Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-25@17:30:42 GMT

مخالفت مجلس با یک فوریت طرح تشکیل وزارت امور روستا

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۸۴۴۵۶

مخالفت مجلس با یک فوریت طرح تشکیل وزارت امور روستا

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با یک فوریت طرح تشکیل وزارت امور روستا مخالفت کردند.

به گزارش ایسنا، یک فوریت طرح تشکیل وزارت امور روستا در دستور کار جلسه علنی صبح امروز (چهارشنبه) مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

جلیل رحیمی جهان‌آبادی به عنوان طراح این طرح اظهار کرد: در حال حاضر ۲۵ درصد جمعیت کشور مربوط به روستا و ۷۵ درصد مربوط به شهر است، در حالی که در سال‌های انقلاب ۷۰ درصد جمعیت کشور روستایی و ۳۰ درصد شهری بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما جمعیت شهری تولید کردیم در حالی که شهر یعنی مصرف، وادادگی فرهنگی و وابستگی و دوری از خودکفایی.

نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخرز در مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که انقلاب خدمات زیادی به جامعه روستایی کرده یادآور شد: ۹۹ درصد روستاییان برق، ۹۲ درصد گاز و ۹۰ درصد آب و ۸۵ درصد جاده مناسب دارند، ولی تنها نهاد روستا که جهاد سازندگی بود منحل شد و الان امور روستایی متولی ندارد. پیشنهاد این طرح این است که روستاها متولی داشته باشند.

رحیمی جهان آبادی با بیان این‌که کشور نمی‌تواند برپایه اقتصاد مصرفی دوام بیاورد، اظهار کرد: برای ایجاد اشتغال در شهر میلیون‌ها تومان هزینه می‌کنید در حالی که روستایی خودش شغل ایجاد می‌کند. الان جمعیت روستایی به ۲۵ درصد رسیده و حاشیه‌ نشینی در حال افزایش است که می‌تواند موجب آسیب‌های اجتماعی، جرم‌زایی و هزار مصیبت دیگر شود. بگذارید در کارنامه مجلس انقلابی این کار ارزشمند باقی بماند و روستاها متولی خود را داشته باشند.

محمد تقی نقدعلی - نماینده خمینی‌شهر در مجلس شورای اسلامی - نیز در مخالفت با یک فوریت این طرح روستاییان را سرمایه‌های اقتصادی عنوان و خاطر نشان کرد: درست است که محور تولید را باید در روستا متمرکز کرد اما طی سالیان گذشته مرتب روی کوچک سازی دولت تاکید می‌کنیم. همچنین در مجلس دهم شاهد بودیم که یک روز ازدواج زیر ۱۸ سال و یک روز چند همسری مشکل اول کشور می‌شد ما هم سخنرانی و انتقاد می‌کردیم گویا که از مشکل مردم خبر ندارند، حالا امروز بر همین جایگاه تکیه کرده‌ایم.

وی اضافه کرد: حالا که در کشور صحبت از گرانی، بورس و مسائل اقتصادی است این خطای راهبردی است که تشکیل روستا را در دستور کار بگذاریم. حمایت از روستایی این است که راهکاری برای جلوگیری از افزایش قیمت سم و کود پیدا کنیم و برای معافیت مالیاتی کشاورزان کاری کنیم.

مهرداد گودرزوند چگینی - نماینده رودبار در مجلس شورای اسلامی - در موافقت با یک فوریت این طرح اظهار کرد: هربار روستا استقبال داشته باشد مشکلات کشور حل خواهد شد. الان روستا متولی مشخصی ندارد و تشکیل این وزارتخانه می‌تواند بسیاری از مشکلات روستاییان را حل کند و به استقلال روستا کمک کند.

وی با بیان این‌که بسیاری از مشکلات حوزه شهری ناشی از مهاجرت روستاییان به شهرهاست، خاطر نشان کرد: اگر ما در آستانه بودجه ۱۴۰۰ تشکیل وزارت روستا را تصویب کنیم هم زمان خوبی است هم هزینه ندارد، زیرا بسیاری دستگاه‌ها در این زمینه وجود دارند و ما می‌خواهیم یک جا پاسخگو باشد.

نماینده رودبار در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطر نشان کرد: اگر این را اولویت‌ ندانیم باید به کجا اهمیت بدهیم. اهمیت وزارت روستا برای این است که بتوانیم حل مشکل روستاییان را به عهده دستگاهی قرار دهیم که به مجلس شورای اسلامی پاسخگو باشد.

در ادامه یک فوریت طرح تشکیل وزارت امور روستا به رای مجلس شورای اسلامی گذاشته شد که نمایندگان با آن مخالفت کردند براین اساس این طرح به صورت عادی در مجلس پیگیری خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی یک فوریت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۴۴۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرد

به گزارش خبرنگار مهر، حسینعلی حاجی‌دلیگانی، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی، بیان کرد: مجلس شورای اسلامی چهار جلسه نظارتی درباره دارو برگزار کرد اما هنوز مشکل گرانی و کمبود دارو حل نشده است. آخرین جلسه در ۱۹ دی‌ماه ۱۴۰۲ بود که فرصت دو ماهه‌ای به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه داده شد.

وی اضافه کرد: بنا بود ۷۰ درصد هزینه دارو را بیمه‌ها و ۳۰ درصد را بیمار بپردازد که این اتفاق رخ نداده و تقریباً پرداختی از جیب بیمه و بیمار نصف نصف است. بیشترین اشکال هم به وزارت بهداشت و درمان، بانک مرکزی و سازمان برنامه و بودجه بر می‌گردد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی توضیح داد: بانک مرکزی منابع ارزی را برای دارو تأمین نکرد. سازمان برنامه و بودجه هم ۷۰ همت طلب دارو را پرداخت نکرده، سازمان تأمین اجتماعی هم طلب دانشگاه علوم پزشکی را نپرداخته است؛ علی‌رغم اقدام معقول مجلس شورای اسلامی همچنان مشکلات مردم حل نشده و باید چاره‌ای اندیشید.

محمدباقر قالیباف در پاسخ به تذکر حسینعلی حاجی‌دلیگانی نماینده شاهین‌شهر درباره گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در خصوص کمبود دارو گفت: علاوه بر جلسات صحن علنی مجلس برای بررسی علل کمبود دارو بنده نیز جلسات جداگانه‌ای با بانک مرکزی و وزارت بهداشت و درمان داشتم.

وی ادامه داد: بانک مرکزی، سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت و درمان درباره دارو مسئولیت دارند. بانک مرکزی برای اختصاص ارز دارو در اواخر بهار و ابتدای تابستان اشکالاتی داشت که باعث ایجاد مشکلاتی در توزیع دارو شد منتها در پایان سال گذشته توانست به تعهدات خود عمل کند. 

کد خبر 6086082 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • اهتمام به نظر همه اعضا از تنش در شوراها می‌کاهد
  • تشکر وزیر دفاع از مجلس برای مصوبه تشکیل سازمان سپند
  • تشکر وزیر دفاع از مجلس بابت تصویب تشکیل «سپند»
  • تشکر وزیر دفاع از مجلس بابت تصویب تشکیل «سپند»
  • روز‌های برگزاری جلسات علنی مجلس تغییر کرد
  • روزهای جلسات علنی مجلس تغییر کرد +جزئیات
  • مخالفت نتانیاهو با جلسات ارزیابی اهداف تجاوز اسرائیل به غزه
  • بانک مرکزی به تعهدات خود در حوزه دارو عمل کرد
  • بانک مرکزی به تعهداتش درباره تخصیص ارز به دارو عمل کرد
  • مجلس با ارجاع گزارش دلیل «کمبود دارو» به قوه قضاییه مخالفت کرد