Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@11:25:03 GMT

پرتقال مازندران زودتر از فصل وارد بازار شد

تاریخ انتشار: ۷ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۸۴۴۸۸

پرتقال مازندران زودتر از فصل وارد بازار شد

به گزارش ایرنا ، برداشت پرتقال به طور معمول از نیمه دوم آبان ماه پس از کامل شدن قند آن در مازندران شروع می شود.

مازندران ۱۱۵ هزار هکتار باغ مرکبات دارد که از این میزان حدود ۹۰ هزار هکتار باغ پرتقال است . ۲۵ هزار هکتار از باغ های مرکبات مازندران ، نارنگی است که برداشت زودرس این میوه از نیمه دوم شهریور آغاز شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برپایه آمار جهاد کشاورزی مازندران سالانه از این باغ ها مرکبات استان بیش از ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تن محصول برداشت می شود که یک میلیون و ۷۵۰ هزار تن آن انواع پرتقال است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نکا در شرق مازندران که برداشت نوبرانه پرتقال از آنجا شروع شده است ، اعلام کرد که از پنج هزار و ۸۰۰ هکتار باغ مرکبات شهرستان ۲ هزار و ۳۵۲ هکتار آن به انواع پرتقال اختصاص دارد.

سید شبر موسوی عمده رقم تولیدی پرتقال نکاء را تامسون با یکهزار و ۵۹۰ هکتار و پرتقال توسرخ (خونی)  با ۵۰۳ هکتار اعلام و  پیش‌بینی کرد امسال ۹۵ هزار تن پرتقال از باغ های مرکبات این شهرستان برداشت و وارد بازار شود.

دست دلالان کوتاه 

رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران هم همزمان با آغاز برداشت پرتقال استان با اظهار این که آشنایی باغداران با مدیریت محصولات باغی در انبارداری فنی ، مقابله بموقع با آفات و کاهش ضایعات و مهم‌تر از همه پشتگرمی به سیاست های حمایتی دولت در سال‌های اخیر سبب شد تا دست دلالان از باغ های مرکبات استان به مراتب کوتاه تر شود، گفت: طبق بررسی های صورت گرفته امسال پیش خرید باغ ها با قیمت دلخواه دلالان به ندرت و حتی به صفر رسیده است.

عزیزالله شهیدی فر در گفت و گو با ایرنا با ذکر این نکته که باغداران در فروش محصول پرتقال عجله نکنند و با رعایت نکات فنی به ویژه کامل شدن قند مرکبات اقدام به برداشت کنند، افزود: طبق گزارش های کارشناسان باغبانی امسال با مدیریت پیشگیرانه و مقابله بموقع به رغم وجود آفت مگس میوه ، کیفیت پرتقال ها عالی است. 

وی توضیح داد: بر اساس بررسی های صورت گرفته  این که قیمت پنج هزار تومان به ازای هر کیلو پرتقال سر باغ به صورت خرید یکجا انجام می شود، رضایت باغداران را جلب کرده است.

شهیدی فر از برنامه ریزی های صورت گرفته برای ا فزایش ۵۰ درصدی صادرات مرکبات نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت:  در حال حاضر ۷۰ درصد مرکبات و کیوی تولیدی مازندران قابلیت صادرات دارد که با توجه به تولیدات مازاد نیاز کشور و همچنین مقرون به صرفه بودن به لحاظ اقتصادی باید بیش از پیش به کشورهای مختلف صادر شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه پارسال بیش از ۱۴۰ هزار تن محصول مرکبات از استان به ۱۰ کشور مختلف جهان صادر شده بود ، گفت: با توجه افزایش ۱۰ درصدی تولید و مهیا بودن همه شرایط امیدواریم صادرات امسال مرکبات تا ۳۰۰ هزار تن برسد.

مازندران با دارا بودن ۱/۵ درصد از اراضی کشور و ۲/۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هفت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند که  ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است .

برچسب‌ها برداشت محصول مرکبات مازندران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برداشت محصول مرکبات مازندران برداشت محصول مرکبات مازندران اخبار کنکور جهاد کشاورزی هزار تن باغ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۴۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت بارش‌های بهاره به ۶ هزار هکتار از مزارع استان

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: در اثر بارش برف، تندباد و سرمازدگی در فروردین امسال به چهار هزار و ۳۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی و ۲ هزار و ۳۷۰ هکتار باغ در شهرستان‌های بویین میاندشت، فریدن، کاشان و آران و بیدگل خسارت وارد شده است.


منصور شیشه فروش افزود: این خسارت‌ها بیشتر بدنبال بارش‌های نیمه نخست فروردین بوده و فعالیت سامانه بارشی اخیر به جز آبگرفتگی در برخی مناطق جنوبی استان خسارت جدی نداشت.


او  با بیان اینکه بارش‌های همرفتی همراه با صاعقه و تگرگ در مناطق مختلف استان تا نیمه اردیبهشت ادامه خواهد داشت، افزود: کشاورزان و باغداران در زمان مقرر نسبت به بیمه اراضی کشاورزی و باغ‌های خود اقدام کنند.


شیشه فروش ادامه داد: صندوق بیمه کشور نیز لازم است به تناسب میزان خسارت‌های وارد شده به کشاورزان و باغداران غرامت پرداخت کند و نسبت به تعدیل تعرفه‌ها نیز اهتمام داشته باشد.


او گفت: برای جبران خسارت‌های وارد شده به بخش ساختمان در اثر بارندگی و زلزله نیز امکان بیمه منازل از طریق قبوض برق فراهم شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • پیش بینی برداشت بیش از ۹۰ هزار تن گندم در میاندوآب
  • هماهنگی‌های لازم برای برداشت گندم در بخش سعدآباد انجام شد
  • خسارت بارش‌های بهاره به ۶ هزار هکتار از مزارع استان
  • برداشت خاکشیر از قطب تولید این محصول در خراسان آغاز شد
  • اختصاص ۱۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی بخش جلگه رخ تربت حیدریه به کشت کلزا
  • آغاز برداشت دانه‌های طلایی گندم در شادگان
  • ۸۰ درصد گندم خوزستان آماده برداشت
  • مبارزه به موقع با آفات تولید محصول را افزایش می‌دهد
  • ضرورت مبارزه به موقع با آفات و بیماری‌ها
  • چغندرکاران خوزستانی زودتر محصول خود را برداشت کنند