Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-18@22:45:40 GMT

زنگنه چرا تحریم شد؟

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۸۱۷۹۴

زنگنه چرا تحریم شد؟

دولت ترامپ که در تحریم کردن‌ها، حتی نفتکش سانچی را یک سال پس از غرق شدنش تحریم کرده بود و به هر نهاد و فرد غیرمربوطی به دور زدن تحریم‌ها، رحم نکرده بود، لیست خود را در «آخرین مرحله» با ورود زنگنه و چند تن از مدیرانش تکمیل کرد.

گروه اقتصادی خبرگزاری آنا-وحید حاجی پور؛ وزارت خزانه‌داری آمریکا در جدیدترین تحریم‌های خود، وزیر نفت را به همراه تعداد دیگری از مدیران وزارت نفت را تحریم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت ترامپ که در تحریم کردن‌ها، حتی نفتکش سانچی را یک سال پس از غرق شدنش تحریم کرده بود و به هر نهاد و فرد غیرمربوطی به دور زدن تحریم‌ها، رحم نکرده بود، لیست خود را در «آخرین مرحله» با ورود زنگنه و چند تن از مدیرانش تکمیل کرد.

وقتی ترامپ از سال 97 تحریم‌ها را کلید زد، در بخش نفتش فهرستی را ارائه کرد که همگی از مدیران گذشته بودند و در دولت یازدهم و دوازدهم سمتی نداشتند.

طی دو سال و نیم گذشته هیچگاه یکی از مدیران فعلی وزارت نفت در لیست تحریم‌ها نبودند. این اتفاق در شرایطی رخ داد که انتقادات بسیاری درباره عملکرد وزارت نفت در خصوص فروش نفت وارد شده بود.

وضعیت اسفناک در فروش نفت طی دو سال گذشته فشارهای بسیاری را به اقتصاد ایران وارد کرد بطوری که برخی آمارها از فروش 200 هزار بشکه‌ای می‌گفتند آن هم به چین. هدفی که آمریکایی‌ها طراحی کرده بودند با اهمال جریان داخل به موفقیت نزدیک شد اما یک تصمیم مهم در لایه‌های بالایی مدیریتی کشور، موجب شد تا شرایط بهتر شود.

یک ماه پیش بود که برخی منابع داخلی از افزایش صادرات نفت ایران گفتند؛ گرچه این خبرها محل اتکای محکمی برای ارزیابی صادرات نفت نیست اما نکته مهم در این باره، حضور زنگنه در مجلس، چند روز پس از انتشار گزارش‌های افزایش صادرات و اشاره به یک موضوع بسیار مهم بود.

زنگنه در تاریخ 9 مهر 99 سال جاری به بهارستان رفت و در آن جلسه، عنوان کرد که در موضوع فروش نفت ایران، نهادهای نظامی حضور دارند و با وزارت نفت همکاری می‌کنند.

عنوان کردن چنین موضوعی در فضای عمومی، بسیار عجیب بود که البته برخی افراد اظهارات وی را برای فرار از انتقادها ارزیابی کردند؛ اما بسیاری از کارشناسان و ناظران آگاه چنین انتظاری از وزیر نفت نداشتند که به‌صورت رسمی پرده از یک همکاری بردارد.

سوالات و ابهامات بسیاری در این باره مطرح بود تا شب سه شنبه که خبر تحریم زنگنه و برخی شرکت‌ها مطرح شد.

آمریکایی‌ها به استناد اینکه سپاه پاسداران را یک سازمان تروریستی می‌دانند، دست به تحریم بردند و زنگنه و یارانش را تحریم کردند. آمریکایی که طی 30 ماه گذشته هیچ کاری با وزارت نفت و مدیرانش نداشت، به یکباره تصمیم گرفت تحریم‌هایی را علیه آن کلید بزند که قطعا و بدون شک بی ارتباط به گفته‌های وزیر نفت در مجلس نیست.

زنگنه طی دو سال گذشته هیچگاه جزئیاتی از فروش نفت، روش‌های آن، راهکارها و ... نگفته بود اما به یکباره تصمیم گرفت از حضور نیروهای مسلح در بخش نفت و تجارت آن بگوید؛ گویی قرار بود این گزاره غلط داده شود که نفت ایران در دست نهادهای نظامی است و اگر افزایشی در صادرات نفت ثبت شده، به مدد همین حضور است وگرنه چه لزومی داشت وزیر نفت در صحن علنی مجلس به این موضوع بپردازد؟!

وزارت نفتی که در رگبارهای تحریمی ترامپ هیچ جایگاهی نداشت بگونه‌ای که به نظر می‌رسید خیال آمریکایی‌ها از انفعال این وزارتخانه راحت است، دست روی نقطه حساسی گذاشت که واشنگتن را بسیار آزار می‌دهد. پس طبیعی بود ترامپ روی تحریم زنگنه و تیمش دست گذاشته تا هم پاسخ اشتباه ناشیانه وی را بدهد و هم فضایی برای مظلوم‌نمایی برای مقام عالی وزارت گشوده شود.

وزارت نفت در این دوره همواره از تحریم‌‌ها در امان بود، درست برخلاف گذشته که وزیر نفت و بیشتر مدیران نفتی تحریم بودند.

در چنین شرایطی شاید این تحریم یک موقعیت بی‌نظیر برای وزارت نفتی است که بتواند با مانور روی آن، این مهم را القا کند چون وزارت نفت در دور زدن تحریم‌ها موفق بوده، تحریم شده است. اگر چنین است چرا در دو سال گذشته چنین تحریمی وجود نداشت؟ چرا این تحریم پس از اظهارات نسنجیده وزیر نفت در صحن علنی مجلس، شکل گرفت؟ هدف وزیر نفت از افشای کمک نیروهای مسلح به دور زدن تحریم‌ها چه بود؟

انتهای پیام/4133

منبع: آنا

کلیدواژه: تحریم وزیر نفت برجام تحریم زنگنه دور زدن تحریم ها وزارت نفت وزیر نفت فروش نفت دو سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۱۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متخصصان وزارت نفت تحریم‌ها در زمینه تولید و صادرات نفت را بلااثر کردند/ جهشی قابل‌توجه در صادرات گاز داشته‌ایم

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه دشمنان سعی کردند بازار جهانی نفت را برای ما محدود کنند، گفت: وزارت نفت توانسته در عمل اثر تحریم‌ها را در زمینه فروش و تولید نفت کم کند و آنچه تولید می‌کند از قبل بازارش مهیاست.

به گزارش شانا به نقل از ایرنا، داود منظور امروز (سه‌شنبه ۲۸ فروردین ماه) در نشست خبری مشترک با احسان خاندوزی، سخنگوی اقتصادی دولت، با بیان اینکه کل تبصره ۸ بودجه امسال موضوع هدفمندی یارانه‌ها را دنبال می‌کند، گفت: منابعی که دولت از فروش بنزین، گازوئیل و دیگر فرآورده‌های نفتی به دست می‌آورد، صرف بازتوزیع به خود مردم می‌شود؛ به این معنا که در عمل منابع حاصل از بخش نفت و گاز که در فروش انواع حامل‌ انرژی حاصل می‌شود، عینا در قالب تبصره ۸ یا قانون هدفمندی یارانه‌ها به مردم بازپرداخت خواهد شد.

وی تأکید کرد: یکی از انواع پرداخت‌، یارانه‌های نقدی است که بخش بزرگی از جامعه این یارانه‌های نقدی را دریافت می‌کنند، برخی براساس آزمون وسع خانوار ماهانه ۳۰۰ هزار تومان یا ۴۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند که کل منابع آن، سالانه ۳۳۰ هزار میلیارد تومان است.

تولید روزانه ۳.۵ میلیون بشکه نفت و میعانات گازی در کشور

معاون رئیس‌جمهوری درباره درآمدهای نفتی در بودجه افزود: به‌دنبال کاهش سهم نفت در بودجه کل کشور هستیم؛ در عین حال دولت سیزدهم تلاش کرد در ۲.۵ سال گذشته کشور را به ظرفیت‌های تولید و صادرات نفت بیش از تحریم‌ها نزدیک کند، امروز روزانه بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه نفت خام و میعانات گازی در کشور تولید و با رقم روزانه ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه‌ای نیمه نخست سال ۱۴۰۰ مقایسه می‌شود و این روند نشان از تلاش دولت برای بازگرداندن ظرفیت‌های نفتی به قبل از تحریم است.

منظور با اشاره به اینکه تولید نفت ایران پیش از تحریم‌ها روزانه ۳ میلیون و ۸۰۰ هزار بشکه بود، تصریح کرد: برنامه امسال دولت این است که روزانه ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار بشکه به ظرفیت تولید بیفزاید؛ بنابراین نظر دولت در مجموع این است که از ظرفیت نفت و گاز برای توسعه کشور حداکثر استفاده را ببرد، اما در عین حال منابع نفت و گاز را به منابع تأمین مالی هزینه‌های جاری و دستمزد دولت تبدیل نمی‌کنیم.

نفت ذخیره شده روی آب نداریم

وی با بیان اینکه دشمنان سعی کردند بازار جهانی نفت را برای ما محدود کنند، گفت: آنها زحمت خود را زیاد کردند زیرا متخصصان ما در وزارت نفت و شبکه فروشی که این وزارتخانه در اختیار دارد در عمل توانستند تحریم‌ها را در زمینه صادرات و تولید نفت بلااثر کند.

وزارت نفت در عمل اثر تحریم‌ها را در فروش و تولید نفت کم کند، امروز دیگر نفتی روی کشتی‌ها نداریم که منتظر فروش آن باشیم؛ همه آنچه تولید می‌کنیم از قبل بازار آن مهیا شده است.

معاون رئیس جمهوری اظهار کرد: درباره گاز هم در مقایسه با پیش از دولت سیزدهم، یک جهشی قابل توجه در صادرات گاز داشتیم؛ به هر حال برنامه صادرات گاز به کشورهای همسایه را داریم و آقای اوجی، وزیر نفت در این باره هم توضیح خواهند داد؛ بنابراین صادرات نفت و گاز جزو اولویت‌های دولت است و موانع آن را هم برطرف کردیم و شبکه توزیع قابل اعتمادی ایجاد شده است، به‌تازگی هم قیمت نفت افزایش یافته و این برای ما یک فرصت است و امیدواریم از فرصت قیمت بالای نفت بتوانیم برای تأمین منابع توسعه کشور استفاده کنیم.

دیگر خبرها

  • آمریکا ۱۶ فرد و دو نهاد ایرانی را تحریم کرد
  • تحریم‌های جدید وزارت خزانه‌داری آمریکا علیه ایران
  • واکنش وزیر ارتباطات به تولید گوشی نوکیا در ایران/ زارع‌پور: ماهواره‌های متعددی آماده پرتاب داریم
  • سالیوان: تحریم‌های جدیدی در زمینه موشک‌ها وضع می‌کنیم
  • آمریکا تحریم‌های جدید علیه ایران اعمال می‌کند
  • ببینید | شوخی جالب حسن روحانی با یک قاری قرآن؛ زنگنه با سرماخوردگی آمد، ظریف دیر رسید
  • وزیر خزانه‌داری آمریکا: ایران را تحریم می‌کنیم
  • متخصصان وزارت نفت تحریم‌ها در زمینه تولید و صادرات نفت را بلااثر کردند/ جهشی قابل‌توجه در صادرات گاز داشته‌ایم
  • وزارت نفت اثر تحریم‌ها در تولید و صادرات نفت را کم کرد/ جهشی قابل‌توجه در صادرات گاز داشته‌ایم
  • وزارت خزانه‌داری آمریکا در حال آماده‌سازی تحریم‌های جدید علیه ایران است