Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین، هنوز واکسن قطعی و مؤثری علیه ویروس کرونا معرفی نشده اما حواشی سیاسی آن سروصدای زیادی به پا کرده و این ماجرا را زیر سایه خود قرار داده است. جمعیت اندک سیاستمداران و حاکمان اکنون فرمان سلامت چند میلیارد نفر را در دست دارند. هر کدام از این رؤسا حالا با تصمیم‌ها و چرخش قلم‌شان می‌توانند هر روز و ساعت باعث مرگ یا زنده‌ماندن هزاران نفر در جهان شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا اما واکسن به ابزاری سیاسی برای امتیازگیری بین جناح‌ها یا وسیله‌ای برای جمع‌کردن رأی و پیروزی در انتخابات تبدیل شده است.

در آمریکا که درگیر تب انتخابات جنجالی ریاست‌جمهوری است، موافقان و مخالفان واکسیناسیون کووید-۱۹ متناسب با اظهارات دو نامزد اصلی پیش می‌روند. صحبت‌ها و اظهارات ترامپ درباره تزریق مواد ضدعفونی و اعتقاد نداشتن به ماسک که جان بسیاری را به‌خطر انداخت حالا به واکسن رسیده است.

اوایل‌ ماه مه ۵۵درصد آمریکایی‌ها اعلام کردند درصورتی که واکسن کووید-۱۹ در دسترس قرار گیرد، آن را تزریق خواهند کرد.

اکنون با گذشت ۵‌ماه از این نظرسنجی، نتایج جدید یاهو و مؤسسه یوگاو نشان می‌دهد که کمتر از یک سوم آمریکایی‌ها یعنی ۳۲ درصد می‌گویند خود را واکسینه خواهند کرد. این نتایج از کاهش ۲۳ درصدی تمایل به واکسینه شدن در مقابل کرونا حکایت دارد که بازتاب نگرانی فزاینده درباره سیاسی شدن روند واکسیناسیون است.

به‌نظر می‌رسد کاهش تمایل دمکرات‌ها به دریافت واکسن با تلاش ترامپ برای واکسیناسیون قبل از روز انتخابات ارتباط مستقیم دارد. ترامپ یک‌ماه پیش سعی داشت شانس خود برای پیروزی در دوره دوم ریاست‌جمهوری‌اش را با ثبت رسمی واکسن ساخت کشورش افزایش دهد.

اکثریت آمریکایی‌ها می‌گویند که طرح واکسیناسیون ترامپ اهداف سیاسی را دنبال می‌کند و فقط ۲۴ درصد آن را به دلایل حفظ سلامت و بهداشت می‌دانند.

مورد عجیب برزیل

برزیل نیز که در بخش جنوبی قاره آمریکا قرار دارد از بازی‌های سیاسی واکسیناسیون کووید-۱۹ در امان نمانده است. برزیل پایگاه اصلی تست واکسن‌های کووید-۱۹است اما باوجود این اتفاق، تمام نقشه‌های آنها برای واکسیناسیون عمومی جمعیت این کشور با جنگ سیاسی رئیس‌جمهوری «ژائیر بولسونارو» نقش بر آب شده است.

برزیل با ۲۱۲میلیون نفر جمعیت و آمار ۱۵۷هزار کشته که آنها را در رتبه دوم جهان از این حیث قرار داده، به‌شدت درگیر بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ شده است. تبدیل این کشور به محل آزمایش بالینی شرکت‌های توسعه‌دهنده واکسن کووید-۱۹ در واقع ظرفیت بالقوه برای دستیابی ایمن به واکسن نهایی را افزایش می‌دهد و این یک امتیاز ویژه برای کشوری است که جمعیت فقیری دارد.

به تازگی وزیر بهداشت برزیل از خرید ۴۶ میلیون دوز واکسن شرکت چینی Sinovac که در حال آزمایش در این کشور است خبر داده بود. یک روز بعد اما رئیس‌جمهور راست افراطی برزیل این مسئله را لغو کرد و خرید واکسن از این شرکت خوش‌آتیه را منتفی دانست.

مهم‌ترین طرفدار طرح واکسیناسیون در برزیل فرماندار ایالت ثروتمند و بزرگ سائوپائولو، جوائو دوریا است که احتمالا یکی از رقبای اصلی بولسونارو در انتخابات ریاست‌جمهوری محسوب می‌شود.
بولسونارو که دولتش با پکن روابط پرتنشی دارد معتقد است چین به‌عنوان محل تولد ویروس خطرناک کرونا، وجاهت کافی برای ساخت واکسن را ندارد.

ژرالدو مونتیه رو استاد علوم سیاسی در دانشگاه ریودوژانیرو به خبرگزاری فرانسه می‌گوید: واکسن کرونا در برزیل و توسط مؤسسه بوتانتان با نظارت ایالت سائوپائولو قابل تولید است و می‌تواند برگ برنده سیاسی برای دوریا باشد، برای همین بولسونارو نمی‌تواند اجازه چنین کاری بدهد. پاندمی کووید-۱۹شکاف اختلافات بین دوریا و بولسونارو را بیش از پیش افزایش داده است.

دوریا نسبت به ویروس خطرناک کرونا هشدار می‌دهد اما در سوی دیگر بولسونارو آن را به اندازه یک سرماخوردگی کوچک دست‌کم می‌گیرد و فاصله گذاری‌های اجتماعی را نیز زیر سؤال می‌برد.

مونتیه رو می‌گوید: بولسونارو از ابتدا این بیماری خطرناک همه‌گیر را سیاسی کرده است. اما بعضی چیزها نباید به قیمت جان و سلامت افراد سیاسی شود؛ این یعنی مسئولیت‌ناپذیری.

پروفسور «آنتونی پریرا» رئیس انستیتوی برزیل در کالج کینگ لندن معتقد است سیاست بحث‌های واقعی درباره واکسن کرونا را تحت‌الشعاع قرار داده است: دوریا یک سیاستمدار جاه‌طلب است و اگر یک مؤسسه در ایالت او واکسن موفقی را بسازد، شک ندارم که از آن استفاده سیاسی خواهد کرد. اما مسئله اصلی این است که آیا واکسن کار خواهد کرد؟ و آیا از جان مردم برزیل در برابر این ویروس محافظت می‌کند؟

اشتباه بزرگ آقای رئیس‌جمهور

طبق آماری که مجله Nature ارائه کرده است بیش از ۸۵درصد از برزیلی‌ها تمایل دارند تحت واکسیناسیون علیه کرونا قرار بگیرند. اما به اعتقاد لوسیو رنو، مدیر مؤسسه علوم سیاسی دانشگاه برزیلیا، نگرش مسئله‌دار بولسونارو در قبال واکسن موجب تردید مردم درباره واکسن شده است. دولت بولسونارو بودجه‌ای به مبلغ ۳۳۸میلیون دلار را برای خرید ۱۰۰میلیون دوز واکسن دیگری که در این کشور مورد آزمایش بالینی قرار گرفته است - واکسن ساخت

دانشگاه آکسفورد و شرکت دارویی سوئدی انگلیسی AstraZeneca - درنظر گرفته است.

رنو با تأکید بر اینکه زود است درباره اینکه کدام واکسن مؤثرتر خواهد بود نظر داد، می‌گوید: مخالفت بولسونارو با واکسن کرونا به دلایل ایدئولوژیک می‌تواند بزرگ‌ترین اشتباه او باشد.

رئیس‌جمهور برزیل به تازگی اعلام کرده بود که دلیلی برای رقابت در مسیر دریافت واکسن نمی‌بیند. او در این رابطه گفته بود: نمی‌دانم چرا باید دنبال واکسن بدویم؟ به‌نظر من بهترین راه مقابله با این بیماری همان دارویی است که قبلا گفتم؛ هیدروکسی کلروکین.

باوجود اینکه یافته‌های متعددی درباره بی‌اثر بودن این دارو روی ویروس کرونا منتشر شده است اما بولسونارو همچنان روی استفاده از آن تأکید دارد و زمانی که خودش در ماه جولای به کرونا مبتلا شد از آن استفاده کرد. او می‌گوید: سرمایه‌گذاری روی درمان آیا آسان‌تر و ارزان‌تر از واکسن نیست؟

کد خبر 560702 برچسب‌ها كروناويروس سیاست‌ خارجی حوادث جهان

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس سیاست خارجی حوادث جهان رئیس جمهور کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۲۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت دو مرکز تحقیقاتی و فناوری در حوزه تولید واکسن

به گزارش خبرگزاری صدا وسیماَ، مرکز تحقیقات و فناوری دو شرکت فعال در حوزه تولید واکسن‌های پلی ساکاریدی و ایمپلنت‌های ارتوپدی(کاشتینه) با حضور محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور، روح الله دهقانی فیروزآبادی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور، مهدی صفاری‌نیا، رئیس پارک فناوری پردیس و جمعی از مدیران و فناوران پارک، ساختمان دو شرکت جدید در پارک فناوری پردیس افتتاح شد.

بر اساس این گزارش، یکی از این شرکت‌ها که سال ۱۳۹۸ با هدف تولید محصولات زیست فناورانه و واکسن‌های پلی ساکاریدی شامل هیب، پنوموکوک و مننژیت فعالیت خود را آغاز کرد.

فاز اول ساختمان این شرکت در پارک فناوری پردیس حدود ۱۵۰۰ متر مربع شامل آزمایشگاه، واحد تولیدی و اداری  است.

در مرکز تحقیقات این شرکت که سه شنبه بهره برداری شد، دو واکسن در مرحله مطالعات انسانی بوده و انتظار می‌رود که پس از انجام مطالعات لازم، در نیمه دوم سال، این دو واکسن پس از اخذ محوز‌های لازم وارد بازار شود.

افتتاح نخستین مرکز شتابدهی و هم آفرینی حوزه سلامت با مجوز معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از دیگر برنامه‌های این بازدید بود. این مرکز در حمایت از شرکت های نوپا حوزه سلامت فعالیت خواهد داشت.

دیگر شرکت دانش‌بنیانی که افتتاح شد در حوزه تولید ایمپلنت‌های ارتوپدی مانند پیچ، پلک و نیل‌های اینترلاک به عنوان تثبیت کننده داخلی در درمان شکستگی‌ها فعالیت می‌کند.

محصولات این شرکت علاوه بر توزیع در بیش از ۱۵۰ مرکز پزشکی در داخل کشور به کشور‌های آلمان، سوئد، مالزی و... نیز صادر شده است.

دیگر خبرها

  • موضع اردوغان درباره حادثه اصفهان
  • توهین دیاز به داوران زن: توانایی داوری ندارند!
  • رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد: میزان ذخایر سرم و تولید واکسن روتاویروس
  • نطر عجیب معاون رییس جمهوری درباره افزایش حقوق‌ها/منظور چه گفت؟
  • رئیس جمهور در پیامی درگذشت مرحوم پرویز داوودی را تسلیت گفت
  • پیام تسلیت رئیس‌جمهور در پی درگذشت پرویز داودی
  • واکسیناسیون رایگان طیور بومی و روستایی در گنابادعلیه بیماری نیوکاسل
  • توانایی واکسن سازی ایران را جهانی کردیم
  • مرکز واکسن و ایمپلنت‌های ارتوپدی در پارک پردیس افتتاح شد
  • فعالیت دو مرکز تحقیقاتی و فناوری در حوزه تولید واکسن