهده سازمان گذاشته شده که بار رسانه ملی را سنگین‌تر می‌کند.

گروسی با بیان اینکه مسائل مربوط به رسانه‌ها، صوت و تصویر فراگیر، موضوعات مالکیت فکری، فضای مجازی و ماهواره‌ها از مسائلی است که با سرعت نور در حال تحول است، گفت: این سرعت با ورود فناوری‌های جدید بیشتر هم خواهد شد.

وی با بیان اینکه به‌موازات این پیشرفت، مسائل حقوقی این‌ها هم به‌سرعت در حال گسترش است، گفت: این سرعت ایجاب می‌کند که حقوق‌دانان در تأمین نظم و امنیت عمومی از نقص الزامات اخلاقی و فرهنگی گرفته تا تعهدات حرفه‌ای، نقض مالکیت فکری، تجاوز به حریم خصوصی و سرقت اطلاعات تجاری کوشا باشند.

وی با اشاره به تشکیل شوراهای تخصصی و راهبردی امور حقوقی گفت: با همه زحماتی که تاکنون به نمایندگان دستگاه‌های مرتبط داده‌ایم، مقرر شد به‌طور منسجم‌تر و کارآمدتر این امور دنبال شود و لذا شوراهای تخصصی و راهبردی سه‌گانه حقوقی با عناوین شورای راهبردی حقوقی، شورای راهبردی فضای مجازی و مالکیت فکری و شورای راهبردی حقوق بین‌الملل و ماهواره راه‌اندازی شد که باقدرت تمام و برنامه‌ریزی دقیق حرکت خواهد کرد.

معاون حقوقی و امور مجلس رسانه ملّی با بیان اینکه همه موضوعات حقوقی مربوط به رسانه ملی با هم‌وطنان عزیزمان و حاکمیت ارتباط تنگاتنگی دارد، گفت: تلاش کرده‌ایم در این شوراها از همه بخش‌های مختلف از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دستگاه‌های مرتبط، قوای سه‌گانه و ناجا استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه موضوعات جدی و مهمی نظیر هجمه‌های شبکه‌های ماهواره‌‌ای و معاند در این شوراها بررسی می‌شود، گفت: اعضا در اولین دستورکارهای این شوراها، جرائم و موضوعاتی را که ازنظر اهمیت و فراوانی در سطح بالایی قرار دارند، بیشتر موردتوجه قرار می‌دهند و پس از بحث، طراحی و تدوین طرح‌های تخصصی و عمومی حقوقی، به واحدهای طرح و برنامه حوزه‌های برنامه‌ساز سازمان ارائه می‌شود تا اقدام لازم جهت آموزش به عموم مردم انجام گیرد.

توجه به موضوعات حقوق شهروندی، آشنایی با حقوق و وظایف نیز ازجمله مباحثی بود که گروسی در این نشست بر آن تأکید کرد و افزود: می‌کوشیم در این زمینه‌ها سطح تعامل با قوا و دستگاه‌های مرتبط و مراکز پژوهشی را به بالاترین حد برسانیم و امیدواریم برکات آن شامل حال مردم عزیز و گران‌قدرمان باشد.

معاون حقوقی و امور مجلس رسانه ملی با بیان اینکه در برخی موارد به علت ضعف و کاستی‌های قانونی با مشکلاتی مواجهیم گفت: ان‌شاءالله مجلس شورای اسلامی هم در حوزه تقنین همراهی لازم را خواهد داشت و اعتقاد دارم با جمع گران‌سنگی که برای شوراها انتخاب شده‌اند اعم از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، استادان حقوق، مسئولان قضایی، ناجا و کارشناسانی که در بخش‌های دیگری از حاکمیت خدمت می‌کنند و پژوهشگران، کارشناسان و مدیران رسانه ملّی کارنامه‌ای در شأن نظام مقدس جمهوری اسلامی ارائه دهیم.

در این نشست نمایندگان و اعضای حاضر نیز به ارائه دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود در خصوص اهداف این شوراها و عملکرد آن پرداختند. مرداد امسال حسن گروسی، معاون حقوقی و امور مجلس در احکام جداگانه‌ای اعضای حقیقی و حقوقی سه شورای تخصصی حقوقی «مالکیت فکری و فضای مجازی»، «ماهواره و حقوق بین‌الملل» و «شورای راهبردی حقوقی» را منصوب کرد.

این شوراها باید با سرلوحه قرار‌ دادن راهبرد تفکر، تلاش و بهره‌مندی از علوم روز در زمینه تأمین حداکثری منافع ملی، نظر به توسعه فناوری فضایی و گستره تأثیر ماهواره‌ها در چرخه تحول رسانه‌های جمعی، ارتباط وثیق پخش برنامه‌های ماهواره‌ای با مقررات و اسناد بین‌المللی، فعالیت گسترده صدها شبکه ماهواره‌ای معاند نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، گسترش روزافزون پدیده نوظهور فضای مجازی و لزوم پیگیری‌های مؤثر حقوقی در این زمینه، در جهت نیل به اهداف سازمان تلاش کنند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: صداوسیما علی عسکری سازمان صدا وسیما پارسی خبر معاون حقوقی و امور مجلس راهبردی امور حقوقی صوت و تصویر فراگیر سازمان صداوسیما تخصصی و راهبردی شورای راهبردی راهبردی حقوق رسانه ملی فضای مجازی مسائل حقوقی رئیس سازمان مالکیت فکری ماهواره ای تنظیم گری علی عسکری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۰۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رسانه های معاند از حضور مردم در صحنه های انقلابی خشمگین هستند

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید محسن محمودی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته ورامین ضمن دعوت خود و دیگر نمازگزاران به تقوای الهی با اشاره به اینکه مسئله قانون مداری و اجرای قانون در جوامع مدنی یک هنجار ستودنی است اظهار کرد: حضرت علی (ع) در زمان حکومت خود در تمام عرصه‌ها قوانین الهی را رعایت می‌کرد.

محمودی با بیان اینکه یوم الله ۱۲ فروردین ماه از روزهای تاریخی انقلاب اسلامی است که باید گرامی داشته شود گفت: هم جمهوریت و هم اسلامیت دو سرمایه بزرگ انقلاب اسلامی است که همچنان قدرت و صلابت را به ملت و کشور بخشیده و دشمن از این موضوع ناراحت است.

امام جمعه موقت ورامین با بیان اینکه دشمن می‌خواهد با ایجاد یاس و ناامیدی حضور مردم را در صحنه‌های انقلاب کمرنگ کند افزود: آنها به دنبال تخریب مبانی دینی و انقلابی هستند و می‌خواهند اعتقادات مردم را تضعیف کنند.

وی با اشاره به اینکه روز ۱۲ فروردین ماه متقارن با ۲۱ ماه مبارک رمضان شده است بیان کرد: این ایام فرصت بسیار خوبی است که در محافل شب‌های قدر و مساجد و اماکن دیگر سخنرانان و مداحان به روشنگری بپردازند.

خطیب نماز جمعه ورامین با اشاره به شب‌های قدر عنوان کرد: با توجه به اینکه ۲۱ ماه مبارک رمضان با ۱۳ فروردین و روز طبیعت هم زمان شده همه مردم به ویژه مسؤولان وظیفه دارند به حرمت عزای امیرالمومنین حفظ حرمت کنند و در این راستا خوب است که برخی جلسات آقایان و بانوان با عنوان توسل و قرائت قرآن در پارک‌ها و بوستان‌ها برگزار شود، مبادا با گناه و روزه خواری حرمت شکنی صورت گیرد که باید از عواقب آن ترسید و باید از علنی شدن فسق و فجور پرهیز شود.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران در خصوص بی حجابی نیز تذکر و هشدار داد و گفت: در ماه مبارک رمضان شاهد بی حجابی‌ها و رفتارهای زننده ای از سوی برخی دختران هستیم که باید به خانواده آنان هشدار و تذکر داده شود، در این زمینه باید قانون اجرا شود و از مسوولانی که قانون را رعایت نمی‌کنند به شدت گلایه مند هستیم.

امام جمعه موقت ورامین افزود: دو سال دیگر ایام مبارک رمضان با عید نوروز همزمان خواهد بود و باید مسؤولان باید پیش بینی‌ها و برنامه ریزی های لازم را داشته باشند.

وی از برگزاری تشییع نمادین امام علی (ع) در شب ۲۲ ماه مبارک رمضان خبر داد و بیان کرد: این مراسم از ساعت ۹ شب از مسجد صاحب الزمان ورامین انجام خواهد شد.

خطیب نماز جمعه ورامین در خصوص شعار سال مبنی بر «جهش تولید و مشارکت مردم» نیز عنوان کرد: مقام معظم رهبری با نگاهی حکیمانه این نامگذاری را انجام داده اند و وظیفه مردم و مسؤولان این است که با تمام توان عملیاتی شدن این شعار را دنبال کنند که البته در سال‌های گذشته نیز در حوزه اقتصاد و حمایت از تولید گام‌های مؤثری برداشته شده و طبق فرمایش رهبری باید جهش تولید اتفاق بیافتد و باید موانع جهش تولید بررسی شود، مثلاً در همین شهرستان شاهد با مشکلات جاده و راه و ترافیک قلعه نو مواجه هستیم که در جذب ایده آل سرمایه گذاران تأثیر منفی گذاشته است.

امام جمعه موقت ورامین بیان کرد: مسؤولان باید مشکلات حوزه راه شهرستان را با روحیه جهادی حل کنند، ما دائماً با شکایت و اعتراض مردم مواجه هستیم و باید در این خصوص اقدام عملیاتی و سریع و جدی صورت بگیرد.

وی گفت: موضوع بانک‌ها خصوصاً برخی بانک‌های دولتی در ارائه تسهیلات و در حوزه تولید با سختگیری‌های زیادی مردم را معطل و خسته کرده اند، دولت باید برای جهش تولید تسهیلات مناسب را از طریق بانک‌ها در اختیار مردم بگذارند، البته برخی بانک‌ها نیز نهایت همکاری را دارند که باید از آنها قدردانی مرد اما مجموعاً این وضعیت شایسته تحقق شعار سال نیست.

خطیب نماز جمعه ورامین با بیان اینکه مسئله فلسطین همچنان مسئله اول جهان است عنوان کرد: ۱۷۵ روز از آغاز طوفان الاقصی می‌گذرد و شاهد هستیم که فلسطین با وجود شهدای زیاد مثل کوه سرپا ایستاده است و وقایع تکان دهنده فلسطین مایه شرمندگی حامیان ظاهری اسرائیل نیز شده است.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان تهران گفت: تعرض به نوامیس توسط صهیونیست‌ها منزجر کننده است و امروز بعد از نماز جمعه تظاهرات خشم برگزار می‌شود که اعلام این برنامه واکنش اینترنشنال را به همراه داشته است.

وی از برگزاری مراسم روز قدس برای هفته آینده نیز خبر داد و گفت: این مراسم ساعت ۱۰ و نیم صبح در میدان امام حسین ورامین برگزار خواهد شد.

کد خبر 6064818

دیگر خبرها

  • رسانه های معاند از حضور مردم در صحنه های انقلابی خشمگین هستند
  • درخواست‌های شاعران از جبلی؛ شعر طنز به تلویزیون می‌آید؟
  • دیدار رییس صداوسیما با جمعی از شاعران و نویسندگان
  • واکنش جبلی به هزینه‌های میلیاردی صداوسیما برای سلبریتی‌ها
  • شبکه‌های معاند فارسی‌زبان به بی‌پولی افتادند
  • جبلی: صداوسیما با پرداخت‌های غیرمعقول حامیان مالی به چهره‌ها موافق نیست
  • امسال مخاطبان برنامه‌های نوروزی تلویزیون ۸ در صد افزایش یافت
  • امسال مخاطبان برنامه‌های نوروزی تلویزون ۸ در صد افزایش یافت
  • نحوه تولیدات رسانه ملی با مشارکت مردم بررسی می‌شود
  • صدای پای هوش مصنوعی در دادگاه‌ها/ سایه جعل نرم‌افزاری بر پرونده‌های حقوقی